طرز تهیه میرزا قاسمی مجلسی (با گردو، با کدو و بدون گوجه فرنگی)

طرز تهیه میرزا قاسمی

طرز تهیه میرزا قاسمی مجلسی بسیار ساده است و تهیه‌ی این غذای لذیذ، زمان زیادی نیز نیاز نخواهد داشت. شما می‌توانید به‌راحتی این غذا را در خانه تهیه کنید و برای وعده‌های اصلی غذایی، پیش‌غذا یا میان‌وعده نوش جان کنید. همان طور که اشاره کردیم این غذا را می‌توان به عنوان یک وعده غذایی کامل، سرو کرد که البته در رستوران‌ها و کافه‌های مختلف نیز در منوی غذایی جایگاه دارد. در این مطلب با ما همراه شده و روش تهیه میرزا قاسمی را به ‌صورت کامل در ادامه‌ی این مطلب اسنپ فود بخوانید.

میرزا قاسمی مجلسی
تعداد نفرات 3 نفر
زمان آماده سازی  30 دقیقه
زمان پخت غذا 20 دقیقه
میزان سختی متوسط

میرزا قاسمی خوشمزه و مجلسیطرز تهیه میرزا قاسمی مجلسی

میرزا قاسمی از جمله غذاهای خوشمزه‌ای است که در مدت زمان کمی نیز تهیه می‌شود. بنابراین، اگر می‌خواهید غذایی تهیه کنید که در زمان کوتاه و با هزینه کمی تهیه شود، به تهیه میرزا قاسمی فکر کنید. مواد لازم و نحوه تهیه این غذا در ادامه آمده است:

مواد اولیه برای تهیه میرزا قاسمی مجلسی

غذاهای شمالی با بادمجان از جمله غذاهای بسیار خوشمزه و پرطرفدار هستند. مواد اولیه‌ای که برای تهیه این غذای خوشمزه و مفید از لیست غذاهای گیاهی نیاز دارید، به شرح زیر هستند:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
بادمجان 5 عدد
گوجه فرنگی 2 عدد
سیر 1 بوته
گردو 1 پیمانه
رب گوجه فرنگی 1 و نیم قاشق
روغن زیتون یا روغن مایع به مقدار کافی
کره 1 قاشق چای خوری
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به مقدار کافی
لیمو ترش 1 عدد

طرز تهیه میرزا قاسمی مجلسی با گردو

میرزا قاسمی رشتی به عنوان یک غذا با بادمجان، یکی از غذاهای سنتی گیلان است. این غذا را محمدقاسم‌خان، والی رشت در زمان ناصرالدین‌شاه، ابداع کرده و ترویج داده است و امروزه یکی از غذاهای دلچسب خطه‌ی گیلان محسوب می‌شود.  با اضافه کردن گردو به میرزا قاسمی، هم طعم این غذا بهتر شده و هم به لحاظ جلوه ظاهری و ارزش غذایی، شرایط بهتری خواهد داشت. برای طرز تهیه میرزا قاسمی با بادمجان کبابی، مراحل زیر را باید دنبال کنید:

  • مرحله اول: در اولین مرحله از طرز درست کردن میرزاقاسمی، بادمجان‌ها را بشویید و کباب کنید؛ برای کباب‌کردن می‌توانید از فر استفاده کنید یا آن‌ها را روی گاز کباب کنید. خاطرتان باشد که پوست بادمجان‌ها نباید بسوزد. می‌توانید با فروکردن چنگال در بادمجان کباب‌شدن آن را امتحان کنید؛ اگر چنگال به‌راحتی در بادمجان فرورفت، می‌توانید مطمئن باشید که بادمجان‌ها به خوبی کباب شده‌اند.

نکته: در طرز تهیه کشک بادمجان، هم باید به همین شکل از کباب شدن درست بادمجان‌ها مطمئن شوید. بعضی افراد علاقه مند به تهیه  میرزا قاسمی با بادمجان آبپز هستند، اما طعم کبابی آن به مراتب بهتر خواهد بود.

  • مرحله دوم: بادمجان‌ها را به‌محض کباب‌شدن در آب سرد بریزید و پوست آن‌ها را جدا کرده و به شکل ساتوری خرد کنید.

نکته: دقت داشته باشید که کباب کردن بادمجان باید به شکلی باشد که بافت داخل آن نسوخته و طعم تلخ به خود نگیرد. در حقیقت اکثر مواقع علت اصلی تلخ شدن میرزا قاسمی، همین کباب کردن اشتباه بادمجان‌ها است.طرزدرست کردن میرزاقاسمی

  • مرحله سوم: به همین شکل باید گوجه‌ها را در آبجوش بریزید و پوست آن‌ها را جدا کنید؛ سپس آن‌ها را به‌صورت نگینی خرد کنید. در میرزا قاسمی شمالی، استفاده از گوجه فرنگی اهمیت زیادی دارد و شمالی‌ها حجم بیشتری گوجه فرنگی استفاده می‌کنند.
  • مرحله چهارم: سپس سیرها را خرد کنید و به خوبی بکوبید تا له شوند. در همین مرحله، گردو را نیز خرد کرده و با سیر مخلوط کنید. در کنار این غذا، اگر به طعم بادمجان و غذای گراتن بادمجان علاقه دارید، باید بدانید که به کار بردن سیر و گردو مشترک در آن نیز، طعمی عالی ایجاد خواهد کرد.
  • مرحله پنجم: در مرحله بعد طرز تهیه میرزا قاسمی با گوجه، روغن زیتون یا روغن مایع را در تابه ریخته و اجازه دهید کمی گرم شود. سپس سیر و گردوها را به‌همراه زردچوبه در روغن تفت دهید.
  • مرحله ششم: در این مرحله از طرز تهیه میرزا قاسمی با گردو، بادمجان‌ها و گوجه‌ها را به سیر تفت‌داده‌شده در روغن اضافه کنید. در تابه را بگذارید که آب مایه گرفته شود و کمی روغن بیاندازد.
  • مرحله هفتم: رب گوجه‌فرنگی را سرخ کنید و به مایه اضافه کنید. نمک و فلفل ‌سیاه را نیزاضافه کنید. مایه را در یک طرف تابه قرار دهید.
  • مرحله هشتم: تخم‌مرغ‌ها را در طرف دیگر مایه بشکنید، هم بزنید و سرخ سرخ کنید. مایه و تخم‌مرغ را با هم مخلوط کنید و لیموترش را به آن اضافه کنید. اکنون میزا قاسمی شما حاضر است.

در پایان این مطلب، پیشنهاد می‌کنیم که اگر از طرفداران بادمجان هستید،  طرز تهیه کتلت بادمجان که یک غذای سنتی و خوشمزه است را دنبال کنید.

طرز تهیه میرزا قاسمی مجلسی به روش دوم

شما می‌توانید از روشی دیگر نیز به عنوان دستور پخت میرزا قاسمی استفاده کنید. در این روش لازم است که پس از اینکه رب گوجه‌فرنگی و نمک و فلفل‌سیاه را اضافه کردید، تخم‌مرغ‌ها را به‌صورت سالم روی مایه بشکنید و در تابه را بگذارید که پخته شوند. پس از پخته‌شدن تخم‌مرغ‌ها را قطعه‌قطعه کنید و آن‌ها را با مایه مخلوط کنید.

طرز درست کردن میرزا قاسمی بدون گوجه فرنگی

گوجه‌فرنگی ماده‌ی اصلی میرزا قاسمی محسوب نمی‌شود و شما می‌توانید در طرز تهیه میرزا قاسمی مجلسی از آن استفاده نکنید. بعضی دوست دارند به‌جای استفاده از گوجه‌فرنگی، از رب گوجه‌فرنگی برای طرز تهیه میرزا قاسمی استفاده کنند. رب طعم و رنگ دلپذیری به غذای شما می‌دهد؛ فقط باید خاطرتان باشد که رب را سرخ کنید و البته در مقایسه با مقداری که در طرز تهیه آوردیم، مقدار بیشتری به مایه میرزا قاسمی اضافه کنید. البته در بعضی از شهرها طرز تهیه میرزا قاسمی با کشک را دنبال می‌کنند که شباهت زیادی به کشک و بادمجان دارد. برای این منظور بهتر است که طرز تهیه کشک بادمجان خانگی را دنبال کنید.

طرز تهیه میرزا قاسمی با کدو

یکی از روش‌های طبخ میرزا قاسمی، تهیه میرزا قاسمی با کدو است. در این غذا، به جای استفاده از بادمجان، از کدو استفاده می‌شود. در این روش، کافی است که شبیه به طرز تهیه میرزا قاسمی با بادمجان سرخ شده، به جای کباب کردن بادمجان، از کدوی سرخ شده در طبخ غذا استفاده کنید. طعم میرزا قاسمی با کدو نیز بسیار جذاب خواهد بود و می‌توانید از آن به عنوان یک غذای خوشمزه برای وعده شام یا ناهار بهره ببرید.

آداب طرز تهیه میرزا قاسمی و سرو آنآداب طرز تهیه میرزا قاسمی و سرو آن

برای آن که میرزا قاسمی خوشمزه‌تری داشته باشید و جلوه ظاهری آن نیز بهتر باشد؛ این نکات را در نظر داشته باشید:

  • برای زیباترشدن میرزا قاسمی می‌توانید بعد از تهیه، آن را در مخلوط‌کن بریزید و برای یکی‌دو دقیقه مخلوط کنید. درست مانند طرز تهیه بورانی بادمجان با ماست که ریختن بادمجان‌ها در مخلوط کن کمک خواهد کرد تا بافت بهتری حاصل شود.
  • طرز درست کردن میرزا قاسمی مجلسی بسیار ساده است و تزئین آن هم بسیار به سلیقه‌ی شما مربوط می‌شود؛ می‌توانید آن را با سیرداغ، نعناداغ و فلفل سیاه تزئین کنید. البته ایده‌هایی برای تزیین میرزا قاسمی وجود دارد که شما می‌توانید با توجه به خلاقیت خود از آن‌ها استفاده کنید.
  • میرزا قاسمی را در گیلان معمولاً با برنج و به‌صورت خورشت میل می‌کنند، اما سرو آن با نان هم رواج دارد.
  • طرز تهیه میرزا قاسمی سنتی گیلانی با اشپل ماهی بوده و گیلانی‌ها معمولا این غذا را همراه با اشپل‌ماهی سرو می‌کنند که طعم جالبی به خود خواهد گرفت.

میرزا قاسمی را سریع حاضر کنید…

طرز تهیه میرزا قاسمی مجلسی با گردو را به صورت مرحله به مرحله برایتان توضیح دادیم. اگر چه مطابق چیزی که در بالا دیدیم، دستور تهیه میرزاقاسمی، به عنوان یک غذای خوشمزه با بادمجان، آن قدرها سخت و پیچیده نیست، اما در شرایطی ممکن است زمان و حوصله کافی برای طبخ این غذا در منزل را نداشته باشید. در این شرایط امکان سفارش آنلاین غذا از اسنپ فود، برای شما فراهم بوده و به راحتی می‌توانید میرزا قاسمی درجه یک را از بهترین رستوران‌ها سفارش داده و در محل آدرس خود تحویل بگیرید.