برنج یکی از پرمصرفترین غذاها در ایران و به طور کلی آسیا محسوب میشود و مردم ایران آن را به شکلهای مختلفی مصرف میکنند. در انواع برنجهای مخلوط گرفته تا کباب و خورشتها، از پلو استفاده میشود و برنج نقش پررنگی در سفرههای ایرانی دارد. به همین منظور، با ما همراه باشید تا طرز تهیه انواع پلو مخلوط که باب سلیقه همه افراد است را برای شما توضیح دهیم.
انواع پلو مخلوط | |
تعداد نفرات | 6 نفر |
زمان آماده سازی | 30 تا 45 دقیقه |
زمان پخت | 45 تا 90 دقیقه |
میزان سختی | متوسط |
طرز تهیه پلو (برنج سفید)
در طرز تهیه انواع پلو مخلوط ، باید هر موادی که قرار است به برنج اضافه شود را به برنج دمی بیافزایید. قبل از درست کردن پلوی سفید چندین بار برنج را با آب ولرم بشویید تا به خوبی تمیز شود. بهتر است که حداقل ۳ ساعت قبل از پخت برنج آن را خیس کنید. برای اینکه برنج کته درست کنید باید برنج شسته شده را که کمی نمک به آن اضافه کردید را همراه با آب آن روی حرارت ملایم قرار دهید. سپس به آن روغن بیافزایید. در ادامه اجازه دهید به مدت حدوداً ۲۰ دقیقه برنج قد بکشد.
برای درست کردن برنج دمی نیز بهتر است از دمکنی استفاده کنید. برای این نوع برنج باید ابتدا آب را روی حرارت قرار داده و اجازه دهید آب به نقطه جوش برسد. سپس به آن نمک و روغن اضافه کنید و در انتها برنج را درون قابلمه بریزید.
معرفی و طرز تهیه انواع پلوهای مخلوط
در زیر به معرفی برخی از مشهورترین و محبوبترین انواع پلوهای ایرانی میپردازیم:
۱. هویج پلو

هویج پلو یک غذای لاپلویی بسیار خوشمزه است. اصالت این غذا به شیراز بر میگردد. این غذا در نقاط مختلف به روشهای مختلفی درست میشود. برخی هویج پلو را به همان شکل ساده یعنی برنج و هویج درست میکنند، اما در برخی منطقهها نیز از فیله مرغ و یا گوشت چرخ کرده استفاده میکنند. لازم به ذکر است که این غذا کمی شیرین است.
مواد لازم برای تهیه هویج پلو
مواد لازم برای تهیه هویج پلو به شرح زیر است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
هویج | 5 عدد |
شکر | 1 پیمانه |
نمک و ادویه جات | به میزان کافی |
برنج | 5 پیمانه |
زعفران دم کشیده | به مقدار لازم |
مرغ (ران و سینه) | به تعداد نفرات |
خلال پسته و بادام | به مقدار لازم |
طرز تهیه هویج پلو
مراحل تهیه هویج پلو به شکل زیر است:
- مرحله اول: برای تهیه هویج پلو ابتدا باید هویجهای خلال شده را درون آب و روی حرارت قرار دهید. سپس به آن شکر بیافزایید. فراموش نکنید که برنج را از قبل خیس کرده باشید.
- مرحله دوم: زمانی که هویج کاملا پخته شد آن را آبکش کنید. در ادامه باید برنجی که از قبل خیس کردید را به همراه نمک و روغن دم کنید و هویجها را لابه لای برنج قرار دهید. در آخر باید زعفران دم کرده را روی برنج بریزید. اگر مایل باشید در هویج پلو میتوانید از گوشت قلقلی، سینه مرغ ریش ریش شده و یا مرغ سرخ شده نیز استفاده کنید.
- مرحله سوم: در طرز تهیه پلو مخلوط با گوشت میتوانید، گوشت را به همراه پیاز، نمک و فلفل کمی تفت دهید.
- مرحله چهارم: سپس گوشتها را به شکل قلقلی درآورده و در مرحله آخر سرخ کنید. طرز تهیه پلو مخلوط با مرغ به این صورت است که باید مرغها را همراه نمک، فلفل و پیاز آب پز کنید و سپس مرغ پخته شده را ریش ریش و یا سرخ کنید و در کنار هویج پلو قرار دهید. به طور معمول هویج پلوی مجلسی همراه با مرغ سرخ شده است.
۲. کلم پلوی شیرازی

به عنوان دومین غذا در مقاله طرز تهیه انواع پلو مخلوط باید به کلم پلو اشاره کنیم. کلم پلوی شیرازی غذای محلی استان فارس است. این غذا در سراسر ایران طرفداران بسیاری دارد. البته که کلم پلو را در نقاط مختلف کشور به روشهای گوناگونی درست میکنند، اما روش اصلی تهیه کلم پلوی شیرازی استفاده از کلم قمری، گوشت چرخ کرده، برنج، سبزیجات و انواع ادویه است. به طور مثال در تهران معمولا به این غذا رب اضافه می کنند، اما رنگی اصلی کلم پلوی شیرازی کاملا سبز است. در استان فارس گوشت این غذای محلی را به شکل قلقلی درآورده و روی غذا قرار میدهند.
مواد لازم برای تهیه کلم پلوی شیرازی
مواد لازم برای تهیه کلم پلوی شیرازی به شرح زیر است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
گوشت چرخ کرده | 500 گرم |
برنج | 5 پیمانه |
برگ کلم سفید | 700 گرم |
پیاز متوسط | 2 عدد |
سبزیهای معطر مانند ترخون،ریحان و شوید | 200 گرم |
نمک، فلفل و زرد چوبه | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
طرز تهیه کلم پلو
برای تهیه یک کلم پلو شیرازی خوشمزه به روش زیر عمل کنید:
- مرحله اول: برای تهیه کلم پلوی شیرازی همانند هر غذای برنجی دیگر، برنج را از قبل خیس کنید. در ادامه نوبت به گوشت قلقلی میرسد. برای تهیه گوشت قلقلی باید پیاز را رنده نمایید و به خوبی آب آن را بگیرید.
- مرحله دوم: سپس پیازها را به گوشت اضافه کنید. سپس گوشت چرخ کرده را ورز دهید تا پیاز کاملا با آن ترکیب شود.
- مرحله سوم: گوشت را در یک ظرف در دار قرار دهید. اجازه دهید گوشت درون یخچال، کمی استراحت کند. در ادامه نوبت به کلم پلو میرسد.
- مرحله چهارم: در این مرحله کلمها را بشویید و صبر کنید تا خشک شوند، حال میتوانید آنها را به صورت خلالی خرد نمایید.
- مرحله پنجم: پس از کلمها، یک پیاز را نیز به همان شکل کلمها، خلالی کنید.
- مرحله ششم: سپس پیاز را به همراه نمک و زردچوبه کمی تفت دهید تا به اصطلاح کاراملی شود. در ادامه کلمها را به آن اضافه کنید. کمی آن را به همراه پیاز تفت دهید و در تابه را بگذارید تا کلمها بخارپز شوند.
- مرحله هفتم: زمانی که کلم مغز پخت شد در تابه را بردارید تا آب آن نیز بخار شود. در آخر باید به این ترکیب سبزیهای معطر را اضافه کنید. به خاطر داشته باشید که سبزی را در انتها اضافه کنید و فقط برای ۳ الی ۴ دقیقه تفت دهید. زیرا که سبزی تلخ میشود و در نتیجه نهایی تأثیر بدی خواهد گذاشت. در مرحله بعد نوبت به برنج میرسد.
- مرحله هشتم: برنج را به همان شکل همیشگی آبکش و دم کرده و موادی که درست کردید را به آن بیافزایید. میتوانید به عنوان ته دیگ از سیب زمینی نیز استفاده کنید. قبل از آن که سیب زمینیها را کف قابلمه بچینید مقدار کمی روغن بریزید. حال نوبت به گوشت قلقلی میرسد. گوشتها را از یخچال خارج کرده و شکل قلقلی درآورید و در مقدار کافی روغن سرخ کنید.
- مرحله نهم: در آخر باید برنج را با گوشت قلقلی تزئین کنید.
۳. لوبیا پلو

لوبیا پلو یکی از غذاهای مخلوط برنجی است که طرفداران بسیاری دارد. لوبیا پلو دستورهای پخت مختلفی دارد. به طور مثال لوبیا پلو را علاوه بر گوشت چرخ کرده با گوشت تکهای نیز درست میکنند. لوبیا پلو با گوشت چرخ کرده نسبت به باقی شیوهها رایجتر است. به هر ترتیب طرز تهیه لوبیا پلو اصلا سخت نیست و میتوانید به راحتی این غذای خوشمزه را در منزل آماده کنید.
مواد لازم برای تهیه لوبیا پلو
مواد لازم برای تهیه لوبیا پلو به این صورت است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
لوبیا سبز تازه | 3 پیمانه |
برنج | 4 پیمانه |
گوشت چرخ کرده | 400 گرم |
پیاز متوسط | 3 عدد |
رب گوجه فرنگی | به مقدار لازم |
زعفران | به مقدار لازم |
نمک، فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
طرز تهیه لوبیا پلو
اگر به لوبیا پلو و طعم آن علاقه دارید، باید مراحل زیر را پیش بگیرید:
- مرحله اول: برای طرز تهیه لوبیا پلو ابتدا برنج را از قبل خیس کنید. سپس باید لوبیا سبز را به همراه آب و نمک روی حرارت ملایم قرار دهید تا کاملاً پخته شود.
- مرحله دوم: پیاز را خلالی کرده و در یک تابه به همراه زردچوبه کمی تفت دهید.
- مرحله سوم: حال میتوانید لوبیاهای پخته شده را آبکش کنید و به پیازها اضافه کنید. پس از حدود ۵ دقیقه گوشت چرخ کرده را به این ترکیب بیافزایید.
- مرحله چهارم: در مرحله بعدی باید رب گوجه فرنگی را به همراه نمک، فلفل و زردچوبه در یک تابه جدا تفت دهید و به ترکیب قبلی اضافه کنید.
- مرحله پنجم: در آخر همه مواد را هم بزنید تا یک ترکیب یک دست حاصل شود. در این مرحله باید برنج خیس کرده را با مقداری روغن ونمک دم کنید و در نهایت آبکش نمایید.
- مرحله ششم: ته قابلمه را بنا بر سلیقه سیب زمینی یا نان قرار دهید، برنج آبکش شده را درون قابلمه بریزید و مواد لوبیا پلو را به لابهلای برنج اضافه کنید.
۴. ته چین مرغ

ته چین یکی از پرطرفدارترین غذاهای ایرانی است. جالب است بدانید که ته چین را فقط با مرغ درست نمیکنند. بلکه با گوشت و بادمجان نیز تهیه می شود. البته لازم به ذکر است که در بعضی شهرها و همچنین رستورانها ته چین قیمه، ته چین بادمجان و گوشت، ته چین قورمه سبزی نیز درست میشود. درست کردن این غذای جذاب نیز فوت و فنهای خودش را دارد. برای تزئین ته چین از زرشک، خلال پسته و خلال بادام استفاده میشود.
۵. عدس پلو

عدس پلو یکی از غذاهای محبوب ایرانی است و پنجمین غذایی است که در مقاله طرز تهیه انواع پلو مخلوط به آن اشاره میکنیم. طرز تهیه این غذای خاطره انگیز راحت است و مدت زمان زیادی برای درست کردن آن صرف نمیشود. مواد تشکیل دهنده این غذای اصیل ایرانی گوشت چرخ کرده، برنج و عدس میباشد. البته برخی افراد ترجیح میدهند علاوه بر گوشت و عدس از کشمش و یا خرما نیز استفاده کنند. در کنار عدس پلو میتوان انواع ترشی و ماست را سرو کرد. معمولاً روی عدس پلو را با پیاز داغ و کشمش پلویی تزئین می کنند. . اگرمیخواهید عدس پلو را با خرما میل کنید، بهتر است هستههای خرما را خارج کنید و سپس با مقداری روغن خرماها را تفت دهید.
۶. شیرین پلو

انواع پلوهای ایرانی در آسیا طرفداران زیادی دارد، شیرین پلو یکی دیگر از غذاهای سنتی ایران است که قدیمیترها آن را بیشتر در فصول سرد سال درست میکنند. این غذا نیز همانند رشته پلو در نقاط مختلف به روشهای گوناگونی درست میشود. در برخی مناطق با گوشت قرمز یا فیله مرغ تهیه میشود. برخی نیز تمایلی ندارند که در شیرین پلو هر نوع گوشتی وجود داشته باشد. به همین به جای گوشت سفید یا قرمز، هویج پخته شده استفاده می کنند.
شیرین پلو همانطور که از نامش مشخص است یک غذای کاملاً شیرین است به همین دلیل طرفداران خاص خود را دارد. زیرا خیلی از ایرانیها علاقهای به غذای شیرین ندارند. مواد اصلی تشکیل دهنده این غذا، برنج، گوشت قرمز یا مرغ، زعفران زیاد و شکر است. معمولاً برای تزئین شیرین پلو از خلال پسته و بادام استفاده میکنند. گاهی نیز برای متعادل کردن مزه شیرین این غذا از زرشک نیز استفاده میشود.
۷. رشته پلو

هفتمین غذایی که در طرز تهیه انواع پلو مخلوط به آن اشاره میشود رشته پلو است. رشته پلو یک غذای سنتی ایرانی است که در نقاط مختلف ایران، آن را به شیوههای مختلف درست میکنند. در برخی مناطق این غذا را با گوشت تکه ای، مرغ و یا گوشت چرخ کرده تهیه میکنند، اما مواد اصلی این غذای زعفرانی و جذاب، برنج و رشته است. جالب است بدانید که رشته پلو را گاهی در چهارشنبه سوری و یا اول سال نو درست میکنند تا رشته امور را در آن سال در دست بگیرند. این یک باور قدیمی است که باعث شده این غذا در اوایل هرسال روی سفرههای ایرانیها باشد. لازم به ذکر است که رشته پلو با مرغ یا گوشت تکهای یکی از غذاهای مجلسی به حساب میآید.
۸. آلبالو پلو

آلبالو پلو یکی از غذاهای اصیل و قدیمی ایرانی است. این غذا معمولاً در فصل تابستان به دلیل وجود آلبالوی تازه درست میشود. البته برخی آلبالو را در فصل تابستان تهیه کرده و برای باقی سال در فریزر قرار میدهند، اما استفاده از آلبالوی تازه در غذا با یخ زده آن قابل قیاس نیست. این غذا نیز به روشهای مختلف درست میشود.
افراد بنا بر سلیقه از گوشت قرمز یا مرغ استفاده میکنند. اما معمولترین شیوه آن آلبالو پلو با گوشت چرخ کرده است. آلبالو پلو با گوشت یک غذای مجلسی ایرانی است که در کنار دیگر غذاها درست میشود و رنگ زیبایی به سفره میبخشد. آلبالو پلو جز آن دسته از غذاهایی است که باب میل هر کسی نیست و طرفداران خاص خود را دارد.
انواع غذاهای لاپلویی را از اسنپ فود سفارش دهید…
طرز تهیه انواع پلو مخلوط را به شما عزیزان آموزش دادیم. البته، اگر وقت کافی برای تهیه غذا را ندارید، میتوانید از اسنپ فود کمک بگیرید. اگر سفارش آنلاین غذا از اسنپ فود را انتخاب کرده باشید؛ میتوانید به راحتی انواع پلو مخلوط را به صورت اینترنتی همراه با غذاهای دیگر و چاشنیهای مختلف سفارش داده و در محل آدرس خود تحویل بگیرید. شما چه انواع پلوهای دیگری میشناسید که در بالا به آنها اشاره نشده باشد؟ این پلوهای خوشمزه و رنگین را در بخش نظرات معرفی کرده و درباره آنها به ما بگویید.