آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • تشخیص روغن خراطین اصل از تقلبی
    تشخیص روغن خراطین اصل از تقلبی شهریور 22, 1403
  • رفع سردی مرغ
    چگونه سردی مرغ را بگیریم؟ شهریور 22, 1403
  • مراقبت بعد از واکسن گربه
    مراقبت بعد از واکسن گربه شهریور 21, 1403
صفحه پیدا نشد!
رژیم غذایی بیماران
3.6/5 - (12 امتیاز)
2

بهترین رژیم غذایی برای کبد چرب چیست؟

مینا اسماعیل بیگی 29 خرداد 1401 8 دقیقه
۴ نفر
مناسب برای
غذای اصلی
نوع
متوسط
سطح
30 دقیقه
زمان آماده سازی
30 دقیقه
پخت

اگر به بیماری کبد چرب مبتلا هستید، باید غذاهایی بخورید که به کاهش چربی در کبد شما کمک می کند. رژیم غذایی برای کبد چرب می تواند شامل از جمله میوه ها و سبزیجات تازه، چربی های سالم، کربوهیدرات های پیچیده و غذاهایی که سرشار از آنتی اکسیدان باشد.

پیروی از یک رژیم غذایی مدیترانه ای ارزشمند است زیرا این رژیم شامل بسیاری از غذاهایی است که به کاهش سطح چربی کبد کمک می کند. در این بررسی به طور کامل در مورد رژیم غذایی برای کبد چرب صحبت می کنیم.

انواع خوراکی ها در رژیم غذایی کبد چرب

انواع میوه تازه

کربوهیدرات های پیچیده ای مانند جو و سایر غلات سبوس دار که انرژی را به آرامی آزاد می کنند، برای کبد چرب مفید هستند. زیرا به کاهش وزن کمک می کنند و باعث می شوند مدت طولانی تری احساس سیری کنید. حفظ وزن ایده آل می تواند به حذف چربی از کبد و بهبود کبد چرب کمک کند.

خوردن مقادیر کمی از چربی های سالم مانند چربی های موجود در آجیل و ماهی های چرب نیز می تواند به کبد چرب شما کمک کند. زیرا این چربی ها سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 هستند.

نحوه انتخاب بهترین رژیم غذایی برای کبد چرب

برای انتخاب بهترین رژیم غذایی برای کبد چرب مهم است که بدانیم انتخاب نوع غذایی چگونه به رفع این بیماری کمک می کنند. تعدادی از تصمیمات غذایی احتمالاً مقصر شیوع بیماری کبد چرب، به ویژه در کشورهای توسعه یافته اند.
این موارد شامل یک رژیم غذایی پرکالری، به ویژه رژیم غذایی غنی از کربوهیدرات های تصفیه شده و چربی های اشباع شده و ترانس و غذاهای گیاهی کم مانند سبزیجات، میوه ها و حبوبات هستند.

نحوه انتخاب بهترین رژیم غذایی برای کبد چرب

انتخاب بهترین رژیم غذایی برای کبد چرب شامل انتخاب یک روش غذایی گیاهی است که باعث بازیابی مواد مغذی و کاهش مصرف کربوهیدرات و چربی می شود. چنین تغییراتی در رژیم غذایی می توانند به معکوس کردن بیماری کبد چرب کمک کنند.

چگونه کبد چرب به وجود می آید؟

بیماری کبد چرب که به عنوان بیماری کبد چرب غیر الکلی (NAFLD) نیز شناخته می شود، زمانی رخ می دهد که سلول های کبد چربی بیش از حد انباشته می کنند که این می تواند به بافت سالم کبد آسیب برساند و عملکرد کلی کبد را مختل کند. این تجمع چربی که استئاتوز یا تغییر چربی نامیده می شود، ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد که برخی از آنها ناشناخته هستند.

محرک‌های کبد چرب

سایر محرک ها شامل بیماری های به اصطلاح سبک زندگی مانند چاقی، دیابت نوع دوم و شرایطی مانند تری گلیسیرید و کلسترول بالا هستند. فراوانی کبد چرب با عادات غذایی غربی که در آمریکای شمالی، بریتانیای کبیر و استرالیا رایج هستند، مرتبط است.
به طور معمول، این رژیم ها سرشار از غذاهای فرآوری شده و فست فودهایی هستند که حاوی مقادیر زیادی چربی اشباع شده، کربوهیدرات های تصفیه شده و سایر کالری های اضافه شده هستند.

چنین غذاهایی نیز تا حدودی در ایجاد بیماری های مرتبط مانند بیماری قلبی و افزایش وزن ناسالم نقش دارند. معکوس کردن این روند یک قدم برای انتخاب بهترین رژیم غذایی برای کبد چرب است. برای کمک به بهبود بیماری کبد چرب، از رژیم غذایی استفاده کنید که غذاهای فرآوری شده و ناسالم را نداشته باشد.

اهمیت گیاهان در رژیم بیماران کبد چرب

6 غذای سالم برای رژیم غذایی برای کبد چرب

رژیم غذایی گیاهی برای کبد چرب مفید است. بدین دلیل که تنوع زیادی از ترکیبات طبیعی موجود در انواع مختلف چربی ها ممکن است به معکوس کردن کبد چرب و جلوگیری از تجمع بیشتر چربی کمک کند.
گیاهان همچنین چربی کمی دارند، به ویژه عاری از چربی های اشباع شده هستند. همچنین، یک رژیم غذایی بدون نوشیدنی های الکلی به کبد شما استراحت داده و از بیماری های جدی کبدی مانند سیروز پیشگیری می کند.

6 غذای سالم برای رژیم غذایی برای کبد چرب

هیچ راه حل سریعی برای کبد چرب وجود ندارد و در حال حاضر هیچ دارویی وجود نداشته که بتواند آن را از بین ببرد. تنها باید به یک رژیم غذایی سالم پایبند بود. در ادامه به 6 غذای مفید برای رژیم غذایی برای کبد چرب اشاره می کنیم:

تخمه آفتابگردان

با 19.6 میلی گرم در هر 100 گرم که بیش از چهار برابر مقدار ویتامین E است که یک بزرگسال متوسط ​​در روز نیاز دارد، تخمه آفتابگردان منبع خوبی از ویتامین E است. دریافت ویتامین E کافی در صورت داشتن کبد چرب مهم است. زیرا بسیاری از مطالعات نشان داده اند که مصرف ویتامین E عملکرد کبد را بهبود می بخشد.

ماهی قزل آلا و سالمون

ماهی برای مبتلایان کبد چرب

اگر کبد چرب دارید، هم ماهی سالمون و هم قزل آلا ارزش این را دارند تا به رژیم غذایی شما اضافه شوند زیرا منابع خوبی از 2 ماده مغذی اعم از تخمه آفتابگردان منبع خوبی از ویتامین E هستند که می توانند به بهبود وضعیت کمک کنند. خوردن ماهی های روغنی مانند سالمون یا قزل آلا نیز ممکن است به التهاب کمک کند که در گرید دوم و سوم بیماری کبد چرب غیر الکلی، استئاتوهپاتیت غیر الکلی (NASH) و فیبروز کبدی دیده می شود.

روغن زیتون

تصور می شود روغن زیتون برای کبد چرب مفید است زیرا سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 است. روغن زیتون همچنین منبع خوبی از ویتامین E و موادی است که به عنوان ترکیبات فنلی شناخته می شوند و می توانند به کاهش چربی و التهاب بدن کمک کنند. نتایج چند مطالعه انسانی نشان می دهند که مصرف روزانه روغن زیتون به عنوان بخشی از رژیم غذایی مدیترانه ای کم چرب ممکن است سطح چربی کبد را کاهش دهد.

آووکادو

یافته های چندین مطالعه روی انسان نشان می داده اند که افزودن آووکادو به رژیم غذایی روزانه ممکن است به کند کردن پیشرفت کبد چرب کمک کند. تصور می شود که آووکادو ممکن است به این دلیل مفید باشد که به کاهش وزن کمک می کند.
مطالعات حیوانی کوچک نیز نشان داده اند که هر چه موش آووکادوی بیشتری بخورد، چربی کمتری در کبد خود ذخیره می کند. این شواهد قطعی نیستند اما نشان می دهند که آووکادو ممکن است در مبارزه با بیماری کبد چرب مفید باشد.

بهترین رژیم غذایی برای کبد چرب

قهوه

تحقیقات نشان می دهند که نوشیدن قهوه ممکن است به جلوگیری از پیشرفت بیماری کبد چرب در مراحل اولیه کمک کند. دلیل آن مشخص نیست اما ممکن است با ترکیبی از عوامل، از جمله تأثیر قهوه بر آنزیم های کبدی ارتباط داشته باشد. همچنین مشخص نیست برای بهره مندی از مزایای بالقوه کبد چرب چه مقدار قهوه باید در طول روز بنوشید.
به خاطر داشته باشید که خوردن یا نوشیدن بیش از حد کافئین می تواند مضر باشد، بنابراین فقط در حد اعتدال قهوه بنوشید و در مورد اینکه چقدر نوشیدن برای شما بی خطر است با پزشک مشورت کنید.

گردو

مطالعات نشان داده اند که خوردن گردو و سایر آجیل ها می توانند به بهبود عملکرد کبد در افراد مبتلا به استئاتوهپاتیت غیر الکلی کمک کنند. این ممکن است به این دلیل باشد که مانند سایر غذاهای مفید برای کبد چرب، گردو نیز سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 است. گردو همچنین ممکن است با کاهش چربی و التهاب کبد، به بهبود کبد چرب کمک کند.

غذاهای ممنوعه در رژیم غذایی برای کبد چرب

حذف چند غذا از رژیم غذایی برای کبد چرب

اگر بخواهید از رژیم غذایی برای کاهش کبد چرب استفاده کنید، فقط غذاهایی که می خورید مهم نیستند و باید حذف برخی غذاها را نیز در نظر بگیرید. سعی کنید غذاهای پرکالری مانند غذاهای سرخ شده را از رژیم غذایی‌تان حذف کنید و میزان چربی های اشباع شده مصرفی خود را کاهش دهید. مصرف غذاهای شیرین، الکل و کربوهیدرات های ساده مانند نان سفید و غذاهای فرآوری شده را کم کنید زیرا این باعث افزایش قند در بدن می‌شوند.

اگر می خواهید خطر ابتلا به کبد چرب را کاهش دهید یا از پیشرفت آن به یک بیماری جدی تر کبدی مانند فیبروز یا سیروز کبدی جلوگیری کنید، باید از خوردن غذاهای زیر اجتناب کنید:

 غذاهای سرخ شده

چه غذاهای سرخ شده را در خانه درست کنید و چه از رستوران یا فست فود سفارش دهید، اگر کبد چرب دارید بهتر است از مصرف غذاهای سرخ شده خودداری کنید. غذاهای سرخ شده کالری بالایی دارند که می توانند منجر به افزایش وزن شوند. افزایش وزن  یک عامل خطر برای پیشرفت بیماری کبد چرب است. غذاهای سرخ شده همچنین ممکن است سرشار از چربی های اشباع شده باشند که با ایجاد کبد چرب مرتبط هستند.

تاثیر رژیم غذایی برای کبد چرب و کاهش وزن

الکل

اگرچه استئاتوهپاتیت غیر الکلی ناشی از نوشیدن الکل نیست اما اگر کبد چرب دارید، باید مصرف الکل را کاهش دهید یا به طور کامل از آن اجتناب کنید. بدین دلیل که نوشیدن مقدار زیادی الکل زمانی که کبد چرب دارید با افزایش چربی کبد و فیبروز مرتبط است. بهتر است به هیچ وجه الکل ننوشید. اگر الکل بیش از حد مصرف می کنید، قبل از قطع آن با پزشک صحبت کنید. ترک ناگهانی الکل گاهی اوقات می تواند باعث عوارض جدی در برخی افراد شود.

شکلات

شکلات به خصوص شکلات سفید، دارای کالری بالا، چربی اشباع شده و قندهای تصفیه شده است. همه این موارد منجر به افزایش وزن و بدتر شدن کبد چرب شوند. همانطور که در بالا ذکر شد، خوردن چربی های اشباع ممکن است باعث کبد چرب شوند.
اگر نمی توانید بدون شکلات زندگی کنید، شکلات تلخ که حداقل 70 درصد کاکائو دارد، بهترین انتخاب است. زیرا قند و چربی اشباع شده کمتری نسبت به انواع دیگر دارد. اما همچنان سرشار از کالری و چربی اشباع می باشد، بنابراین سعی کنید آن را در حد اعتدال مصرف کنید.

کیک، کلوچه و بیسکویت

در صورت ابتلا به کبد چرب، بهتر است از مصرف کیک، کلوچه و بیسکویت خودداری کنید. اگر این خوراکی ها را به دفعات می‌خورید، وزنتان زیاد می شود زیرا کالری، چربی اشباع شده و قندهای تصفیه شده بالایی دارند. اما همه خوراکی ها برای کبد چرب مضر نیستند. اگر از کیک و بیسکویت لذت می برید، به سراغ انواع کم چرب و کم قند آن بروید اما همچنان مصرف آنها را در حد اعتدال نگه دارید.

تأثیر رژیم غذایی برای کبد چرب و کاهش وزن

رژیم غذایی و سبک زندگی بهبود کبد چرب

انجام برخی از تغییرات رژیم غذایی پیشنهاد شده در بالا ممکن است به کاهش وزن کمک کند که این به نوبه خود می تواند به بهبود کبد چرب نیز کمک کند. مطالعات نشان می دهند که از دست دادن حداقل 3 تا 5 درصد از وزن کل بدن می تواند به کاهش میزان چربی در کبد شما کمک کند و کاهش 10 درصد از وزن بدن می تواند به کاهش التهاب کبد کمک نماید.
کاهش وزن خیلی سریع می تواند به کبد شما فشار وارد کند و بیماری کبد چرب را بدتر کند. با یک پزشک یا متخصص تغذیه در مورد راه های ایمن کاهش وزن مشورت کنید.

کلام آخر

ایجاد تغییراتی در رژیم غذایی و سبک زندگی می تواند به بهبود کبد چرب کمک کند. رژیم مدیترانه ای شامل بسیاری از غذاهایی است که به کاهش سطح چربی در کبد کمک می کند. روغن زیتون، قهوه، تخمه آفتابگردان، آووکادو، قزل آلا، ماهی قزل آلا و گردو غذاهای مناسبی هستند که برای یک رژیم غذایی متعادل برای بیماری کبد چرب باید گنجانده شوند.

غذاهایی که باید برای کبد چرب از آنها اجتناب کنید شامل الکل، شکلات، کیک، بیسکویت و غذاهای سرخ شده هستند. اگر می خواهید با تغییر رژیم غذایی برای کبد چرب خود آن را مدیریت کنید، قبل از انجام این کار با پزشک صحبت کنید، به خصوص اگر دیابت یا کلسترول بالا دارید.

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2712 مقالات

ارسال نظرات

نظرات(2 دیدگاه)

raamin armani
01 آبان 1402

سلام خیلی خوشحال شدم که اینجا خوندم تخمه آفتابگردان برای کبد خوبه انقدر که تخمه دوست دارم هی بهم گفتند نخور چربیش برای کبد بد داشتم نگران میشدم

  • snappfoodadmin
    01 آبان 1402

    سلام تخمه آفتابگردان منبع خوبی از ویتامین E است.دریافت ویتامین E کافی در صورت داشتن کبد چرب مهم است. چون مصرف ویتامین E عملکرد کبد را بهبود می بخشد.

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود