طرز تهیه آیس لاته با روش‌های مختلف و شیوه درست کردن آیس موکا

طرز تهیه آیس لاته

نوشیدنی‌هایی که بر پایه اسپرسو هستند، تنوع بسیار زیادی دارند و در تمامی کافه‌ها بسته به نوع سرد و گرم، سرو می‌شوند. کافه لاته و موکا هم از مشتقات اسپرسو بوده و به صورت گرم و سرد تهیه می‌شوند. آیس موکا و آیس لته در ایام تابستان و گرما، مصرف بیشتری دارند. به طور کلی نوشیدنی‌های خنک مانند طرز تهیه آیس تی در روزهای گرم سال طرفداران زیادی دارند. در این مقاله قصد داریم به طرز تهیه آیس موکا و طرز تهیه آیس لاته بپردازیم.

آیس لاته چیست؟

آیس لاته چیست؟

آیس لته (iced latte) نسخه سرد یک لاته معمولی بوده که در واقع ترکیبی از اسپرسو با شیر سرد و یخ است. نوشیدنی کافه لاته نیز (caffè e latte) ترکیبی بر پایه اسپرسو و شیر بخار داده شده است؛ معنای لغوی کافه لاته هم به همین ترکیب باز می‌گردد، کافه یعنی قهوه و لاته یعنی شیر!

جالب است بدانید کاپ‌هایی که برای کافه لاته استفاده می‌شوند، شکل خاصی دارند که دهانه این فنجان‌ها تا حدودی بزرگ‌تر است. تفاوت کافه لاته با کاپوچینو معمولاً در نسبت قهوه و مقدار شیر و فوم شیر خواهد بود. آیس لاته را می‌توان با طعم‌های مختلف تهیه کرد که یکی از آن‌ها طرز تهیه آیس لته توت فرنگی است.

تفاوت کافه لاته گرم و سرد

در پاسخ به این سوال که نوشیدنی آیس لته و لاته معمولی چه تفاوتی با هم دارند؟ می‌توان گفت تفاوت اصلی کافه لاته گرم و سرد، به میزان کافئین آن‌ها مربوط می‌شود. در کافه لاته سرد، نسبت به نوع گرم آن، از کافئین کمتری استفاده شده است. همچنین خبری از آرت (طرحی که باریستا به وسیله شیر داغ بر روی کاپ قهوه می‌اندازد) و فوم شیر در آیس لاته (لته) نیست، اما در نظر داشته باشید که با یک نوشیدنی تابستانی کاملاً جذاب و بر پایه اسپرسو مواجه هستیم.

در تهیه لاته معمولی شیر را جوشانده و گرم می‌کنند اما برای آیس لاته به شیر سرد نیاز دارید. آیس لته حجم بیشتری داشته و در تهیه آن از شیر بیشتری استفاده می‌کنند اما لاته معمولی شیر کمتری داشته و بخش بزرگی از آن را کف شیر تشکیل می‌دهد. همچنین طعم این دو نوشیدنی متفاوت بوده که آیس لاته بسیار شیرین‌تر از لاته گرم و معمولی است.

طرز تهیه آیس لاته با دستگاه اسپرسو

طرز تهیه آیس لاته با دستگاه اسپرسو

برای تهیه آیس لته به قهوه، شیر و یخ مکعبی نیاز دارید، البته در صورت تمایل می‌توانید از سیروپ‌های طعم‌دار نیز استفاده کنید. به طور مثال سیروپ کارامل، شکلات، وانیل و موارد مشابه دیگر برای طعم‌دار کردن آیس لاته مناسب به نظر می‌رسند.

آیس لاته

تعداد نفرات 1 نفر
زمان آماده‌سازی 2 دقیقه
زمان تهیه 3 دقیقه
میزان سختی کم

مواد لازم برای طرز تهیه آیس لاته در منزل!

مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه آیس لاته (لته) به شرح زیر است:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
قهوه اسپرسو 1 شات
شیر 2 برابر حجم قهوه
یخ مکعبی 4 عدد
طعم دهنده‌های مختلف (سیروپ) به میزان دلخواه

دستور تهیه آیس لاته

دستور تهیه آیس لاته

برای تهیه آیس لاته خوشمزه و گوارا، این مراحل را دنبال کنید:

  • مرحله اول: ابتدا با موکاپات یا دستگاه اسپرسو، یک شات اسپرسو تهیه کنید و کمی زمان دهید تا اسپرسو خنک شود. (ممکن است بخواهید طرز تهیه آیس لاته (لته) را با قهوه فوری امتحان کنید که در فرایند آن به جای اسپرسو از قهوه فوری استفاده می‌شود.)
  • مرحله دوم: لیوان یا ماگ مورد نظر را با یخ مکعبی پر کنید. اگر مایل به استفاده از طعم‌دهنده هستید، در همین مرحله طعم‌دهنده مورد نظر را روی یخ‌ها بریزید.
  • مرحله سوم: شیر سرد را از یخچال خارج کرده و به میزان لازم به مخلوط خود اضافه کنید.
  • مرحله چهارم: در نهایت نیز اسپرسو را داخل ظرف بریزید تا آیس لته گوارای شما آماده شود.

آیس لته شما آماده است؛ نوش جان! اگر برای شما این سوال پیش آمده است که برای کم کردن شیرینی آیس لته چه کنیم؟ برای این کار می‌توانید نوشیدنی خود را با دبل شات اسپرسو تهیه کنید.

طرز تهیه آیس لاته با نسکافه

طرز تهیه آیس لاته با نسکافه

اگر مایل باشید که طرز تهیه آیس لاته (لته)‌ بدون دستگاه را دنبال کنید، تهیه آیس لته با نسکافه فوری انتخاب مناسبی است. برای این کار کافی است تا نسکافه فوری را آماده کرده و پس از خنک شدن، در نوشیدنی خود استفاده کنید. برای درست کردن آیس لاته با نسکافه به دستگاه خاصی نیاز ندارید و زمان کمتری را صرف خواهید کرد.

طرز تهیه آیس لاته کارامل

برای درست کردن آیس لاته کاراملی به 1 قاشق غذاخوری سس کارامل نیاز دارید که آن را به همراه یخ داخل لیوان ریخته و مابقی مواد را اضافه کنید. البته میزان سس کارامل استفاده شده به سلیقه شما بستگی دارد و می‌توانید مطابق ذائقه خود آن را افزایش یا کاهش دهید. طعم کاراملی و جذاب این نوشیدنی مورد پسند اغلب افراد قرار می‌گیرد.

طرز تهیه آیس لاته نارگیل

طرز تهیه آیس لاته نارگیل

درست کردن آیس لاته نارگیل نیز کار آسانی است و تنها به 1 قاشق غذاخوری سیروپ نارگیل نیاز دارید. سیروپ نارگیل را با دیگر مواد آیس لته ترکیب کنید. میزان طعم‌دهنده نارگیلی مورد استفاده نیز به ذائقه شما مربوط است. این نوشیدنی شیرین بوده اما برخی افراد برای تغییر طعم آن از دو شاپ اسپرسو و مقداری شکر نارگیل استفاده می‌کنند. برای تزئین نوشیدنی خود مقداری پودر نارگیل روی آن بریزید.

آیس موکا چیست؟

نوشیدنی کافه موکا (Caffè mocha) یا به زبان ایتالیایی موکاچینو (Mocaccino) مدل شکلاتی کافه لاته است. در این نوشیدنی اسپرسو و شیر بخار داده شده با پودر کاکائو و سس شکلات ترکیب می‌شود. البته موکاچینو را به جای پودر کاکائو، با شکلات تلخ یا شیر شکلات هم تهیه می‌کنند. همچنین می‌توانید در صورت تمایل از طعم‌دهنده‌های مختلف و خامه نیز استفاده کنید.

طرز تهیه آیس موکا

طرز تهیه آیس موکا

آیس موکا از مواد اصلی پودر کاکائو، سس شکلات، قهوه و شیر سرد تهیه می‌شود و از خامه به عنوان تزئین آن استفاده می‌کنند. بسیاری از افراد علاقه‌مند به طرز تهیه آیس کافی هستند و طعم خنک قهوه را در این نوشیدنی، دوست دارند. آیس موکا برای فصول گرم سال، یک نوشیدنی انرژی‌بخش به حساب می‌آید. آیس موکا را می‌توان همان ایس لاته شکلاتی در نظر گرفته که در تهیه آن از پودر کاکائو و سس شکلات استفاده می‌شود.

طرز تهیه آیس موکا

تعداد نفرات 1 نفر
زمان آماده‌سازی 2 دقیقه
زمان تهیه 3 دقیقه
میزان سختی کم

مواد لازم برای تهیه آیس موکا (برای یک نفر)

مواد اولیه مورد نیاز در طرز تهیه آیس موکا، شامل موارد زیر است:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
اسپرسو 1 شات
پودر کاکائو 1 قاشق غذاخوری
سس شکلات 1 قاشق غذاخوری
شیر سرد 1 لیوان
خامه و شکلات رنده شده (برای تزئین) به مقدار لازم

شما می‌توانید از شکلات رنده شده، پودر کاکائو و شوکورول برای تزئین این نوشیدنی استفاده کنید. این مواد را می‌توانید به عنوان تزئین و مکمل طعم در نوشیدنی‌های دیگر نیز به کار ببرید.

دستور تهیه آیس موکا

دستور تهیه آیس موکا

مراحل طرز تهیه آیس موکا را به شکل زیر دنبال کنید:

  • مرحله اول: ابتدا با موکاپات یا دستگاه اسپرسو ساز مانند تهیه کافه لاته، یک شات اسپرسو تهیه کنید.
  • مرحله دوم: پودر کاکائو، اسپرسو و کاکائو را اضافه کرده و هم بزنید؛ سپس صبر کنید تا خنک شوند.
  • مرحله سوم: لیوان یا ماگ مورد نظر را با یخ مکعبی پر کرده و بعد کف و دیواره‌های ظرف را به سس شکلات آغشته کنید.
  • مرحله چهارم: شیر سردی که داخل یخچال بوده را به دیگر مواد داخل لیوان بیافزایید.
  • مرحله پنجم: در انتها طرز تهیه آیس موکا نیز اسپرسو را اضافه کنید. در صورت تمایل می‌توانید خامه، شکلات رنده شده یا هر دو آن‌ها را برای تزئین این نوشیدنی، به کار ببرید.

آیس لاته و موکا برای روزهای گرم سال…

در این مطلب نگاهی به طرز تهیه آیس موکا و طرز تهیه آیس لاته (لته) انداختیم. در نظر داشته باشید که زیاده‌روی در مصرف قهوه و کافئین توصیه نمی‌شود و باید در انتخاب زمان مناسب برای مصرف این نوشیدنی‌ها نیز دقت داشته باشید. در صورت استفاده بیش از حد نوشیدنی‌های بر پایه قهوه، عوارضی مانند بی‌خوابی، مشکلات قلبی – عروقی و ناراحتی‌های گوارشی را تجربه خواهید کرد. پس اگر به تهیه انواع قهوه علاقه‌مند هستید، حتما زمان نوشیدن آن‌ها را در فواصل منطقی و مناسب، تنظیم کنید.

در پایان، برای استفاده از انواع قهوه و نوشیدنی‌های بر پایه اسپرسو می‌توانید از اسنپ فود کمک بگیرید. بدین منظور منظور، کافه آنلاین اسنپ فود در خدمت شماست تا سفارشات را در کمترین زمان ممکن به دستتان برساند.

سوالات متداول

آیس موکا چیست؟

ترکیبی است بر پایه اسپرسو و شیر بخار داده شده است، به‌علاوه پودر کاکائو و سس شکلات

ساده‌ترین دستور یک شات اسپرسو را به یه لیوان شیر سرد با قطعات یخ اضافه کنید.

گونه‌ای قهوه غلیظ است که در ابتدا قرن بیستم در یکی از شهر‌های کشور ایتالیا به نام تورین ابداع شد. پایه‌ نوشیدنی‌هایی مانند لاته، کاپوچینو، آمریکانو، دبل اسپرسو، لاته، موکا و بسیاری دیگر از نوشیدنی‌هایی است که در منوی کافه‌ها وجود دارد.

فرایند دستگاه‌‌های اسپرسو به این شکل است که با عبور دادن آب نزدیک به نقطه جوش با فشار بسیار زیاد از میان دانه‌های آسیاب شده، نوشیدنی قهوه به دست می‌آید.

ترکیبی است بر پایه اسپرسو و شیر بخار داده شده است، به‌علاوه پودر کاکائو و سس شکلات. البته موکاچینو را به جای پودر کاکائو، با شکلات تلخ یا شیر شکلات هم تهیه می‌کنند.

خامه سبک در مرحله آخر به لیوان آیس موکا ضافه می‌شود. خامه را با شکر با همزن برقی چند دقیقه میکس کنید تا بافتی سبک به دست آید.

نظرات کاربران

ترنم
12.دی.1401

مرسی مطلبتون خیلی خوب بود، بیشتر درباره آیس کافی ها بنویسید.

hadi
12.دی.1401

قهوه سرد همیشه از قهوه گرم بهتر بوده و خواهد بود. مرسی بابت آموزش هاتون.

اتوسا
11.خرداد.1402

سلام برای درست کردن نوشیدنی نارگیل سیروپ نارگیل لازم سوالم اینکه سیروپ نارگیل یعنی چی

    snappfoodadmin
    11.خرداد.1402

    سلام سیروپ یا همان شربت تزیینی به معنی شیره می باشد که مایع چسبناکی است که به‌عنوان شربت غلیظ شده یا عصارهٔ غلیظ شده از یک گیاه یا یک میوه هستش اینجا برای درست کردن نوشیدنی آیس لاته نارگیل از سیروپ نارگیل استفاده می کنیم

aminifar
11.خرداد.1402

سلام من ابتکار میزنم نوشیدنی آیس لاته کاراملی با آیس لاته نارگیل مخلوط میکنم خوشمزه میشه شاید هرکسی از مخلوط آِیس لاته کاراملی و ایس لاته نارگیلی خوشش نیاد اما پیشنهاد میدم امتحان کنید

بنیامین
11.خرداد.1402

سلام کافه لاته یعنی چی

    snappfoodadmin
    11.خرداد.1402

    سلام کافه یعنی قهوه و لاته یعنی شیر که در درست کردن ایس لاته استفاده میشه

الفضل
11.خرداد.1402

سلام من هروقت ایس موکا میخورم تا صبح بیدارم و همش راه میرم تپش قلب دارم اما انقدر ایس موکا دوست دارم که ازش نمیگذرم همینطور ایس نسکافه