کباب یکی از خوشمزه ترین و متداول ترین غذاهای ایرانی است. کباب کوبیده یک غذای سنتی محسوب می شود. با این وجود پخت آن مقداری دردسر دارد. راهکاری که برای پخت یک کباب خوشمزه و بی دردسر به شما پیشنهاد می دهیم، کباب تابه ای یا کباب ماهیتابه ای است. کباب تابه ای دارای مواد اولیه کباب کوبیده است اما با این تفاوت که درون ماهیتابه است. ادامه مطلب را با اسنپ فود همراه باشید.
طرز تهیه کباب تابه ای
طعم و رنگ کباب تابه ای یا کباب دیگی بسیار شبیه کباب کوبیده است. همچنین می توان آن را با برنج یا بدون آن سرو کرد. برنج کته برای این نوع کباب ایدئال است اما بستگی به ذائقه شما دارد.
مانند هر غذای خانگی دیگر، کباب تابه ای نیز دارای ادویه های مخصوص به خود است. با این وجود، می توانید برخی چاشنی ها را تغییر داده و با ذائقه خودتان تغییر دهید.
کباب تابه ای مدت زمان زیادی برای آماده شدن نیاز ندارد. همچنین بهتر است برای پخت آن از یک تابه بزرگ و دارای درب استفاده کنید. طرز پخت کباب تابه ای به شکلی است که باید با شعله کم پخته شود و درب تابه گذاشته شود.

مواد لازم جهت تهیه کباب تابه ای خوشمزه
همان طور که گفتیم، برخی مواد اولیه و بخصوص چاشنی های کباب تابه ای ذائقه ای است و می توانید به انتخاب خود آنها را تغییر دهید. مواد زیر را جهت تهیه کباب تابه ای خوشمزه آماده کنید:
- گوشت چرخ کرده مخلوط گوساله و گوسفند: 500 گرم
- پیاز رنده شده: 250 گرم
- زردچوبه: یک دوم قاشق چای خوری
- فلفل سیاه: یک چهارم قاشق چای خوری
- نمک: یک دوم قاشق چای خوری
- پودر کاری: یک چهارم قاشق چای خوری
- رب: یک قاشق غذاخوری
- سماق: یک قاشق چای خوری
- فلفل قرمز: یک چهارم قاشق چای خوری
- گوجه فرنگی: 3 عدد
- فلفل دلمه ای: 1 عدد

گوشت مخلوط گوساله و گوسفندی بهترین ترکیب برای هر نوع کبابی است. در صورتی که خودتان قصد چرخ کردن گوشت را دارید، از ریزترین دهانه چرخ برای خرد کردن گوشت استفاده کنید.
بر خلاف کباب کوبیده که حتماً نیاز است آب پیاز گرفته شود و تفاله آن استفاده شود، در این نوع کباب نیازی به این کار نیست و می توان مستقیماً پیاز را روی گوشت رنده کرد.
رب جنبه طعم دهنده به کباب تابه ای را دارد و در انتها به عنوان سس استفاده خواهد شد. می توانید میزان آن را به دلخواه خود تغییر دهید.
از گوجه فرنگی های سفت استفاده کنید تا در غذا له نشوند. گوجه فرنگی ها را به 4 قسمت مساوی خرد کنید.
پودر کاری از جمله ادویه هایی است که برخی افراد آن را دوست ندارند. در صورت تمایل به سادگی می توانید آن را حذف کنید.
استفاده از سماق نیز اختیاری است. اگر طعم ترش کباب را دوست دارید، از سماق استفاده کنید و حتی میزان آن را بیش از یک قاشق چای خوری بگیرید. در غیر این صورت آن را از لیست مواد اولیه حذف کنید یا میزان کمتری استفاده کنید.
البته استفاده همزمان مقادیر زیاد سماق و پودر کاری طعم کباب تابه ای شما را تحت تأثیر قرار می دهد. به همین دلیل پیشنهاد می کنیم یکی از آنها را اندک استفاده کنید.
هنگام اضافه کردن فلفل قرمز مراقب باشید. اگر دوست دارید میزان تندی غذا بیشتر یا کمتر باشد، مقدار فلفل قرمز را تغییر دهید.
فلفل سیاه بیشتر جنبه طعم دادن به کباب را دارد و میزان تندی آن بسیار کم است.
نحوه پخت کباب تابه ای
طرز تهیه کباب ماهیتابه ای مانند کباب کوبیده حساس نیست و می توان تغییراتی را بسته به ذائقه انجام داد. برای مثال لازم نیست حتماً پیاز را مقداری در یخچال گذاشته و آب آن را به خوبی بگیرید.
ابتدا زردچوبه، فلفل سیاه، نمک، پودر کاری، سماق و فلفل قرمز را به گوشت اضافه کنید.

گوشت را به خوبی ورز دهید تا ادویه ها کاملاً به خرد گوشت بروند. سپس پیاز رنده شده را به گوشت اضافه کنید. نیازی به گرفتن آب پیاز نیست و می توانید مستقیماً آن را روی گوشت رنده کنید.
دوباره مواد را به خوبی با هم ترکیب کنید. ترکیب یکنواخت مواد باعث می شود که کباب شما هنگام پخت ترک بر ندارد. حدود 5 دقیقه ورز دادن نیاز خواهد بود.
یک تابه بزرگ و درب دار تهیه کنید. کف آن را با اسپری روغن زیتون یا روغن مایع چرب کنید. نیازی به روغن زیاد نیست، چراکه گوشت قرمز دارای چربی کافی است.
گوشت را کاملاً کف تابه پهن کنید. تمام سطح گوشت باید به صورت یکنواخت کف تابه پهن شود. ضخامت کم و زیاد گوشت در بخش های مختلف باعث می شود که نحوه پخت آن متفاوت باشد. ضخامت کباب تقریباً به اندازه یک بند انگشت (2 سانتیمتر) باشد.
برخی افراد به اشتباه درون تابه مقداری آب می ریزند. به محض گذاشتن تابه روی گاز پیاز آب می اندازد و نیازی به آب نخواهد داشت. اضافه کردن آب جدای از تغییر طعم کباب، به شدت آن را سفت می کند.
تابه را روی شعله ملایم گاز بگذارید. به محض شروع کردن به بخار و جمع شدن لبه های کباب، درب آن را بگذارید تا به خوبی مغزپخت شود. هنگامی که سطح کباب شما کدر شد و بخار باعث تغییر رنگ آن شد، توسط یک یا دو کفگیر پهن آن را درون تابه برگردانید.
در تابه دیگری مقداری روغن بریزید. گوجه های خود را به نصف یا یک چهارم تقسیم کنید. آنها را درون روغن گذاشته و شعله را روی ملایم تنظیم کنید.
دو طرف گوجه فرنگی را سرخ کنید. نیازی نیست که گوجه ها زیاد تفت بخورند و فرم خود را از دست دهند. فلفل دلمه ای را نیز به صورت ورقه ای برش دهید و به صورت جداگانه اندکی سرخ کنید.
در این مرحله رب را نیز به گوجه فرنگی اضافه کنید. اگر رب شما بسیار غلیظ است و از هم جدا نمی شود، یک قاشق کوچک آب به آن اضافه کنید تا بافت آن از هم جدا شده و مقداری درون روغن تفت بخورد.
پس از پخته شدن کباب، آن را توسط کف گیر به نوارهای کوچکتری تقسیم کنید. نوارهای شما نباید زیاد باریک باشد. پهنای نوارها در حدود پهنای کباب کوبیده کافی است. طول کباب را نیز تقریباً به نصف تقسیم کنید.
اکنون گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای را در گوشه ای از تابه بگذارید. رب تفت داده شده را نیز به کباب اضافه کنید و دوباره درب تابه را بگذارید. برای اینکه سس شما کاملاً به خرد کباب برود، گذاشتن درب در این مرحله ضروری است.
حدود 5 الی 10 دقیقه به کباب فرصت دهید تا طعم آن جا بیفتد. اکنون کباب تابه ای شما آماده است. در صورت تمایل می توانید آن را با برنج کته یا برنج دم کرده میل کنید. نــــوش جــــان
کباب تابه ای من گوشتش ترک برمیداره
سلام قبل از پخت کباب تابه ای مواد را به خوبی با هم ترکیب کنید. ترکیب یکنواخت مواد باعث می شود که کباب شما هنگام پخت ترک بر ندارد. حدود 5 دقیقه گوشت و مواد به ورز دادن نیاز خواهند داشت .
سلام چیکار کنم که سس کاملا به کباب تابه ای نفوذ کنه مزه سس قشنگ در کباب معلوم باشه
سلام برای اینکه کباب تابه ای مزه سس بگیرد و سس شما کاملاً به خرد کباب برود، گذاشتن درب ماهیتابه در زمان چخت ارام کباب ضروری هستش
سلام غلظت رب کباب تابه ای را چگونه بگیرم
اگر رب شما بسیار غلیظ است و از هم جدا نمی شود، یک قاشق کوچک آب به آن اضافه کنید تا بافت آن از هم جدا شده و مقداری درون روغن تفت بخورد.
شباهت کباب کوبیده با کباب تابه ای یا کباب ماهیتابه ای در چیست
سلام شباهت کبا کوبیده با کباب تابه ای خانگی در اینکه که کباب تابه ای دارای مواد اولیه کباب کوبیده است اما با این تفاوت که کباب درون ماهیتابه درست میشود
سلام شباهت کبا کوبیده با کباب تابه ای خانگی در اینکه که کباب تابه ای دارای مواد اولیه کباب کوبیده است
اما با این تفاوت که کباب درون ماهیتابه درست میشود
اشتباهات پخت کباب تابه ای خیلی خوب توضیح دادید ممنون
سلام خواهش میکنیم با دانستن اشتباهات رایج پخت کباب تابه ای و با رعایت کردن دستور پخت خیلی راحت تر و خوشمزه تر میشه کباب تابه ای یا ماهیتابه ای درست کرد .
کباب تابه ای خیلی خوب توضیح دادید مرسی
سلام برای تهیه کتاب تابه ای گوشت گوساله و گوسفندی چقدر ریزش کنم
سلام گوشت مخلوط گوساله و گوسفندی بهترین ترکیب برای هر نوع کبابی و کباب تابه ای است اگر خودتان قصد چرخ کردن گوشت را دارید،
از ریزترین دهانه چرخ برای خرد کردن گوشت استفاده کنید.