طرز تهیه مربای قیسی، دسری قدیمی و اصیل

طرز تهیه مربای قیسی
4.3/5 - (3 امتیاز)

مربای قیسی از پرطرفدارترین مرباهای ایرانی است که از دوران‌های قدیم بر سر هر سفره‌ صبحانه‌ای مشاهده می‌شد و حتی بسیاری از افراد این مربا را به عنوان دسر بعد از غذای خود و با چای میل می‌کردند. طرز تهیه مربای قیسی خیلی سخت نیست و کافی است مراحل لازم در دستور تهیه این مربا را به درستی پشت سر بگذارید. ناگفته نماند مربای قیسی در شهرهای مختلف و با دستورهای متنوعی تهیه و آماده می‌شود.

طرز تهیه مربای قیسی زردآلو

با قیسی زردآلو در کشور ایران خوراکی‌های خوشمزه زیادی درست می‌کنند که یکی از خوشمزه‌ترین خوراکی‌های حاضر مربای قیسی است که به عنوان دسری شیرین و خوش طعم نیز استفاده می‌شود. طرز تهیه مربای قیسی تبریزی یکی از پرطرفدارترین روش‌های تهیه این مربای لذیذ و اصیل به حساب می‌آید.

به طور معمول مرباها یا دسرهای خوشمزه بعد از غذا دستور تهیه‌ای نزدیک به یکدیگر دارند. برای مثال طرز تهیه مربا گلابی تا حد زیادی نزدیک به طرز تهیه مربای قیسی سیاه یا زرد است و در هر دو روش تهیه باید میوه‌ مورد نظر را بشویید و از شکر و آب برای طعم آن استفاده کنید. در نهایت نیز منتظر بمانید تا حسابی بجوشد و قوام پیدا کنید.

مواد اولیه برای طرز تهیه مربای قیسی تبریز

مواد لازم برای مربای قیسی

فرقی ندارد از قیسی سیاه یا قیسی زردآلو برای تهیه مربای خود استفاده کنید، در هر حال مواد اولیه و طرز تهیه این مربا با انواع قیسی‌ها یکسان است و شما باید مواد اولیه برای تهیه این مربا را قبل از شروع مراحل تهیه آن، آماده کنید یا از موجود بودن آنها در منزل خود مطمئن شوید.

مواد لازم مقدار مورد نیاز
قیسی 1 کیلوگرم
شکر 4 لیوان
آب 1.5 لیوان
جوهر لیمو 1 قاشق چای خوری

در نظر داشته باشید در طرز تهیه مربای قیسی با شیره شما می‌توانید به جای شکر از شیره انگور استفاده کنید. در واقع اگر از شیره انگور به جای شکر استفاده کنید شاید هزینه تهیه مربا شما کمی بیشتر شود ولی بدون‌شک مربا نهایی سرشار از مواد طبیعی است و ضرر کمتری دارد. به عبارت دیگر شکر قند مصنوعی است که استفاده از آن باعث شیرینی بیش از حد مربا قیسی می‌شود.

مراحل ضروری و ساده طرز تهيه مرباي قيسي

دستور تهیه مربای قیسی

باید گفت طرز تهیه مربای قیسی محلی تفاوت چندانی با طرز تهیه مربای تمشک ندارد زیرا در هر دو دستور تهیه شما باید میوه تمشک و قیسی سیاه یا قیسی زردآلو را حسابی بشویید و بجوشانید و با اضافه کردن شکر به آن طعم شیرینی به مربای خود منتقل کنید. البته در این مراحل تخصصی روش تهیه مربا قیسی را به طور کامل برای شما شرح می‌دهیم.

  • مرحله اول: اگر قیسی‌ها شما نرم هستند، آنها را بشویید ولی اگر از قیسی خشک استفاده می‌کنید باید آنها را در ظرف آبی خیس کنید تا حسابی نرم نشوند.
  • مرحله دوم: منتظر بمانید آب اضافی قیسی‌ها خارج شود. مقداری آب در قابلمه‌ای بریزید و با مقداری شکر بر روی حرارت زیاد بگذارید.
  • مرحله سوم: بدون اینکه آب را هم بزنید باید شکر درون آب حل شود. در طرز تهیه مربای قیسی با شیره انگور به جای شکر از شیره انگور استفاده می‌شود.
  • مرحله چهارم: بعد از غلیظ شدن شربت مربای خود حرارت اجاق را کم کنید.
  • مرحله پنجم: قیسی‌ها را به قابلمه شربت خود اضافه کنید و به مدت 30 دقیقه بر روی حرارت کمی قرار دهید.
  • مرحله ششم: کف سطح قابلمه شربت را با قاشق جمع و خارج کنید. با این کار رنگ مربای شما بهتر و شفاف‌تر می‌شود.
  • مرحله هفتم: منتظر بمانید تا مربا 30 دقیقه بر روی حرارت بجوشد و پخته شود.
  • مرحله هشتم: مربای پخته شما را با دم کنی بپوشانید و یک شب به همین صورت نگه‌دارید.
  • مرحله نهم: مربای آماده‌شده را درون ظرف‌های در دار بریزید و در یخچال نگه‌دارید.

ناگفته نماند طرز تهیه مربای کامکوات درست شبیه همین روش تهیه مربا قیسی محلی خواهد بود و البته کمی طعم بهتری از این مربا دارد زیرا در مربای کامکوات از چاشنی‌های دیگری همانند گلاب نیز استفاده می‌کنند.

مربای قیسی بدون شکرک

مربا قیسی بدون شکرک

از مهم‌ترین دلایلی که سبب ایجاد شکرک در مربا می‌شو، می‌توان به جوشیده شدن مربا با حرارت بالا یا مقدار بالای شکر در آن اشاره کرد.

  • به این منظور، اگر مربای شما با حرارت بالا جوشیده شده است، مقداری آب در ظرف بریزید و اجازه دهید تا دوباره مربا بجوشد.
  • راهکار دیگر این است که در هنگام پخت مربا یک قاشق غذاخوری آبلیمو یا سرکه را به آن اضافه کنید.

مربای قیسی بدون کپک

کپک مربا به دلیل قوام نامناسب آن است. اگر بعد از تهیه مربا متوجه شدید که مربای شما رقیق است، آن را درون ظرف بریزید و اجازه دهید تا مجدد بجوشد. اگر قوام مربای شما مناسب باشد، مربا کپک نخواهد زد.

مربای قیسی را آنلاین سفارش دهید

علاوه بر سفارش آنلاین شیرینی شما می‌توانید مربای قیسی یا حتی هر نوع دسر دیگری را به صورت اینترنتی سفارش دهید و طی مدت زمان کوتاهی به خواسته دل خود دست پیدا کنید. با توجه به اینکه روش تهیه مرباها به خصوص مربای قیسی شاید برای شما کمی سخت و حتی زمان‌بر باشد، سفارش آنلاین راه‌حل مناسب‌تری خواهد بود. با کمک سایت و اپلیکیشن اسنپ فود می‌توانید هر یک از مرباها یا دسرهای دلخواه خود را از نزدیک‌ترین شیرینی ‌فروشی محل زندگی خود سفارش دهید و بدون معطلی آن را درب منزل خود دریافت کنید. در ضمن نگران کیفیت این مرباها نباشید، زیرا حتی امکان سفارش مرباها و دسرهای محلی نیز برای شما وجود دارد.

نظرات کاربران