طرز تهیه شیرینی نان چرخی برای لحظه های شادی

طرز تهیه شیرینی نان چرخی
1/5 - (1 امتیاز)

طرز تهیه شیرینی نان چرخی لذت‌بخش است و شما را بر سر شوق خواهد آورد. شیرینی نان چرخی متعلق به استان قزوین است  و طرز تهیه آن در کنار فوت و فن‌هایی که دارد، شما رابه  شیرینی پزی علاقمند می‌کند. این شیرینی را نان چرخی می‌نامند زیرا بعد از اینکه خمیر را آماده کردید باید آن را چرخ کنید. چرخ کردن این شیرینی نیاز به دستگاه مخصوص دارد، اما شما می‌توانید برای چرخ کردن آن از چرخ گوشت نیز استفاده کنید. ما در این مطلب قصد داریم تا طرز تهیه این شیرینی را با تمام راز و رمزهای آن برای شما شرح دهیم.

شیرینی نان چرخی
زمان آماده سازی 40 دقیقه
زمان پخت غذا 20 دقیقه
میزان سختی متوسط
1 عدد نان چرخی 35 تا 47 کیلو کالری

طرز تهیه شیرینی نان چرخی ساده

تهیه شیرینی نان چرخی ساده

شیرینی نان چرخی می‌تواند در طعم‌های کاکائویی،  زعفرانی یا سایر طعم‌های دلخواه شما آماده شود. بافت ترد، پوک و بسیار نرمی دارد و یکی از شیرینی‌های مناسب برای عید نوروز است. در تهیه این شیرینی به مواد اولیه خاصی احتیاج ندارید. به‌عبارتی شیرینی چرخی و شیرینی چنگالی مانند سایر شیرینی‌ها از آرد، روغن، تخم مرغ، بکینگ پودر و هل تشکیل شده‌اند. نکته اینجاست که خمیر این شیرینی باید 12 ساعت در یخچال استراحت کند.

مواد اولیه برای شیرینی چرخی

مواد اولیه برای طرز تهیه شیرینی نان چرخی مانند مواد اولیه در طرز تهیه شیرینی مینیاتوری ساده و در دسترس است.  در ادامه مواد اولیه برای تهیه شیرینی چرخی را در ادامه می‌بینیم.

مواد اولیه مقدار مورد نیاز
آرد برنج 750 گرم
روغن جامد 750 گرم
آرد سفید 750 گرم
ماست 1 پیمانه
زرده تخم مرغ 5 عدد
بکینگ پودر 1 قاشق چایخوری
پودر هل 1 قاشق چایخوری

مراحل تهیه شیرینی نان چرخی

مراحل تهیه شیرینی نان چرخی

این شیرینی با طرز تهیه شیرینی نان چرخی کرمان تفاوت چندانی ندارد. در ادامه با طرز تهیه مرحله به مرحله این شیرینی با شما خواهیم بود.

  • مرحله اول: در مرحله اول از طرز تهیه شیرینی نان چرخی ابتدا باید روغن جامد و پودر قند را با استفاده از همزن برقی به مدت پنج دقیقه خوب هم بزنید. در نهایت شما یک مایه کرم رنگ خواهید داشت. بهتر است که روغن شما کاملا جامد باشد، اگر از روغن نیمه جامد استفاده کردید باید اول روغن را به صورت کاملاً صاف درآورید.
  • مرحله دوم: در گام بعد از این طرز تهیه حالا باید هل و زرده‌های تخم مرغ را نیز به این ترکیب اضافه کرده و مجددا با همزن برقی مخلوط کنید.
  • مرحله سوم: بعد از مخلوط شدن این مواد به سراغ بکینگ پودر و ماست بروید. ماست و بکینگ پودر خود را نیز در ظرفی جداگانه با هم مخلوط کنید تا بکینگ پودر شما کاملاً فعال شود.
  • مرحله چهارم: بعد از ترکیب ماست و بکینگ پودر، حالا باید این مواد را به بقیه مایه شیرینی خود اضافه کنید و مجدد هم بزنید تا کاملاً صاف و یکدست باشند.
  • مرحله پنجم: در گام پنجم از طرز تهیه شیرینی چنگالی، آرد برنج و آرد سفید را در ظرفی با هم به خوبی مخلوط کنید تا یکدست شوند. سپس آن‌ها را به یکباره به بقیه مواد اضافه کنید.
  • مرحله ششم: بعد از هم زدن تمام مواد، حالا نوبت آن است که خمیر را با نوک انگشتان خود به خوبی ورز دهید تا خمیر شما کاملا لطیف و نرم باشد.

نکته: نکته مهمی که در طرز تهیه شیرینی چرخی خانم جمشیدیان یا دیگر سرآشپزها وجود دارد این است که به هیچ عنوان نباید کف دست شما با خمیر برخورد داشته باشد. ضمن اینکه این خمیر نباید زیاد ورز داده شود. چون اگر ورز دادن آن زیاد باشد به روغن افتاده و شیرینی شما بعد از آماده شدن، خشک خواهد شد.

مراحل طرز تهیه شیرینی نان چرخی
  • مرحله هفتم: حالا بعد از ورز دادن اندک خمیر با نوک انگشتان و یکدست شدن و مخلوط شدن آن، باید خمیر را به شکل گلوله‌هایی به اندازه یک گردو درآورده و در ظرفی مناسب قرار دهید.
  • مرحله هشتم: سپس سطح روی ظرف را با نایلون فریزری بپوشانید و اجازه بدهید که این خمیر به مدت ۱۲ ساعت به‌ خوبی در یخچال استراحت کند. محل نگهداری آن باید خشک و خنک باشد تا در انتها کاملا یکدست و منسجم شود.
  • مرحله نهم: در تهیه این شیرینی همه چیز به سرعت کار بستگی دارد. در این مرحله شما باید از دو نفر کمک بگیرید. چرخ کردن نان چرخی با دستگاه انجام می‌شود که شما می‌توانید این دستگاه را از فروشگاه‌های لوازم قنادی تهیه کرده و شیرینی خود را آماده کنید. البته می‌توانید قالب شیرینی نان چرخی را نیز گرفته و در قسمت قالب دستگاه چرخ گوشت قرار دهید. اما همانطور که گفتیم شما به کمک دو نفر نیاز خواهید داشت. برقی بودن دستگاه چرخ گوشت سبب می‌شود سرعت کار بالا برود و به همین دلیل به تنهایی نمی‌توانید از پس انجام این کار برآیید. در نهایت اگر هیچ کدام از این دستگاه‌ها در دسترس شما نبود به راحتی می‌توانید خمیر را با استفاده از کاتر یا کارد تیز به شکل مستطیل برش بزنید.
  • مرحله دهم: در این قسمت از طرز تهیه شیرینی چرخی با چرخ گوشت، اگر دستگاه شما یک چرخ گوشت دستی بود کافیست که خمیر را درون محفظه بریزید و دسته دستگاه را بچرخانید. بعد از آن با استفاده از یک قیچی تیز و تمیز خمیر خارج شده از دستگاه را برش دهید.
  • مرحله یازدهم: قبل از این کار بهتر است کف سینی فر را چرب کنید و اگر مقدور بود یک کاغذ روغنی کف سینی قرار دهید. بعد از خارج شدن خمیر از دستگاه، حالا باید خمیر را برش داده و درون سینی فر بچینید.
  • مرحله سیزدهم: در انتها بر روی شیرینی‌ها پودر پسته یا نارگیل بریزید. دقت کنید که برای پخت باید حداقل 10 دقیقه قبل از قرار دادن سینی فر، فر را روشن کنید تا محیط داخلی آن به خوبی داغ شود. سپس درجه حرارت را برروی ۱۷۵ درجه سانتی‌گراد در فرهای گازی و ۶۵ درجه سانتیگراد در فرهای برقی تنظیم کنید. حالا اجازه دهید که شیرینی شما در مدت زمان ۲۰ دقیقه به خوبی پخته و ترد شود. در نهایت بعد از پخت کامل، شیرینی‌ها را از سینی فر به ظرف سرو نهایی منتقل کرده و از شیرینی نان چرخی جذاب خود لذت ببرید.

نکات طلایی برای شیرینی نان چرخی ترد و شیرین

نکات تهیه شیرینی نان چرخی

در این قسمت چند نکته مهم را برای سهولت در طرز تهیه شیرینی نان چرخی برای شما شرح می‌دهیم. این شیرینی هم مانند طرز تهیه انواع شیرینی سنتی راه و رسم و نکاتی دارد که ما در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

  • نکته اول در طرز تهیه شیرینی نان چرخی این است که شما می‌توانید به جای ماست از شیر هم استفاده کنید که طعم شیرینی شما را لذیذ خواهد کرد.
  • نکته دوم اینکه می‌توانید شیرینی چرخی بدون چرخ را نیز در منزل تهیه کنید. برای این کار کافیست که خمیر را بعد از ورز دادن و استراحت کردن بر روی سطح کار آشپزخانه قرار دهید. زیر سطح خمیر را نیز آرد پاشی کنید. سپس خمیر را به قطر ۵ میلی‌متر پهن کرده و با یک کارد تیز به شکل مستطیل، مربع، لوزی یا با قالب مورد نظر خود برش زده و درون فر قرار دهید.
  • دقت کنید که خمیر این شیرینی بهتر است 2 بار چرخ شود. یعنی یک بار آن را چرخ کرده و سپس مجددا آن را چرخ و قیچی کنید.
  • اگر تمایل داشتید تا شیرینی زعفرانی تهیه کنید، می‌توانید یک قاشق مرباخوری از زعفران دم کرده خیلی غلیظ را به آرد خود اضافه کرده و با آن ترکیب کنید.
  • در نهایت بد نیست بدانید که برای صاف کردن روغن باید اول اجازه بدهید که روغن شما کاملا ذوب شود. بعد آن را درون یک شیشه بریزید و در دمای محیط نگهدارید تا خنک شود. سپس در یخچال بگذارید تا به خوبی شکل گرفته و سفت شود. این مراحل صاف کردن روغن است.

شیرینی نان چرخی یک شیرینی سنتی برای تمام مراسم‌ها

در این مطلب طرز تهیه شیرینی نان چرخی را با هم مرور کردیم. این طرز تهیه شیرینی چرخی با پیمانه بود که بهتر است اندازه‌ها در آن با دقت رعایت شوند تا شیرینی شما قوام و تردی خود را از دست ندهد. البته، اگر می‌خواهید برای پذیرایی از مهمانان خود از شیرینی استفاده کنید، می‌توانید از اسنپ فود کمک بگیرید. به این منظور، با سفارش آنلاین شیرینی ، شیرینی شما در مدت زمان بسیار کوتاهی به دستتان می‌رسد و لازم نیست زمان خود را صرف تهیه آن کنید.

نظرات کاربران