آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • سمبوسه سیب زمینی
    طرز تهیه سمبوسه سیب زمینی با طعم‌ های مختلف مرداد 2, 1403
  • سبزی خورشت کرفس
    سبزی خورشت کرفس چیست؟ مرداد 2, 1403
  • روغن کرچک
    معرفی روغن کرچک با خواص، مضرات و نحوه مصرف خرداد 20, 1403
صفحه پیدا نشد!
طرز تهیه شامی ماهی چرخ کرده
آموزش آشپزی
1/5 - (1 امتیاز)
بدون نظر

طرز تهیه شامی ماهی چرخ کرده با 2 طعم مختلف و لذیذ

مینا اسماعیل بیگی 18 بهمن 1402 6 دقیقه

شامی ماهی ظاهری شبیه شامی گوشت دارد، اما با خوردن آن طعمی متفاوت و بسیار لذیذ را تجربه خواهید کرد. برای طرز تهیه شامی ماهی چرخ کرده ، پس از آبپز کردن و جدا کردن تیغ‌‌های ماهی، آن را چرخ کنید. سپس، پیاز و سیر رنده‌شده، تخم‌مرغ و ادویه‌های لازم را به گوشت ماهی چرخ‌شده بیفزایید و ورز دهید. در نهایت، مواد را در روغن داغ سرخ کنید. البته شامی ماهی را با سیب‌زمینی هم می‌توان تهیه کرد که روش پخت آن کمی متفاوت است. برای دانستن جزئیات هر دو روش، این مطلب از مجله اسنپ فود را از دست ندهید.

در ادامه، جدول مشخصات غذایی شامی ماهی چرخ کرده را با هم می‌بینیم:

شامی ماهی چرخ کرده

تعداد نفرات 4 نفر
زمان آماده سازی 45 دقیقه
زمان پخت غذا 20 دقیقه
میزان سختی متوسط

طرز تهیه شامی ماهی چرخ کرده

یکی از مزایای درست کردن شامی ماهی این است که می‌توانید از دم ماهی و قسمت‌هایی که خوردن آن‌ها سخت‌تر است، استفاده کنید. زیرا گوشت ماهی همراه بقیه مواد چرخ می‌شود و در نهایت، یک بافت نرم و یکدست خواهید داشت. همچنین تهیه شامی ماهی، ترفندی عالی برای گنجاندن این ماده غذایی مفید در سبد غذایی خانواده است و مطمئن باشید که بچه‌ها هم حسابی از آن استقبال خواهند کرد. در ادامه، مواد لازم و روش پخت این شامی را با هم می‌بینیم:

عکس شامی ماهی چرخ کرده

مواد لازم برای تهیه شامی ماهی چرخ کرده

برای درست کردن شامی ماهی چرخ کرده، مواد لازم را مطابق جدول زیر آماده کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
گوشت ماهی 4 تکه متوسط
پیاز متوسط 2 عدد
سیر 3 حبه
تخم‌مرغ 1 عدد
پودر زیره 6 قاشق مرباخوری
ادویه کاری 4 قاشق چایخوری
فلفل قرمز 1 قاشق چایخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم

دستور پخت شامی ماهی

برای تهیه این شامی لذیذ و متفاوت، مطابق دستور زیر عمل کنید:

  • مرحله اول: ابتدا تکه‌های ماهی را با نصف لیوان آب در قابلمه‌ای مناسب ریخته و روی حرارت بگذارید تا بپزند.
  • مرحله دوم: بعد از پخت کامل ماهی‌ها، تیغ آن‌ها را جدا کرده و ماهی‌ها را به صورت ریز خرد کنید.
  • مرحله سوم: حالا پیازها را به شکل کاملا ریز رنده کرده و به گوشت ماهی اضافه کنید. دقت داشته باشید که آب پیاز رنده‌شده حتما باید گرفته شود.
  • مرحله چهارم: در ادامه، تخم‌مرغ، سیر رنده‌شده و ادویه‌ها را هم به بقیه مواد اضافه کرده و مخلوط را خوب ورز دهید.
  • مرحله پنجم: تابه‌ای مناسب را روی حرارت قرار داده و داخل آن مقداری روغن بریزید تا داغ شود. سپس، از مواد شامی به اندازه‌های مساوی برداشته و پس از شکل دادن در دست، در روغن سرخ کنید.

طرز تهیه شامی ماهی چرخ کرده با سیب زمینی

این هم یکی دیگر از روش‌های پخت شامی ماهی است که در آن از سبزیجات و صیفی‌جات متنوعی مثل سیر، سیب‌زمینی و فلفل هم استفاده می‌شود و طعم دلچسبی دارد. در ادامه، جدول مواد لازم و مراحل دستور پخت را با هم می‌خوانیم:

طرز تهیه شامی ماهی چرخ کرده با سیب زمینی

مواد لازم برای تهیه شامی ماهی با سیب زمینی

مواد مورد نیاز برای تهیه این غذای خوشمزه و سبک را مطابق جدول زیر فراهم کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
ماهی 1 عدد
پیاز 1 عدد
سیب‌زمینی آبپز 1 عدد
سیب‌زمینی خام 1 عدد
سیر 6 حبه
فلفل سبز 1 عدد
تخم مرغ 1 عدد
پودر لیموعمانی 2 قاشق چایخوری
سبزی خشک معطر (گشنیز و شنبلیله) 1 قاشق چایخوری
نمک و فلفل سیاه و قرمز به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم

دستور پخت شامی ماهی با سیب زمینی

طرز تهیه شامی ماهی چرخ کرده با سیب زمینی به شکل زیر است:

  • مرحله اول: ابتدا ماهی را با مقداری آب آبپز کرده و داخل آبکش قرار دهید تا آب اضافی آن خارج شود. وقتی ماهی سرد شد، تیغ‌های آن را جدا کرده و گوشت ماهی را چرخ کنید.
  • مرحله دوم: پیاز، سیب‌زمینی خام، فلفل‌ سبز و سیر را همراه هم در چرخ‌گوشت ریخته و چرخ کنید. سپس با فشردن مواد، آب آن‌ها را بگیرید تا شامی وا نرود.
  • مرحله سوم: سیب‌زمینی پخته را هم به صورت جداگانه چرخ کرده و در نهایت، همه مواد چرخ‌شده را با هم مخلوط کنید.
  • مرحله چهارم: حالا پودر لیموعمانی، سبزیجات معطر و نمک و فلفل را اضافه کرده و تخم‌مرغ را داخل مواد بشکنید.
  • مرحله پنجم: مخلوط مواد را خوب ورز داده، آن‌ها را به اندازه‌های مساوی فرم داده و در روغن داغ سرخ کنید.

نکات کلیدی در طرز تهیه شامی ماهی چرخ کرده

برای تهیه شامی ماهی، نکات زیر را در نظر داشته باشید:

  • نسبت سبزی گشنیز به شنبلیله باید 3 به 1 باشد.
  • اگر مواد شامی خیلی سفت بود، مقدار تخم‌مرغ‌ها را بیشتر کنید و اگر خیلی شل بود، از سیب‌زمینی بیشتری استفاده کرده یا مقداری آرد سفید داخل مواد بریزید.
  • لازم نیست مانند مواد شامی برنج ، مواد این شامی را استراحت دهید و همین اندازه که با هم مخلوط شده و ورز داده شدند، می‌توانید آن‌ها را در روغن سرخ کنید.
  • در بعضی رسپی‌ها، از مقداری زنجبیل له‌شده هم داخل مواد این شامی استفاده می‌شود.

نکات کلیدی در طرز تهیه شامی ماهی چرخ کرده

  • در صورت استفاده از ماهی کیلکا، ابتدا سر ماهی را جدا کرده و پس از خارج کردن محتویات مختصر داخل شکم ماهی، آن را بشویید و سپس چرخ کنید.
  • استفاده از انواع ماهی‌ها مانند ماهی سفید، قزل آلا، کپور و… در طرز تهیه شامی ماهی چرخ کرده آزاد است و حتی می‌توانید تن ماهی به کار ببرید.
  • برخلاف طرز تهیه شامی ماسوله ای ، برای تهیه شامی ماهی، آب پیاز رنده‌شده باید حتما گرفته شود تا شامی وا نرود.

اصول نگهداری از شامی ماهی

بهتر است شامی ماهی را به اندازه مصرف تهیه کنید، اما اگر به هر دلیلی مقداری از شامی‌ها باقی ماند، آن‌ها را در ظرفی درب‌دار (ترجیحا شیشه‌ای) ریخته و در یخچال بگذارید. به یاد داشته باشید که این غذا نهایتا باید ظرف 2 تا 3 روز آینده مصرف شود و اگر بیش از این در یخچال بماند، بهتر است آن را مصرف نکنید. دقت داشته باشید نگهداری شامی ماهی که با تن ماهی تهیه شده است، به صلاح نیست و به طور معمول توصیه می‌شود که تمام محتویات تن ماهی بعد از باز شدن قوطی آن مصرف شود.

روش جلوگیری از خراب شدن شامی ماهی

گوشت ماهی حساس‌تر از سایر انواع گوشت‌ها است و به همین دلیل استعداد زیادی برای خراب شدن دارد. بنابراین به‌هیچ‌عنوان باقیمانده شامی ماهی را روی میز و در دمای اتاق رها نکنید. حتما برای نگهداری آن از ظروف خشک و تمیز استفاده کنید و حتما در اسرع وقت، باقیمانده غذا را مجددا گرم کرده و مصرف کنید.

بهترین جایگزین ها در طرز تهیه شامی ماهی

شما می‌توانید برای قوام مواد شامی ماهی، به‌جای سیب‌زمینی یا آرد سفید از آرد سوخاری استفاده کنید. همچنین اجباری در استفاده از گشنیز و شنبلیله نیست و می‌توانید به‌جای آن‌ها، انواع سبزیجات معطر دلخواه را به کار ببرید. همان‌طور که گفتیم، نسبت شنبلیله هم باید 3/1 گشنیز باشد، زیرا طعم تند و تلخی دارد. علاوه بر این‌ها می‌توانید به‌جای آبپز کردن ماهی، ماهی را حدود نیم ساعت با حرارت 220 درجه سانتیگراد داخل فر بپزید.

خواص ماهی

ماهی حجم قابل‌توجهی از اسیدهای چرب امگا 3 را در خود جای داده است و مقدار این ماده در ماهی‌های چربی مثل سالمون و قزل آلا بیشتر است. امگا 3 باعث خنثی شدن فعالیت مخرب رادیکال‌های آزاد در بدن شده و التهاب بدن را کاهش می‌دهد. همچنین سطح تری گلیسیرید و فشار خون را پایین می‌آورد. ماهی، منبع خوبی از ویتامین D نیز است و مصرف آن اختلالات خواب، بیماری ام اس و روماتیسم مفصلی را بهبود می‌بخشد. گنجاندن ماهی در برنامه غذایی هفتگی می تواند خطرات حملات قلبی و سکته را کاهش دهد و در درمان مشکلات بسیاری مانند بیماری‌های خود ایمنی، آلزایمر و افسردگی مؤثر باشد.

خواص ماهی

شامی ماهی؛ یک غذای لذیذ و متفاوت

پیشنهاد می‌کنیم که در کنار انواع شامی‌های معروف مثل شامی لپه ای ، شامی ماهی چرخ‌شده را هم امتحان کنید. این شامی لذیذ می‌تواند یک غذای نونی سبک در وعده ناهار یا شام باشد و حتی می‌توانید از آن به‌عنوان یک پیش‌غذای متفاوت در مهمانی‌ها و دورهمی‌های خانوادگی نیز استفاده کنید.

البته، اگر تصمیم داشتید که این شامی را به عنوان پیش غذا مهمانی تهیه کنید، تهیه مابقی غذاها را به اسنپ فود بسپارید. در واقع، شما می‌توانید این غذای جذاب را خودتان تهیه کرده و تهیه غذاهای سخت‌تر را به سفارش غذا آنلاین اسنپ فود بسپارید؛ به این شکل، سفره شما رنگین‌تر و زحمت شما کمتر خواهد شد.

سوالات متداول

برای قوام مواد شامی ماهی از چه موادی می‌توان استفاده کرد؟

برای قوام مواد شامی می‌توان از سیب‌زمینی، آرد سفید یا آرد سوخاری استفاده کرد.

در طرز تهیه شامی ماهی چرخ کرده از چه نوع ماهی‌هایی استفاده می‌شود؟

شما می‌توانید برای تهیه این شامی لذیذ از انواع ماهی‌ها از قبیل ماهی سالمون، قزل آلا، کیلکا و … استفاده کنید.

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 1446 مقالات

ارسال نظرات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود