خواص بادام زمینی چیست؟ + مضرات و نکات مهم

خواص بادام زمینی چیست
5/5 - (1 امتیاز)

خواص بادام زمینی در مقایسه با دیگر آجیل و مغزها، فوق العاده بوده و به جرأت می‌توان گفت که این خوراکی خوشمزه، از مفیدترین‌ها برای بدن است. با شناخت این فواید، قطعا از این پس سعی خواهید کرد که بیش از گذشته از بادام زمینی در رژیم غذایی روزانه خود استفاده کنید. با ما همراه باشید تا در این خصوص بیشتر بدانیم.

مهم‌ترین خواص بادام زمینی تازه

از جمله خواص این مغز که باعث می‌شود آن را برای کودکان و بزرگسالان مفید و ضروری بدانیم، موارد زیر قابل توجه هستند. اگر تصمیم به سفارش آنلاین آجیل دارید، حتما از این پس بادام زمینی را نیز به لیست سفارش‌های خود اضافه کنید.

1. کاهش علائم افسردگی

یکی از خواص جالب و در عین حال بسیار کاربردی این مغز آجیل، کمک به درمان افسردگی است. به ویژه زمانی که این افسردگی ناشی از تغییرات هورمونی باشد؛ میل کردن بادام زمینی، بسیار موثر خواهد بود. البته نباید از خواص بادام درختی تازه نیز در این مورد غفلت کرد، اما مطالعات ثابت کرده که مصرف 10 عدد بادام زمینی در روز، برای افرادی که از علائم افسردگی رنج می‌برند، بسیار کمک کننده است.

2. درمان برای جوش

به طور کلی بادام زمینی برای پوست مفید بوده و با داشتن آنتی اکسیدان‌های بالا، از پوست در برابر رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند. به جز این مصرف بادام زمینی برای افرادی که به طور مزمن به جوش‌های پوستی مبتلا هستند، مفید بوده و کمک خواهد کرد تا میزان جوش‌ها رفته رفته کم شده و فرد پوستی یکدست و صاف داشته باشد.

3. منبعی غنی از آهن و کلسیم

بادام زمینی یکی از منابع غنی از آهن و کلسیم بوده و از این روی برای داشتن استخوان‌هایی بهتر و قوی‌تر، موثر است. این باعث می‌شود که مصرف این مغز آجیل برای کودکان و نوجوانانی که در سن رشد قرار دارند، بسیار توصیه شود. این مزایا در گروه خاصیت بادام هندی نیز جای گرفته و شما می‌توانید به صورت ترکیبی از بادام هندی نیز رژیم غذایی خود استفاده کنید.

4. کاهش بیماری‌های قلبی

با وجود ویتامین B در ترکیب بادام زمینی، از پیش می‌دانیم که این ماده خوراکی برای پیشگیری از ریسک بیماری‌های قلبی مفید است. اما تحقیقات نشان داده که بادام زمینی تلخ، به طور خاص برای کاهش بیماری‌های قلبی نقش موثری دارد و در افرادی که به صورت مستمر از این ماده خوراکی استفاده می‌کنند، ریسک ابتلا به بیماری های قلبی کاهش پیدا کرده است.

خواص بادام زمینی

در یک مطالعه نشان داده شد که به همین شکل خواص بادام درختی تلخ نیز در کاهش بیماری‌های قلبی قابل توجه بوده و می‌توان از آن به نفع افزایش سلامت قلب، بهره برد. در حقیقت اگر چه تلخی این بادام، باعث می‌شود که میلی به خوردن آن نداشته باشید، اما خاصیت بادام درختی تلخ برای سلامت قلب و عملکرد کبد، چیزی است که هرگز نباید از خاطر ببرید.

5. کاهش ریسک سرطان معده و روده

وجود پلی فنولیک در بادام زمینی، باعث می‌شود که ریسک سرطان معده و روده کاهش پیدا کرده و در افرادی نیز که به این سرطان مبتلا هستند، پیشروی تومور کاهش پیدا کرده و ریسک کمتری در خصوص تهدید زندگی فرد داشته باشد. با این همه مصرف بادام زمینی نمی‌تواند جایگزین کاملی برای روند درمانی بوده و افراد مبتلا باید حتما تحت نظر پزشک معالج قرار بگیرند.

6. خواص بادام زمینی برای جنین

یکی از خواص قابل توجه بادام زمینی، تاثیرگذاری آن در سلامت و زیبایی جنین است. این مغز خوراکی دارای فولات، نیاسین، اسید پانتاتونیک، پیریدوکسین، ریبوفلاوین، تیامین، کلسیم، مس، ویتامین E، منیزیم، آهن، فسفر، روی، سدیم، منگنز، پتاسیم، سلنیوم و … است. از این روی می‌توان از آن به عنوان یک خوراکی بسیار مفید در ایام بارداری استفاده کرد.

از آن جایی که فولات برای رشد جنین در سه ماهه اول بارداری بسیار تاثیرگذار است، بادام زمینی را به عنوان یک منبع عالی از فولات برای رشد جنین موثر واقع می‌شود. همین طور چربی‌های مفید این مغز، موجب تنظیم فشار خون شده که در بارداری به عنوان یک عارضه شناخته می‌شود.

به علاوه برخی از مادران باردار، دچار دیابت بارداری شده و میل کردن روزانه بادام زمینی، کمک می کند تا از ابتلا به دیابت بارداری جلوگیری شود. وجود منگنز در ترکیب بادام زمینی، کمک می‌کند تا قند خون مادر باردار تنظیم شده و از ابتلا به دیابت دوران بارداری جلوگیری شود. همین طور وجود ویتامین E، ریسک ترک خوردن پوست در بارداری را کاهش داده و مادر باردار پوستی با خاصیت کشسانی بیشتری خواهد داشت. جالب است بدانید که خواص بادام زمینی بر جنین با این میزان ویتامین E، در زیبایی پوست نوزاد تازه متولد شده نیز اثر خواهد گذاشت.

خواص انواع بادام زمینی

خواص انواع بادام زمینی

بادام زمینی در انواع مختلفی وجود داشته که هر کدام خواص خود را دارد. در ادامه خواص هر نوع از این نوع بادام را با شما به اشتراک می‌گذاریم:

خواص بادام زمینی ترش

بادام زمینی ترش که معمولا به بادام زمینی دارای پوست تفت داده شده با لیمو گفته می‌شود، برای کمک به کنترل دیابت مورد استفاده قرار گرفته و به کاهش قند خون کمک می‌کند. به علاوه وجود منگنز در بادام زمینی، موجب جذب بیشتر کلسیم شده و به تنظیم کربوهیدرات‌ها کمک می‌کند که در نهایت قند خون را در بدن کاهش خواهد داد.

خواص بادام زمینی تف داده

بادام زمینی تف داده نیز بیشتر از خواص بادام زمینی معمولی و خام را همراه داشته و تنها باید دقت داشته باشید که نوع پر نمک آن، ممکن است برای افراد مبتلا به فشار خون، مضر بوده و موجب افزایش فشار خون شود.

خواص بادام زمینی تنوری

با توجه به مضرات استفاده از نمک و روغن در تفت دادن آجیل‌ها، در صورتی که بادام زمینی را تنوری کرده باشند، ضمن آن که طعم بهتری خواهد داشت؛ بارها و بارها نیز مفیدتر خواهد بود. از جمله نوع تنوری آن، می‌توان به بهبود استحکام استخوان‌ها، تنظیم قند و چربی و همین طور رفع افسردگی اشاره کرد.

خرید و سفارش آنلاین بادام زمینی با کیفیت

خرید و سفارش آنلاین بادام زمینی

لازم به توضیح است که برای خرید بادام زمینی، باید دقت داشته باشید که حتما این مغز آجیل از کیفیت درجه یک برخوردار بوده و کاملا تازه و سالم باشد. با خرید بادام زمینی از آجیل فروشی های معروف ایران، مطمئن خواهید بود که بهترین کیفیت از این مغز را خریداری کرده و از فواید عالی آن بهره مند خواهید شد. همچنین شما می‌توانید از طریق امکان سفارش آنلاین اسنپ فود، بهترین آجیل ها را سفارش و در محل مورد نظر خریداری کنید.

حساسیت به بادام زمینی

توجه داشته باشید که برخی افراد نسبت به بادام زمینی حساسیت داشته و عکس العمل‌های آلرژیک شدید از خود نشان می‌دهند. در حقیقت این مغز آجیل از خوراکی‌های آلرژی‌زا بوده و حتما باید مطمئن شوید که شما نسبت به آن حساسیت ندارید. معمولا عکس العمل‌های آلرژیک در مقابل بادام زمینی، خود را به شکل قرمزی پوست و تورم زبان و همین طور در موارد شدیدتر احساس خفگی و مشکل در تنفس نشان می‌دهند.

خواص این نوع بادام را دست نگیرید

در بالا به ارزش غذایی و خواص بادام زمینی پرداختیم که چطور می‌توان با مصرف روزانه چند عدد از آن، بخشی از نیاز بدن به انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی را برطرف کرد. در حقیقت این مغز آجیل، یکی از برترین منابع پروتئین گیاهی به حساب آمده و استمرار در میل کردن آن، به طول عمر فرد کمک خواهد کرد. شما معمولا هر چند وقت یک بار، از این مغز آجیل میل کرده و تا چه اندازه از خواص عالی آن مطلع هستید؟ نظرات خود در این باره را با ما و دیگر کاربران وب سایت به اشتراک بگذارید.

نظرات کاربران