طرز تهیه شیرینی حاجی کریمی به روش قزوینی ها

طرز تهیه شیرینی حاجی کریمی
به این مقاله امتیاز دهید

افراد زیادی ترجیح می‌دهند، برای پذیرایی از مهمانان خود به جای سفارش آنلاین شیرینی یا خرید حضوری، از شیرینی‌های خانگی استفاده کنند. حاجی کریمی یکی از شیرینی‌های سنتی مخصوص قزوین بوده و مهارت سنتی پخت آن در فهرست میراث ملی کشور ثبت شده است.

این شیرینی خوش طعم و خوش عطر، شبیه به کلوچه بوده و از دو لایه خمیری و یک لایه از مواد مغزی در داخل تهیه می‌شود. رایحه عجیب و جذاب حاجی کریمی، به دلیل استفاده از ترکیبات معطری مانند هل، دارچین و در مواردی پودر گل سرخ در کنار گلاب و زعفران است. در میان مواد لازم برای طرز تهیه شیرینی حاجی کریمی روغن و شکر نیز دیده می‌شود و همین موضوع باعث شده تا کالری آن بالا باشد. این مطلب شامل کلیه اطلاعاتی است که برای طرز تهیه شیرینی حاجی کریمی باید بدانید.

شیرینی حاجی کریمی

تعداد نفرات 6 نفر
زمان آماده‌سازی 90 دقیقه
زمان پخت 15 تا 20 دقیقه
میزان سختی زیاد

طرز تهیه شیرینی حاجی کریمی با روش اصلی

تهیه شیرینی حاجی کریمی

برای درست کردن شیرینی حاجی کریمی نیازمند آماده سازی دو مجموعه از ترکیبات خواهید بود. بخشی از این مواد برای خمیر شیرینی و بخشی نیز مربوط به مواد میانی آن است. البته مواد موجود در لایه میانی کاملا سلیقه‌ای بوده و می‌توانید آن‌ها را تغییر دهید.

مواد لازم برای تهیه شیرینی حاجی کریمی

برای درست کردن شیرینی حاجی کریمی باید از قبل ترکیبات مورد نیازتان را آماده کنید. این مواد را می‌توانید در جدول زیر ببینید:

مواد لازم برای خمیر
مواد لازم مقدار مورد نیاز
روغن جامد ذوب شده 50 گرم
پودر قند 75 گرم
تخم مرغ 2 عدد
وانیل ¼ قاشق چایخوری
آرد برنج 110 گرم
بکینگ پودر ½ قاشق چایخوری
آرد 140 گرم
شیر 1 قاشق سوپخوری

مواد لازم برای لایه میانی شیرینی شامل موارد زیر است:

مواد لازم برای لایه میانی
مواد لازم مقدار مورد نیاز
پودر بادام 25 گرم
پودر پسته 25 گرم
پودر نارگیل 30 گرم
پودر قند 25 گرم
پودر هل ½ قاشق چایخوری
شیر عسلی 1 قاشق غذاخوری
گلاب 1 قاشق غذاخوری

مراحل پخت شیرینی حاجی کریمی

مراحل پخت شیرینی حاجی کریمی

در طرز تهیه شیرینی حاجی کریمی باید مراحل زیر را انجام دهید:

  • مرحله اول: روغن جامد را آب کنید. (روی بخار کتری یا داخل مایکروفر)
  • مرحله دوم: روغن آب شده را درون ظرفی بریزید و پودر قند، تخم مرغ و وانیل را اضافه کرده و به خوبی آن‌ها را با یکدیگر مخلوط کنید.
  • مرحله سوم: آرد برنج و بکینگ پودر را در ظرفی جداگانه مخلوط کنید.
  • مرحله چهارم: نصف آرد را به مواد مرحله دو اضافه کرده و مخلوط کنید.
  • مرحله پنجم: شیر را به این ترکیبات اضافه کنید.
  • مرحله ششم: باقیمانده آرد را کم کم به ترکیبی که دارید اضافه کنید و تا جایی اینکار را انجام دهید که خمیری لطیف و بدون چسبندگی ایجاد شود.
  • مرحله هفتم: خمیر را داخل یک کیسه قرار داده و درون فریزر بگذارید تا نیم ساعت استراحت کند.
  • مرحله هشتم: درون یک ظرف جداگانه، پودر بادام، پسته، قند، نارگیل و هل را مخلوط کنید.
  • مرحله نهم: شیر عسلی و گلاب را به ترکیبات مرحله 8 اضافه کنید و هم بزنید تا خمیری شود.
  • مرحله دهم: نصف خمیر آماده شده را روی یک کاغذ روغنی باز کنید. (قطر آن باید 3 میلی‌متر باشد)
  • مرحله یازدهم: قالب دلخواهتان را با کاتر روی خمیر ایجاد کنید.
  • مرحله دوازدهم: از خمیر ایجاد شده از مواد مغزی بردارید و به صورت توپ‌های کوچک در بیاورید و سپس روی قطعاتی که برش داده‌اید، قرار دهید.
  • مرحله سیزدهم: مقدار باقیمانده خمیر را با وردنه باز کنید و دوباره قالب بزنید. سپس آن‌ها را روی مواد میانی قرار گرفته روی لایه اول قرار دهید.
  • مرحله چهاردهم: در سینی فر، یک کاغذ روغنی بیاندازید و شیرینی‌ها را با فاصله روی آن بچینید.
  • مرحله پانزدهم: شیرینی‌‌ها را با دمای 160 درجه و به مدت 15 تا 20 دقیقه درون آن قرار دهید.
  • مرحله شانزدهم: پس از پخت سینی شیرینی را خارج کرده و اجازه دهید تا خنک شود.
  • مرحله هفدهم: روی شیرینی‌ها را با فرچه از شربتی غلیظ بمالید. طرز تهیه شیرینی حاجی کریمی به این شکل به پایان می‌رسد.

تهیه شیرینی سنتی حاجی کریمی به پایان رسید و پیشنهاد می‌کنیم برای درست کردن شیرینی نوروزی طرز تهیه شیرینی روح افزا را نیز مطالعه کنید.

ترکیبات پیشنهادی برای استفاده در لایه میانی حاجی کریمی

اگر مواد اعلام شده برای لایه میانی شیرینی حاجی کریمی، مناسب با ذائقه شما نیست، می‌توانید آن‌ها را تغییر دهید. مواد زیر سه ترکیب پیشنهادی دیگر برای درست کردن این شیرینی است:

  • خرما، پودر کاکائو، پودر دارچین، پودر هل، پودر نارگیل، کنجد
  • پودر گردو، پودر قند، پودر پسته، دارچین، هل، گلاب
  • پودر گردو، پودر قند، پودر هل، دارچین، گلاب، روغن مایع

نکات طلایی در دستور پخت حاجی کریمی

نکات تهیه شیرینی حاجی کریمی

برای آنکه بتوانید پس از پخت شیرینی حاجی کریمی، طعمی مشابه با مدل سنتی آن را داشته باشید، بهتر است نکات زیر را در ذهنتان بسپارید:

  • آرد برنج را حتما قبل از استفاده حریر کنید.
  • سعی کنید از آرد برنج مرغوب برای تهیه شیرینی استفاده کنید.
  • می‌توانید برای تزئین شیرینی از کنجد یا خلال پسته استفاده کنید.
  • برای درست کردن این شیرینی پورد قند و آرد را الک کنید.

حاجی کریمی، شیرینی محبوب قزوینی ها…

در این مطلب به طور کامل در مورد طرز تهیه شیرینی حاجی کریمی صحبت کردیم. این شیرینی به عنوان عصرانه در کنار چای انتخاب بسیار جذابی است اما با توجه به آنچه که در بالا گفته شد، درست کردن آن ممکن است برای برخی افراد کمی سخت باشد. بنابراین، اگر می‌خواهید شیرینی خوبی تهیه کنید، باید کمی صبر و حوصله به خرج دهید.

البته، اگر به طور کلی تهیه شیریتی برایتان سخت است و نمی‌توانید شیرینی‌های خوب و مجلسی تهیه کنید، می‌توانید از اسنپ فود کمک بگیرید. سفارش انلاین شیرینی از اسنپ فود این شرایط را برای شما فراهم کرده است تا شیرینی دلخواه خود را در وزن موردنظر سفارش داده و درب منزل تحویل بگیرید.

در پایان، اگر شما هم تجربه پخت این شیرینی یا چشیدن طعم مدل‌های آماده آن را داشته‌اید، حتما نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

نظرات کاربران