فرهنگ غذایی یک منطقه، نشاندهنده جنبههای فرهنگی، تاریخی و جغرافیایی آن منطقه است. گرگان، به عنوان یکی از شهرهای ساحلی شمال ایران، چشماندازی بیبدیع از تنوع غذاهای رنگارنگ و لذیذ دارد.
از لذت بردن از ترشیها تا طعمدار کردن غذاها به وسیله میوهها و ادویههای محلی، فرهنگ غذایی گرگان، میراثی است که از گذشتگان به جای مانده، فرهنگ غذایی گرگان مانند یک قصه جادویی است که هر ذرهای از آن طعم و مزهای فراموشنشدنی را به ذائقه شما هدیه میدهد.
جاده غذایی گرگان، یک مسیر بیپایان است که هرگز به انتهای آن نخواهید رسید. مسیری بیپایان و هیجانانگیز با انواع غذاهای رنگارنگ و هوسانگیز که به ذائقه همه خوش میآیند.
از کبابهای خوشمزه و لذیذ گرگانی تا برنج فاخر ماهی، از حلیم رژیمی و خوشمزه تا شیرینیهای محلی و دسرهای دلپذیر را میتوان با سفارش غذا گرگان، تست کرد.
با خوردن هر غذای محلی گرگان، رمانی از طعم و مزه را ورق بزنید، رمانی که با لذت وصفناپذیر و طعم و عطر بینظیر، به عنوان کتابی فراموشنشدنی در خاطرات شما ثبت خواهد شد.

کئی آش، بخشی از فرهنگ کهن شهرستان گرگان است.
در این مقاله با آموزش طرز تهیه کئی آش گرگان با ما همراه باشید.
میزان کالری در هر 100 گرم | 240 کالری |
زمان آمادهسازی | 50 دقیقه |
زمان لازم برای پخت | 1 ساعت |
تعداد نفرات | 4 نفر |
طرز تهیه کئی آش گرگان؛ غذایی با طعم ماندگار در ذهن
کئی آش، یک آش بینظیر و از انواع آش محلی گرگان است که با ترکیبی هنرمندانه از کدو حلوایی، کشک محلی لذیذ و ترکیبات مغذی دیگر، مزهای خارقالعاده را برای همیشه در زیر دندان به یادگار میگذارد.
در این آش دلپذیر، مزه شیرین و ملایم کدو حلوایی با عطر خوشایند آن و طعم متفاوت و معطری که کشک به آش اضافه میکند، ترکیب کمیابی را ایجاد کرده که آن را از سایر غذاهای مشابه متمایز میسازد.
کئی آش سرشار از ویتامین و ترکیبات مفید است که به شما این امکان را میدهد تا با هر قاشق از این آش، از نیروی طبیعی و مفید عدس بهرهمند شوید. درست کردن کئی آش در خانه کاری ساده و راحت است به شرطی که از طرز تهیه کئی آش را بلد باشید.

لذیذترین و خوشمزهترین آشهای سنتی را در آشکده گرگان، مزه کنید.
مواد اولیه لازم برای تهیه کئی آش:
کدو حلوایی | 700 گرم |
برنج | 2 لیوان |
شیر | 3 لیوان |
آب | 4 لیوان |
کره محلی | 60 گرم |
شکر و دارچین | به مقدار لازم |
کئی آش را به شیوه زیر طبخ کنید:
ابتدا برنج را برای یک الی دو ساعت در آب بخیسانید. بعد از پوست گرفتن کدو حلوایی، آن را بهصورت مربعی، تکهتکه کنید.
برنج را به همراه آب روی حرارت بگذارید و سپس کدوها را به آن بیفزایید. کدو و برنج را خوب هم بزنید تا کامل با هم ترکیب شوند.
اجازه دهید برنج و کدو پخته و در هم، حل گردند. بعد از پخته شدن برنج و کدو، شیر و کره را به آنها افزوده و مرتباً ترکیب را هم بزنید تا زمانی که آش کامل جا بیفتد.
بعد از جا افتادن آش و در پایان کار، نوبت به اضافه کردن شکر میرسد. شکر را نیز اضافه کرده و آش را هم بزنید. صبر کنید تا طعم و عطر مواد در هم آمیخته شود. بعد از سرو آش و ریختن آن در ظرف مورد نظر، با استفاده از دارچین روی آش را تزئین نمایید.

آش ماست با اسفنجاج، یک آش فوقالعاده مغذی و مفید برای سلامت بدن است.
طرز تهیه آش ماست با اسفناج
آش ماست به عنوان یکی از محبوبترین و پرطرفدارترین آش ایرانی در هر منطقه از کشور به روش خاصی پخته میشود که مخصوص ذائقه مردمان و جغرافیای آن منطقه است. آش ماست با اسفناج یک غذای سنتی گرگان است که در کنار طعم لذیذ و عالی، فواید درمانی بینظیری نیز دارد.
طرز تهیه آش ماست با اسفناج به سادگی طرز تهیه ماش آش گرگانی است.
مواد لازم برای تهیه آش ماست با اسفناج:
روغن | به مقدار لازم |
پیاز | 2 عدد بزرگ |
لوبیا چشمبلبلی | 1.2 پیمانه |
نخود | 1.2 پیمانه |
ماست | به مقدار لازم |
بلغور گندم | 1 پیمانه |
آب | 1 لیتر |
اسفناج | 1 کیلوگرم |
نعناداغ و پیازداغ | برای تزئین |
نمک، فلفل سیاه، ادویه | به مقدار لازم |
طرز تهیه آش ماست با اسفناج به صورت زیر است:
مرحله اول: برای تهیه آش ماست با اسفناج، لوبیا و نخود را از شب قبل بخسانید و بلغور گندم را نیز برای یک ساعت بگذارید تا خیس بخورد.
مرحله دوم: ابتدا لوبیا و نخود را هر یک به صورت جداگانه بار بگذارید تا پخته شوند.
مرحله سوم: پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و در روغن سرخ نمایید. پس از تغییر رنگ پیاز، لوبیا و نخود را به آن اضافه کرد و حدود یک لیتر آب را به مواد بیفزایید.
مرحله چهارم: بلغور گندم را نیز به ترکیب اضافه کنید. به غذا نمک، فلفل و ادویه بزنید. مواد را هم بزنید و بگذارید برای چند دقیقه با هم پخته شوند.
مرحله پنجم: حالا نوبت آن رسیده که اسفناج را داخل آش بریزید. بعد از اضافه کردن اسفناج، آش را هم بزنید تا مواد کامل با هم مخلوط شوند. اجازه دهید آش خوب پخته شده و جا بیفتد.
مرحله ششم: در فاصلهای که منتظر هستید آش جا بیفتد، پیاز داغ و نعنا داغ درست کنید. بعد از پخته شدن آش ماست با اسفناج، آن را در ظروف سفالی بریزید و با پیاز داغ و ماست و نعنا داغ تزئین کنید.
نکته: البته در برخی از شهرهای کردستان، ماست را میپزند و بعد به آش اضافه میکنند تا آش ماست برای 10 دقیقه روی حرارت ملایم، جا بیفتد.
برای پختن ماست یک عدد تخممرغ به آن اضافه میکنند و بعد خوب هم میزنند. سپس آن را روی حرارت ملایم قرار میدهند و بیوقفه آن را هم میزنند تا بجوشد.

طعم لذیذ و بینهایت خوشمزه آش ماست با اسفناج را هرگز فراموش نخواهید کرد.
کلام آخر
آش یکی از غذاهای اصیل و سنتی ما ایرانیها است که در مناسبتهای مختلف پخته میشود. گرگان، شهری با تاریخ دیرینه و فرهنگ اصیل ایرانی، تنوع غذایی بالایی دارد.
در میان بهترین انواع غذای گرگان، نام آشهای مختلفی به چشم میخورد که نظیر آنها در هیچ جای ایرانی طبخ نمیشود. مثل کئی آش گرگان که در این مقاله طرز تهیه آن را به شما آموزش دادیم.
در بلاگ اسنپفود میتوانید طرز تهیه انواع غذاهای سنتی و محلی گرگان و بهویژه انواع آشهای گرگانی را یاد بگیرید. البته اگر تمایل به خوردن بهترین و لذیذترین آشهای گرگانی و انواع آش محلی ایرانی را دارید، میتوانید به آشکده گرگان مراجعه کنید.
نظرات کاربران