طرز تهیه کیک یزدی به 6 روش مختلف

کیک یزدی
4.7/5 - (4 امتیاز)

کیک یزدی شیرینی همه‌پسندی است. نرمی و طعم خاص آن باعث شده کسی دست رد به سینه‌اش نزد، اما اگر دقت کرده باشید، این کیک‌ها با طعم‌های مختلفی در بازار وجود دارند که به دلیل روش تهیه و ترکیب مواد آن‌ها است. این مطلب اسنپ فود را تا انتها بخوانید تا با چند روش مختلف طرز تهیه کیک یزدی از جمله طرز تهیه کیک یزدی ساده آشنا شوید. در ادامه، جدول مشخصات غذایی کیک یزدی خانگی آمده است:

کیک یزدی خانگی
تعداد نفرات 5 نفر
زمان آماده سازی 1 ساعت
زمان پخت غذا 30 تا 40 دقیقه
میزان سختی متوسط
میزان کالری در هر عدد کیک 203 کالری

طرز تهیه کیک یزدی خانگی

عکس کیک یزدی

کیک یزدی، کیکی خوشمزه و خاطره‌انگیز.

مطمئن باشید کیک یزدی خانگی نه تنها چیزی از کیک یزدی‌های بازار کم ندارد، بلکه از آن‌ها خوشمزه‌تر هم است. در ادامه، مواد لازم و مراحل طرز تهیه یکی از ساده‌ترین انواع کیک یزدی را با هم می‌خوانیم:

مواد لازم برای تهیه کیک یزدی خانگی

ابتدا برای طرزتهیه کیک یزدی خانگی، مواد اولیه را مطابق جدول زیر آماده کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
آرد سفید 225 گرم
شکر 200 گرم
تخم مرغ 4 عدد
کره 150 گرم
شیر یا ماست 1 لیوان سرخالی
بیکینگ پودر 1 قاشق مرباخوری
جوش شیرین 1 قاشق چایخوری
وانیل نصف قاشق چایخوری

مراحل تهیه کیک یزدی خانگی

مراحل تهیه کیک یزدی خانگی

کیک یزدی با عطر و طعم خاص خود، یکی از محبوب‌ترین کیک‌های ایرانی است.

طرزتهیه کیک یزدی خانگی شامل مراحل زیر است:

  • مرحله اول: در طرز تهیه کیک یزدی با پف عالی، قبل از هر کاری فر را روشن کنید و در دمای 180 درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید تا خوب گرم شود.
  • مرحله دوم: تخم مرغ‌ها را در یک کاسه بزرگ بشکنید و شکر را با آن مخلوط کنید. این ظرف را داخل یک ظرف بزرگ‌تر که حاوی آب گرم است بگذارید تا هم شکر بهتر حل شود و هم ترکیب تخم مرغ و شکر کمی گرم شود.
  • مرحله سوم: بعد از چند دقیقه، کاسه را از ظرف آب گرم بیرون بیاورید. با همزن شروع به هم زدن مواد کنید تا حدی که ترکیب شکر و تخم مرغ، خنک و کمی غلیظ شود.
  • مرحله چهارم: در این مرحله از طرز تهیه کیک یزدی با ماست یا شیر، آرد را الک کرده، با مواد داخل کاسه مخلوط کنید و آرام هم بزنید.
  • مرحله پنجم: جوش شیرین، بیکینگ پودر و وانیل را به شیر اضافه کنید و آن‌قدر به هم بزنید تا در شیر حل شوند. وقتی کاملاً حل شدند، شیر را به مایه کیک اضافه کنید.
  • مرحله ششم: در آخر، کره‌ را که به دمای محیط رسیده است به سایر مواد اضافه کنید. اضافه کردن کره باعث لطیف شدن مایه کیک خواهد شد.
  • مرحله هفتم: قالب‌های کیک را روی سینی فر بچینید. فراموش نکنید که از کاغذ‌های مخصوص کیک یزدی در داخل قالب‌ها استفاده کنید.
  • مرحله هشتم: با کمک قیف یا قاشق، حدود دو سوم از قالب‌ها را با مایه کیک پر کنید.
  • مرحله نهم: کیک‌ها را برای 30 تا 40 دقیقه در فر بگذارید تا خوب بپزند. وقتی سطح رویی کیک‌ها قهوه‌ای روشن شد، کیک شما آماده است. البته می‌توانید از خلال دندان هم استفاده کنید تا مطمئن شوید داخل کیک پخته است. برای این کار، خلال دندان را داخل کیک بزنید و بیرون بیاورید. اگر مواد کیک به خلال دندان نچسبیده بود، یعنی کیک آماده شده است.

نکته: در صورت تمایل می‌توانید در چند دقیقه آخر پخت، از گریل فر استفاده کنید تا روی کیک‌ها خوشرنگ‌تر شود.

  • مرحله دهم: کیک‌ها را از فر خارج کرده و بگذارید تا خوب سرد شوند. سپس آن‌ها را از قالب جدا کرده و برای پذیرایی داخل ظرف بچینید.

تا اینجا طرز تهیه کیک یزدی با پف عالی را به شما آموختیم، در ادامه طرز تهیه کیک یزدی با آب را نیز آموزش خواهیم داد.

طرز تهیه کیک یزدی با آب

طرز تهیه کیک یزدی با آب

یک میان وعده خوشمزه که همراه با چای ایرانی، طعم بی‌نظیری دارد.

بدون شیر یا ماست هم می‌توان کیک یزدی‌های خوشمزه‌ای تهیه کرد. برای این منظور، باید از ترکیب مساوی آب ولرم و گلاب استفاده کنید. در ادامه، مواد لازم و مراحل این دستورالعمل آمده است:

مواد لازم برای تهیه کیک یزدی با آب

برای درست کردن کیک یزدی، این کیک خانگی آسان و خوشمزه، می‌توانید به جای عسل، از مقداری شربت بار استفاده کنید. مواد اولیه به شرح زیر است:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
آرد 200 گرم
شکر 150 گرم
تخم مرغ 2 عدد
آب و گلاب 1 لیوان
روغن نصف لیوان
بیکینگ پودر 1 قاشق چایخوری
وانیل نصف قاشق چایخوری
پودر هل نوک قاشق چایخوری
زعفران به مقدار لازم
نمک 1 پنس
کنجد به مقدار لازم
عسل 1 الی 2 قاشق غذاخوری

مراحل تهیه کیک یزدی با آب

مراحل تهیه کیک یزدی، این کیک‌های کوچک خانگی بسیار ساده است و کافیست طبق دستور زیر عمل کنید:

  • مرحله اول: شکر، تخم مرغ‌ها و وانیل را در ظرفی مناسب مخلوط کرده و آنقدر با همزن بزنید تا کرم رنگ و کشدار شوند.
  • مرحله دوم: در ادامه کار، به ترتیب مخلوط آب و گلاب، روغن، پودر هل، زعفران و عسل را به ترکیب تخم مرغ اضافه کرده و 1 دقیقه دیگر همه مواد را هم بزنید.
  • مرحله سوم: در ظرفی جداگانه، آرد، بیکینگ پودر و نمک را با هم ترکیب کرده و 3 بار الک کنید.
  • مرحله چهارم: مخلوط آرد را به تدریج به مایه کیک اضافه کرده و در یک جهت، با دور کند همزن یا بدون همزن، هم بزنید تا کاملا با بقیه مواد مخلوط شوند.
  • مرحله پنجم: حالا مواد آماده شده کیک را داخل کپسول‌های کیک یزدی بریزید و با یک چاقوی چرب شده، روی کیک‌ها علامت ضربدر بزنید و مقداری کنجد بپاشید.
  • مرحله ششم: کیک‌ها را داخل توستر، به مدت 30 تا 35 دقیقه با دمای 160 درجه سانتی‌گراد بپزید.

نکته: دقت کنید که دمای فرهای مختلف با هم متفاوت است. بنابراین، شما باید برای تنظیم دمای پخت، به راهنمای دستگاه خود توجه داشته باشید.

طرز تهیه کیک یزدی بازاری

طرز تهیه کیک یزدی بازاری

بااستفاده از مقداری کنجد یا پودر پسته،یک کیک یزدی مجلسی خواهید داشت.

اگر طعم کیک یزدی بازاری را بیشتر می‌پسندید، این دستور پخت را امتحان کنید.

مواد لازم برای پخت کیک یزدی بازاری

برای تهیه این کیک خوشمزه، مواد اولیه زیر را آماده کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
آرد شیرینی پزی 350 گرم
شکر 150 گرم
ماست چکیده 50 گرم
تخم مرغ 3 عدد
روغن مایع نصف پیمانه
عسل 2 قاشق سوپخوری
گلاب 1 قاشق غذاخوری
بیکینگ پودر 1 قاشق چایخوری
نمک 4/1 قاشق چایخوری
پودر هل 1 قاشق چایخوری
وانیل 4/1 قاشق چایخوری

مراحل تهیه کیک یزدی بازاری

دستور پخت و طرز تهیه کیک یزدی بازاری، به ترتیب زیر است:

  • مرحله اول: فر را روشن کرده و درجه آن را روی 200 درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید تا خوب گرم شود. البته امکان تهیه کیک یزدی در توستر هم وجود دارد.
  • مرحله دوم: شکر و تخم مرغ‌ها را داخل یک کاسه بزرگ بریزید و با همزن دستی خوب هم بزنید تا کاملاً یکدست شوند.
  • مرحله سوم: عسل، گلاب، وانیل، بیکینگ پودر، ماست، هل و نمک را به مواد داخل کاسه اضافه کنید و خوب هم بزنید. سپس نصف روغن مایع را اضافه کنید.
  • مرحله چهارم: آرد را 2 تا 3 بار الک کنید و در 2 مرحله به مواد داخل کاسه اضافه کنید. مواد را خوب هم بزنید تا حالت خمیری بگیرند. در انتها، باقی‌مانده روغن مایع را هم به ترکیب اضافه کنید.
  • مرحله پنجم: قالب‌های کیک را داخل سینی فر بچینید و داخل آن‌ها را خوب چرب کنید. اگر دوست دارید می‌توانید از کاغذهای مخصوص کیک یزدی استفاده کنید.
  • مرحله ششم: با کمک قاشق یا قیف، دو سوم از حجم قالب‌ها را از خمیر کیک یزدی پر کنید. با یک چاقو، علامت ضربدری روی خمیر بزنید تا روی کیک حالت گنبدی ایجاد نشود. در صورت تمایل می‌توانید کمی کنجد هم روی کیک‌ها بپاشید.
  • مرحله هفتم: سینی را برای حدود 15 تا 20 دقیقه در طبقه وسط فر بگذارید و چند دقیقه آخر پخت، گریل فر را روشن کنید تا سطح رویی کیک‌ها کاملاً طلایی شود.
  • مرحله هشتم: سینی فر را بیرون بیاورید و اجازه دهید کیک‌ها در دمای محیط کاملاً خنک شوند. سپس، آن‌ها را از قالب خارج کرده و داخل ظرف مورد نظرتان بچینید.

طرز تهیه کیک یزدی سنتی

طرز تهیه کیک یزدی سنتی

این کیک به عنوان یک شیرینی سنتی برای گردشگران نیز جذاب است.

کیک یزدی سنتی اصل یزد با زعفران درست می‌شود. اگر دوست دارید این کیک را هم امتحان کنید، از این دستور پخت استفاده کنید. در ادامه، طرز تهیه کیک یزدی زعفرانی با شیر را برای شما آورده‌ایم:

مواد لازم برای طرز تهیه شیرینی یزدی سنتی

برای تهیه کیک یزدی به شیوه سنتی، مواد اولیه زیر را فراهم کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
آرد یک و نیم پیمانه
شکر 3/2 پیمانه
شیر نصف پیمانه
تخم مرغ 2 عدد
روغن مایع 3/2 لیوان
گلاب 2 قاشق غذاخوری
پودر هل 4/1 قاشق مرباخوری
بیکینگ پودر 1 قاشق چایخوری
زعفران دم کرده به مقدار دلخواه

مراحل طرز تهیه کیکی یزدی سنتی

برای تهیه کیک یزدی  با شیر به شیوه سنتی و با پف عالی، باید مطابق مراحل زیر عمل کنید:

  • مرحله اول: قدم اول برای پخت هر نوع کیک و شیرینی، گرم کردن فر است. پس فر را روشن کرده و روی دمای 180 درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید تا خوب گرم شود. البته می‌توان طرز تهیه کیک یزدی با شیر در توستر را هم انجام داد.
  • مرحله دوم: شیر را روی حرارت ملایم بگذارید تا بجوشد. سپس ظرف آن را کنار بگذارید تا خنک شود.
  • مرحله سوم: تخم مرغ‌ها را در کاسه‌ای بزرگ بریزید و با همزن خوب هم بزنید تا یکدست شوند. سپس، شکر را اضافه کنید. در ادامه، ترکیب تخم مرغ و شکر را تا جایی هم بزنید که کمی پف کرده و کرم رنگ شود.
  • مرحله چهارم: شیر خنک شده، روغن مایع و گلاب را به مواد قبلی اضافه کرده و با همزن مخلوط کنید. مواد باید کاملاً یکدست شوند.
  • مرحله پنجم: آرد را 3 بار الک کنید و کم کم داخل کاسه بریزید. مواد را با همزن دستی، دورانی هم بزنید تا آرد مخلوط شود. دقت کنید آرد در مایه کیک، گلوله نشود.
  • مرحله ششم: بعد از اینکه خمیر کاملاً یکدست شد، زعفران، بیکینگ پودر و پودر هل را به آن اضافه کنید و با همزن برای چند ثانیه بزنید تا مواد کاملاً با هم ترکیب شوند.
  • مرحله هفتم: قالب‌های کیک یزدی را در سینی فر بچینید و داخل آن‌ها را خوب چرب کنید. با قاشق یا قیف، حدود 3/2 فضای قالب‌ها را از خمیر کیک یزدی پر کنید. اگر دوست دارید، کمی کنجد هم روی آن‌ها بپاشید.
  • مرحله هشتم: حالا سینی فر را در طبقه وسط فر گذاشته و 15 دقیقه زمان دهید تا کیک‌ها خوب بپزند. وقتی روی کیک طلایی شد و اطراف کیک پف کرد، کیک شما پخته است. می‌توانید برای اطمینان از خلال دندان نیز استفاده کنید.اگر طرز تهیه کیک یزدی با پیمانه را رعایت کنید، پف کیک شما عالی می‌شود.

نکته: برای اینکه کیک‌های خوشرنگ‌تری داشته باشید، در چند دقیقه پایانی پخت، گریل فر را روشن کنید.

  • مرحله نهم: سینی را از فر ‌خارج کرده و اجازه دهید تا کیک یزدی‌ها کمی خنک شوند. سپس، کیک‌ها را در ظرف مناسبی بچینید و در کنار عزیزانتان، نوش جان کنید.

در پایان، اگر احساس می‌کنید یادگیری این کیک با خواندن مراحل بالا دشوار است، از فایل صوتی طرز تهیه کیک یزدی سنتی کمک بگیرید.

طرز تهیه کیک یزدی فنجانی

طرز تهیه کیک یزدی فنجانی

پخت و تهیه این کیک نسبتا ساده است و برای همه علاقمندان به کیک قابل تهیه است.

این مدل کیک یزدی برای کسانی مناسب است که فر ندارند. در واقع، در این قسمت، به آموزش کیک یزدی در قابلمه می‌پردازیم. برای این منظور، مراحل زیر را دنبال کنید:

  • مرحله اول: مواد کیک را بر اساس هر مدلی که دوست دارید، اعم از کیک یزدی خانگی، کیک یزدی قنادی یا کیک یزدی سنتی، آماده کنید.
  • مرحله دوم: از فنجان‌های چینی یا هر فنجان نشکنی که دارید استفاده کنید. داخل آن‌ها را کمی چرب کرده و حدود 3/2 از حجم فنجان‌ها را از خمیر کیک یزدی پر کنید.
  • مرحله سوم: قابلمه‌ای تقریباً بزرگ روی گاز بگذارید. فنجان‌ها را داخل قابلمه بچینید. با کمک یک پارچ، داخل قابلمه مقداری آب بریزید. دقت کنید که مقدار آب تا حدود 3/2 از دیواره فنجان‌ها باشد.
  • مرحله چهارم: درب قابلمه را که با دمکنی پوشانده‌اید، روی قابلمه بگذارید و حدود 20 دقیقه منتظر بمانید. بعد از ۲۰ دقیقه، درب قابلمه را بردارید و پخت کیک را با خلال دندان چک کنید. اگر از پخته شدن کیک‌ها مطمئن هستید، فنجان‌ها را از آب گرم بیرون بیاورید و بگذارید تا خوب سرد شوند.
  • مرحله پنجم: با کمک یک چاقو، لبه‌های کیک یزدی را از فنجان جدا کرده و کیک را از قالب خارج کنید. کیک یزدی فنجانی شما آماده است.

نکته: از آنجایی که در این روش حرارت به سطح کیک‌ها نمی‌خورد، روی کیک طلایی نمی‌شود. برای همین، بد نیست در مدل‌های ساده، کمی پودر کاکائو به کیک اضافه کنید تا کیک زیاد از حد سفید نباشد. البته در مدل زعفرانی، همان رنگ زعفران به اندازه کافی کیک را زیبا می‌کند.

کیک یزدی در قالب بزرگ

کیک یزدی، شکل و شمایل آشنایی دارند و احتمالا به محض ذکر این نام، به یاد کیک‌های کپسولی کوچک و یکدست می‌افتید. اما باید بگوییم که کیک یزدی در قالب بزرگ هم قابل تهیه است. روش کار، فرقی با رسپی‌های گفته شده قبل ندارد. فقط توجه داشته باشید که شبیه  طرز تهیه کیک هویج یا انواع کیک، حتما کف قالب فر را چرب کرده و مقداری از فضای قالب بزرگ را برای پف کردن کیک، خالی بگذارید.

نکات تکمیلی در تهیه انواع کیک یزدی

نکات تکمیلی در تهیه انواع کیک یزدی

این کیک خوشمزه درسراسر ایران محبوب است.

در تهیه کیک یزدی با پف عالی، نکات ریز زیادی وجود دارند که توجه به آن‌ها، حاصل کار شما را بهتر می‌کند و یک کیک یزدی قنادی خواهید داست. برای نمونه، به این موارد توجه کنید:

  • اندازه درست مواد اولیه برای درست کردن کیک یزدی بسیار مهم است. بنابراین، از قبل همه مواد را با دقت اندازه گرفته و بعد شروع به درست کردن خمیر کیک کنید.
  • تخم مرغ، شیر، ماست و کره‌ای که برای کیک یزدی استفاده می‌کنید، حتماً باید به دمای محیط رسیده باشند. از نیم ساعت قبل، آن‌ها را از یخچال خارج کنید.
  • ترتیب مخلوط کردن مواد را رعایت کنید. بر هم زدن این ترتیب، ممکن است باعث سفت شدن کیک یزدی شود.
  • اگر مواد کیک را مستقیم داخل قالب کیک یزدی می‌ریزید، حتماً باید قالب را چرب کنید. البته، سعی کنید روغن زيادی در اطراف قالب‌ها نباشد، زیرا همین روغن، جذب کیک شده و کیفیت آن را پایین می‌آورد.
  • پیش از آنکه کیک‌ها خنک شوند، آن‌ها را روی یکدیگر نچینید،. گرمای موجود در آن‌ها باعث خمیر شدن بافت کیک می‌شود.
  • زمان پخت کیک را رعایت کرده و در مدت زمانی که برای پخت در نظر گرفته شده، درب فر را باز و بسته نکنید. این کار باعث خراب شدن پف کیک شما خواهد شد.
  • سعی کنید بلافاصله بعد از آماده شدن مواد کیک یزدی، آن را داخل قالب بریزید و در فر بگذارید. هر چقدر فاصله بین زمان آماده شدن و قرار دادن در فر بیشتر باشد، کیک شما کمتر پف می‌کند.
  • دمای فر گفته شده در این مطلب برای فرهای گازی است. اگر از فر برقی یا آون توستر استفاده می‌کنید، دما را 20 درجه کمتر در نظر بگیرید.
  • در نهایت باید بگوییم که کیک یزدی را در انواع مختلف دیگری مثل طرز تهیه کیک یزدی شکلاتی و طرز تهیه کیک یزدی دو رنگ هم می‌توان تهیه کرد. مواد لازم برای تهیه کیک یزدی شکلاتی، تقریبا شبیه مواد طرز تهیه کیک نوتلا است.

طعم انواع کیک یزدی را با اسنپ فود تجربه کنید…

نحوه تهیه کیک یزدی به ۶ روش مختلف را برای شما توضیح دادیم و پیشنهاد می‌کنیم که حداقل با یکی از این روش‌ها، این کیک خوشمزه را تهیه کنید. البته، همیشه فرصت درست کردن کیک یزدی در خانه وجود ندارد و در این مواقع، کمک گرفتن از اسنپ فود بهترین راه است. شما می‌توانید با صرف انرژی و زمان کمتر، از قسمت سفارش انلاین شیرینی اسنپ فود، کیک و شیرینی موردنظر خود را سفارش داده و در محل آدرس تحویل بگیرید.

سوالات متداول

1.آیا می‌توان کیک یزدی را در توستر درست کرد؟

برای پخت کیک یزدی در توستر مواد را طبق آموزش‌داده‌شده، آماده می‌کنیم و در قالب می‌ریزیم. قالب را در آون توستر می‌گذاریم با این تفاوت که دمای آون توستر را نسبت به فر، 20 درجه کمتر می‌کنیم.

بیشتر اوقات در درست‌کردن کیک یزدی از شیر، در نوع بازاری از ماست چکیده استفاده می‌شود؛ ولی طبق دستور پخت در این نوع کیک به‌جای شیر می‌توان از ماست هم استفاده کرد.

درصورتی‌که به قالب فلزی برای پخت کیک یزدی در دسترس ندارید می‌توانید از ظروف آشپزخانه‌­ی خود مثل فنجان‌ها استفاده کنید.

ابتدا سعی کنید بلافاصله بعد از آماده‌شدن مواد کیک یزدی، آن را داخل قالب بریزید و در فر بگذارید. هرچقدر فاصله بین زمان آماده‌شدن و قراردادن مواد در فر بیشتر باشد، کیک شما کمتر پف می‌کند. باید زمان پخت کیک را هم رعایت کنید. اگر به فرض گفته شده 20 دقیقه در فر بماند، در این فاصله، در فر را باز و بسته نکنید. چون این کار باعث می‌شود پف کیک بخوابد.

درصورتی‌که در خانه فر یا آون توستر ندارید می‌توانید با استفاده از یک قابلمه، کیک یزدی درست کنید. به این صورت که قابلمه‌ای تقریباً بزرگ را روی گاز بگذارید. از فنجان به‌عنوان قالب استفاده کرده، آن‌ها را داخل قابلمه بچینید. داخل قابلمه آب بریزید. مقدار آب تا حدود دو سوم از دیواره فنجان‌ها باشد. در قابلمه را که با دم‌کنی پوشانده‌اید روی قابلمه بگذارید. حدود 20 دقیقه منتظر بمانید. با استفاده از یک خلال کیک‌ها را چک کنید که پخته باشند. اگر پخته بودند، فنجان‌ها را از آب گرم خارج کنید.