آیس کافی یا قهوه دالگونا (Dalgona Coffee) یک نوشیدنی سرد و کف دار است که با قهوه فوری، شکر، آب و شیر تهیه میشود. این قهوه دارای دو لایه مجزا است که از خامه قهوه زده شده روی شیر سرد تهیه شدهاند. در نتیجه، عجیب نیست که مردم قهوه دالگونا را با نامهای دیگری مانند قهوه خامهای، قهوه کف دار نیز میشناسند. اگر میخواهید طرز تهیه آیس کافی را یاد بگیرید، با وبلاگ اسنپ فود همراه باشید.
طرز تهیه آیس کافی |
|
تعداد نفرات | 1 نفر |
زمان آماده سازی | 5 دقیقه |
زمان تهیه | 7 دقیقه |
میزان سختی | متوسط |
همه چیز راجع به آیس کافی یا قهوه دالگونا

اگر تمایل دارید تا قبل از آشنایی با طرز تهیه آیس کافی با تاریخچه آن اشنا شده و اطلاعاتی راجع به آن کسب کنید، پس در قسمت های بعدی با ما همراه شوید. در ادامه به طعم آیس کافی، دلیل محبوبیت آن، منشا قهوه دالگونا و … به طور مفصل اشاره کردهایم.
قهوه دالگونا چه طعمی دارد؟
اگر بخواهیم طعم قهوه دالگونا را توصیف کنیم: «طعم این آیس کافی شبیه فراپاچینو استارباکس (برند مشهور آمریکایی) است.» در واقع، شاید بیشتر شبیه ماکیاتوهای یخ زده استارباکس باشد. طعم آن اکثر مواقع شبیه قهوه سرد شیری است، اما دارای لایهای از کف بوده که یادآور شیر کف دار در نوشیدنیهای اسپرسو مانند کاپوچینو و لاته خواهد بود. بهتر است در پایان همین مطلب اشاره کنیم که اگر به طعم فراپاچینو علاقه دارید، میتوانید مطلب طرز تهیه فراپاچینو را نیز در سایت ما مطالعه کنید.
چگونه قهوه دالگونا را بنوشیم؟
وقتی برای اولین بار طرز تهیه آیس کافی را در حساب اینستاگرام خود به اشتراک گذاشتیم، کامنتی دریافت کردیم که چگونه آن را بنوشیم؟ به طور خاص، نوشیدن از طریق «نی» تنها به شما این امکان را میدهد که عمیقترین لایه از قهوه را بچشید، در حالی که نوشیدن بدون نی باعث ایجاد یک سبیل قهوهای روی لبهای بالایی شما خواهد شد. با این حال، هر طور که احساس میکنید نوشیدن آیس کافی برایتان لذت بخش است، آن را نوش جان کند.
چرا قهوه دالگونا محبوب است؟
محبوبیت قهوه دالگونا در فوریه 2020 میلادی در کره جنوبی شروع شد. درست در همین زمان بود که مردم درست کردن و خوردن قهوه دالگونا در خانه شروع کردند. در این راه، بسیاری از افراد آموزشهای ویدئویی کوتاهی را در تیک تاک و اینستاگرام با استفاده از هشتگهای قهوه دالگونا و آیس کافی به اشتراک گذاشتند. جالب است بدانید که خیلی زود این ویدئوها مورد توجه قرار گرفتند.
یکی از اولین آموزشهای تهیه قهوه دالگونا در یوتیوب، اکنون بیش از 4 میلیون بازدیدکننده دارد. روند محبوبیت این آیس کافی بعدا در اواسط ماه مارس به ایالات متحده رسید. بن میمس، نویسنده آشپزی روزنامه لس آنجلس تایمز، نحوه رشد سریع این نوشیدنی در کره جنوبی را توضیح داد. پس از این اتفاق، بسیاری از وب سایتهای مربوط به قهوه و دیگر نوشیدنیهای وابسته به آن، طرز تهیه آیس کافی یا نحوه درست کردن Dalgona Coffee را آموزش دادند.
چرا به آن قهوه دالگونا یا آیس کافی میگویند؟
نام قهوه دالگونا از خود دالگونا گرفته شده است، یک آبنبات اسفنجی کافی از کره جنوبی! این آبنبات دارای بافت نرم و سطح حبابی است و بسیار شبیه به بافت فوم قهوه دالگونا در کنار یک لیوان به نظر میرسد. اگرچه ما این نوشیدنی را به عنوان قهوه دالگونا میشناسیم، اما در آموزشهای زیادی دیدهایم که به آن، نامهای دیگری نیز میدهند. متداولترین تغییرات شامل نامهایی هستند که ظاهر قهوه را توصیف میکنند. از جمله این اسم گذاریها، میتوان به قهوه کرکی، قهوه کف دار و قهوه خامهای اشاره کرد.
منشأ قهوه دالگونا یا آیس کافی از کجاست؟

اگر چه اخیرا محبوبیت این قهوه در کره جنوبی افزایش یافته است، اما در واقع نمیتوان گفت که منشأ آن کره جنوبی است! زمانی که ما در مورد ریشههای قهوه دالگونا تحقیق میکردیم، به سادگی نمیتوانستیم پاسخ روشنی برای آن پیدا کنیم؛ اما بسیاری از فالوورهای اینستاگرام ما از سراسر جهان اظهار کردند که در کشورها و فرهنگ خود چیزی مشابه به این قهوه را دارند. در ادامه به مجموعهای از مکانهایی که نوشیدنی مشابه به دالگونا را دارند، اشاره کردهایم:
هند و پاکستان
هند و پاکستان دستور «Beaten Coffee» را دارند که بسیار شبیه به قهوه دالگونا است. مانند قهوه دالگونا، دستور العملها به شما اجازه میدهند که قهوه فوری و آب گرم را با هم مخلوط کنید تا قهوه کف داری ایجاد شود. سپس قهوه کف دار با شیر داغ، مجموعهای از ادویه جات ترش و نمک سرو میشود. این قهوه طعم عجیبی دارد، اما در هند، به عنوان کاپوچینو به سبک هندی نیز شناخته میشود و طرفداران زیادی دارد.
یونان
قهوه فراپه یک قهوه سرد یونانی است که از قهوه فوری، آب و شکر تهیه میشود. دستورالعمل تهیه این قهوه با فرمول یونانی، به این شکل است که مواد را با هم مخلوط میکنند تا کرم قهوهای با کف زیاد ایجاد شود. سپس این کرم قهوهای پر از کف را روی یخ خرد شده ریخته و سرو میکنند.
ماکائو
یک بازیگر کره جنوبی به نام «یونگ ایل وو» کسی است که محبوبیت قهوه دالگونا در کره جنوبی را رقم زد. در آغاز سال 2020، یونگ ایل وو از ماکائو دیدن کرد. بعدا، در مصاحبهها، او توضیح داد که با یک نوشیدنی قهوه روبرو شده بود که او را به یاد آب نبات دالگونا میانداخت.
مواد مورد نیاز برای تهیه آیس کافی

حالا که آماده به تهیه قهوه دالگونا هستید، قبل از انجام هر کاری باید مواد غذایی مورد نیاز خود را بشناسید:
1. قهوه فوری
برای تهیه قهوه دالگونا، باید از قهوه فوری استفاده کنید. سوال این است که آیا میتوان از قهوه آسیاب شده از دانههای قهوه یا کیسه قهوه از پیش آسیاب شده استفاده کرد یا خیر؟ پاسخ خیر است.
برخلاف تصور عموم، قهوه فوری و قهوه آسیاب شده چیزهای متفاوتی هستند. قهوه آسیاب شده با آسیاب دانههای قهوه به صورت پودر درشت یا ریز تهیه میشود. از سوی دیگر، قهوه فوری از دانههای کامل قهوه تهیه شده که بو داده، آسیاب و دم میشود. سپس آب قهوه دم کرده را به کمک حرارت خشک کرده یا از یخ برای خشک کردن آن کمک میگیرند.
در حالی که این قهوه به معنای واقعی کلمه شبیه به قهوه آسیاب شده است، قهوه فوری بیشتر شبیه دمرارا (یک شکر قهوهای روشن با دانههای درشت) یا کریستالهای قند خام است. اکثر مردم قادر به ساخت بلورهای قهوه فوری در خانه نیستند (زیرا برای این کار به یک دستگاه مخصوص نیاز دارند).
آیا میتوانم به جای قهوه فوری از اسپرسو فوری استفاده کنیم؟
بله. خیلی از افراد از قهوه اسپرسو فوری برای تهیه قهوه دالگونا استفاده میکنند. با این حال، ما فکر میکنیم که اسپرسو فوری، قویتر از قهوه فوری است و ممکن است بخواهید دستور غذا را نصف کنید تا از شدت تلخی نوشیدنی بکاهید.
آیا می توانیم از این تکنیک با مواد دیگری مانند ماتچا (پودر چای سبز) یا چای فوری استفاده کنیم؟
خیر. بنابر تجربه، ما همچنین سعی کردهایم این قهوه را با سایر موادی مانند پودر ماتچا و پودر فوری چای تایلندی تهیه کنیم اما با هیچکدام نتوانستیم نوشیدنی مورد نظر را درست کنیم. کف کردن به طور خاص از نحوه پردازش قهوه فوری ناشی میشود.
2. شکر
شکر موجود در تهیه این نوشیدنی به تثبیت کف کمک میکند و باعث میشود تا حالت خامهای آن افزایش یابد. البته مراقب باشید، شما دقیقاً به اندازه قهوه فوری از شکر استفاده میکنید. اگر اهل قهوه سیاه یا تلخ هستید یا نوشیدنیهای قهوه ساده مانند کاپوچینو و آمریکانو را دوست دارید، نگران نباشید، به احتمال زیاد از طعم شیرین قهوه دالگونا لذت خواهید برد.
آیا برای قهوه دالگونا باید از شکر استفاده کنیم؟
از نظر فنی میتوانید شکر را حذف کنید اما ما آن را توصیه نمیکنیم! از آن جا که علاوه بر طعم، شکر نیز قطعا برای کمک به قهوه برای ایجاد یک ساختار فومی شکل مهم است، بهتر است که حتما شکر را در دستور تهیه این قهوه، حفظ کنید.
اگر به هر دلیلی بر کاهش میزان شکر اصرار دارید، پیشنهاد ما این است که آن را از 1 قاشق غذاخوری کمتر نکنید. همچنین میتوانید شکر سفید را با انواع دیگری از شکرها، چون شکر قهوهای جایگزین کنید. اگرچه قهوه دالگونا به طور سنتی با شکر دانه سفید تهیه میشود، اما میتوانید از شکر قهوهای نیز به جای آن استفاده کنید.
آیا میتوانیم از شکر قهوهای یا شکر نارگیل به جای شکر سفید برای قهوه دالگونا استفاده کنیم؟
بله. میتوانید از شکر قهوهای روشن یا تیره برای قهوه دالگونا به همراه شکر نارگیل استفاده کنید. ما قبلا این کار را انجام دادهایم و نتیجه آن بسیار خوشمزه شده بود. با این حال، توجه داشته باشید که شکر قهوهای به خوبی شکر سفید کف ایجاد نمیکند. دلیل این اتفاق این است که شکر قهوهای و شکر نارگیل سنگینتر از شکر سفید هستند و رطوبت بیشتری دارند.
3. آب گرم
برای تهیه قهوه دالگونا به دو قاشق غذاخوری آب گرم نیاز دارید. اگر آب داغ و ولرم باشد که اخیرا جوشاندهاید، قهوه دالگونا به بهترین شکل ممکن تهیه میشود. آب داغ هم قهوه فوری و هم شکر را فورا حل کرده و شکل کف دار آن را ایجاد میکند.
4. شیر
برای تهیه قهوه دالگونا به یک فنجان شیر نیاز دارید. توجه داشته باشید که اگر قهوه قویتری میخواهید، باید از میزان شیر کمتری در تهیه این قهوه استفاده کنید. با این حال، به دلیل شدت قهوه دالگونا، ما چیزی کمتر از ½ فنجان شیر توصیه نمیکنیم. برای تهیه قهوه دالگونا میتوانید از جایگزینهای غیر لبنی استفاده کنید. تجربه حاکی از آن است که ترکیب کردن خامه قهوه با شیر، جو دوسر و پسته، فوق العاده خواهد بود.
نحوه تهیه قهوه دالگونا

در بالا اطلاعات زیادی در خصوص قهوه دالگونا به دست آوردیم. اما باید دید برای تهیه این نوع قهوه سرد، به چه مواد اولیهای نیاز خواهد بود.
مواد مورد نیاز آیس کافی
از جمله مواد مورد نیاز برای تهیه این نوع آیس کافی، میتوان به موارد زیر اشاره داشت:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
دانه قهوه فوری | 2 قاشق غذاخوری |
شکر دانه دار | 2 قاشق غذاخوری |
آب داغ (تازه جوشانده) | 2 قاشق غذاخوری |
یخ | 2/1 فنجان |
شیر | 1 فنجان (227 گرم) |
پودر کاکائو برای تزئین | اختیاری به مقدار کافی |
طرز تهیه آیس کافی یا دالگونا

طرز تهیه آیس کافی بسیار آسان است. تنها کافی است مراحل زیر را دنبال کنید:
- مرحله اول: قهوه فوری، شکر و آب داغ را با هم ترکیب کنید. اگر از مخلوط کن برای هم زدن مواد با هم استفاده میکنید، باید این مواد را در کاسه مخلوط کن بریزید. آن قدر مواد را با یکدیگر هم بزنید تا قهوه سبک و پفکی شود.
- مرحله دوم: یخها را درون لیوان بریزید و شیر را به یخها اضافه کنید. حال مخلوط قهوهای را که در مرحله قبل تهیه کرده بودید روی شیر بریزید.
- مرحله سوم: در انتها می توانید روی آیس کافی را با پودر کاکائو تزیین کنید.
اگر از همزن یا میکسر برقی استفاده میکنید، به احتمال زیاد مواد در مدت زمان کمتر، حدود 1 تا 2 دقیقه به کرم تبدیل خواهند شد. اگر از همزن دستی استفاده کنید، احتمالا این فرآیند حدود 3 تا 5 دقیقه طول بکشد. در هر صورت، هرچه مخلوط را بیشتر و قویتر هم بزنید، کرکیتر و کف دار خواهد شد. این نوشیدنی جذاب را با نی سرو کنید، هم بزنید و از خوردن آن لذت ببرید.
قهوه دالگونا را میتوان برای مدت زمان طولانی نگهداری کرد. اگر نمیخواهید بلافاصله از کرم قهوه استفاده کنید، کافی است کرم را در ظرفی محکم مانند ظروف غذاخوری یا ظرف در بستهای بریزید و آن را تا 3 روز در یخچال قرار دهید. قبل از استفاده مجدد، آن قدر آن را هم بزنید که غلظت خامه فرم گرفته را داشته باشد. با این حال، این قهوه پس از 3 روز یا بیشتر، بافت کرکی خود را از دست میدهد و شروع به تبدیل شدن به قهوهای مایع میکند.
آیس کافی با تمام قهوه ها فرق می کند…
قهوه دالگونا با هم زدن قهوه فوری، شکر و آب داغ تهیه میشود. این کرم قهوه حتی وقتی با شیر سرد مخلوط میشود، بافت کف دار و کرکی خود را حفظ میکند. این نوشیدنی شبیه به فراپاچینو است و میتوان آن را در وعده عصرانه به همراه یک کیک خوشمزه نوش جان کرد. پس اگر تا به حال دالگونا درست نکردید، همین امروز دست به کار شوید و این نوشیدنی دلپذیر را تهیه کنید. البته، اگر احساس میکنید که دالگونا شما شبیه نمونههای بیرونی نخواهد شد، میتوانید از اسنپ فود کمک بگیرید. با سفارش آنلاین از کافی شاپ اسنپ فود، آیس کافی شما با بهترین کیفیت به دستتان خواهد رسید.