
نان زنجبیلی؛ سوغات گرگان.
در پهنه سرزمین ما ایران، در هر شهر و دیار جلوهای از تمدن و فرهنگ ایرانی در غالب بنایی تاریخی، زبان، گویش، لباس محلی و حتی غذاهای محلی نمایان شده است. در این میان غذاها و خوراکیهای محلی یکی از گروههای پرطرفدار و متنوعاند که به یکی از جذابیتهای هر منطقه تبدیل میشوند. “نان” یکی از انواع خوراکیهایی است که در شهرهای مختلف با طعم و رنگی متنوع پخته میشود.
برای مثال نان زنجبیلی یکی از انواع نانهایی است که در شهرهای مختلف ایران به گونههای مختلف تهیه میشود. در این مقاله ما قصد داریم تا علاوه بر معرفی چند نوع از شیرینیهای قدیمی و سنتی ایرانی، اطلاعاتی درباره نان زنجبیلی گرگان و طرز تهیه آن نیز در اختیار شما قرار دهیم. پس پیشنهاد میکنیم که تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
شیرینیهای قدیمی و سنتی ایرانی؛ جاذبهای برای هر نقطه از ایران.
همانطور که گفتیم، ایران کشوری با آداب و رسوم مختلف و جاذبههای دیدنی و خوراکیهای رنگارنگ است. نان و شیرینی یکی از انواع خوراکیهایی است که در کشورمان به وفور یافت میشود. در ادامه چند نمونه از آنها را به شما معرفی میکنیم.
- شیرینی آبدندون مازندران: ویژگیهای این شیرینی از اسمش پیدا است. وقتی این شیرینی خوشمزه را در دهان بگذارید، سریع آب میشود، به همین دلیل به آن، آبدندون میگویند. این شیرینی را برای مراسم شادی، جشن و عروسی میپزند.
- کماج همدان: نان کماج همدان یکی از شیرینیهای محبوب منطقه همدان است که به ثبت ملی رسیده است.
- شیرینی بادام سوخته: شیرینی بادام سوخته، سوغات استان فارس و شهر شیراز است. این شیرینی خوشمزه که بسیار مقوی است طرفداران زیادی دارد و یکی از سوغاتیهای شهر شیراز محسوب میشود.
- بژی برساق ایلام: بژی برساق از قدیم برای مراسم جشن و پایکوبی تهیه میشد. هنوز هم در تمام مناطق کُردنشین و به ویژه ایلام برای جشنهایی مانند نوروز این شیرینی را میپزند.
- قرابیه تبریز: یکی از سوغاتیهای شهر تبریز است. مواد اصلی تشکیلدهنده این شیرینی تخم مرغ، پسته و شکر است. این شیرینی را در شهرهای دیگر مثل مراغه و زنجان نیز درست میکنند. این شیرینی سنتی که بیشتر در مراسمهای شادی و جشنها تهیه میشود، یکی از شیرینیهای گرانقیمت تبریز به شمار میرود.
- لگیمات بوشهر: لگیمات شیرینی اصیل جنوب کشورمان است. این شیرینی که به خصوص در شهر بوشهر پخته میشود، شباهت زیادی به شیرینی بامیه دارد.
- خرما لندو سیستان و بلوچستان: شیرینی لندو یا خرمالندو یک شیرینی محلی و یک میانوعده مقوی از خطهی سیستان و بلوچستان است. این شیرینی در مناطق جنوب شرقی کشور و در روزهای سرد سال طعمی خاطره انگیز و به یاد ماندنی را به سوغات خواهد آورد.

نان زنجبیلی گرگان در مراسمها و جشنها پخته میشود.
نان زنجبیلی گرگان: نان زنجبیلی گرگانی نوعی شیرینی محلی گرگان است و در مراسمها و جشنهای مختلف، مانند نوروز برای پذیرایی از مهمانان استفاده میشود. این شیرینی ترد و لوزی شکل است و همانطور که از اسمش پیدا است با استفاده از زنجبیل به عنوان یکی از مواد اولیه طعمی بینظیر را به شما هدیه میکند. در ادامه این مطلب ما طرز تهیه نان زنجبیلی گرگان را برای شما آماده کردهایم.
طرز تهیه نان زنجبیلی گرگانی
برای تهیه نان زنجبیلی گرگانی به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
آرد | 2 پیمانه |
آب | 4/1 پیمانه |
روغن | نصف پیمانه |
خمیر مایه | 1 قاشق چایخوری |
شکر آبشده | 4/1 پیمانه |
جدول جزئیات طرز تهیه نان زنجبیلی بدون خمیر مایه :
میزان کالری در هر 100 گرم | 437 |
زمان آماده سازی | 1 ساعت |
زمان لازم برای پخت | 15 دقیقه |
تعداد نفرات | 5 نفر |
مراحل تهیه نان محلی گرگان؛ در کمترین زمان ممکن.
۱. در مرحله اول ابتدا آرد را به همراه خمیر مایه و شکر آبشده داخل یک ظرف بریزید و هم بزنید.
۲. سپس زنجبیل و روغن را به آن بیفزایید و دوباره هم بزنید.
۳. حالا نوبت ورز دادن خمیر است. آن را با دست ورز دهید و در صورت نیاز مقدار کمی آب به آن بیفزایید تا جایی که خمیر کاملاً یکدست شود و به دست نچسبد.
۴. خمیر را در یک ظرف قرار دهید. روی آن را بپوشانید و حداقل یک ساعت به خمیر اجازه دهید تا استراحت کند. بهتر است برای بهتر عمل آمدن خمیر، جای آن را گرم کنید.
۵. خمیر را به تکههای کوچکتر تقسیم کنید. سپس آنها را با استفاده از وردنه باز کنید.
۶. حالا با کارد روی خمیر قطعات لوزی شکل ایجاد کنید. سپس خمیرهای برش داده شده را در سینی فر بچینید.
۷. حالا سینی را داخل فر با دما 175 درجه قرار دهید و15 دقیقه زمان بدهید تا نانها پخته شوند.
۸. پس از پخته شدن نانها، سینی را از فر خارج کنید و صبر کنید تا خنک شود. سپس آنها را در ظرف مناسب بچینید و نوش جان کنید.
نکاتی در خصوص طرز تهیه نان زنجبیلی گرگانی.
- توجه داشته باشید که خمیر نان زنجبیلی در این روش به خاطر داشتن روغن و شکر پس از ورآمدن، پف نمیکند. برای اینکه بفهمید خمیر ورآمده، پس از استراحت آن را با انگشت باز کنید. اگر داخل آن حالت متخلخل و سوراخسوراخ به خود گرفته بود، خمیر آماده برش زدن و پخت است.
- محلیها در پخت این نان پس از باز کردن خمیر با وردنه از گلمیخ استفاده میکنند. گلمیخ یک وسیله چوبی شبیه گوشتکوب است که کف آن میلههایی مانند میخ دارد. با استفاده از این وسیله خمیر را آنقدر با گلمیخ کوبند تا به ضخامت مورد نظر برسد. این کار باعث میشود تا علاوه بر ایجاد نقش و نگار روی خمیر، پس از پخت نان زنجبیلی تردتر میشود. معمولاً خمیر را تا رسیدن به ضخامت نیم تا یک سانتیمتر میکوبند.
- معمولاً نان زنجبیلی را با نان خرمایی و حلوا اُماج برای مهمانیها آماده میکنند.
طرز تهیه نان زنجبیلی بدون خمیر مایه
برای تهیه نان زنجبیلی بدون فر و بدون خمیر مایه به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
آرد | ۲ پیمانه |
ماست | ۱ و 1.3پیمانه |
بیکینگ پودر | ۱ قاشق مرباخوری |
روغن مایع | 1.4 پیمانه |
شکر | 1.4 پیمانه |
زنجبیل | ۱ قاشق چایخوری |
زردچوبه | ۱ قاشق چایخوری |
زعفران و روغن مایع برای رومال | به مقدار لازم |
زرده تخم مرغ | 1 عدد |

نان زنجبیلی مرغوب؛ ترد و خوشمزه.
جدول جزئیات طرز تهیه نان زنجبیلی بدون خمیر مایه :
میزان کالری در هر 100 گرم | 415 |
زمان آماده سازی | 1 ساعت |
زمان لازم برای پخت | 40 دقیقه |
تعداد نفرات | 4 نفر |
مراحل تهیه نان زنجبیلی؛ از صفر تا صد.
- مواد اولیه را برای مدتی در دمای محیط قرار دهید تا با محیط همدما شود.
- در مرحله اول ماست را داخل یک کاسه بریزید. سپس شکر و زنجبیل را به آن اضافه کنید. سپس زرد چوبه و روغن مایع نیز به آن بیفزایید و با چنگال یا همزن هم بزنید.
- در ظرفی جداگانه آرد و بیکینگ پودر را ۳ بار الک کنید و طی دو مرحله به ظرف حاوی ماست بیفزایید.
- خمیر نیازی به ورز دادن ندارد و فقط کافی است مواد را با همزن خوب مخلوط کنید.
- یک تابه نچسب را روی حرارت بگذارید. پس از گرم شدن، کف آن را با روغن یا کره چرب کنید. بعد خمیر را داخل تابه بگذارید و با قاشق روی خمیر را صاف کنید.
- یک زرده تخم مرغ را با یک قاشق زعفران و ۱ قاشق غذاخوری روغن مایع خوب مخلوط کنید و روی خمیر بمالید. میتوانید روی خمیر، کمی کنجد و سیاهدانه بپاشید.
- سپس درب تابه را دمکنی بپیچید و آن را روی حرارت قرار دهید و نیم ساعت زمان بدهید تا نان پخته شود. سپس آن را برگردانید تا طرف دیگر نیز طلایی شود.
نکاتی درباره طرز تهیه نان زنجبیلی بدون خمیر مایه
۱. با توجه به ذائقهتان میتوانید میزان شکر را کم و زیاد کنید.
۲. حتماً از شعله پخشکن و دمکنی استفاده کنید.
۳. به جای آرد سفید میتوانید از آرد نانوایی استفاده کنید.
نان زنجبیلی گرگانی؛ یکی از بهترین سوغاتهای شهر گرگان.
در این مقاله ما برخی از نان و شیرینیهای سنتی شهرهای مختلف ایران را برای شما نام بردیم و درباره نان زنجبیلی و به خصوص نان زنجبیلی گرگان و طرز تهیه این نان خوشمزه برای شما مطالبی را آوردیم. شما میتوانید به آسانی این نان خوشمزه را در خانه تهیه کنید و از آن لذت ببرید.
میتوانید برای درست کردن انواع دیگری از نان و شیرینی مانند شیرینی پادرازی و حلوا گرگانی به مطالب طرز تهیه جوز حلوا گرگانی و طرز تهیه شیرینی پادرازی مراجعه کنید. همچنین اگر فرصت کافی برای پختن شیرینی ندارید میتوانید سفارش آنلاین شیرینی بدهید و از بهترین و تازهترین شیرینیها لذت ببرید.
نظرات کاربران