طرز تهیه گوش فیل خانگی ترد و خوشمزه

طرز تهیه گوش فیل
5/5 - (1 امتیاز)

آیا می‌دانید شیرینی گوش فیل نام خود را از شباهتی که به گوش‌های فیل دارد، گرفته است؟ طرز تهیه گوش فیل چندان سخت نیست و اگر کمی حوصله کنید تا خمیر به خوبی عمل بیاید، می‌توانید گوش فیل‌های خانگی ترد و خوشمزه‌ای درست کنید. روش کار، شباهت زیادی با طرز تهیه گوش فیل بازاری دارد و مطمئن باشید که در صورت رعایت همه نکات کلیدی، حاصل کار شما چیزی کم از گوش فیل‌های بازاری نخواهد داشت. پس برای آشنایی با طرز تهیه گوش فیل خانگی با اسنپ فود همراه باشید تا برای پذیرایی از مهمان‌های نوروزی هنر کدبانوگری خود را بیش از همیشه نمایان کنید.

گوش فیل

تعداد نفرات 4 نفر
زمان آماده سازی 130 دقیقه
زمان پخت غذا 30 دقیقه
میزان سختی متوسط
میزان کالری در هر 100 گرم حدود 400 کالری

طرز تهیه گوش فیل خوشمزه

طرز تهیه گوش فیل خوشمزه

گوش فیل از جمله شیرینی‌هایی است که همه آن را دوست دارند و از آن استقبال می‌کنند. برای تهیه این شیرینی مانند طرز تهیه لوز تبریزی به مواد اولیه پیچیده‌ای نیاز نیست و اگر کمی حوصله کنید، می‌توانید در خانه این شیرینی خوشمزه را تهیه کنید. پس با ما همراه شوید تا طرز تهیه این شیرینی خوشمزه را با هم ببینیم.

مواد لازم برای تهیه گوش فیل

مواد لازم برای تهیه شربت بار به این ترتیب است:

مقدار مورد نیاز مواد لازم برای شربت بار
2 پیمانه شکر
3/2 لیوان آب
3 قاشق غذاخوری گلاب
نصف قاشق چایخوری زعفران
1 قاشق چایخوری آبلیموی خانگی
1 قاشق غذاخوری گلوکز مایع
5 عدد هل

برای تهیه خمیر گوش فیل، مواد زیر را آماده کنید:

مقدار مورد نیاز مواد لازم برای خمیر گوش فیل
1.5 پیمانه آرد
نصف پیمانه شیر یا ماست پرچرب
2 عدد زرده تخم مرغ
1 قاشق غذاخوری شربت بار
1 قاشق غذاخوری کره
1 قاشق چایخوری بیکینگ پودر

دستور پخت شیرینی گوش فیل خانگی

دستور پخت شیرینی گوش فیل خانگی

برای طرز تهیه گوش فیل ساده، ابتدا باید شربت بار را آماده کنید. به ترتیب مراحل زیر پیش بروید:

  • مرحله اول: شکر، آب و گلاب را در قابلمه‌ای کوچک ریخته و کمی هم بزنید و در نهایت، آبلیمو را اضافه کنید. حالا قابلمه را روی شعله زیاد بگذارید و بدون اینکه آن را هم بزنید، صبر کنید تا محتویات آب بجوشد.
  • مرحله دوم: پس از جوش آمدن شربت بار، حرارت گاز را کم کنید و زعفران را اضافه کنید. در ادامه، یک برس آشپزی را آغشته به مقداری آبلیمو کرده و شکرهای چسبیده به دیواره‌های قابلمه را با آن تمیز کنید.
  • مرحله سوم: در آخر، چند دانه هل به شربت اضافه کنید و پس از اطمینان از اینکه تمام ذرات شکر، کاملا حل شده‌اند، زیر شعله را خاموش کرده و قابلمه را کنار بگذارید تا شربت، سرد شود.
  • مرحله چهارم: در ادامه، باید به سراغ درست کردن خمیر شیرینی برویم. برای این کار، زرده‌های تخم مرغ را با شیر و مقدار گفته شده از کره و شربت بار مخلوط کنید.

نکته: در طرز تهیه گوش فیل با ماست، در همین مرحله باید به جای شیر، از ماست پرچرب استفاده کنید.

  • مرحله پنجم: بیکینگ پودر و 1 پیمانه آرد را با هم مخلوط کرده و آن را به مواد قبلی خمیر، اضافه کنید. اگر بافت خمیر شل بود، مقداری دیگر آرد اضافه کنید و خمیر را ورز دهید. اضافه کردن آرد را تا جایی ادامه دهید که خمیر گوش فیل به دست نچسبد.

نکته مهم: از ورز دادن بیش از حد خمیر خودداری کنید، زیرا این کار باعث می‌شود که خمیر به روغن بیفتد و شیرینی گوش فیل، کیفیت لازم را نداشته باشد.

  • مرحله ششم: در ادامه طرز تهیه گوش فیل نازک و خوشمزه، خمیر را داخل یک نایلون بپیچید و آن را به مدت 2 ساعت داخل یخچال قرار دهید تا استراحت کند. سپس، روی سطح کار را آرد‌پاشی کنید و خمیر آماده شده را با وردنه به قطر 2 میلی‌متر پهن کنید.
  • مرحله هفتم: به کمک یک کاتر یا قالب‌هایی که لبه‌های تیز دارند، خمیر را به شکل‌های دلخواه برش بزنید و در روغن داغ سرخ کنید.

نکته: دقت کنید که هر چقدر زمان سرخ کردن طولانی‌تر شود، گوش فیل‌های تیره‌تری خواهید داشت.

  • مرحله هشتم: بلافاصله بعد از سرخ شدن گوش فیل‌ها، باید آن‌ها را از روغن خارج کنید و داخل شربت بار بیندازید. سپس، شیرینی‌ها را به یک آبکش منتقل کنید تا شربت اضافی آن‌ها خارج شود.

چند نکته مهم و کاربردی در تهیه گوش فیل

نکات مهم در تهیه گوش فیل

توجه به این نکات در تهیه گوش فیل، حاصل کار شما را بهتر و خوش‌طعم‌تر خواهد کرد:

  • بهتر است رنگ گوش فیل‌ها زرد یا طلایی باشد و از سرخ کردن زیاد آن‌ها خودداری کنید تا باعث سوختن روغن نشود.
  • در طول سرخ کردن گوش فیل‌ها از حرارت ملایم استفاده کنید تا گوش فیل‌ها به صورت یکنواخت مغزپخت شوند.
  • گوش فیل‌ها باید در نهایت، بافتی ترد و وزنی سبک داشته باشند.
  • روغن گوش فیل حتما باید داغ باشد، زیرا در غیر این صورت، گوش فیل‌ها به اندازه کافی پف نمی‌کنند.
  • شربت گوش فیل باید نه خیلی رقیق و نه خیلی غلیظ باشد. شربت رقیق، بافت گوش فیل را بیش از حد، خمیری و نرم خواهد کرد و شربت غلیظ هم به خوبی به خورد شیرینی نمی‌رود.
  • استفاده از گلوکز مایع در ترکیب شربت بار، اختیاری است، اما وجود این ماده باعث چسبندگی بهتر شربت بار خواهد شد.

طرز تهیه گوش فیل بدون شربت

طرز تهیه گوش فیل بدون شربت

اگر شیرینی‌های کم شیرین را بیشتر می‌پسندید می‌توانید در تهیه گوش فیل، شربت بار را حذف کرده و به جای آن از پودر قند استفاده کنید. البته به یاد داشته باشید که در طرز تهیه گوش فیل با پودر قند، قطر خمیر گوش فیل را کمی نازک‌تر کنید.

طرز تهیه گوش فیل با خمیر مایه

اگر می‌خواهید در تهیه گوش فیل از خمیر مایه استفاه کنید، باید 1 قاشق غذاخوری از آن را با مقداری آب ولرم مخلوط کرده و به مدت 15 دقیقه کنار بگذارید. سپس، این ترکیب را به خمیر گوش فیل اضافه کنید و مانند روش قبل، 2 ساعت به خمیر استراحت دهید تا آماده پخت شود.

طرز تهیه گوش فیل به روش اصفهانی

طرز تهیه گوش فیل به روش اصفهانی

طرز تهیه گوش فیل به روش اصفهانی تفاوت چندانی با روش گفته شده در این مقاله ندارد، اما شاید برایتان جالب باشید که بدانید اصفهانی‌ها این شیرینی سنتی را همراه با دوغ نعنایی و به عنوان یک میان‌وعده، سرو می‌کنند. حتما می‌پرسید، چطور می‌شود طعم شور دوغ را با شیرنی گوش فیل ترکیب کرد و لذت برد؟! برای همه کسانی که این ترکیب طبی را امتحان نکرده‌اند، این سوال به جایی است، اما احتمالا پس از امتحان این میان‌وعده سنتی، از طرفداران پر و پا قرص آن می‌شوید.

جالب است بدانید که حکیم ابوعلی سینا و شیخ بهایی، ترکیب این دو ماده غذایی را برای تنظیم فشار خون مفید می‌دانند و معتقدند که گوش فیل و دوغ نعنایی در کنا هم می‌توانند شبیه یک سرم قندی و نمکی عمل کنند. پس اگر به اصفهان سفر کردید، حتما این میان‌وعده لذیذ و مفید را امتحان کنید.

طرز تهیه گوش فیل افغانی

طرز تهیه گوش فیل افغانی

نحوه تهیه گوش فیل افغانی کمی متفاوت از دستورهای بالا است. در این رسپی ابتدا باید 3 لیوان آرد و 5 قاشق غذاخوری روغن را با هم مخلوط کنید و سپس، به ترتیب، شیر، تخم مرغ، نمک و شکر را اضافه کنید. دقت کنید که به ازای 7 تا 8 قاشق غذاخوری شیر، به 2 عدد تخم مرغ، 2 قاشق چایخوری شکر و 1 قاشق چایخوری نمک نیاز دارید. در نهایت، مقدار کمی وانیل اضافه کرده و همه مواد را به خوبی ورز دهید تا خمیر یکدستی حاصل شود. حالا خمیر را برای 10 دقیقه کنار بگذارید تا استراحت کند. در ادامه، از خمیر چانه گرفته و به شکل دلخواه فرم دهید و در روغن داغ سرخ کنید.

در حین سرخ کردن، حرارت را کمتر کنید و پس از گرفتن روغن اضافی گوش فیل‌ها با پارچه یا آبکش، روی آن‌ها مقداری پودر شکر و پودر هل بپاشید. به همین سادگی، گوش فیل افغانی خوشمزه شما آماده سرو است و می‌توانید نوش جان کنید.

گوش فیل، شیرینی موردعلاقه همه سنین…

گوش فیل، شیرینی موردعلاقه همه سنین

نحوه درست کردن گوش فیل به روش‌های مختلف را برایتان توضیح دادیم. پیشنهاد می‌کنیم این شیرینی را تهیه کنید و از طعم آن لذت ببرید. البته، اگر به خاطر مشغله‌های روزانه وقت کافی برای طرز تهیه انواع کیک و شیرینی در منزل را ندارید، اصلا نگران نباشید و سری به سایت اسنپ فود بزنید. سفارش آنلاین شیرینی به شما این امکان را می‌دهد که تنها با چند کلیک، شیرینی‌های لخواه خود را انتخاب کنید و به صورت اینترنتی سفارش دهید.

نظرات کاربران