دور ریز نان در ایران + آمار و ارقام | مجله اسنپ فود

اسراف نان
3.4/5 - (21 امتیاز)

نان به عنوان یکی از اصلی‌ترین مواد غذایی ما ایرانی‌ها، تقریبا هر روز در سبد غذایی خانواده مورد استفاده قرار می‌گیرد. متاسفانه با وجود ارزشمند بودن این ماده غذایی، میزان دور ریز نان در کشور ما، به حد قابل توجهی بوده و آمار حاکی از آن است که اسراف چشمگیر و نگران کننده‌ای در حوزه نان هر روز اتفاق می‌افتد. چیزی که شاید اگر از آمار و ارقام مربوط به آن آگاه باشیم، از همین لحظه شکل مصرف نان را در خانه‌هایمان تغییر داده و به ذخیره منابع کمک کنیم.

دور ریز نون

متاسفانه آمار حاکی از آن است که هر ایرانی در سال 50 تن نان را دور می‌ریزد. با توجه به جمعیت کشور، یک حساب ساده نشان می‌دهد که در سال چیزی نزدیک به 4 میلیارد تن نان در کشور ما، مستقیم به زباله دان روانه می‌شود. در حالی که هر روز مردم زیادی در فقر و تنگدستی در جای جای خاک ایران زمین، در حسرت یک تکه نان گرم، صبح را به شب می‌رسانند.

دور ریز نان در ایران

برای آن که درک بهتری از حجم بالای دور ریز نان در ایران داشته باشید، این میزان نان ضایعاتی را به شکلی دیگر، اندازه می‌گیریم که ملموس‌تر باشد:

فرض کنید که بخواهیم میزان نان دور ریز در کشور را در یک سال، با کشتی بار بزنیم و به جایی دورافتاده ببریم. برای بار زدن میزان دور ریز نان ایرانی‌ها در یک سال با کشتی، به چیزی نزدیک به 66 هزار کشتی باربری نیاز داریم. (هر کشتی باربری، به اندازه 60 هزار تن، حمل بار دارد.)

با در نظر گرفتن طول هر کشتی که معادل 200 متر است؛ قرار دادن آن‌ها در امتداد هم، خط طویل و بی پایانی شکل خواهد داد. با این حساب 13 هزار کیلومتر به لحاظ طولی برای حمل این میزان نان ضایعاتی نیاز خواهد بود. در یک مثال ملموس دیگر اگر بخواهیم نان دور ریز ایرانی‌ها را پشت سر هم قرار دهیم و از آن یک مسیر نانی درست کنیم، طول این مسیر، به اندازه طول کلیه خطوط ریلی در سراسر کشور خواهد شد.

صرفه جویی در مصرف نان، ترمیم ساختار تغذیه در کشور

این در حالی است که هنوز مشکل نان و غذا در کشور برجا بوده و کودکان و خانواده‌های بسیاری از سوء تغذیه و نبود امکان برای تامین غذا رنج می‌برند. حال تصورش را بکنید که با کمی صرفه جویی در هر خانواده، چطور می‎توان چرخه غذا در کشور را به سمت الگوی مصرف سالم برده و از اسراف به این حد باورنکردنی، جلوگیری به عمل آورد. برای رسیدن به این نقطه، کافی است که هر خانواده با توجه به میزان نیاز روزانه خود، نسبت به خرید نان اقدام کرده و نگهداری اصولی نیز از میزان نان خریداری شده، به عمل بیاورند. به این ترتیب نه تنها دور ریز نان در کشور کاهش پیدا کرده، بلکه با صرفه جویی در هزینه منابع، چرخه تغذیه اصلاح خواهد شد.

نظرات کاربران

بهزاد
10.اردیبهشت.1402

هر ایرانی سالی پنجاه تن دور ریز میشود روزی صدوسی و هفت کیلو دور ریز نان برای هر نفر،لطفاً بیشتر دقت بفرمایید

    snappfoodadmin
    12.تیر.1402

    سلام نان به عنوان یکی از اصلی‌ترین مواد غذایی ایرانی‌ها هستش که متاسفانه با وجود ارزشمند بودن ماده غذایی نان،
    میزان دور ریز نان در کشور ما، به حد قابل توجهی بوده و آمار حاکی از آن است که اسراف چشمگیر و نگران کننده‌ای
    در حوزه نان هر روز اتفاق می‌افتد این اتفاق خیلی بد است و باید در مصرف درست نان و صرفه جویی در نان دقت و برنامه ریزی درست بشود

محسین
12.اردیبهشت.1402

سلام ۳تا غذای مرغ مخواستم

    snappfoodadmin
    12.تیر.1402

    سلام در بلاک اسنپ فود آموزش اشپزی مرغ گذاشته شده شما میتوانید در انواع غذاهای محلی و سنتی و
    انواع غذاهای با گوشت و مرغ و انواع کباب دستور پخت غذای مرغ را ببیند و خودتان غذایی مرغ خوشمزه
    را پخت کنید یا از اسنپ فود غذای مرغ را سفارش انلاین بدهید https://snappfood.ir/

سمانه چاوشی نیا
12.تیر.1402

مرسی من تغذیه میخونم خیلی کارتون جالب بود فکر نمیکردم کسی برای صرفه جویی در مصرف نان و
درست مصرف کردن نان و کمتر دور ریز نان در اینترنت صحبت کنه
راستش خیلی خوشحال شدم که دیدم درمورد تریم ساختار استفاده درست از نان و صرفه جویی در مصرف نان مقاله هستش

    snappfoodadmin
    12.تیر.1402

    سلام وقتتون بخیر در بلاگ اسنپ فود سعی بر آن شده که مطالب آموزنده و کاربردی و آشپزی و معروفی کافه
    و رستوران ها برای راحتی کاربران معرفی بشه مبحث دور ریز نان خیلی مسئله مهم در جامعه هستش که باید
    به این معضله رسیدگی بشه صرفه جوی در نان و درست مصرف کردن نان خیلی مهم است

داوندیان
13.شهریور.1402

چطور می‎توان چرخه غذا در کشور را به سمت الگوی مصرف سالم برده و از اسراف جلوگیری کنیم؟

    snappfoodadmin
    18.شهریور.1402

    برای صرفه جویی در مصرف نان کافی که هر خانواده با توجه به میزان نیاز روزانه خود، خرید نان اقدام کند و نگهداری اصولی از نان کنند با
    این کار نه تنها دور ریز نان در کشور کاهش پیدا می کند بلکه با صرفه جویی در هزینه منابع، چرخه تغذیه اصلاح خواهد شد

یاور
13.شهریور.1402

کلیپ آموزشی دور ریز نان خیلی خوب بود مرسی که جلوگیری
از اسراف نان اهمیت میدهید من همیشه در مورد اصراف نان تذکر میدم

طاهره نیکمند
13.شهریور.1402

آمار 4 میلیارد تن نان که مستقیم به زباله دان روانه می‌شوند خیلی زیاد هستش انوقت
این همه فقیر داریم حیف باید در مصرف نون اسراف نکرد

    snappfoodadmin
    18.شهریور.1402

    سلام اگر هر خانوار به اندازه ای نیازش خرید نان کنند و خوب نان نگهداری کنند دور ریز نان کم میشود
    جلوگیری از اسراف نان تغذیه به این مهمی باید از پایه سنین کم آموزش داد

بنده‌ی خدا
15.دی.1402

چه اماری باعث ناراحتی که هر ایرانی تقریباً در سال ۵۰تن نان اسراف می‌کند خیلی هزینه هستش باید راه صرفه جویی نان سریع پیدا کرد

    snappfoodadmin
    19.دی.1402

    سلام اگر هر خانواده به اندازه ای مصرف روزانه نان خرید کنند و در نگه داری انواع نان ها مثل بربری و سنکک و باگت و لواش و
    غیره به خوبی عمل کنند میزان دور ریز نان کمتر می شود