طرز تهیه شیرینی روح افزا برای بازی با روح و روان شما

طرز تهیه شیرینی روح افزا
5/5 - (1 امتیاز)

طرز تهیه شیرینی روح افزا را به شما آموزش خواهیم داد، اما پیش از آن اجازه دهید تا کمی در مورد این شیرینی با شما صحبت کنیم. یک شیرینی سنتی و بسیار محبوب از شهر ساوه که به شیرینی روح افزا ساوه معروف است. این شیرینی طرز تهیه راحتی دارد و می‌توانید آن را با نارگیل، دارچین و زعفران  به راحتی در منزل تهیه کرده و نوش جان کنید. در ادامه با آماده سازی مواد اولیه و طرز تهیه این شیرینی لذیذ و شیرین همراه ما باشید.

شیرینی روح افزا
زمان آماده سازی 20 دقیقه
زمان پخت غذا 60 دقیقه
میزان سختی متوسط
100 گرم شیرینی روح افزا 435 کالری

طرز تهیه شیرینی روح افزا

تهیه شیرینی روح افزا

همانطور که در قسمت قبل گفتیم شیرینی روح افزا متعلق به شهر ساوه است که در شهرهای دیگر ایران نیز آن را آماده می‌کنند. برای مثال طرز تهیه شیرینی روح افزا بهبهان درست شبیه به طرز تهیه این شیرینی در شهر ساوه بوده و تفاوت چندانی با آن ندارد. در ترکیب مواد اولیه نیز، این شیرینی تفاوتی با سایر شهرها ندارد و معمولا همه شهرها از مواد اولیه یکسان استفاده می‌کنند. مواد اولیه این شیرینی کم هستند و شامل شکر، آب، مغز پسته و بادام می‌شود. البته امکان تهیه این شیرینی با نارگیل و دارچین نیز وجود دارد که ما در ادامه آن‌ها را نیز برای شما شرح خواهیم داد.

مواد اولیه برای تهیه شیرینی روح افزا

درقسمت قبلی اشاره کردیم که مواد اولیه این شیرینی کم و جزئی هستند و شما با حداقل مواد می‌توانید آن را در منزل تهیه کنید.

مواد اولیه مقدار مورد نیاز
گلاب 2 استکان
آب 2 استکان
شکر 2 کیلو
زعفران دم کرده به میزان لازم
مغز بادام 1 کیلو
خلال پسته به میزان لازم

مراحل تهیه شیرینی روح افزا

مراحل تهیه شیرینی روح افزا

طرز تهیه شیرینی روح افزا را در ادامه توضیح خواهیم داد. این همان طرز تهیه شیرینی مخصوص ساوه است که در انتها شما را مجذوب خود خواهد کرد. در ادامه با طرز تهیه مرحله به مرحله این شیرینی ما را همراهی کنید.

  • مرحله اول: ابتدا باید بادام‌ها را از یک روز الی دو روز قبل آماده کرده باشید. برای آماده کردن بادام‌ها کافیست که یک قابلمه کوچک متناسب با حجم بادام‌ها انتخاب کنید.
  • مرحله دوم: سپس آن‌ها را به همراه کمی آب درون قابلمه بریزید، به طوری که به اندازه یک بند انگشت آب بر روی سطح بادام‌ها وجود داشته باشد. سپس قابلمه را بر روی حرارت گذاشته و اجازه بدهید تا آب درون قابلمه به جوش آید.
  • مرحله سوم: بعد از به جوش آمدن آب و چند قل خوردن، حالا بادام‌ها به راحتی پوست گرفته شده و آماده می‌شوند. حرارت را خاموش کنید و اجازه بدهید که بادام‌ها کمی خنک شوند.
  • مرحله چهارم: سپس محتویات قابلمه را آبکش کرده و به راحتی پوست بادام‌ها را از آن‌ها جدا کنید. بادام‌های پوست گرفته شده را درون یک سینی که کف آن را با پارچه نخی تمیز پوشانده‌اید ریخته و اجازه بدهید که بادام‌ها در همین حالت 2 روز الی 3 روز استراحت کرده و کاملا خشک شوند.
  • مرحله پنجم: در گام بعد از این طرز تهیه حالا باید با کمک دستگاه آسیاب بادام‌های پوست گرفته شده و خشک شده را پودر کنید. کافیست بادام‌ها را در آسیاب ریخته و دستگاه را چند دقیقه روشن کنید. دقت کنید که آسیاب کردن بادام‌ها نباید به قدری باشد که آن‌ها را به روغن بیاندازد.
  • مرحله ششم: در مرحله بعد حالا نوبت درست کردن شهد و شربت این شیرینی است. یک قابلمه مناسب انتخاب کرده و گلاب را به همراه آب درون قابلمه بریزید. قابلمه را بر روی حرارت قرار دهید و سپس بعد از داغ شدن ترکیب آب و گلاب، شکر را به آن‌ها اضافه کنید.
  • مرحله هفتم: حالا چند دقیقه زمان بدهید تا شکر با آب و گلاب ترکیب شده و به خوبی در آن‌ها حل شود. بعد از حل شدن شکر، اجازه دهید تا شربت شما به قوام برسد. این کار آهسته آهسته انجام می‌شود. پس حرارت را کم کنید تا شربت شما در آرامش به غلظت مورد نظر برسد.
  • مرحله هشتم: به محض اینکه شربت غلیظ شد، حالا حرارت را خاموش کرده و قابلمه را در کناری قرار دهید تا شهد تهیه شده خوب خنک شود.
  • مرحله نهم: حالا به سراغ بادام‌های آسیاب شده بروید و آن‌ها را به شهد و شربت خنک شده اضافه کنید. در ادامه زعفران دم کرده را نیز به این ترکیب اضافه کرده و خوب هم بزنید. مواد شیرینی شما باید کاملاً با هم ترکیب شده و منسجم شوند تا در نهایت به شکل خمیر درآیند.
  • مرحله دهم: در گام آخر از طرز تهیه شیرینی روح افزا، یک سینی مناسب با حجم خمیر شیرینی روح افزا را انتخاب کنید. حالا کف سینی را کمی چرب کنید و یک کاغذ روغنی بیندازید. اگر کاغذ روغنی نداشتید چرب کردن کف سینی کار شما را راه می‌اندازد.
  • مرحله یازدهم: بعد از آن خمیر شیرینی را بر روی کف سینی یا کاغذ روغنی پهن کنید. سپس سطح شیرینی را با خلال پسته پر کنید. به آرامی با دست خلال پسته‌ها را کمی فشار دهید تا در سطح خمیر فرو روند.
  • مرحله دوازدهم: حالا به مرحله برش دادن می‌رسیم. اگر کاتر با شکل‌های مختلف داشتید می‌توانید از آن‌ها برای قالب زدن شیرینی خود به شکل‌های دلخواه استفاده کنید، اما اگر تمایل به انجام این کار نداشتید می‌توانید با یک چاقوی خیلی تیز این کار را انجام دهید. شیرینی روح افزا را به طور معمول به شکل لوزی برش می‌دهند، اما در نهایت شکل این شیرینی در زمان برش دادن کاملا سلیقه‌ای و اختیاری است.
  • مرحله سیزدهم: در آخر بعد از برش دادن شیرینی‌های خوشرنگ و لعاب روح افزا، می‌توانید آن‌ها را در ظرف سرو نهایی بچینید. البته دقت کنید که بعد از برش دادن و قرار دادن شیرینی‌ها در ظرف، شیرینی‌ها باید 2 ساعت الی 3 ساعت در یخچال قرار بگیرند تا قوام پیدا کرده و به خوبی سفت شوند. البته، هرچه بیشتر در یخچال باشند بهتر است.

طرز تهیه شیرینی روح افزا به پایان رسید و پیشنهاد می‌کنیم که اگر به تهیه شیرینی‌های سنتی علاقه دارید، طرز تهیه شیرینی حاجی کریمی را نیز مطالعه کنید.

نکات طلایی برای یک شیرینی روح افزا طلایی

نکات تهیه شیرینی روح افزا

در طرز تهیه انواع کیک و شیرینی نکات مهمی وجود دارد که اگر آن‌ها را رعایت کنید بدون شک کیک و شیرینی شما قوام بهتری داشته و لذیذتر خواهد شد. در این قسمت ما نکاتی را که در طرز تهیه شیرینی روح افزا لازم است بدانید برای شما شرح خواهیم داد.

  • نکته اول اینکه بعد از آماده شدن، پوست گرفته شدن و خشک شدن کامل بادام‌ها، شما می‌توانید به جای دستگاه آسیاب از چرخ گوشت نیز برای خرد کردن و پودر کردن آن‌ها استفاده کنید.
  • اگر تمایل داشتید تا طرز تهیه روح افزا دارچینی را امتحان کنید کافیست که در ترکیب این شیرینی به اندازه نصف قاشق چای خوری از ادویه دارچین استفاده کنید. البته میزان دارچین مورد استفاده کاملاً به ذائقه شخصی شما بستگی دارد.
  • برای طرز تهیه روح افزا نارگیلی هم می‌توانید در ترکیب مواد اولیه به اندازه یک استکان، پودر نارگیل استفاده کنید. میزان پودر نارگیل استفاده شده نیز می‌تواند بر اساس ذائقه شما کمتر یا بیشتر باشد.
  • میزان زعفرانی که در این شیرینی مورد استفاده قرار می‌گیرد کاملا اختیاری است. هرچه اندازه زعفران بیشتر باشد، عطر و طعم شیرینی شما نیز بیشتر خواهد بود.
  • در صورت تمایل می‌توانید میزان آب را کمتر کرده و به همان اندازه، گلاب را افزایش دهید.
  • دقت کنید که بادام‌های شما باید کاملاً خشک شده باشند. برای داشتن بادام‌هایی کاملا ترد و خشک باید خوب به آن‌ها زمان بدهید.
  • و نکته آخر در طرز تهیه شیرینی روح افزا اینکه می‌توانید خمیر شیرینی خود را به دو قسمت تقسیم کنید. یک قسمت را با زعفران ترکیب کنید و قسمت دیگر را ساده و به رنگ سفید آماده کنید. در این صورت شما در انتهای کار یک شیرینی روح‌ افزا دو رنگ خواهید داشت.

شیرینی روح افزا برای دورهمی‌های شیرین

در این مطلب طرز تهیه شیرینی روح افزا را با هم مرور کردیم. شما می‌توانید این شیرینی را در منزل تهیه کرده و از طعم آن لذت ببرید. البته، اگر می‌خواهید جند نوع شیرینی تهیه کنید و وقت شما محدود است، می‌توانید از اسنپ فود کمک بگیرید. به این منظور، شیرینی روح افزا را خودتان تهیه کنید و مابقی شیرینی‌ها را از سفارش آنلاین شیرینی اسنپ فود سفارش دهید.

نظرات کاربران