طرز تهیه کیک و شیرینی آجیلی

طرز تهیه کیک و شیرینی آجیلی
به این مقاله امتیاز دهید

آجیل‌ها طعم بی‌نظیر و خواص فراوانی دارند؛ آن‌ها سرشار از مواد معدنی، ویتامین‌ها و چربی‌های مفید و ضروری برای بدن هستند. استفاده از آجیل در تهیه کیک‌های کافی شاپی و خانگی همواره مرسوم بوده است و کیک و شیرینی‌های آجیلی بسیار محبوب و پرطرفدار هستند.

این نوع شیرینی‌ها را با توجه به ظاهر جذاب و ترکیبات غنی آن‌ها می‌توان برای پذیرایی در مهمانی‌ها و مجالس خاص سرو نمود. در ادامه این مطلب به طرز تهیه شیرینی آجیلی و کیک آجیلی اشاره می‌کنیم. در صورتی‌که تمایل دارید کیک و شیرینی سالم و مغذی و در عین حال خوشمزه و لذیذ برای خانواده و دوستان خود تهیه کنید؛ با ما همراه باشید.

طرز تهیه کیک آجیلی

کیک آجیلی، نوعی کیک مجلسی به شمار می‌رود که در مراسم‌های ویژه تهیه و سرو می‌شود؛ به عنوان مثال، کیک آجیلی شب یلدا محبوبیت زیادی میان خانواده‌ها دارد و هر سال در  سفره شب یلدا حضوری برجسته و پررنگ دارد. همچنین می‌توان آن را به عنوان عصرانه‌ای مقوی و انرژی‌زا مورد استفاده قرار داد. در ادامه به طرز تهیه کیک آجیلی و مواد اولیه آن‌ می‌پردازیم.

مواد لازم

  • 4 عدد تخم مرغ
  • 1 قاشق غذاخوری بیکینگ پودر
  • 1 پیمانه روغن
  • 1 پیمانه شکر
  • 2 پیمانه آرد
  • یک دوم پیمانه پودر کاکائو
  • 1 پیمانه آب
  • یک چهارم قاشق چای‌خوری وانیل
  • یک قاشق چای‌خوری کنچد
  • خلال بادام، خلال پسته و مغز گردو به مقداز لازم
طرز تهیه کیک آجیلی

طرز تهیه

  • ابتدا لازم است که تخم مرغ‌ها را با شکر مخلوط کرده و با همزن برقی به خوبی هم بزنید، سپس وانیل را به آن اضافه کنید.
  • اکنون آب و روغن مایع را به مواد اضافه کرده و با دور کند همزن مجدداً هم بزنید تا مخلوط شوند؛ در این مرحله نباید آنقدر مواد را هم بزنید که آبکی شوند.
  • در این مرحله، آرد الک شده، بیکینگ پودر و پودر کاکائو را به مواد اضافه می‌کنیم. بهتر است آرد را در طول دو مرحله اضافه کنید و آرام هم بزنید. پس از افزودن آرد، بهتر است از به‌‌هم زدن زیاد مواد اجتناب کنید؛ چرا که موجب سفت شدن بافت کیک می‌شود و حتی ممکن است پف نکند.
  • قالب را آماده کرده، کف آن را کمی چرب کنید یا از کاغذ روغنی استفاده کنید، سپس مقداری آرد کف قالب بپاشید؛ این کار موجب می‌شود که کیک شما بعد از پخت به آسانی از قالب جدا شود.
  • در ظرف دیگری، یک قاشق غذاخوری آرد بریزید و مغزها را به آن اضافه کنید. پس از آنکه مغزها با آرد به خوبی مخلوط شدند، به آرامی مغزها را روی سطح کیک بریزید. با انجام این کار، مغزها به داخل کیک فرو نمی‌روند و روی سطح کیک باقی می‌مانند.

در فر قرار دهید

  • قالب را در فر به مدت 35 دقیقه قرار دهید و درجه حرارت آن را روی 175 درجه تنظیم نمایید.
  • پس از پخته شدن، قالب کیک را از فر خارج کنید و اجازه دهید کمی خنک شود؛ سپس می‌توانید کیک آجیلی را از قالب بیرون بیاورید و سرو نمایید. روی سطح کیک را می‌توانید با پودر قند یا شکلات ذوب شده تزئین کنید تا ظاهر جذاب‌تری داشته باشد.
  • پس از پخته شدن کیک، در صورتی‌که تمایل دارید روی آن طلایی رنگ شود؛ به مدت 2 دقیقه گریل را روشن کنید سپس قالب کیک را از فر خارج کنید.
  • در طرز تهیه کیک آجیلی، یکی از راه‌های تزئین آن برای براق‌تر شدن آجیل‌های روی سطح آن، این است که کمی کره، پودر قند یا عسل و گلاب را با هم مخلوط کرده و به مدت 5 دقیقه روی حرارت قرار دهید، پس از غلیظ شدن این مواد، می‌توانید آن را روی آجیل‌های سطح کیک بریزید.

طرز تهیه شیرینی آجیلی

شیرینی آجیلی، دسری خوش آب و رنگ و میان وعده‌ای سالم و مغذی است که برای پذیرایی در مهمانی‌ها و دورهمی‌ها بسیار پرکاربرد است. همچنین در میان دانشجویان برای پذیرایی خاص و ویژه جلسه دفاع پایان نامه، بسیار محبوب و پرطرفدار است. در ادامه به طرز تهیه شیرینی آجیلی و مواد اولیه آن اشاره می‌کنیم.

طرز تهیه شیرینی آجیلی

مواد لازم

  • 2 عدد تخم مرغ
  • 340 گرم شکر
  • 100 گرم کره
  • 180 گرم آرد
  • یک سوم پیمانه شیر
  • یک قاشق غذاخوری بیکینگ پودر
  • 120 گرم فندق خرد شده
  • 120 گرم پسته خرد شده
  • 120 گرم بادام هندی
  • 100 گرم بادام خرد شده
  • یک دوم پیمانه آب

طرز تهیه

  • ابتدا کره و 120 گرم از شکر را با هم مخلوط کرده و با همزن برقی به‌هم بزنید.
  • تخم مرغ‌ها را به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید، سپس بیکینگ پودر و آرد را به آن اضافه کرده و به خوبی مخلوط کنید.
  • در این مرحله، شیر را به مواد اضافه کنید و به‌هم بزنید. سپس مغزهای آجیل را اضافه کنید. مقداری از مغزها را برای تزئین شیرینی نگه دارید.
  • برای تهیه شیرینی آجیلی بهتر است قالب‌ مستطیلی شکلی با ابعاد 20 در 30 سانتی‌متر تهیه کنید، روی آن را با کاغذ روغنی بپوشانید و مواد را داخل آن‌ بریزید.
  • قالب‌ها را داخل فر به مدت 45 دقیقه قرار دهید و درجه حرارت آن را روی 160 درجه سانتی‌گراد تنظیم نمایید.
  • پس از آماده شدن شیرینی آجیلی، قالب آن را از فر خارج کنید و اجازه دهید خنک شود، سپس به اندازه‌های دلخواه برش بزنید.
  • در ظرف دیگری، 220 گرم شکر و آب را مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید تا شیره نسبتاً غلیظی به دست آید.
  • شیره را با مغزهای خرد شده مخلوط کنید و روی تکه‌های شیرینی بریزید، با این کار، پس از سرد شدن، مغزها به شیرینی می‌چسبند و سطح شیرینی نیز براق و جذاب می‌شود.

نکات مهم طرز تهیه شیرینی آجیلی و کیک آجیلی

  • برای آماده سازی کیک آجیلی، بهتر است اجازه دهید تخم مرغ‌ها به دمای محیط برسند، سپس از آن‌ها استفاده کنید؛ این کار موجب می شود که کیک شما بیشتر پف کند.
  • در صورتی‌که تمایل دارید، آجیل مورد استفاده، در بافت کیک وجود داشته باشد؛ هنگام آماده ‌سازی کیک در مرحله انتهایی، مغزها را به مواد اضافه کرده و هم بزنید تا به خوبی با خمیر مخلوط شوند، بخشی از مغزها را نیز که با آرد مخلوط شده، روی سطح کیک بریزید.
  • اگر می‌خواهید کیک آجیلی شما به آسانی از قالب خارج شود، می‌توانید از قالب‌های کمربندی استفاده کنید. بهتر است این قالب‌ها را در اندازه مناسب تهیه نمایید.
  • در صورتی‌که تمایل دارید شیرینی آجیلی فنجانی تهیه کنید، از قالب مینی مافین استفاده کنید.
  • مغزهای آجیل ذکر شده در این رسپی‌ها پیشنهادی است و شما می‌توانید از مغزهای دیگری هم برای تهیه کیک آجیلی و شیرینی آجیلی استفاده کنید.
  • به جای تهیه شیره برای تزئین شیرینی آجیلی، می‌توانید با استفاده از شکر قهوه‌ای، کره و آب، کارامل درست کنید و مورد استفاده قرار دهید.

کلام آخر طرز تهیه شیرینی آجیلی

هنگام صبح، میل کردن یک تکه کیک یا شیرینی آجیلی همراه با یک فنجان چای یا قهوه، شما را سرحال می‌کند و انرژی لازم برای انجام فعالیت‌های ادامه روز را برای شما فراهم می‌کند. این شیرینی با توجه به بالا بودن مواد مغذی آن، همچنین برای ورزشکاران و افرادی که کارهای فکری زیادی انجام می‌دهند بسیار مفید و مناسب است.

با توجه به محبوبیت فراوان کیک و شیرینی آجیلی، در این مطلب به طرز تهیه آن‌ها و نکات مهم طبخ آن‌ها اشاره کردیم.

امیدواریم که ارائه طرز تهیه شیرینی آجیلی و کیک آجیلی برای شما مفید بوده باشد. در صورتی‌که درباره این مطلب دیدگاهی دارید می‌توانید با ما و سایر کاربران در میان بگذارید.

سوالات متداول

مواد لازم برای تهیه کیک آجیلی برای شب یلدا شامل چه چیزهایی می‌شود؟

تخم مرغ، بکینگ پودر، روغن، شکر، آرد، پودر کاکائو، آب، وانیل، کنجد، خلال بادام؛ خلال پسته و مغز گردو برای تهیه این کیک مجلسی نیاز است.

تخم مرغ‌ها و شکر را با همزن برقی مخلوط کنید و وانیل را اضافه کنید. آب و روغن مایع را به مواد اضافه کرده و با دور کند همزن بزنید. آرد الک شده، بیکینگ پودر و پودر کاکائو را به مواد اضافه می‌کنیم. بهتر است آرد را در طول دو مرحله اضافه کنید و آرام هم بزنید. در آخر آجیل‌ها را روی سطح خمیر بپاشید.

قالب را در فر به مدت 35 دقیقه قرار دهید و درجه حرارت آن را روی 175 درجه تنظیم نمایید. پس از پخته شدن کیک، در صورتی‌که تمایل دارید روی آن طلایی رنگ شود؛ به مدت 2 دقیقه گریل را روشن کنید سپس قالب کیک را از فر خارج کنید.

کره و نیمی از شکر را با همزن برقی مخلوط کنید. تخم مرغ‌ها را به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید، سپس بیکینگ پودر و آرد را به آن اضافه کرده و به خوبی مخلوط کنید. شیر را هم اضافه کنید و در آخر مغزهای آجیل را به خمیر اضافه کنید.

قالب‌ها را داخل فر به مدت 45 دقیقه قرار دهید و درجه حرارت آن را روی 160 درجه سانتی‌گراد تنظیم نمایید. پس از آماده شدن شیرینی آجیلی، قالب آن را از فر خارج کنید و اجازه دهید خنک شود، سپس به اندازه‌های دلخواه برش بزنید.

نظرات کاربران