طرز تهیه مربا گلابی، مربای کمتر شناخته شده اما خوشمزه

طرز تهیه مربا گلابی
به این مقاله امتیاز دهید

گلابی یکی از میوه‌های بسیار خوشمزه است و مربای درست شده از آن نیز طعم واقعا خوب و جذابی دارد. شما می‌توانید به سادگی مربای گلابی را در خانه درست کنید و از طعم آن لذت ببرید. در این مقاله قرار است به طرز تهیه مربا گلابی به ساده‌ترین شکل ممکن بپردازیم. بنابراین اگر شما نیز دوست دارید تا یاد بگیرید چطور این نوع مربا را درست کنید، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

مربای گلابی

زمان آماده‌سازی 20 دقیقه
زمان پخت 2 ساعت
درجه سختی متوسط

مربای گلابی خانگی و خوشمزه

مربای گلابی نسبت به مربای هویج، آلبالو، سیب و … ناشناخته‌تر است و بسیاری از افراد با طعم آن آشنا نیستند. توصیه ما این است که اگر شما هم تا به حال این مربا را امتحان نکرده‌اید یا طعم آن را چشیده‌اید و می خواهید برای اولین بار درست کنید، در ادامه با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه مربای گلابی

مربای گلابی خانگی و خوشمزه

حالا که آماده درست کردن این مربای خوشمزه هستید به سراغ مواد اولیه و لازم برای تهیه آن می‌رویم. فقط باید دقت داشته باشید که این مواد برای تهیه 3 تا 4 شیشه مربای گلابی است و خودتان برحسب نیاز می‌توانید اندازه‌ها را تغییر دهید.

مواد لازم مقدار مورد نیاز
گلابی 1 کیلوگرم
شکر 2 پیمانه
جوهر لیمو نصف قاشق چای خوری
وانیل ¼ قاشق چای خوری
زعفران دم کرده به میزان لازم

طرز تهیه مربا گلابی به صورت مرحله به مرحله

  • مرحله اول: اولین قدم برای درست کردن مربای گلابی، آماده سازی گلابی‌ها است. برای انجام این کار باید گلابی‌ها را به خوبی بشویید و اجازه دهید تا خشک شوند.
  • مرحله دوم: بعد از این که گلابی‌ها خشک شدند، از یک چاقو استفاده کنید و پوست گلابی‌ها را به صورت خیلی نازک بگیرید. ( البته در طرز تهیه مربا گلابی درسته، می‌توانید پوست گلابی را نگیرید و به طور کامل از آن استفاده کنید. اما اگر گلابی را پوست بگیرید، ظاهر مربای شما مجلسی و شکیل‌تر خواهد شد.)
  • مرحله سوم: اگر خواستید تا مربا را به حالت خرد شده، درست کنید در این مرحله باید آن‌ها را به قطعات یکسان تقسیم کنید.
  • مرحله چهارم: در ادامه یک قابلمه مناسب را انتخاب کنید و درون آن 4 پیمانه آب به همراه شکر بریزید و به خوبی مخلوط کنید. سپس قابلمه را روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید تا به جوش بیاید.
تهیه مربا گلابی
  • مرحله پنجم: زمانی که محتویات درون قابلمه شروع به جوشیدن کرد، گلابی‌هایی را که خرد کرده‌اید به قابلمه اضافه کنید و بگذارید تا بجوشد. البته به صورت درسته و فقط با جدا کردن چوب گلابی نیز می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.
  • مرحله ششم: به مرحله ششم از طرز تهیه مربا گلابی رسیدیم. زمانی که 10 دقیقه از اضافه کردن گلابی‌ها به قابلمه گذشت، زعفران را نیز به قابلمه اضافه کنید و بلافاصله بعد از آن نیز جوهر لیمو را اضافه کنید و مجددا بگذارید تا مواد درون قابلمه بپزد تا زمانی که گلابی‌ها کاملا نرم شوند.
  • مرحله هفتم: بعد از گذشت مدت زمان کافی به قابلمه سر بزنید و اگر شربت مربا غلیظ شده بود، وانیل را نیز به آن اضافه کنید. بعد از گذشت چند دقیقه طعم مربا را تست کنید و اگر آماده شده بود، زیر آن را خاموش کنید. مربای گلابی شما آماده است!
  • مرحله هشتم: اجازه دهید تا مربا گلابی خنک شود و سپس آن را درون ظرف شیشه‌ای کاملا تمیز بریزید و درون یخچال قرار دهید. می‌توانید از این مربا به همراه صبحانه و همچنین به عنوان شهد بر روی عنوان کیک و شیرینی استفاده کنید.

البته شما به جز گلابی از میوه‌هایی دیگری نیز می‌توانید برای درست کردن مربا استفاده کنید که طعم جالبی نیز دارند و بسیار خوشمزه هستند به طور مثال طرز تهیه مربای تمشک یکی از ساده‌ترین دستورها برای تهیه مربا است و طعم بی‌نظیری نیز دارد.

طرز تهیه مربا گلابی جنگلی

مربا گلابی جنگلی

گلابی وحشی یا گلابی جنگلی، یکی دیگر از انواع گلابی است که نسبت به گلابی معمولی بسیار کمیاب‌تر است. از نظر ظاهری رنگ این نوع گلابی سفید مایل به زرد است و اندازه‌ی آن در حد یک گردو است و به صورت خوشه‌ای وجود دارد. درست کردن گلابی و طرز تهیه مربای گلابی وحشی مطابق با همان چیزی است که در این مقاله گفتیم و تنها باید در گلابی‌ها را از خوشه جدا کرده و پوست بگیرید. اگر گلابی‌ها را درسته استفاده کنید به دلیل این که ابعاد کوچکتری دارند، ظاهر مربای شما جذاب‌تر خواهد بود.

نکات مهم و طلایی در طرز تهیه مربا گلابی خوشمزه

در ادامه به مواردی اشاره کرده‌ایم که اگر در درست کردن مربا گلابی آن‌ها را رعایت کنید، محصول نهایی واقعا شگفت انگیز و با کیفیت خواهد شد.

  • یکی از نکات مهم در درست کردن مربای گلابی، قوام مربا است، که به طور مستقیم بر روی کیفیت و ماندگاری مربا نیز اثرگذار است. اگر مربایی که درست می‌کنید قوام کافی را نداشته باشد، ممکن است تا کپک بزند و اگر بیش از حد نیز غلیظ شده باشد موجب شکرک زدن مربا خواهد شد!
  • اگر مربایی را که درست کردید، قوام کافی نداشت بهتر است تا میوه‌های درون مربا را از شهد آن خارج کنید و بگذارید تا شیره روی حرارت کم شروع به جوشیدن کند تا جایی که به قوام لازم برسد.
  • اگر مربای شما بیش از حد غلیظ شده بود، کاری که باید انجام دهید این است که مقداری آب جوش به مربا اضافه کنید. دقت کنید اضافه کردن آب جوش باید در حدی باشد تا مربا به غلظت نرمال برسد. مربا را روی حرارت قرار دهید و زمانی که کمی جوشید به آن جوهر لیمو اضافه کنید و سپس زیر مربا را خاموش کنید.
  • اگر می‌خواهید تا مربای شما شکرک نزند، بهتر است در زمانی که مربا در حال پخت است با استفاده از یک قلمو دائما دیواره‌ی قابلمه را به جوهر لیمو آغشته کنید. جوهر لیمو از شکرک زدن مربا جلوگیری می‌کند.
  • اگر دوست داشته باشید برای ایجاد طعم بهتر در طرز تهیه مربا گلابی خانگی می‌توانید از هل نیز استفاده کنید. برای این کار هل را به صورت درسته به مربا اضافه کنید و در انتهای پخت نیز آن را از قابلمه خارج کنید.
  • اگر خواستید تا از وانیل در مربا استفاده کنید حتما به یاد داشته باشید که در دقایق انتهایی پخت، وانیل را اضافه کنید چرا که اگر زیاد بجوشد سبب ایجاد طعم تلخی می‌شود و کل مربای شما را خراب خواهد کرد!
مربا گلابی
  • برای این که مطمئن شوید که مربا به قوام کافی رسیده است، روشی وجود دارد. برای این کار مربا را درون فریزر قرار دهید و اگه مربا داخل فریزر یخ بزند یعنی به خوبی به قوام نرسیده است و مجددا با همان روشی که گفتیم آن را به قوام برسانید تا خراب نشود و کپک نزند.
  • در طرز تهیه مربا گلابی، اگر در مدت زمان پخت مربا، کفی روی سطح مربا ایجاد شد حتما با استفاده از یک قاشق کف‌های ایجاد شده را جمع کنید تا مربای نهایی شما شفاف شود. اگر این کار را انجام ندهید باعث کدر و بد رنگ شدن مربا خواهد شد.
  • نکته‌ی مهم دیگر این است که زمان پخت میوه‌ها نیز مهم است و نباید به قدری پخته شوند که کاملا له شوند. میوه‌ها باید در حالی که کاملا نرم شده‌اند، حالت خود را کاملا حفظ کنند. به طور مثال در طرز تهیه مربای کدو حلوایی ممکن است این اتفاق رخ بدهد. بنابراین باید مراقب زمان پخت میوه‌ها باشید!
  • به عنوان آخرین نکته باید گفت که در انتخاب قابلمه برای درست کردن مربا دقت کنید. شاید این موضوع را دست کم بگیرید اما باید بدانید که در تعادل بین پخت میوه ها و به قوام رسیدن مربا تاثیر زیادی دارد. اگر قابلمه بشی از اندازه بزرگ یا کوچک باشد، ممکن است سبب خراب شدن مربای شما شود.

اگه صبح بشه و مربا گلابی نباشه چی؟

همانطور که دیدید درست کردن و طرز تهیه مربا گلابی بسیار راحت است و می‌توانید از این مربا به عنوان یک شیرین کننده به همراه کره در خوردن صبحانه یا شهد برای طعم دار کردن انواع شیرینی و کیک اسفنجی استفاده کنید. معمولا شیرینی‌های شهد دار، طعم فوق العاده جذابی دارند. با سفارش آنلاین شیرینی از سرویس اسنپ می‌توانید خوشمزه‌ترین شیرینی‌های شهد دار با انواع طعم‌ها را امتحان کنید و

نظرات کاربران