کوکو سبزی؛ یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که با دستورهای مختلفی تهیه میشود. از این غذا میتوان به عنوان یک وعده غذایی کامل در وعده ناهار یا شام استفاده کرد. همانطور که از نام این کوکو پیداست، از سبزیجات معطر تهیه میشود که در برخی شهرها مثل شهرهای شمالی کشور برای تهیه آن از سبزیجات محلی هم استفاده می شود. کوکو سبزی جزو غذاهایی است که تقریبا کالری آن معمولی است و همه میتوانند از خوردن آن لذت ببرند. در ادامه همراه ما باشید تا طرز تهیه کوکو سبزی خوشمزه و مقوی را به شما آموزش دهیم.
جدول ارزش غذایی کوکو سبزی
قبل از اینکه بخواهیم به طرز تهیه این کوکوی خوشمزه بپردازیم، بهتر است درباره ارزش غذایی آن بیشتر بدانیم. هر 100 گرم کوکو سبزی از درشت مغذیها و ریز مغذیهایی مطابق با جداول زیر تشکیل شده است:
انرژی یا کالری | 124 کالری |
کربوهیدرات | 9.63 گرم |
پروتئین | 7.92 گرم |
چربی | 6.71 گرم |
آب | 117.51 گرم |
فیبر | 3.22 گرم |
قند | 1.88 گرم |
کلسترول | 143.33 میلی گرم |
مواد معدنی کوکو سبزی در هر 100 گرم
کلسیم | 152.82 گرم |
آهن | 5.35 میلی گرم |
منیزیم | 50.36 میلی گرم |
فسفر | 139.81 میلی گرم |
پتاسیم | 612.63 میلی گرم |
سدیم | 1690.98 میلی گرم |
روی | 1.27 میلی گرم |
مس | 0.22 میلی گرم |
منگنز | 0.68 میلی گرم |
سلنیم | 12.78 میلی گرم |
طرز تهیه کوکو سبزی ساده

برای تهیه این کوکو برای چهار نفر، به مواد زیر نیاز دارید (در صورتی که میخواهید مقدار کمتر یا بیشتری کوکو سبزی تهیه کنید، کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید.):
سبزی کوکویی | 500 گرم |
تخم مرغ | 5 عدد |
گردو | 2 قاشق غذاخوری |
سیر | 3 حبه |
آرد | 1 قاشق غذاخوری |
زرشک | 1 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و روغن مایع | به میزان لازم |
طرز تهیه کوکو سبزی با آرد
مرحله اول: قبل از هر چیز، ابتدا سبزی کوکویی که شامل گشنیز، تره، اسفناج، جعفری و شوید است را بشویید و آبکشی کنید. سپس به کمک یک چاقوی تیز، سبزیها را به صورت ریز خرد کنید. شما میتوانید سبزی کوکویی را به صورت آماده از فروشگاهها نیز خریداری کنید. توجه داشته باشید که برای شستشو خوب سبزی ابتدا سبزی را داخل لگن ریخته و روی آن آب بریزید. به هیچ عنوان پس از خرد کردن سبزی، آن را نشویید.
مرحله دوم: سبزی کوکویی ریز شده را داخل کاسه نسبتا بزرگی بریزید و با سیر رنده شده کاملا مخلوط کنید. تخم مرغها را در کاسهای جدا بشکنید و با چنگال به خوبی بزنید تا از حالت لختگی خارج شود. سپس آنها را به همراه آرد، به سبزی اضافه کنید.
مرحله سوم: نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به مایه کوکو اضافه کنید. اگر طعم زرشک و گردو را دوست دارید، در این مرحله آنها را هم به مایه کوکوی خود بیفزایید. بهتر است در این مرحله مغز گردوها را کمی بکوبید یا کاملا ریز کنید.
مرحله چهارم: در این مرحله مایه کوکوی شما کاملا آماده است و باید آن را سرخ کنید. برای این کار متناسب با میزان مایه کوکویی که دارید، تابهای انتخاب کنید و درون آن روغن مایع بریزید و اجازه دهید روغن به خوبی داغ شود.
مرحله پنجم: مایه کوکو را به صورت یکباره داخل ماهی تابه بریزید، به شکلی که مایه در تمام قسمتهای تابه با ضخامت یکسان و یک اندازه پخش شود و با پشت قاشق آن را صاف کنید.
مرحله ششم: حرارت را روی حالت ملایم قرار داده و اجازه دهید قسمت زیرین کوکو سبزی سرخ شود. در این مرحله میتوانید برای مغز پخت شدن کوکو، درب آن را بگذارید. سپس آنرا به ۴ قسمت تقسیم کنید و به آرامی برگردانید. پس از اینکه سمت دیگر کوکو سرخ شد آن را در ظرف مورد نظرتان بکشید و به همراه خیارشور، گوجه فرنگی و نان سرو کنید.
طرز تهیه کوکو سبزی با سیب زمینی

دستورهای پخت و مواد متفاوتی برای کوکو سبزی وجود دارد که یکی از آنها طرز تهیه کوکو سبزی با سیب زمینی است. برای تهیه این کوکوی خوشمزه و متفاوت به مواد زیر احتیاج داریم:
تخم مرغ | 3 عدد |
سبزی کوکو | 500 گرم |
آرد | 1 قاشق غذاخوری |
سیب زمینی متوسط | 1 عدد |
ماست | 2 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه و قرمز و روغن مایع | به میزان لازم |
طرز تهیه ساندویچ کوکو سبزی
مرحله اول: ابتدا سیب زمینی را پوست گرفته و با رنده ریز رنده کنید. سبزی کوکو را ریز کرده و با سیب زمینی رنده شده کاملا مخلوط کنید.
مرحله دوم: تخم مرغها را در ظرفی جداگانه بشکنید و با چنگال خوب بزنید. سپس نمک و فلفل سیاه و قرمز را به آن اضافه کنید. تخم مرغها را به همراه آرد به مخلوط سیب زمینی و سبزی اضافه کنید. در صورتی که میخواهید کوکو سبزی با سیب زمینی شما ظاهری مجلسیتر به خود بگیرد، مقداری زرشک و گردوی خرد شده به آن اضافه کنید.
مرحله سوم: تابهای را برداشته و کمی حرارت دهید. سپس روغن سرخ کردنی را به آن اضافه کرده و صبر کنید تا کاملا داغ شود. بعد از داغ شدن روغن، مایه کوکو را به آرامی به تابه اضافه کنید و با قاشق سطح آن را صاف کنید. در تابه را بگذارید و مقداری درجه حرارت را بالا ببرید تا مواد به سرعت یکدیگر را بگیرند و سپس درجه حرارت را کاهش دهید.
مرحله چهارم: بعد از آن که یک طرف کوکو سبزی با سیب زمینی سرخ شد، کوکو را برش دهید و آن را برگردانید. در صورت لزوم به آن روغن اضافه کنید و زمان دهید تا کاملا سرخ شود. بعد از آماده شدن کوکو سبزی با سیب زمینی آن را در ظرف مورد علاقهتان سرو کنید.
طرز تهیه کوکو سبزی در فر

اگر دوست دارید کوکو سبزی شما حالت مجلسی داشته باشد، میتوانید آن را در فر تهیه کنید. برای این کار ابتدا فر را روی دمای 180 قرار داده و روشن کنید. ظرف یا تابه مخصوص فر را با مقداری روغن چرب کنید و مایه کوکو را داخل آن بریزید. روی ظرف را با فویل پوشانده و داخل فری که از قبل 15 دقیقه گرم شده است، قرار دهید.
بعد از ۱۵ دقیقه ظرف را از تابه خارج کنید و سپس یک تخم مرغ کامل را بزنید و روی کوکو یکدست پخش کنید. خیلی سریع این کار انجام دهید تا تخم مرغ اضافه شده بسته نشود و بعد مجدد داخل فر قرار دهید تا کوکو کاملا پخته و پف کند. در این راستا آموزش طرز تهیه اسنک کوکوسبزی (با ساندویچ ساز) را از دست ندهید.
طرز تهیه فینگر فود کوکو سبزی
در صورتی که تمایل دارید ظاهر کوکو سبزی شما مانند فینگر فودهای مجلسی شود، میتوانید از قالبهای فلزی برای سرخ کردن آن استفاده کنید. برای این منظور قالب را چرب کرده و درون تابه قرار دهید تا داغ شود. سپس با قاشق درون قالب را از مایه کوکو پر کرده و صبر کنید تا یک سمت کوکو سرخ شود.
در مرحله بعد آن را از قالب خارج کرده و برگردانید تا سمت دیگرش نیز سرخ شود. با این روش کوکوهای شما همه یک شکل و یک اندازه میشوند.
سخن پایانی
در این مقاله اسنپ فود تلاش کردیم تا طرز تهیه کوکو سبزی را با فر و بدون فر به شما آموزش دهیم. توصیه میکنیم برای بهتر پخته شدن این غذا روی گاز، از شعله پخش کن استفاده کنید. اگر هوس کوکو سبزی کردهاید و زمان یا امکان پخت آن را ندارید، به اسنپ فود پلتفرم سفارش آنلاین غذا سر بزنید.
نظرات کاربران