طرز تهیه انواع سس ماکارونی ( مارینارا، آلفردو و …)

انواع سس ماکارونی
4.7/5 - (3 امتیاز)

ماکارونی یا همان پاستا یکی از غذاهای پرطرفدار در دنیا محسوب می‌شود. اصالت این غذا به ایتاَلیا بر می‌گردد. ماکارونی انواع مختلفی دارد. تنها امری که موجب می‌شود ماکارونی یا پاستا انواع مختلفی داشته باشد، تفاوت در سس‌هایی است که به همراه این غذا استفاده می‌شود. در این مطلب قصد داریم به طرز تهیه انواع سس ماکارونی بپردازیم. با ما همراه باشید.

انواع سس ماکارونی

همان طور که گفته شد ماکارونی را می‌توان با سس‌های مختلفی درست کرد. حتی در نقاط مختلف ایران نیز سس‌ها را به روش‌های متفاوتی درست می‌کنند. به طور مثال در ایران علاوه بر گوجه به سس ماکارونی ممکن است قارچ  یا فلفل دلمه و همچنین ذرت شیرین اضافه کنند که طعم بی‌نظیری دارد. در ادامه انواع طرز تهیه سس ماکارونی خوشمزه را آورده‌ایم.

سس مارینارا یا سس گوجه

سس ماکارونی مارینارا سس مارینارا یا همان سس گوجه یکی از محبوب ترین انواع سس ماکارونی محسوب می‌شود. شیوه‌ای که ماکارونی در ایران با آن درست می‌شود، تقریبا روش است. البته که به آن گوشت و گاهی مواد اولیه دیگری نیز اضافه می‌کنند. سس مارینارا از گوجه، سیر، پیاز و سبزیجات تهیه می‌شود. مدت زمان تهیه این سس چیزی در حدود 20 دقیقه است.

مواد لازم برای تهیه سس مارینارا

برای تهیه سس مارینا به مواد اولیه زیر نیاز داریم:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
گوجه 4 عدد متوسط
پیاز 1عدد متوسط
روغن زیتون 1 قاشق غذا خوری
آب لیموی تازه 1 قاشق غذا خوری
جعفری تازه 1 قاشق غذا خوری
ریحان تازه یک قاشق غذا خوری
آویشن نصف قاشق غذا خوری
پودر سیر یا سیر تازه به مقدار لازم
نمک و فلفل به مقدار لازم
روغن به مقدار کافی

طرز تهیه سس مارینارا

طرز تهیه سس ماکارونی مارینارا بسیار آسان است و مدت زمان کوتاهی به طول می‌انجامد.

  • مرحله اول: برای درست کردن این سس باید ابتدا سیر و پیاز را ریز کنید و در مقداری روغن تفت دهید. در نظر داشته باشید که نیازی نیست حتما پیازها طلایی رنگ شوند، همین که کمی از خامی آن‌ها گرفته شود، کافی خواهد بود.
  • مرحله دوم: در این مرحله باید گوجه‌ها را رنده و پوست آن را جدا کنید. گوجه‌ها را به سیر و پیاز اضافه کنید.
    مرحله سوم: در این مرحله باید آبلیمو را نیز به مخلوط گوجه و پیاز اضافه کنید. حال صبر کنید تا حدود ۱۵ الی 20 دقیقه روی شعله بماند.
  • مرحله چهارم: در صورتی که مایل هستید رنگ سس جذاب‌تر شود، مقداری رب گوجه فرنگی به مخلوط اضافه نمایید.
    مرحله پنجم: در مرحله آخر سبزیجات و آویشن را نیز به مخلوط اضافه نمایید و تا زمانی که ترکیب به دست آمده یکدست و یکنواخت شود، هم زدن را ادامه دهید.

سس آلفردوسس پاستا آلفردو

یکی از خوشمزه‌ترین و پرطرفدارترین سس‌ها، سس آلفردو است. این سس علاوه بر تهیه پاستا آلفردو می‌تواند در کنار غذاهایی مانند سیب زمینی، استیک و ساندویچ سرو شود.

مواد لازم برای تهیه سس آلفردو

مواد لازم جهت تهیه سس آلفردو به شرح زیر است:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
قارچ 500 گرم
خامه صبحانه یک پاکت
کره یک قالب کوچک
سیر 2 حبه
جعفری به مقدار لازم
شیر نصف لیوان
پنیر پارمزان به مقدار دلخواه
نمک و فلفل به مقدار کافی

طرز تهیه سس آلفردو

مراحل تهیه سس آلفردو به عنوان یکی از انواع سس ماکارونی به شرح زیر است:

  • مرحله اول: برای تهیه سس آلفردو ابتدا کره را در ماهیتابه آب کنید.
  • مرحله دوم: سپس قارچ‌هایی که از قبل ورقه‌ای خرد کرده‌اید را درون تابه بریزید و با کره تفت دهید. اجازه دهید آب قارچ گرفته شود. این عمل تفت دادن را تا زمانی که قارچ‌ها طلایی شوند ادامه دهید.
  • مرحله سوم: سیر رنده شده را به قارچ‌ها اضافه کنید. فراموش نکنید که سیر نباید کاملا سرخ شود و کمی تفت دادن آن، کفایت خواهد کرد.
  • مرحله چهارم: در این مرحله یک پاکت خامه را به قارچ‌ها و کره اضافه کنید. در صورتی که به طعم خامه علاقه دارید، می‌توانید مقدار خامه را افزایش دهید. سپس مواد را با یکدیگر مخلوط کنید تا به یک سس یکدست تبدیل شود.
  • مرحله پنجم: در این مرحله شیر را اضافه کنید و دوباره مواد را مخلوط کنید.
    مرحله ششم: حال می‌توانید نمک و فلفل را اضافه کنید. اگر مایل باشید نیز می‌توانید مقدار کمی جوز هندی به این ترکیب بیافزایید.
  • مرحله هفتم: 2 الی 3 دقیقه که به آماده شدن سس نزدیک شدید پنیر پارمزان و جعفری خرد شده را به سس اضافه کنید.زمانی که پنیر کاملاً در مواد حل شد، سس آلفردو آماده است.

نکته: شما می‌توانید از قبل قارچ‌ها را کمی در آب بجوشانید و به آن مقدار کمی جوش شیرین و یا آبلیمو اضافه کنید تا تغییر رنگ ندهد.

سس پستو

سس ماکارونی پستو

یکی دیگر از خوشمزه‌ترین انواع سس ماکارونی، سس پستو است. این سس نیز بسیار طعم خوبی داشته و همچنین باب طبع گیاهخواران نیز هست. این سس سبز رنگ علاوه بر مزه، به دلیل داشتن دانه کاج و ریحان و  روغن زیتون در ترکیباتش از خواص بسیار زیادی برخوردار است.

مواد لازم برای تهیه سس پستو

برای تهیه سس پستو به این مواد اولیه نیاز داریم:

مواد اولیه میزان لازم
ریحان تازه 2 پیمانه
دانه کاج نصف پیمانه
روغن زیتون 3/1 پیمانه
سیر تازه 3 الی 4 حبه
پنیر پارمزان به مقدار لازم
نمک و فلفل سیاه  به مقدار لازم

طرز تهیه سس پستو

مراحل تهیه سس پستو به شرح زیر است:

  • مرحله اول: در ابتدا باید دانه‌های کاج را مقداری درون ماهیتابه تفت دهید.
  • مرحله دوم: حال باید تمامی مواد دیگر نظیر ریحان، سیر تازه، دانه‌های کاج بو داده شده، پنیر پارمزان و ادویه‌ها را درون مخلوط کن بریزید و و همه را باهم به خوبی مخلوط کنید.

نکته مهم: مسئله بسیار مهم در درست کردن سس پستو به این صورت است که باید روغن زیتون را کم کم به مواد اضافه کنید. این سس را می‌توانید درون فریزر و یا یخچال نیز نگه داری کنید. به مدت 4 الی 7 روز این سس در یخچال قابل نگهداری است. همچنین اگر تمایل داشته باشید این سس را درون فریزر نگهداری کنید زمان نگه داری آن تا تاریخ انقضای پنیر پارمزان استفاده شده در آن بالا می‌رود. بهتر است بدانید که می‌توانید گردو را جایگزین دانه کاج نمایید.

اگر به جای گردو از دانه کاج استفاده می‌کنید، لازم به ذکر است که نیازی نیست گردو را تفت دهید، تنها کافی است که گردوها را درون میکسر مخلوط و خرد کنید. به همین راحتی سس پستو آماده است. سس پستو یکی از سالم‌ترین سس‌هایی است که می‌توانید برای پاستا درست کنید. همچنین طعم و مزه این سس نیز بسیار متفاوت و جذاب است.

سس بلونز

سس ماکارونی بلونز

سس بلونز به عنوان یکی از انواع سس ماکارونی ، به سسی که ایرانی‌ها برای ماکارونی درست می‌کنند شباهت بسیاری دارد. در تهیه این سس نیز از گوشت چرخ کرده استفاده می‌شود. به این سس در مناطق مختلف ایتالیا سس راگو نیز گفته می‌شود.

مواد لازم برای تهیه سس بلونز

مواد لازم جهت تهیه سس بلونز به شرح زیر است:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
گوشت چرخ کرده 300 گرم
گوجه فرنگی 5 عدد
پیاز 2 عدد متوسط
هویج 2 عدد متوسط
رب گوجه فرنگی نصف قاشق چای خوری
روغن زیتون 3 الی 4 قاشق غذا خوری
کره 150 گرم
سرکه سفید نصف پیمانه
خامه به مقدار دلخواه
روغن به مقدار لازم
نمک و فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه سس بلونز

برای تهیه سس بلونز که یکی از انواع سس ماکارونی است، این مراحل را دنبال کنید:

  • مرحله اول: برای تهیه سس ماکارونی بلونز ابتدا سیر و پیاز خرد شده را به همراه روغن زیتون و کره تفت بدهید تا زمانی که پیازها طلایی رنگ شوند. هویج را نیز در همین مرحله به مخلوط اضافه نمایید، چرا که زمان پخت هویج مقداری طولانی است.
  • مرحله دوم: بعد از این که مخلوط داخل ماهیتابه سرخ شد، می‌توانید گوشت را اضافه نمایید. حال باید حدود 10 دقیقه صبر کنید تا گوشت چرخ کرده همراه پیاز و کره و باقی ترکیبات کاملاً سرخ شود.
  • مرحله سوم: در این مرحله سرکه سفید را به محتویات تابه اضافه کنید و در حین تبخیر شدن همه ترکیب را چند بار هم بزنید.
  • مرحله چهارم: سپس به این ترکیب گوجه فرنگی رنده شده و مقدار کمی رب و همچنین ادویه‌های لازم از جمله نمک و فلفل را اضافه کنید.
  • مرحله پنجم: در ماهیتابه را ببندید تا گوجه به همراه باقی مواد کاملا سرخ شود. توجه داشته باشید که حرارت را روی کم تنظیم کرده باشید.
  • مرحله ششم: پس از گذشت نیم ساعت باید مقداری خامه به ترکیبات اضافه نمایید. خامه علاوه بر خوش‌طعم شدن سس بلونز سبب خوش رنگ شدن و همچنین غلظت سس نیز می‌شود. سس بلونز شما آماده است. این سس شاید به ذائقه ایرانی‌ها بیشتر نزدیک باشد و حتما از مزه کردن آن، لذت زیادی خواهید برد.

در پایان این مطلب، توصیه می‌کنیم که مطلب طرز تهیه انواع سس برای سوخاری را نیز مطالعه کرده و با نحوه تهیه سس‌های خوشمزه و متنوع دیگری نیز آشنا شوید.

ماکارونی خوشمزه با سس های جذاب و متنوع

همانطور که خواندید تنوع سس ماکارونی بسیار زیاد است. علاوه بر آن‌چه گفته شد نیز سس‌های مختلفی وجود دارد که می‌توانید به پاستا اضافه کنید، اما مهم‌ترین و لذیذترین انواع سس ماکارونی را در این مطلب معرفی کردیم. شما چه سس‌های دیگری می‌شناسید که در این مطلب به آن‌ها نپرداخته باشیم؟ این سس‌ها را در بخش نظرات معرفی کرده و در خصوص روش تهیه آن‌‌ها نکات لازم را ذکر کنید.

در پایان، باید بگوییم که اگر زمان کافی برای تهیه پاستا و سس آن را ندارید، از اسنپ فود کمک بگیرید. اگر با استفاده از سرویس سفارش غذا پرداخت درب منزل اسنپ فود ماکارونی سفارش دهید، حتما انواع خوشمزه‌ای از این سس‌ها را نیز امتحان خواهید کرد.