هر کشوری، چای خاص خود را دارد که نه تنها به عنوان یک نوشیدنی گرم از آن استفاده میشود، بلکه نمادی از هویت فرهنگی و مهماننوازی آن ملت است. در این بین، مراکشیها هم چای مخصوص خودشان را دارند. چایی با طعم شیرین و عطر نعنا که هر مهمانی را مجذوب خود خواهد کرد. اگر کنجکاو هستید تا بدانید که طرز تهیه چای مراکشی در منزل چگونه است و چطور باید سرو شود، با اسنپ فود همراه شوید.
چای مراکشی | |
تعداد نفرات | به اندازه یک سینی متوسط چای |
زمان آماده سازی | تعداد نفرات |
زمان پخت غذا | 10 دقیقه |
میزان سختی | متوسط |
چای مراکشی
اصلیترین جزء چای مراکشی؛ یعنی همان چای سبز، سرشار از آنتیاکسیدان و پلی فنول و کلروفیل است. بنابراین دوست پوست شما است و به بهبود عملکرد ذهن و قلبتان کمک میکند. نوشیدن آن، محدودیت زمانی ندارد و باید بگوییم که خواص دارویی آن، چندین برابر قرصهای مسکن شیمیایی است. در ادامه، ترکیبات اصلی این چای و طرز تهیه آن را با هم میبینیم:
اجزای چای مراکشی
دو ترکیب اصلی چای مراکشی، چای سبز و نعنای معطر است. توجه داشته باشید که برگهای خشک کوچکتر و فشردهتر چای سبز، کیفیت بهتری دارند. در مورد نعنا، محدودیتی وجود ندارد و شما میتوانید از انواع مختلف آن، به حالت خشک یا تازه استفاده کنید. البته گاهی برای عطر بیشتر، مقداری گلاب یا گل هم به نعنا اضافه میکنند.
در صورت عدم دسترسی به نعناع، گیاهان معطر دیگری مانند آویشن، مریم گلی یا به لیمو هم گزینههایی هستند که میتوانید جایگزین نعناع کنید. به علاوه، اگر قصد دارید در فصل سرد این چای را سرو کنید میتوانید در ترکیب آن از گیاهانی با طبیعت گرم مانند افسنطین یا پونه هم استفاده کنید.
چای مراکشی در اصل، شیرین است، اما در صورت محدودیت در مصرف شکر، میتوانید مقدار آن را کم کرده یا به طور کامل حذف کنید.
مواد لازم در طرز تهیه چای مراکشی
در صورت محدودیت در مصرف شکر، عسل را جایگزین آن کنید. به این ترتیب که عسل را داخل فنجان ریخته و روی آن چای بریزید. البته از توت خشک یا نبات هم میتوانید در کنار چای تلخ استفاده کنید. مواد لازم برای این چای به شرح زیر است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
چای سبز دانه ریز | 2 قاشق سوپخوری |
نعنای تازه و خرده شده | 8 برگ |
شکر | 2 قاشق سوپخوری |
آب جوش | به مقدار لازم |
مراحل طرز تهیه چای مراکشی
برای آماده کردن این نوشیدنی، باید مراحل خاصی را طی کنید که به این ترتیب است:
- مرحله اول: مقداری آب در کتری بریزید و پس از آنکه به جوش آمد، کمی از آب جوشیده را داخل قوری بریزید و در آن بگردانید و قوری را خالی کنید.
- مرحله دوم: حالا چای سبز را داخل قوری بریزید و 1 لیوان متوسط آب جوش به آن اضافه کنید. پس از یکی دو دقیقه، محتویات قوری را داخل لیوانی متوسط خالی کنید.
نکته: از آنجا که برگهای خشک چای، آب را به خود جذب کردهاند، کمی از حجم آب کاسته خواهد شد.
نکته: آب داخل لیوان، رنگی کهربایی دارد و به روح چای مراکشی معروف است. آن را فعلا کنار بگذارید و به سراغ ادامه کار بروید.
- مرحله سوم: در ادامه طرز تهیه چای مراکشی، دوباره 1 لیوان آب جوش داخل قوری بریزید و یک دقیقه صبر کنید. سپس این آب را که حالا کمی تیره شده است، داخل قوری بچرخانید و در لیوانی دیگر ریخته، کنار بگذارید.
- مرحله چهارم: در ظرفی جداگانه، نعناها را با آب بخیسانید و آبکش کنید. حالا برگهای نعنا را برای چند لحظه داخل آب جوش قرار دهید و فورا بیرون بیاورید تا تلخی آنها گرفته شود.
- مرحله پنجم: در این مرحله، 3/2 حجم قوری را آب جوش بریزید و آن را روی شعله متوسط قرار دهید و یک لیوان آب کهربایی را هم دوباره در قوری بریزید.
- مرحله ششم: وقتی روی سطح چای شروع به قل زدن کرد، میتوانید نعنا را اضافه کنید. آنها را به آرامی در آب جوش فرو ببرید تا زیر آب قرار بگیرند.
- مرحله هفتم: در ادامه، شکر را به چای اضافه کنید و در صورت تمایل، کمی هم زعفران بریزید.
- مرحله هشتم: ظرفیت قوری را در نظر بگیرید و اگر هنوز جا دارد، کمی آب جوش اضافه کنید و البته مراقب باشید که قوری لبریز نشود.
- مرحله نهم: باید صبر کنید که آب بجوشد. خواهید دید که ابتدا، برگهای نعنا و پس از آن، برگهای چای، روی سطح آب میآیند و روی آب، همراه با حباب و کف، شناور میشوند. در این حالت، چای مراکشی آماده است و میتوانید آن را سرو کنید.
توجه داشته باشید که نیازی به هم زدن برگهای چای و نعنا نیست و همین قدر که چند بار، چای را در لیوان ریخته و به قوری برگردانید، کفایت میکند.
در پایان این مطلب، پیشنهاد میکنیم که اگر به نوشیدن چای علاقمندید، اطلاعات خود را با خواندن مقاله چای سیاه و انواع آن، آشنایی با طبع چای سیاه و تفاوت آن با چای سبز ، بالاتر ببرید.
نحوه سرو چای مراکشی
برای ریختن چای مراکشی در فنجانها، قوری را از فاصلهای دورتر نسبت به فنجان نگه میدارند تا سطح چای، کمی کف کند، سپس، حدود 3/2 یا 4/3 ظرفیت فنجان را پر میکنند. به علاوه، در این مرحله میتوانید یک برگ نعنای تازه هم به چای اضافه کنید. در رابطه با کف چای مراکش، اگر کف روی این چای برای شما جذاب است، پیشنهاد میکنیم طرز تهیه چای لاته – چای لاته چیست؟ را هم بخوانید که یک چای هندی پرخاصیت با لایهای از کف شیر است.
سرویس چای مغربی شامل؛ یک سینی، چند لیوان ظریف و یک قوری پرنقش و نگار است که اکثر مراکشیها یکی از این سینیها را در منزل خود دارند و در مهمانیها از آن استفاده میکنند.
در شیوه سنتی، این چای را بزرگترین فرد مذکر خانواده تهیه کرده و 3 بار برای مهمانها سرو میکند. این کار، نشاندهنده احترام به مهمان و خصلت مهماننوازی مراکشیها است.
احتمالا ریشه ضربالمثل معروف مراکشیها درباره این چای هم به همین سرو 3 باره برمیگردد. آنها میگویند: «لیوان اول به اندازه زندگی ملایم است، لیوان دوم به اندازه عشق قوی است و لیوان سوم به اندازه مرگ تلخ است!»
مضرات چای مراکشی
با وجود اینکه این چای سیستم ایمنی بدن شما را تقویت میکند، به سلامت قلب کمک میکند و باعث برطرف شدن مشکلات گوارشی است، اما زیادهروی در مصرف آن هم میتواند باعث بروز اسهال یا یبوست، حالت تهوع، تپش قلب و سردرد شود. بنابراین پیشنهاد میکنیم در کنار تمام مزایای بیشمار این نوشیدنی، از مضرات چای مراکشی هم غافل نشوید و در مصرف آن، حد تعادل را نگه دارید.
البته، حالا که صحبت از سردرد شد، شاید برایتان جالب باشد که همه خواص چای دارچین و تاثیر آن بر سردرد را هم بدانید.
چای مراکشی، از مراکش تا همه جای ایران…
طرز تهیه چای مراکشی را به صورت مرحله به مرحله برایتان توضیح دادیم. پیشنهاد میکنیم که حتما نحوه تهیه این چای را یاد بگیرید و در مهمانیهای بعدی با این نوشیدنی از مهمانان پذیرایی کنید.
البته، اگر مواد لازم برای تهیه این نوشیدنی گرم را در دسترس ندارید، میتوانید چای مراکشی را از اسنپ فود سفارش دهید. تنها کافی است به بخش خرید آنلاین دمنوش در اسنپ فود بروید و چای مراکشی را به هر تعدادی که میخواهید سفارش دهید.
نظرات کاربران