طرز تهیه شیرینی قرابیه (شیرینی قرابیه تبریزی، ترکی و گردویی)

طرز تهیه شیرینی قرابیه تبریزی

آیا می‌دانید شیرینی قرابیه چیست؟ تا به حال مزه این شیرینی را تست کرده‌اید؟ شاید وقتی برای اولین بار نام شیرینی قرابیه به گوش شما بخورد، اصلا تصور نکنید که این خوراکی مختص کشور خودمان آن هم محصول تبریز است. راستش این شیرینی چنان آوازه‌ای در تبریز دارد که به عنوان نمادی از خوراکی‌های خوشمزه این شهر هم محسوب می‌شود.

شیرینی قرابیه البته تنها از شیرینی های تبریز نبوده و نمونه‌هایی از آن در دیگر مناطق از جمله قزوین و فراتر از مرزها از جمله کشور ترکیه هم تهیه می‌شود. این خوراکی پرطرفدار ظاهری شبیه کوکی دارد و به دلیل اینکه از مغزیجات متنوع در آن استفاده می‌شود، به عنوان یک شیرینی مجلسی و البته گران قیمت به حساب می‌آید. در طرز تهیه کلمپه محلی نیز با یک شیرینی شیک و مجلسی روبرو هستیم.

قرابیه
تعداد نفرات 5
زمان آماده سازی 1ساعت
زمان پخت غذا 2ساعت
میزان سختی سخت

طرز تهیه شیرینی قرابیه تبریزی

طرز تهیه شیرینی قرابیه

قرابیه مخصوص تبریز یک شیرینی سنتی محسوب می‌شود. اما به دلیل مواد مورد استفاده در آن و البته ظاهر فوق العاده‎‌ای که دارد، باید آن را یک شیرینی مجلسی بدانیم. این شیرینی را می‌توان به اشکال گوناگون تهیه کرد. در ادامه دستور پخت این شیرینی که مختص تبریز است را در اختیار شما قرار می‌دهیم.

مواد اولیه قرابیه تبریز

برای دستور پخت شیرینی قرابیه تبریز، این مواد را آماده کنید:

مواد اولیه میزان لازم
سفیده تخم مرغ 6 عدد
خلال بادام 300 گرم
شکر 400 گرم
وانیل 2/1 قاشق چایخوری
بادام به مقدار کافی
پسته به مقدار کافی
شکر به مقدار کافی

دستور پخت شیرینی قرابیه

دستور پخت شیرینی قرابیه

برای پخت این شیرینی خوشمزه، مراحل زیر را دنبال کنید:

  • مرحله اول: بادام‌ها را از قبل در آب ولرم خیسانده و پوست آن‌ها را جدا کنید.
  • مرحله دوم: سینی را از فر درآورده و فر را گرم کنید. برای این کار اجازه دهید فر در دمای 150 درجه سانتی گراد برای حدود 20 تا 30 دقیقه گرم شود.
  • مرحله سوم: بادام‌ها را با استفاده از مخلوط کن یا غذاساز خرد کنید. البته این کار را به صورت دستی هم می‌توانید انجام دهید. کافی است آن‌ها را درون کیسه‌ای پارچه‌ای ریخته و با گوشتکوب بکوبید.
  • مرحله چهارم: بادام‌های پودر شده را با سایر مواد از جمله سفیده تخم مرغ، وانیل و شکر خوب مخلوط کنید. در انتها باید آن را با استفاده از دستگاه چرخ گوشت دنده ریز با هم چرخ کنید. در این مرحله باید کم کم مواد را به چرخ گوشت اضافه کرده و از فشار دادن بیش از حد آن ها خودداری کنید تا روغن مواد خارج نشود.
  • مرحله پنجم: چرخ کردن را چندین مرتبه تکرار کنید تا ترکیب کاملا خمیری شکل شود. در صورتی که احساس کردید خمیر کمی سفت شده است، می‌توانید یک عدد سفیده تخم مرغ به آن اضافه کرده و باز هم آن را چرخ کنید.
  • مرحله ششم: رنگ خمیر هنگام آماده شدن رو به سفیدی می‌رود. در این مرحله باید خمیر را ورز دهید.
  • مرحله هفتم: سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و از خمیر به اندازه یک اسکوپ بردارید و روی سینی با فاصله از هم قرار دهید.
  • مرحله هشتم: برای تزیین شیرینی قرابیه، می‌توانید از خرده‌های بادام و پسته و حتی شکر استفاده کنید. اما برای چسبیدن مغزیجات باید فشار کوچکی را روی سطح شیرینی خام ایجاد کنید.
  • مرحله نهم: در انتها قالب را درون فر قرار داده و اجازه دهید شیرینی‌ها بپزند و رنگ آن‌ها رو به کرم طلایی برود. مدت زمان پخت این شیرینی بسته به اندازه شیرینی و نوع فر بین 15 تا 20 دقیقه متغیر خواهد بود.

شما می‌توانید این شیرینی خوشمزه را با سفارش آنلاین از کافه از طریق اسنپ فود، خریداری کرده و درب منزل یا محل کار خود، تحویل بگیرید.

طرز تهیه شیرینی قرابیه گردویی تبریز

طرز تهیه شیرینی قرابیه گردویی تبریز

یکی دیگر از شیرینی‌های قرابیه مختص تبریز را می‌توان با مغز گردو تهیه کرد. البته طعم این شیرینی با نوع بادامی آن زمین تا آسمان متفاوت خواهد بود که البته هر کدام لذت خاص خود را دارند و ذائقه‌های مختلف، هر یک ا ز این طعم‌ها را ممکن است ترجیح بدهند. اما شاید شما نیز دوست داشته باشید شیرینی قرابیه را با طعم دیگری را امتحان کنید.

مواد اولیه شیرینی قرابیه گردویی

برای تهیه شیرینی قرابیه گردویی، این مواد را آماده کنید.

مواد اولیه میزان لازم
پودر گردو 400 گرم
شکر 800 گرم
سفیده تخم مرغ 12 عدد
آرد برنج 1 قاشق غذاخوری
سرکه 2 قاشق غذاخوری
وانیل 2/1 قاشق چایخوری
پودر کیک 300 گرم
بکینگ پودر 2 قاشق چایخوری
بادام و پسته خرد شده به میزان کافی

دستور پخت قرابیه گردویی

برای پخت قرابیه گردویی، مراحل زیر را دنبال کنید:

  • مرحله اول: قبل از شروع به پخت شیرینی قرابیه این نکته را عرض کنیم که شاید مقدار مواد اولیه زیاد باشد. به همین منظور می توانید مقدار هر یک را به نصف کاهش دهید. به خصوص اگر برای بار اول است که این شیرینی را می پزید.
  • مرحله دوم: مواد یخچالی را حدود 30 دقیقه قبل از استفاده در دمای محیط قرار دهید.
  • مرحله سوم: فر را از قبل روی دمای 180 درجه سانتی گراد گرم کنید.
  • مرحله چهارم: پودر کیک را به همراه مغز گردو، شکر و نصف سفیده تخم مرغ را با استفاده از چرخ گوشت ترکیب کنید.
  • مرحله پنجم: یک مرحله دیگر نیز خمیر شیرینی را چرخ کنید. اما این بار باید نصف دیگر سفیده‌های تخم مرغ را نیز به آن اضافه کنید.
  • مرحله ششم: پس از آن مواد را درون یک قابلمه ریخته و روی گاز قرار دهید. مواد باید تا حدی داغ شود، اما به نقطه جوش نرسد.
  • مرحله هفتم: بعد از آن هنگامی که هنوز مواد روی حرارت ملایم هستند، سرکه را به همراه بکینگ پودر به ترکیب اضافه کرده و هم بزنید.
  • مرحله هشتم: در این مرحله مواد را از روی گاز بردارید. وانیل را به آن اضافه کرده و اجازه دهید تا ترکیب خنک شود.
  • مرحله نهم: در صورتی که مواد غلیظ بود، می‌توانید کمی سفیده تخم مرغ به آن اضافه کنید.
  • مرحله دهم: خمیر به دست آمده را حدود 1 تا 2 ساعت درون فضای یخچال قرار دهید تا استراحت کند.
  • مرحله یازدهم: پس از آن باید سینی فر را چرب کنید. از کره برای این کار استفاده کنید. مخلوط را درون قیف ریخته و با فاصله روی سینی به شکل ساده و یک اندازه بریزید. به جای قیف می‌توانید از یک قاشق گود کوچک کمک بگیرید.
  • مرحله دوازدهم: سپس کوکی‌ها را با مغز پسته و بادام تزیین کنید و سینی را درون فر قرار دهید. مدت زمان پخت این شیرینی بین 20 تا 25 دقیقه متغیر خواهد بود.
  • مرحله سیزدهم: در انتها فر را خاموش کرده و اجازه دهید شیرینی حدود 5 دقیقه در فر بماند. سپس به دلیل حساسیت بالای آن پس از خنک شدن با کاردک از سینی جدا کنید.

طرز تهیه قرابیه ترکیه

طرز تهیه قرابیه ترکیه

شیرینی قرابیه در ترکیه به روش‌های کاملاًمتفاوت و متنوعی تولید می‌شود. به همین دلیل طرز تهیه قرابیه بسته به نوع شیرینی و مواد اولیه آن متفاوت خواهد بود. از انواع شیرینی قرابیه مخصوص ترکیه می‌توانیم به قرابیه چرخ و فلک، قرابیه کره بادام زمینی، قرابیه لقمه‌ای، قرابیه مغزدار، قرابیه پلنگی، قرابیه دارچینی گردویی و قرابیه سیب اشاره کنیم. اما در ادامه دستور پخت شیرینی قرابیه ساده را در اختیار شما قرار خواهیم داد.

مواد لازم برای تهیه قرابیه ترکیه

برای دنبال کردن طرز تهیه قرابیه ترکیه، این مواد را پیش از هر کاری آماده کنید:

مواد اولیه میزان لازم
کره نرم شده در دمای محیط 125 گرم
روغن 40 گرم
آرد 2 لیوان
پودر قند 50 گرم
نشاسته گندم 2 قاشق غذاخوری
وانیل خالص 4/1 قاشق چایخوری

طرز تهیه شیرینی قرابیه ساده ترکیه

برای پخت شیرینی قرابیه ترکیه‌ای، این مراحل را دنبال کنید:

مرحله اول: پودر قند را به همراه روغن مایع، نشاسته گندم یا جایگزین آن یعنی نشاسته ذرت، کره و وانیل در داخل یک ظرف بریزید و به خوبی آن‌ها را با هم مخلوط کنید. بهتر است از دستتان برای ورز دادن آن استفاده کنید.

مرحله دوم: در ادامه کم کم آرد را به این مخلوط، اضافه کنید. میزان آرد باید به اندازه‌ای باشد که خمیر به دست آمده نرم و لطیف باشد. به همین منظور اگر لازم شد مقدار آرد را کمی بیشتر کنید.

مرحله سوم: فر را از قبل روی دمای 180 درجه سانتی گراد قرار دهید تا گرم شود.

مرحله چهارم: سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید. شیرینی را به هر فرمی که دوست دارید در آورید و روی سینی بچینید.

مرحله پنجم: سینی را درون فر قرار داده و حدود 15 دقیقه بپزید. بعد از پخت، شیرینی‌ها را از فر در آورده و اجازه دهید خنک شوند. می‌توانید شیرینی‌ها را با سس شکلاتی و پودر پسته تزیین کنید.

سفارش آنلاین شیرینی قرابیه از نزدیک‌ترین شیرینی فروشی‌ها

برای آن که بهترین طعم این شیرینی را بچشید، پیشنهاد می‌کنیم که سفارش آنلاین شیرینی از اسنپ فود را تجربه کرده و بهترین انواع این شیرینی‌ها را در کمترین زمان، درب منزل یا به طور کلی محل آدرس خود، تحویل بگیرید. امیدواریم این مقاله برایتان مفید بوده باشد. اگر تجربه ای در زمینه درست کردن این نوع شیرینی دارید حتما با ما و دیگر کاربران سایت اسنپ فود در میان بگذارید.

سوالات متداول

طرز تهیه شیرینی قرابیه چطور است؟

بادام‌ پودر شده را با سفیده تخم مرغ، وانیل و شکر خوب مخلوط کنید. در انتها باید مواد را در دستگاه چرخ گوشت دنده ریز چند بار چرخ کنید. فر را از قبل روشن کرده و سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و از خمیر به اندازه یک اسکوپ بردارید و روی سینی با فاصله از هم قرار دهید.

رنگ شیرینی قرابیه باید رو به کرم طلایی برود. مدت زمان پخت این شیرینی بسته به اندازه شیرینی و نوع فر بین 15 تا 20 دقیقه متغیر خواهد بود.

پودر کیک را به همراه مغز گردو، شکر و نصف سفیده تخم مرغ را با استفاده از چرخ گوشت ترکیب کنید. مواد را روی گاز قرار دهید باید تا حدی داغ شود، اما به نقطه جوش نرسد.  سرکه را به همراه بکینگ پودر به ترکیب اضافه کرده و هم بزنید. در مرحله آخر هم وانیل را اضافه کنید. شیرینی آماده قرار دادن در فر است.

فر را از قبل روشن کنید تا گرم شود، سینی فر را با کره چرب کنید. مخلوط را درون قیف ریخته و با فاصله روی سینی به یک اندازه بریزید. به جای قیف می‌توانید از یک قاشق گود کوچک کمک بگیرید. سطح شیرینی را با مغز پسته و بادام تزیین کنید. مدت زمان پخت این شیرینی بین 20 تا 25 دقیقه خواهد بود.

قرابیه بسته به نوع شیرینی و مواد اولیه متفاوت خواهد بود. از انواع شیرینی قرابیه مخصوص ترکیه می‌توانیم به قرابیه چرخ و فلک، قرابیه کره بادام زمینی، قرابیه لقمه‌ای، قرابیه مغزدار، قرابیه پلنگی، قرابیه دارچینی گردویی و قرابیه سیب اشاره کنیم.

نظرات کاربران

heart person
03.اسفند.1401

اصلا تا حالا اسم قرابیه رو نشنیده بودم، دلم میخاد امتحان کنم ولی واقعا بلد نیستم، شاید یجا پیدا شد. مرسی مطلبتون بد نبود

doodoo
03.اسفند.1401

پس قرابیه رو تو تبریز خودمون هم درست میکنن؟ فک میکردم کلا مال ترکیس. جالب بود