طرز تهیه 5 نوع کوفته های ایرانی + فوت و فن‌های ریز

به این مقاله امتیاز دهید

طرز تهیه انواع کوفته های ایرانی

اگر چه مشهورترین کوفته، کوفته تبریزی است و همیشه در میان انواع کوفته‌های مختلف، کوفته تبریزی طرفداران بیشتری دارد؛ اما این همه ماجرا نیست. شما می توانید با دنبال کردن طرز تهیه کوفته‌های مختلف، طرز تهیه انواع کوفته های ایرانی را یاد گرفته و از طعم عالی آن‌ها لذت ببرید.

در ادامه با ما همراه باشید تا طرز تهیه انواع کوفته‌ها در لیست انواع غذاهای ایرانی را دنبال کرده و روش طبخ آن‌ها را به صورت مرحله به مرحله یاد بگیریم.

طرز تهیه انواع کوفته های ایرانی

کوفته های ایرانی با مواد اولیه تقریبا متنوعی تهیه شده و به لحاظ ارزش غذایی نیز کاملا تائید شده هستند. در زیر نگاهی به طرز تهیه انواع کوفته های ایرانی می‌اندازیم.

طرز تهیه کوفته ساده ایرانی

کوفته ساده، در واقع راحت‌ترین فرایند تهیه را دارد. برای تهیه این نوع کوفته، کافی است که مواد اولیه زیر را آماده کنید:

گوشت چرخ کرده نیم کیلوگرم
برنج دو پیمانه
جعفری خرد شده چهار قاشق غذاخوری
آرد نخودچی یک پیمانه
زرده تخم مرغ به تعداد کوفته‌ها
پیاز یک عدد
هویج یک عدد
سیب زمینی یک عدد
نمک به میزان لازم
فلفل سیاه به میزان لازم
آب لیمو به میزان لازم

 

مراحل تهیه کوفته ساده

مراحل تهیه کوفته ساده

مراحل تهیه کوفته ساده به شرح زیر است:

  • مرحله اول: ابتدا برنج را پخته و آبکش کنید.
  • مرحله دوم: پیاز، هویج و سیب زمینی را رنده کرده و با گوشت، تخم مرغ، جعفری و نمک و فلفل سیاه به خوبی مخلوط کنید.
  • مرحله سوم: لازم است که این مواد را به خوبی همراه با برنج آبکش شده ورز بدهید تا یکدست و منسجم شوند.
  • مرحله چهارم: حالا مواد فوق را به صورت گوله‌های متوسط درآورده و در یک قابلمه بچینید.
  • مرحله پنجم: در تابه‌ای چند قاشق رب گوجه فرنگی را به همراه کمی فلفل سیاه و آب لیمو تفت داده و به قابلمه‌ای که کوفته‌ها در آن قرار دارند، اضافه کنید. به اندازه ای آب و رب به این کوفته‌ها اضافه کنید که روی آن‌ها را پوشانده و سپس حرارت را زیاد کنید تا شروع به قل زدن کنند.
  • مرحله ششم: پس از آن که آب کوفته‌ها شروع به قل زدن کرد، حرارت گاز را کم کنید تا به آرامی پخته شده و کاملا مغزپخت شوند.
  • مرحله هفتم: زمانی که آب کوفته تقلیل رفته و غلیظ شد، غذای شما آماده است. دقت داشته باشید که نمی‌خواهیم آب کوفته کاملا تمام شده و غذا خشک شود.

 

طرز تهیه کوفته تبریزی بزرگ

در میان طرز تهیه انواع کوفته های ایرانی، روش تهیه کوفته تبریزی از طرفداران بیشتری برخوردار است. برای تهیه کوفته تبریزی، معمولا گوله‌های گوشت و دیگر محتویات را بزرگ‌تر برمی‌دارند. در اینجا با آماده کردن مواد زیر، می‌توانید آماده تهیه کوفته تبریزی شوید:

گوشت چرخ کرده  یک کیلوگرم
لپه یک پیمانه
برنج  یک پیمانه
رب گوجه فرنگی سه قاشق غذاخوری
پیاز یک عدد
جعفری، گشنیز نعناع، تره و مرزه به میزان لازم
پیاز داغ یک عدد
زرشک به میزان لازم
آلو به میزان لازم
تخم مرغ به میزان لازم
مغز گردو به میزان لازم
آرد نخودچی دو قاشق غذاخوری
زعفران به میزان لازم
نمک به میزان لازم
فلفل به میزان لازم
دارچین به میزان لازم

 

مراحل تهیه کوفته تبریزی

تهیه کوفته تبریزی

برای یادگیری طرز تهیه کوفته تبریزی اصل، مراحل زیر را با دقت دنبال کنید:

  • مرحله اول: پیش از هر کاری دقت داشته باشید که بهتر است چند ساعتی لپه‌ها را خیس کنید.
  • مرحله دوم: برنج را پخته و آبکشی کنید.
  • مرحله سوم: لپه‌ها را بپزید و آب سرد از روی آن‌ها عبور دهید.
  • مرحله چهارم: حال لپه و برنج را به همراه پیاز، سبزی، آرد نخودچی، ادویه‌ها و گوشت چرخ کرده، خوب با هم مخلوط کنید. اگر این مواد را داخل چرخ گوشت ریخته و خوب چرخ کنید، نتیجه کار بهتر خواهد بود.
  • مرحله پنجم: یک کاسه متوسط آماده کرده و داخل آن یک پارچه توری تمیز قرار دهید. کمی از مایه کوفته را برداشته و در این توری قرار دهید.
  • مرحله ششم: سپس یک عدد تخم مرغ (زرده تخم مرغ)، به همراه مقداری پیاز داغ، الو و گردو و مقداری زرشک و روی مایه کوفته قرار دهید.
  • مرحله هفتم: حالا دوباره روی این مواد، مایه کوفته ریخته و توری را جمع کنید تا دو سمت مایه، مواد داخل آن را در بر گرفته و به شکل یک توپ دایره‌ای، دربیایند.
  • مرحله هشتم: سپس توری را باز کرده و کوفته را داخل قابلمه بگذارید. به همین شکل چند کوفته توپی دیگر درست کرده و داخل قابلمه با احتیاط کنار دیگر کوفته‌ها جای دهید.
  • مرحله نهم: حالا رب گوجه فرنگی را به همراه ادویه، زعفران و مقداری از سبزی کوفته، در مقداری روغن تفت داده و سپس به آن 5 لیوان آب اضافه کنید. این سس را به کوفته‌های داخل قابلمه اضافه کنید.
  • مرحله دهم: اجازه دهید کوفته‌ها داخل سس رب و سبزیجات پخته و آب آن غلیظ شود.

طرز تهیه کوفته تبریزی با مرغ

جالب است بدانید که شما می‌توانید کوفته تبریزی با مرغ به جای گوشت چرخ کرده تهیه کنید و اتفاقا طعم این نوع کوفته نیز بسیار جذاب بوده و می‌توانید از طعم عالی آن لذت ببرید.

طرز تهیه کوفته قلقلی

یکی از کوفته‌های ساده و اتفاقا پرطرفدار نیز کوفته قلقلی است. مواد اولیه برای تهیه این کوفته به شرح زیر هستند:

گوشت چرخ کرده نیم کیلوگرم
پیاز دو عدد
روغن به میزان لازم
تخم مرغ یک عدد
گوجه فرنگی دو عدد
رب به میزان لازم
آبلیمو به میزان لازم
آرد نخودچی نیم کیلوگرم
نمک به میزان لازم
فلفل به میزان لازم
زردچوبه به میزان لازم

 

مراحل تهیه کوفته قلقلی

برای تهیه کوفته قلقلی، مراحل زیر را با دقت دنبال کنید:

  • مرحله اول: ابتدا یکی از پیازها را رنده کرده، به همراه گوشت چرخ کرده و ادویه‌ها به خوبی با هم مخلوط کنید.
  • مرحله دوم: سپس تخم مرغ‌ها را به همراه آرد نخودچی به مواد فوق اضافه کرده و دوباره مخلوط نمایید تا یکدست شوند.
  • مرحله سوم: حالا به این مواد مقداری آب اضافه کنید و خوب ورز بدهید تا به یک مایه با غلظت متوسط دست یابید.
  • مرحله چهارم: روغن را داخل یک تابه ریخته و بگذارید داغ شود.
  • مرحله پنجم: حالا از این مایه کوفته قلقلی برداشته و به شکل توپک‌های کوچک دربیاورید و داخل روغن داغ بیندازید تا سرخ شوند.
  • مرحله ششم: زمانی که تمام کوفته قلقلی‌ها سرخ شدند، در تابه‌ای دیگر مقداری روغن ریخته و پیاز دوم را خرد کرده و تفت بدهید.
  • مرحله هفتم: پس از آن که کمی رنگ پیاز تغییر کرد، مقداری زردچوبه به آن زده و رب هم اضافه کنید. رب را تفت دهید و گوجه فرنگی‌ها را نیز خرد شده، اضافه کنید و تفت بدهید. در نهایت کمی هم آبلیمو به این مواد اضافه کنید.
  • مرحله هشتم: مقداری آب به مواد فوق اضافه کرده و بگذارید به جوش آمده و قل بزند. سپس کوفته قلقلی‌ها را داخل آن بریزید.
  • مرحله نهم: اجازه دهید تا کوفته قلقلی‌ها داخل سس آماده شده پخته و سس غلیظ شود.
  • مرحله دهم: اکنون غذای خوشمزه کوفته قلقلی با دستورپختی که گفتیم، آماده سرو کردن است.

 

طرز تهیه کوفته با سس ماست

برای تهیه کوفته با سس ماست، مراحلی شبیه به چیزی که در بالا در خصوص طرز تهیه انواع کوفته های ایرانی دیدیم را پیش رو دارید؛ تنها سس ماستی که برای این نوع کوفته تهیه می‌کنید، تا حدودی متفاوت است.

مواد اولیه برای تهیه کوفته با سس ماست، به شرح زیر هستند:

گوشت چرخ کرده دویست گرم
گوجه فرنگی یک عدد
پیاز  دو عدد
آرد نخودچی یک قاشق غذاخوری
جعفری به میزان لازم
آب لیمو به میزان لازم
نمک به میزان لازم
فلفل سیاه به میزان لازم
زردچوبه به میزان لازم
روغن به میزان لازم
ماست دویست گرم
ریحان یک قاشق غذاخوری
گشنیز یک قاشق مرباخوری
سیر پنج حبه
نعناع یک قاشق غذاخوری

 

مراحل تهیه کوفته با سس ماست

برای تهیه کوفته با سس ماست، مراحل زیر را در نظر بگیرید:

  • مرحله اول: پیش از هر کاری سبزیجات را خرد کره و با سیر رنده شده، نمک و فلفل و همین طور ماست به خوبی مخلوط کنید.
  • مرحله دوم: در یک ظرف دیگر، گوشت چرخ کرده را با مقدار لازم ادویه، پیاز رنده شده و همین طور جعفری و آرد نخودچی مخلوط نمایید.
  • مرحله سوم: حالا گوشت را آن قدر با مواد مخلوط شده ورز دهید که کاملا یکدست شود.
  • مرحله چهارم: اکنون مواد آماده شده را به شکل توپک‌های کوچک دربیاورید. در تابه‌ای یک پیاز را خرد کرده و تفت بدهید. سپس این توپک‌ها را به تابه اضافه کنید و مقدار دیگری تفت دهید تا کوفته‌ها سرخ شوند.
  • مرحله پنجم: سپس گوجه فرنگی را خرد کرده و به مواد داخل تابه اضافه کنید. تا به عمق کوفته‌ها نفوذ کند. شما می‌توانید در این مرحله کمی آب نیز به مواد داخل تابه اضافه نمایید.
  • مرحله ششم: در نهایت مقداری آب لیمو به مواد اضافه کرده و بگذارید برای چیزی بین ده دقیقه تا یک ربع، مواد داخل تابه پخته شوند.
  • مرحله هفتم: حالا کوفته ریزه شما آماده بوده و می‌توانید آن را در ظرف مناسب ریخته و با سس ماست که در ابتدا آماده کردیم، نوش جان نمایید.

 

سبزی کوفته

سبزی کوفته

اگر چه این می‌تواند تا حدودی سلیقه‌ای باشد، اما به طور کلی سبزی کوفته شامل جعفری، گشنیز نعناع، تره و مرزه است. این سبزیجات عطر زیادی داشته و باعث می‌شود تا طعم کوفته فوق العاده خوشمزه شود.

وسط کوفته چی بزاریم؟

شما می‌توانید وسط کوفته از زرده تخم مرغ، زرشک، گردو و آلو استفاده کنید. به ویژه ترکیب زرشک با هر یک از این مواد، فوق العاده خواهد بود.

سفارش آنلاین کوفته از اسنپ فود

با وجودی که طرز تهیه کوفته را در بالا دنبال کردیم، اما همان طور که مشاهده کردید، آماده سازی و پخت کوفته، زحمت زیادی داشته و زمان زیادی نیز به خود اختصاص می‌دهد. از این روی به نظر می‌رسد که امکان سفارش آنلاین غذا و در این مورد خاص کوفته در اسنپ فود، برایتان یک موقعیت جذاب و طلایی باشد. به این شکل بدون آن که نیاز داشته باشید ساعت‌ها برای تهیه کوفته های مختلف به خرید رفته و در آشپزخانه مشغول باشید، می‌توانید به راحتی ظرف مدت چند دقیقه سفارش خود را در اسنپ فود ثبت کرده و از بهترین رستوران کوفته تبریزی اصل را تحویل بگیرید.

شما کدام نوع کوفته را دوست دارید؟

طرز تهیه انواع کوفته‌های ایرانی با یک ساختار و روش پخت مشابه همراه بوده و همان طور که دیدید، تنها در مواد اولیه تفاوت‌هایی با هم دارند. با این همه طعم این کوفته‌ها تا حدود زیادی متفاوت بوده و شما می‌توانید با سفارش انواع کوفته، مزه‌هایی عالی از این غذای اصیل ایرانی را بچشید. شما تا به حال کدام یک از کوفته های ایرانی را در منزل تهیه کرده یا به هر شکلی مزه آن‌ها را چشیده‌اید؟

نظرات کاربران