راز طرز تهیه نان سنگک خانگی و خوشمزه آشکار شد

طرز تهیه نان سنگک خانگی
5/5 - (1 امتیاز)

نان سنگک یکی از نان‌های سنتی ایران است که در مقایسه با دیگر انواع نان نیز کیفیت به مراتب بالاتری دارد. تاریخچه نان سنگک در ایران به زمان ساسانی بر می گردد. این نان را می‌توان به همراه کنجد و سبزیجات درست کرد. همچنین لازم به ذکر است که این نان به نسبت سایر نان‌ها کالری کمتری دارد و همچنین به دلیل بافت آن، خیلی زود باعث احساس سیری خواهد شد. نون سنگک خانگی را می‌توانید به راحتی در فر درست کنید. اگر علاقه مند به دنبال کردن طرز تهیه این نوع نان در منزل هستید، این مطلب را تا انتها دنبال کنید

طرز تهیه نان سنگک خانگی

تنوع نان در ایران بسیار زیاد است. همچنین نانوایی‌ها نیز همیشه در دسترس هستند و می‌توان انواع نان را با کیفیت های مرغوب تهیه کرد. اما درست کردن این نوع نان در خانه کار جذابی است که شاید تمایل داشته باشید که آن را یاد بگیرید. به همین شکل شما می‌توانید سفارش این نان را به صورت اینترنتی از نانوایی آنلاین اسنپ فود داده و در زمانی کوتاه نان را درب منزل یا محل کار خود تحویل بگیرید.

مواد لازم برای تهیه سنگک خانگی

در ادامه مواد لازم برای تهیه نان سنگک آورده شده است:

مواد اولیه میزان لازم
آرد 2 پیمانه
خمیر مایه نصف قاشق چای خوری
آب ولرم 2 پیمانه
کره به مقدار لازم
کنجد به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم

مراحل پخت سنگک در خانه

مراحل پخت نان سنگک در خانگی

تهیه سنگک به نسبت باقی نان‌ها ممکن است کمی دشوارتر باشد. در ادامه آموزش مرحله به مرحله طرز تهیه این نان برای شما عزیزان آورده‌ایم تا به راحتی بتوانید از آن استفاده کرده و نان سنگک را به بهترین شکل تهیه کنید.

  • مرحله اول: در طرز تهیه نان سنگک ابتدا باید از شب قبل خمیر مایه یا خمیر ترش آن را تهیه کنید. برای این کار 3/1 آرد را به همراه خمیر مایه مخلوط کنید. سپس یک پیمانه آب ولرم را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید. در آخر نیز یک نایلون روی ظرف کشیده و اجازه دهید به مدت 24 ساعت در دمای محیط استراحت کند. توجه داشته باشید که آب حتماً باید ولرم باشد. حدود 45 درجه سانتی گراد دمای مناسبی است.
  • مرحله دوم: در ادامه باید آرد، یک پیمانه آب ولرم و نمک را با هم در یک ظرف مناسب مخلوط کنید. مخلوط کردن را تا زمانی که یک ترکیب یکدست حاصل شود، ادامه دهید. حال باید خمیر مایه را که 24 ساعت استراحت کرده به این ترکیب اضافه کنید. در ادامه همه مواد را خوب هم بزنید و ورز دهید. در آخر روی خمیر را سلفون بکشید و اجازه دهید یک ساعت دیگر استراحت کند. لازم به ذکر است که خمیر باید در یخچال باشد.
  • مرحله سوم: برای اینکه نان سنگک را بتوانید به خوبی و مانند نانوایی سنگک تهیه کنید باید از سنگ ریزه استفاده کنید. برای این کار تعدادی سنگ ریزه را شسته و داخ سینی فر قرار دهید. در ادامه فر را روی 180 درجه سانتی گراد تنظیم کرده و سینی را داخل فر قرار دهید تا سنگ ها داغ شوند.
  • مرحله چهارم: حال باید خمیر را روی یک سطح صاف پهن کنید. توجه داشته باشید که حتماً یک ظرف آب در کنار دست قرار دهید تا خمیر به دستتان نچسبد. پس از آن که خمیر را روی سطح مناسب پهن کردید باید آن را روی سنگ های داغ شده قرار دهید و روی آن نیز کنجد بپاشید. اما توجه داشته باشید که پیش از این کار روی سنگ را با کره و یا روغن کمی چرب کنید تا نان به آن نچسبد.
  • مرحله پنجم: حال سینی را داخل فر گذاشته تا نان پخته شود. پس از آن که یک طرف نان پخته و طلایی شد باید نان را پشت و رو کرده تا طرف دیگر نیز طلایی شود. در آخر سینی را از فر در آورده و پس از آن که سنگ ها کمی خنک شد، نان را از آن جدا کنید.

نکاتی در مورد طرز تهیه نان سنگک

برای آن که بهترین طرز تهیه سنگک خانگی بدون سنگ را تجربه کنید، این موارد را در نظر داشته باشید:

  1. حتماً هنگام پهن کردن خمیر دستانتان را خیس کنید تا خمیر به دست شما نچسبد. همچنین لازم به ذکر است خمیر باید کمی شل باشد.
  2. علاوه بر کنجد نیز می‌توانید از سبزیجات برای طهم دار کردن نان استفاده کنید. به طور مثال زیره، سیاه دانه و مغز تخمه انتخاب مناسبی است.
  3. زمانی که نان پخته شد و سینی را از فر خارج کردید، حتماً اجازه دهید نان و سنگ‌ها سرد شود و سپس آن ها را جدا کنید.
  4. در صورتی که فر روی 180 درجه سانتی گراد تنظیم شده باشد، زمان لازم برای پخت نان 20 دقیقه خواهد بود.
  5. روی نان باید کاملا برشته و پخته باشد و اثری از سوختگی مشاهده نشود. زیرا که سوختگی نان می‌تواند سرطان زا باشد.

توصیه می‌کنیم که از طریق نانوایی سنگکی آنلاین اسنپ فود، به راحتی انواع نان را سفارش داده و در کمترین زمان تحویل بگیرید.

جدول ارزش غذایی نان سنگک

جدول ارزش غذایی نان سنگک

در زیر می‌توانید جدول ارزش غذایی سنگک، را مشاهده می‌کنید:

مقدار در 100 گرم مواد و محتویات
259  کالری انرژی
55.10  گرم کربوهیدرات
8.70  گرم پروتئین
0.41  گرم چربی
32  گرم آب
1.3  گرم فیبر
قند
کلسترول
57  میلی گرم کلسیم
2.35  میلی گرم آهن

خواص نان سنگک

نان سنگ خواص قابل توجهی دارد. همانطور که در جدول ارزش غذایی این نان مشاهده کردید، فاقد قند و کلسترول است. این مورد نیز باعث می‌شود برای افراد مبتلا به دیابت و چربی خون، نان مناسبی باشد. همچنین این نان دارای خاصیت سیرکنندگی بوده و با توجه به فوایدش در دسته بندی مواد غذایی سالم و مقوی جای می‌گیرد. لازم به ذکر است که نان سنگ علاوه بر آن چه گفته شد به هضم غذا کمک کرده و یبوست را نیز درمان می‌کند.

همچنین سنگک اگر با کنجد نیز درست شود، ازرش غذایی بیشتری دارد. کنجد دارای کلسیم، پتاسیم، ویتامین B6، منیزیم، ویتامین A و اسید‌های چرب ضروری برای بدن است.

لذت پخت نان سنگک در خانه را تجربه کنید

همانطور که خواندید، طرز تهیه نان سنگک پیچیدگی خاصی ندارد و با داشتن مواد اولیه آن می‌توانید این نان سنتی را در منزل تهیه کرده و نوش جان کنید. همین طور با سفارش از اسنپ فود، امکان خرید اینترنتی انواع نان را داشته و در کمترین زمان به محل آدرس شما ارسال خواهند شد.

نظرات کاربران