طرز تهیه قیمه نثار خوشمزه و مجلسی

طرز تهیه قیمه نثار

قیمه نثار، یک غذای سنتی و اعیانی قزوینی است که بسیاری از مردم قزوین برای پذیرایی از مهمانان خود از این غذا استفاده می‌کنند. این غذای خوشمزه بر خلاف اسمش قیمه نیست و یک نوع پلوی مخلوط با تکه‌های گوشت قیمه‌ای و انواع مغز است؛ ولی با این حال شباهت زیادی به خورشت قیمه دارد. قیمه نثار جزو غذاهای اصلی عید نوروز در قزوین و غذاهای پیشنهادی ماه رمضان هم هست. اگر عاشق غذا‌های خوش رنگ و لعاب هستید، پیشنهاد می‌کنیم حتما قیمه نثار را امتحان کنید. در ادامه همراه ما باشید تا طرز تهیه این غذای خوشمزه را به همراه نکات آن به شما آموزش دهیم.

قیمه نثار مجلسی

قیمه نثار مجلسی

برای تهیه این غذای خوشمزه قزوینی به مواد زیر احتیاج دارید که برای 6 نفر کافیست:

گوشت گوسفندی 600 گرم
پیاز بزرگ 1 عدد
برنج 4 پیمانه
رب گوجه فرنگی 3 قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده 4 قاشق غذاخوری
پودر دارچین 1 قاشق غذاخوری
پودر هل 1 قاشق غذاخوری
خلال پسته 4 قاشق غذاخوری
خلال بادام 4 قاشق غذاخوری
گلاب 1 فنجان
زرشک 5 قاشق غذاخوری
شکر 1 قاشق غذاخوری
کره 50 گرم
آب 4 پیمانه
خلال پوست پرتقال 2 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه، ادویه پلویی و روغن مایع به میزان لازم

طرز تهیه قیمه نثار قزوین

حال، بعد از آشنایی با مواد اولیه این غذا، نوبت به آموزش دستور پخت آن می‌رسد:

  • مرحله اول: ابتدا گوشت را شسته و خشک کنید. بعد از اینکه گوشت خشک شد، آن را به صورت قیمه‌ای خرد کنید. بهتر است قطعات گوشت قیمه نثار زیاد درشت نباشند. در این مرحله خلال بادام و پسته را در یک فنجان گلاب خیس کنید.
  • مرحله دوم: یک عدد پیاز بزرگ را به صورت خلال‌های نازک خرد کنید و با روغن سرخ کنید. اگر می‌خواهید پیاز داغ بیشتری در قیمه نثار خود داشته باشید، یک پیاز متوسط دیگر به این میزان اضافه کنید. بعد از این که پیاز‌ها سبک شدند، گوشت قیمه شده را به آن‌ها اضافه کنید و خوب هم بزنید.
  • مرحله سوم: بعد از این که گوشت کمی تفت خورد، رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید و آنقدر تفت دهید تا طعم خامی رب گرفته شود. ادویه پلویی را به گوشت اضافه کنید و باز تفت دهید. به یاد داشته باشید که حرارت گاز در این مرحله باید ملایم باشد تا گوشت ترد و آبدار شود.
طرز تهیه قیمه نثار قزوین
  • مرحله چهارم: پس از این که گوشت و پیاز خوب تفت خوردند، 4 پیمانه آب را به آن‌ها به آرامی اضافه کنید و اجازه دهید تا روی حرارت ملایم گاز خوب جا بیفتد. فراموش نکنید که خورشت قیمه نثار شما باید غلیظ و جا افتاده باشد.
  • مرحله پنجم: برنج را با مقداری نمک، روغن و آب داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. زمانی که آب برنج نیم پز شد، آن را آبکش کنید. سپس درب قابلمه را با دم کنی پوشانده و برنج را دم کنید. در این مرحله می‌توانید کمی زعفران دم کرده نیز به برنج خود بیفزایید.
  • مرحله ششم: تا زمانی که برنج دم بکشد، خلال پوست پرتقال را آماده کنید. به هیچ عنوان خلال پوست پرتقال را از مواد اولیه قیمه نثار حذف نکنید؛ چرا که این خلال یکی از اجزای اصلی طرز تهیه خورشت قیمه نثار اصل است. برای آماده کردن خلال پوست پرتقال ابتدا پوست پرتقال تازه را شسته و نازک خلال کنید. برای گرفتن تلخی پوست پرتقال آن را مقداری در آب جوش قرار دهید تا چند جوش بزند و سپس آبکش کنید. شما می‌توانید
  • خلال پوست پرتقال را به صورت آماده از فروشگاه‌ها نیز تهیه کنید.
  • مرحله هفتم: زرشک‌هایی که از قبل شسته و خیس کرده‌اید را آبکش کنید. سپس آن‌ها را با 50 گرم کره در تابه تفت دهید. بعد از مدتی یک قاشق غذاخوری شکر به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید.
  • مرحله هشتم: خلال‌ بادام و پسته را به همراه گلاب به زرشک اضافه کنید و تفت دهید. در مرحله بعد خلال پوست پرتقال را به این مخلوط اضافه کنید. بعد از این‌که خلال‌ها به همراه زرشک کمی تفت خوردند، به مقدار دلخواه زعفران آب کرده اضافه کرده و صبر کنید تا آب تمام مواد کشیده شود. سپس زیر شعله گاز را خاموش کنید. اگر می‌خواهید روی قیمه نثار را تزئین کنید، خلال‌ها را جدا از زرشک تفت دهید.
  • مرحله نهم: برنج دم کشیده را داخل دیس بکشید و مخلوط گوشت و پیاز را روی آن بریزید. می‌توانید قبل از اضافه کردن گوشت، مقداری کره روی برنج آب کنید.
  • مرحله دهم: یک بشقاب بردارید و کمی برنج ساده و زعفرانی را داخل آن بریزید. سپس مخلوط خلال‌ها و زرشک تفت شده را به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. از این مخلوط روی قیمه نثار خود بریزید و آن را تزئین کنید.

در ادامه این مطلب پیشنهاد می‌کنیم طرز تهیه شله مشهدی با قیمه را از دست ندهید.

نکات مربوط به پخت قیمه نثار قزوین

پخت قیمه نثار قزوین

همانطور که دیدید، شاید تهیه و پخت قیمه نثار آسان‌تر از طرز تهیه انواع خورشت قیمه (قیمه بادمجان، قیمه سیب زمینی و …) باشد. برای اینکه بتوانید قیمه نثار خوشمزه‌تری داشته باشید، پیشنهاد می‌کنیم نکات زیر را در هنگام پخت این غذای خوشمزه و اصیل مدنظر قرار دهید:

  • برای اینکه قیمه نثار شما خوب جا بیفتد، بهتر است با حرارت کم و مدت زمان طولانی پخته شود و مقدار آب آن کافی باشد. به یاد داشته باشید که خورشت شما نباید خیلی آبکی یا خشک باشد.
  • اگر قیمه نثار را برای مهمانی خود و به عنوان یک غذای مجلسی تهیه می کنید، بهتر است گوشت آن را درشت‌تر خرد کنید. در این باره پیشنهاد می‌کنیم خواندن مقاله طرز تهیه قیمه نذری برای 100 نفر را از دست ندهید.
  • برای خوش عطر و بو شدن قیمه نثار در انتهای پخت گوشت به آن کمی گلاب اضافه کنید.
  • اگر از خلال پرتقال استفاده می کنید، بهتر است آن را ۳ بار بجوشانید تا تلخاب آن خارج شود.
  • اگر می‌خواهید رنگ سبز خلال پسته، جلوه بیشتری در غذای شما داشته باشد، توصیه می‌کنیم آن را در گلاب خیس نکنید و فقط خلال بادام را داخل گلاب قرار دهید.
  • اگر از خلال پرتقال برای تزیین استفاده کردید، بهتر است در مصرف آن زیاده روی نکنید؛ چون باعث تلخ شدن و بد مزه شدن قیمه نثار می‌شود.
  • می توانید برای خوش رنگ شدن پیاز‌ها، کمی پودر زعفران در هنگام سرخ کردن به آن اضافه کنید.
  • بهتر است مانند مردم قزوین این غذای خوشمزه را با سبزی خوردن نوش جان کنید.
  • در مرحله دم کردن برنج برخی دستور‌های پخت قیمه نثار، قیمه نثار را لابه لای برنج می‌ریزند و با آن دم می‌کنند.
  • طرز تهیه قیمه نثار یزدی دقیقا شبیه همان قیمه نثار مجلسی است؛ ولی گاهی به جای پودر دارچین و هل از عرق دارچین و عرق هل استفاده می‌کنند.

سفارش قیمه نثار مجلسی از اسنپ فود

سفارش قیمه نثار مجلسی

قیمه نثار قزوین یکی از خوشمزه‌ترین غذا‌های سنتی و اصیل این خطه است که طرفداران بسیاری دارد. توصیه می‌کنیم اگر گذرتان به شهر قزوین خورد، حتما این غذای خوشمزه را امتحان کنید و از طعم و عطر آن لذت ببرید. فراموش نکنید که این غذا شباهت زیادی به خورشت قیمه ندارد و بیشتر شبیه غذا‌هایی نظیر مرصع پلو و آجیل پلوست.

قیمه نثار علیرغم خوشمزه بودن، زمان زیادی را از شما برای پخت می‌گیرد. اگر هوس قیمه نثار کرده‌اید؛ ولی زمان و امکان پخت آن را ندارید، توصیه می‌کنیم سری به سایت یا اپلیکیشن اسنپ فود بزنید. اسنپ فود پلتفرم سفارش انلاین غذا است که رستوران‌ها و غذا‌های مختلفی نظیر قیمه نثار را به شما پیشنهاد داده و در اسرع وقت آن را به دست شما می‌رساند.

همچنین، شما می‌توانید علاوه بر قیمه نثار، قیمه سیب زمینی، قیمه بادمجان و … را نیز تهیه کنید.

نظرات کاربران