طرز تهیه انواع کتلت خوشمزه + نکات مربوط به پخت آن ها

طرز تهیه انواع کتلت

ازماده‌ی اولیه‌ی کتلت، گوشت و پروتئین است و مواد تشکیل دهنده آن شامل انواع گوشت قرمز چرخ کرده و گوشت مرغ و ماهی با ترکیب سبزیجات و صیفی‌جاتی همچون سیب زمینی یا جعفری مخلوط است. معمولا برای انسجام بیشتر کتلت از تخم مرغ و آرد نیز استفاده می‌شود. این غذای خوشمزه معمولاً بدون برنج و با نان و به صورت داغ سِرو می‌شود. کُتلت را می‌توان به‌ عنوان غذای آماده، غذای سفر یا ساندویچ سرد نیز مصرف کرد. در ادامه همراه ما باشید تا طرز تهیه انواع کتلت را به شما آموزش دهیم.

1. کتلت مرغ

طرز تهیه انواع کتلت

کتلت مرغ یکی از انواع کتلت‌هاست که به عنوان یک غذای ساده و فوری شناخته می‌شود.  این غذای خوشمزه با گوشت مرغ تهیه می شود و دارای دستورهای بسیار متنوعی است. در صورتی که منع مصرف گوشت قرمز دارید، می‌توانید کتلت را با گوشت مرغ تهیه کنید. پایین‌تر بودن قیمت و سالم‌تر بودن گوشت مرغ از جمله مزایای کتلت مرغ در مقایسه با کتلت گوشت است. به یاد داشته باشید که شما همیشه می‌توانید با سفارش آنلاین غذا در سایت و اپلیکیشن اسنپ فود خوشمزه‌ترین انواع کتلت را درب منزل یا محل کار خود تحویل بگیرید.

مواد لازم برای 4 نفر

گوشت مرغ 500 گرم
پیاز بزرگ 1 عدد
سیر 2 حبه
فلفل دلمه‌ای رنگی 2 قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده غلیظ 2 قاشق غذاخوری
کره 20 گرم
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
فلفل قرمز و روغن مایع به میزان لازم

طرز تهیه کتلت مرغ ساده

مرحله اول: برای تهیه این کتلت خوشمزه ابتدا پیاز را به همراه دو حبه سیر با رنده ریز رنده می‌کنیم یا آن‌ها را داخل غذاساز می‌ریزیم که کاملا ریز و مخلوط شوند. سپس آب آن‌ها را کاملا می‌گیریم.

مرحله دوم: در این مرحله گوشت مرغ را با چرخ گوشت دو بار چرخ کرده و یا در غذاساز می‌ریزیم. بهتر است حتما از ترکیب ران و سینه با هم استفاده کنید تا چربی آن حالت چسبندگی به گوشت بدهد.

مرحله سوم: مخلوط پیاز و سیر که آب آن را به طور کامل گرفته‌ایم را به همراه 2 قاشق غذاخوری فلفل دلمه‌ای به گوشت اضافه می‌کنیم و با دست یا قاشق به خوبی مخلوط می‌کنیم.

مرحله چهارم: زعفران دم‌کرده را به همراه ادویه‌ها و نمک به مخلوط گوشت اضافه کرده و با دست مواد را به خوبی ورز می‌دهیم تا کاملا یکدست شوند. سپس روی ظرف را سلفون کشیده و به مدت یک ساعت داخل یخچال قرار می‌دهیم.

توجه: در این مرحله می‌توانید در صورت علاقه 2 عدد سیب زمینی رنده شده که آب آن‌ها را گرفته‌اید، به همراه یک عدد تخم مرغ به مواد کتلت اضافه کنید.

مرحله پنجم: مایع کتلت را از یخچال خارج کرده و تابه مناسبی را برای سرخ کردن انتخاب می‌کنیم. تابه را روی حرارت قرار می‌دهیم تا داغ شود و سپس داخل آن روغن مایع می‌ریزیم. از مایع کتلت برداشته و آن را به شکل دلخواه شکل می‌دهیم و داخل روغن داغ می‌گذاریم.

مرحله ششم: زمانی که یک طرف کتلت‌ها به طور کامل سرخ شد آن‌ها را بر می‌گردانیم تا طرف دیگرشان نیز سرخ شود. می‌توانید زمانی که کتلت‌ها را داخل تابه قرار دادید، روی آن‌ها زعفران اسپری کنید تا خوش رنگ‌تر شوند.

مرحله هفتم: کتلت‌های مرغ را بعد از سرخ شدن روی دستمال آشپزخانه قرار می‌دهیم تا روغن اضافه آن‌ها خارج شود و بعد در ظرف مورد نظر آن‌ها را می‌چینیم و با خیارشور، گوجه فرنگی، زیتون، سبزی خوردن و…تزئین می‌کنیم.

2. کتلت سیب زمینی

طرز تهیه انواع کتلت

کتلت سیب زمینی یکی از انواع غذاهای ساده و بین المللی است که در سراسر دنیا با نام های مختلفی شناخته می‌شود. برای تهیه این کتلت خوشمزه به مواد زیر نیاز دارید:

سیب زمینی متوسط 4 عدد
گوشت چرخ کرده (اختیاری) 250 گرم
پیاز متوسط 1 عدد
گشنیز و جعفری خورد شده 100 گرم
پودر سیر 1 قاشق غذاخوری
آرد نخودچی 2 قاشق غذاخوری
تخم مرغ 3 عدد
نمک و فلفل سیاه، زردچوبه و روغن مایع به میزان لازم

طرز تهیه کتلت سیب زمینی ساده و پخته

طرز تهیه انواع کتلت

مرحله اول: سیب زمینی‌ها را با رنده متوسط رنده کرده و درون یک کاسه نسبتا بزرگ می‌ریزیم. شما می‌توانید سیب زمینی‌ها را قبل از رنده کردن، آبپز کنید. توجه داشته باشید که  سیب زمینی آبپز روغن بیشتری جذب می‌کند. پیاز را نیز درون همان کاسه رنده می‌کنیم و آب پیاز و سیب زمینی را به طور کامل می‌گیریم.

مرحله دوم: گوشت چرخ کرده که استفاده از آن اختیاری است را به مخلوط سیب زمینی و پیاز اضافه می‌کنیم. جعفری و گشنیز را به صورت ساطوری ریز خرد کرده و به همراه پودر سیر، آرد نخودچی، تخم مرغ و مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به کاسه اضافه کرده و مواد را به خوبی ترکیب می‌کنیم تا یکدست شوند.

مرحله سوم: پس از ورز دادن و مخلوط کردن مواد، روی کاسه را سلفون کشیده و به مدت نیم الی یک ساعت داخل یخچال قرار می‌دهیم.

مرحله چهارم: تابه مناسبی را انتخاب کرده و آن را روی حرارت قرار می‌دهیم. داخل آن روغن مایع می‌ریزیم و اجازه می‌دهیم روغن خوب داغ شود. در ادامه با دست مرطوب به اندازه یک نارنگی از مایه کتلت بر می داریم و آنرا به صورت گرد شکل می‌دهیم و با کف دست مایه کتلت را تخت می‌کنیم.

مرحله پنجم: مایه‌ داخل دست‌مان را به آرامی درون روغن داغ می‌اندازیم و اجازه می‌دهیم یک سمت کتلت‌ها سرخ شود. پس از اینکه یک سمت کتلت‌ها سرخ شد، آن‌ها را به آرامی بر می‌گردانیم تا سمت دیگرشان نیز به طور کامل سرخ شود. پس از اینکه کتلت‌ها به طور کامل سرخ شدند، آن‌ها را از روغن خارج کرده و روی دستمال حوله‌ای یا توری فلزی قرار می‌دهیم تا روغن اضافی‌شان خارج شود.

3. کتلت بادمجان

کتلت بادمجان یکی از انواع غذاهای خوشمزه بین المللی است که با دستورها و مواد بسیار متنوعی تهیه می‌شود. شما می‌توانید این غذای خوشمزه را با گوشت چرخ کرده یا بدون آن تهیه کنید. برای تهیه این کتلت خوشمزه به مواد زیر نیاز دارید:

بادمجان متوسط 5 عدد
سیب زمینی متوسط 2 عدد
سیر 2 حبه
پیاز بزرگ 1 عدد
تخم مرغ 2 عدد
آویشن 1 قاشق چایخوری
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و روغن مایع به میزان لازم

طرز تهیه کتلت بادمجان خوشمزه

مرحله اول: برای تهیه این کتلت، ابتدا بادمجان‌ها را کبابی کنید. در صورتی که بو و طعم بادمجان کباب شده را دوست ندارید، می‌توانید بادمجان‌ها را در فر یا توستر کباب کنید. پس از کبابی کردن بادمجان‌ها، پوست آن‌ها را به آرامی جدا کرده و آن‌ها روی تخته آشپزی قرار دهید و با یک کارد تیز به صورت ساطوری ریز خرد کنید.

مرحله دوم: آب بادمجان‌های ساطوری شده را به خوبی گرفته و آن‌ها را داخل کاسه‌ای بزرگ بریزید. پیاز و سیب زمینی‌ها را نیز رنده کرده و آب آن‌ها را هم به طور کامل بگیرید. پیاز و سیب زمینی رنده را به همراه 2 حبه سیر رنده شده به ظرف بادمجان اضافه کنید.

مرحله سوم: پس از اینکه بادمجان‌ها به طور کامل خنک شدند، تخم مرغ‌ها را به همراه آویشن، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به کاسه اضافه کنید. مواد کتلت را به خوبی ترکیب کنید تا کاملا یکدست شوند. روی درب کاسه را با سلفون بپوشانید و به مدت 1 ساعت در یخچال قرار دهید تا مایه کتلت به خوبی استراحت کند و طعم مواد با هم تلفیق شود.

مرحله چهارم: یک تابه مناسب را روی حرارت قرار داده و به میزان لازم داخل آن روغن بریزید تا خوب داغ شود. مواد کتلت را از یخچال خارج کرده و از آن به اندازه یک نارنگی کوچک بردارید. با دست آن را به صورت گرد یا بیضی شکل دهید، سپس با کف دست آن را کمی تخت کنید و به آرامی درون روغن داغ قرار دهید تا سرخ شود.

مرحله پنجم: پس از اینکه کتلت‌ها سرخ شد، آن‌ها را روی دستمال حوله‌ای قرار دهید تا روغن اضافی‌شان گرفته شود. سپس کتلت‌ها را درون ظرف مورد نظرتان چیده و به همراه خیارشور، گوجه فرنگی و نان سرو کنید.

4. کتلت سوسیس

کتلت سوسیس یکی از انواع غذاهای خوشمزه ایرانی است که ترکیبی از غذاهای سنتی و فست فودی می‌باشد. برای درست کردن این نوع کتلت به مواد زیر احتیاج دارید:

سیب زمینی متوسط 4 عدد
سوسیس 5 عدد
پیاز بزرگ 1 عدد
پودر سوخاری 2 قاشق غذاخوری
تخم مرغ 1 عدد
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و روغن مایع به میزان لازم

طرز تهیه کتلت سوسیس

مرحله اول: در ابتدا سوسیس را داخل چرخ گوشت ریخته و چرخ می‌کنیم. اگر به چرخ گوشت دسترسی ندارید، می‌توانید از رنده استفاده کنید.

مرحله دوم: پوست سیب زمینی و پیاز را گرفته و آن‌ها را با رنده ریز رنده کنید. آب پیاز و سیب زمینی را به طور کامل بگیرید و آن‌ها را به سوسیس‌ها اضافه کنید. در ادامه تخم مرغ را به همراه پودر نان خشک به مواد بیفزایید.

مرحله سوم: در این مرحله زردچوبه و فلفل سیاه را به مواد اضافه کنید و ورز دهید تا مواد ترکیب و یکدست شوند. در ادامه روی کاسه را با سلفون بپوشانید و اجازه دهید به مدت ۱ ساعت درون یخچال استراحت کند.

مرحله چهارم: پس از گذشت یک ساعت، مایه کتلت را از یخچال خارج کرده و یک تابه مناسب را روی حرارت ملایم قرار دهید و مقداری روغن مایع درون آن اضافه کرده و اجازه دهید روغن مایع به خوبی گرم شود.

مرحله پنجم: در این مرحله به اندازه یک نارنگی از مایه کتلت بردارید و به صورت گرد فرم دهید. در ادامه مایه کتلت را به تابه اضافه کرده و سرخ کنید. پس از اینکه یک سمت کتلت سرخ شد، آنرا برگردانید تا سمت دیگرش نیز سرخ شود.

نکات مربوط به تهیه انواع کتلت

طرز تهیه انواع کتلت
  1. برای تهیه انواع کتلت به صورت سوخاری علاوه بر مواد لازم موجود در لیست بالا به یک لیوان آرد سفید، یک لیوان پودر سوخاری و ۲ عدد تخم مرغ نیاز داریم. برای تهیه کتلت سوخاری، کتلت‌ها را پس از شکل دادن در دست، درون آرد سفید می‌زنیم. سپس آن‌ها را داخل تخم مرغ زده و درون پودر سوخاری می‌غلطانیم و داخل روغن داغ قرار می‌دهیم تا کاملا سرخ شوند.
  2. اگر تمایل داشته باشیم که کتلت‌‌های ما کریپسی و خشک باشند، باید پس از سرخ کردن، آن‌ها را روی دستمال حوله ای قرار دهیم تا روغن اضافی شان گرفته شود.
  3. شما می‌توانید انواع کتلت را با سبزیجات پخته یا گریل شده و سیب زمینی سرخ کرده یا سیب زمینی تنوری سرو کنید.

سفارش آنلاین کتلت از اسنپ فود

در این مقاله تلاش کردیم تا 4 نوع کتلت خوشمزه و پرطرفدار را به شما خواننده عزیز آموزش دهیم. اگر شما نیز کتلت دیگری را می‌شناسید، حتما آن را در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید تا در آینده آن را به مطلب بالا اضافه کنیم. اگر هوس کتلت کرده‌اید ولی به مواد لازم آن دسترسی نداشته و یا وقت تهیه آن را ندارید، پیشنهاد می‌کنیم به اسنپ فود سر بزنید. شما می‌توانید برای سفارش آنلاین غذا از وبسایت یا اپلیکیشن اسنپ فود استفاده کنید.

نظرات کاربران