طرز تهیه خورشت قیمه ، خورشت پراصالت ایرانی

طرز تهیه خورشت قیمه
به این مقاله امتیاز دهید

همان طور که می‌دانید یکی از غذاهای خوشمزه ایرانی، خورشت قیمه است که بین افراد بسیار محبوب است و طرفداران زیادی دارد. قیمه در بین غذاهای ایرانی جایگاه ویژه‌ای دارد؛ به گونه‌ای که در مراسم‌های مذهبی نیز به عنوان نذری پخته می‌شود. در این مطلب قصد داریم شیوه‌ی صحیح طرز تهیه خورشت قیمه را به شما آموزش دهیم.

خورشت قیمه

تعداد نفرات 6 نفر
زمان آماده سازی 15 دقیقه
زمان پخت 60 دقیقه
میزان سختی متوسط

خورشت قیمه مجلسی

تهیه خورشت قیمه

خورشت قیمه انواع و اقسام مختلفی دارد اما آنچه که نسبت به بقیه باب‌تر است قیمه بادمجان یا قیمه سیب زمینی با گوشت قرمز است. با توجه به سلیقه شخصی خود می‌توانید تغییرات جزیی در نحوه پخت آن ایجاد کنید. لازم به ذکراست برخی افراد با توجه به طبع و ذائقه‌شان آن را با مرغ یا قارچ و حتی گوشت چرخ کرده نیزدرست می‌کنند. در ادامه آموزش انواع قیمه را برای شما قرار دادیم. مواد زیر مناسب برای 4 نفر است ولی برای طرز تهیه قیمه برای دو نفر می‌توانید مواد زیر را نصف کنید.

مواد لازم برای تهیه خورشت قیمه

مواد لازم برای تهیه خورشت قیمه به این صورت است. دقت داشته باشید که برای طرز تهیه قیمه نذری برای 100 نفر ، باید مواد نیز به همان اندازه چند برابر شوند.

مواد لازم مقدار مورد نیاز
گوشت گوسفند یا گوساله 400 گرم
سیب زمینی و یا بادمجان 2 عدد
لیمو عمانی 3 عدد
لپه دو پیمانه
پیاز متوسط 2 عدد
رب یا پوره گوجه فرنگی 3 قاشق غذاخوری
در صورت تمایل به استفاده قارچ به جای گوشت و مرغ 500 گرم
در صورت تمایل به استفاده مرغ به جای گوشت 400 گرم
در صورت تمایل به استفاده گوشت چرخ کرده به جای گوشت تکه‌ای 400 گرم
برنج 3 پیمانه
روغن مایع، نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه خورشت قیمه

نحوهدرست کردن خورشت قیمه

مراحل طرز تهیه خورشت قیمه به صورت زیر است، در صورتی که می‌خواهید یک قیمه بسیار خوشمزه و خوش طعم داشته باشید مراحل زیر را با دقت ملاحظه نمایید.

  • مرحله اول: بهتر است از شب قبل لپه‌ها را خیس کنید تا نفخشان گرفته شود و چند بار آب آن را عوض کنید.
  • مرحله دوم: پیازها را به حالت نگینی خرد کنید و در قابلمه‌ای که قصد دارید خورشت را در آن بپزید، تفت دهید. پس از اینکه پیازها به رنگ طلایی درآمدند گوشت را به آن اضافه کنید تا زمانی که رنگ گوشت تغییر کند و کاملاً مغز پخت شود.
  • مرحله سوم: زمانی که رنگ گوشت تیره شد می‌توانید لپه‌ها را به قابلمه اضافه کنید. مراقب باشید گوشت خورشتتان خام نماند. بهترین زمان برای اضافه کردن ادویه زمانی است که گوشت پخته شده باشد. فراموش نکنید زمانی که گوشت خام است به آن نمک نزنید چون سفت می‌شود.
  • مرحله چهارم: پس از تفت دادن ادویه‌ها با گوشت و پیاز، 5 لیوان متوسط آب درون قابلمه بریزید.
  • مرحله پنجم: یک تابه دیگر بردارید و مقداری روغن بریزید، سپس رب گوجه فرنگی را به روغن بیافزایید و به خوبی تفت دهید. در قابلمه را بگذارید تا تمام موادتان به همراه آب بجوشد. پس از آن که جوشید، شعله را کم کنید تا به آرامی خورشتتان جا بیفتد.
  • مرحله ششم: حال لیمو عمانی‌ها را برای چند دقیقه در یک لیوان آب قرار دهید تا خورشتتان را تلخ نکند. سپس آن‌ها را نصف کنید و یا با چنگال در آن حفره ایجاد کنید و به خورشت اضافه کنید.
  • مرحله هفتم: در این مرحله می‌توانید کمی از خورشت بچشید و طعم دهنده‌های لازم را اضافه کنید. حتماً کمی زعفران دم کرده هم در آخر کار به آن بیافزایید. بسیار در طعم و رنگ غذا مؤثر است. همچنین اگر به دارچین و علاقه دارید، چوب دارچین را فراموش نکنید. گاهی افراد به خورشت قیمه، مخصوصاً در قیمه‌های نذری گلاب و گل سرخ می‌ریزند. شما هم اگر طعم گلاب و گل سرخ را در غذا دوست دارید از آن غافل نشوید.
  • مرحله هشتم: طرز تهیه خورشت قیمه به پایان رسید. برای داشتن خورشت قیمه سیب زمینی در آخر سیب زمینی‌ها را خلال و آن‌ها را سرخ کنید و خورشت را با آن تزئین کنید. می‌توانید به جای سیب زمینی از چیپس خلالی هم استفاده کنید. اگر قصد پخت قیمه بادمجان را دارید فقط کافی است بادمجان را جایگزین سیب زمینی کنید.

همزمان با درست کردن خورشت، برنج را هم آماده کنید

برای آماده کردن برنج، این مراحل را در نظر داشته باشید:

  • مرحله اول: برنج خیس خورده را همراه آب روی شعله قرار دهید. میزان آب برنج به گونه‌ای باشد که یک بند انگشت از سطح آن بالاتر قرار گیرد.
  • مرحله دوم: سپس روی آن کمی روغن و نمک به مقدار لازم بریزید. حال درب قابلمه را بگذارید و شعله را کم کنید. زمان تقریبی دم کشیدن برنج 15 الی 20 دقیقه است. چون برنج را در این شیوه آبکش نمی‌کنید، به میزان نمک بسیار دقت کنید تا شور نشود. در صورتی که از برنج دودی استفاده می‌کنید از زیاد شستن آن پرهیز کنید زیرا که عطر و طعمش را از دست می‌دهد. هرچند بهتر است از هر 4 پیمانه برنج یک پیمانه‌ی آن دودی و سه پیمانه‌ی دیگر معمولی باشد. فراموش نکنید که اگر برنج شما هندی باشد زمان بیشتری برای خیساندن برنج نیاز دارید.
  • مرحله سوم: هنگام سرو می‌توانید مقداری از برنج را با زعفران دم کشیده مخلوط کرده و برنج را با آن تزئین نمایید.

مراحل آماده سازی و طبخ خورشت قیمه با مرغ، قارچ  گوشت چرخ کرده

انواع خورش قیمه

در طرز تهیه خورشت قیمه با مرغ یا گوشت چرخ کرده، کافی است به همان شیوه‌ای که آموزش دادیم عمل کنید. فقط به جای گوشت از سینه و ران مرغ یا گوشت چرخ کرده استفاده کنید؛ یعنی در ابتدا آن را با پیاز تفت دهید و مراحل را مانند دستورالعمل قبلی، ادامه دهید. فراموش نکنید که زمان پخته شدن مرغ از گوشت قرمز کمتر است. اگر مایل باشید که قیمه را با قارچ میل کنید  می‌بایست قارچ‌ها را حلقه حلقه کنید و در یک تابه دیگر تفت دهید. 15 دقیقه قبل از آماده شدن خورشت، قارچ را به آن بیافزایید. به هیچ وجه قارچ‌ها را همان ابتدا با رب گوجه فرنگی و باقی مواد سرخ نکنید زیرا قارچ هنگام پخته شدن مقدار زیادی آب از دست خواهد داد.

فوت و فن نهایی در طرز تهیه خورش قیمه

لازم به ذکر است که این خورش هر چه بیشتر روی شعله با حرارت کم بماند، روغن انداخته و طعم بهتری به خود خواهد گرفت. از این روی اگر می‌خواهید که طرز تهیه قیمه مجلسی را دنبال کنید؛ حتما پس از پخته شدن غذا؛ حداقل نیم ساعتی آن را روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید.

قیمه مجلسی اسنپ فود را روی میز بچینید…

اگر هوس خورشت قیمه را کرده‌اید اما مواد لازم برای آن را نداشته یا وقت کافی برای درست کردن خورشت را ندارید، از اسنپ فود کمک بگیرید. شما می‌توانید با استفاده از سرویس سفارش غذا ، خورشت قیمه را در کمترین زمان و با بهترین کیفیت درب منزل تحویل بگیرید.