انبه یک میوهی تابستانی بسیار خوشطعم و شیرین است که با مصرف آن، از فواید و ویتامینهای زیادی برخوردار خواهید شد. از آن جایی که خواص انبه و فواید عالی آن، فوق العاده بوده و ویتامینها و مواد مغذی زیادی دارد؛ این میوه را به نام سلطان میوهها نام گذاری کردهاند.
تاریخچه پیدایش میوه مانگو یا انبه به آفریقای جنوبی باز میگردد. بیش از 20 مدل انبه با رنگها و شکلهای مختلف در مناطق گوناگون وجود دارد. شما نه تنها از خود این میوه بلکه از پوست و برگ آن نیز میتوانید استفاده کنید و از خواص آن بهره ببرید. در این مقاله قرار است به بررسی خواص انبه بپردازیم. پس اگر شما نیز دوست دارید تا در این مورد اطلاعاتی داشته باشید، پیشنهاد میکنیم که تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
جدول ارزش غذایی انبه

در جدول زیر ارزش غذایی انبه و همچنین میزان کالری انبه به ازای مصرف 165 گرم از این میوه قید شدهاست.
نوع ماده غذایی | میزان در هر 165 گرم |
کالری | 99 گرم |
کربوهیدرات | 24 گرم |
فیبر | 2.65 گرم |
چربی | 0.625 گرم |
فولات | 71 میلی گرم |
پروتئین | 1.35 گرم |
کلسیم | 1.2 میلی گرم |
ویتامین C | 60 میلی گرم |
آهن | 0.24 میلی گرم |
جدا از مواردی که درون جدول ذکر شده بود، مقداری منیزیم، منگنز، فسفر و ویتامین A نیز در این میوه وجود دارد.
بررسی خواص انبه برای سلامتی و بدن
با توجه به مواردی که در جدول بالا ذکر کردیم؛ احتمالا متوجه شدهاید، فواید انبه برای بدن بسیار زیاد است و با مصرف و قرار دادن آن در برنامهی غذایی خود میتوانید مواد مغذی که بدن به آن نیاز دارد را تامین کنید. در ادامه به بررسی خواص انبه و تاثیری که در سلامتی دارد، میپردازیم.
کاهش ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی

شما با مصرف انبه میتوانید تا حد زیادی از احتمال و درگیر شدن با بیماریهای قلبی بکاهید، چرا که در این میوه کلسیم و پتاسیم وجود دارد. پتاسیم در نقش یک رگ گشا عمل میکند و فشاری که بر روی رگهای خونی وجود دارد را کاهش میدهد. همین طور مصرف انبه، میتواند به کاهش چربی خون و کنترل میزان قند خون در افراد عادی و بیماران دیابتی کمک کند. البته اگر داروهای کاهش قند خون استفاده میکنید، در خصوص قرار دادن انبه در رژیم غذایی روزانه خود، با دکتر مشورت داشته باشید.
بهبود عملکرد سیستم گوارشی
درون انبه آنزیمهایی به اسم آمیلاز وجود دارد. نقش این آنزیمها این است که کربوهیدراتهای پیچیده را به قند ساده تجزیه میکنند. انجام این کار میتواند به بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک کند و جدا از آن در تسکین و بروز مشکلاتی مانند بواسیر بسیار موثر باشد. جالب است بدانید که خواص انبه برای تشنج نیز ثابت شده و میتوان از این جهت، از انبه بهره برد.
فواید انبه در تقویت بینایی
انبه خواص زیادی برای چشم دارد. وجود مقادیر بالا ویتامین A و همین طور بتا کاروتن در انبه، به تقویت بینایی کمک زیادی میکند. همانطور که اطلاع دارید ویتامین A در بهبود بینایی تاثیر زیادی دارد و اگر کمبود آن در بدن وجود داشته باشد، ممکن است آسیبهای زیادی به چشم وارد شود. به همین شکل خواص موز نیز در تقویت بینایی به اثبات رسیده و به ویژه برای کودکان در حال رشد، مصرف موز، موثر خواهد بود.
کاهش ریسک ابتلا به انواع سرطانها

در لیست خواص انبه میتوان به خاصیت ضد سرطانی نیز اشاره کرد. کاروتنوئید، اسید اسکوربیک و پلیفنولهای موجود در آن میتوانند در جلوگیری از ایجاد سرطان کمک کننده باشد. جدا از آن خواص آنتی اکسیدانی انبه نقش پررنگی در این خصوص دارد. پلی فنول موجود در انبه خطر ابتدا به سرطان سینه را کاهش میدهد و جدا از آن از رشد سلولهای سرطانی روده و کبد جلوگیری میکند.
خاصیت انبه در درمان دیابت
مصرف انبه میتواند در درمان دیابت نیز نقش داشته باشد. برای اثبات این موضوع و بررسی خواص درمانی انبه در دیابت، آزمایشاتی صورت گرفته است. بر اساس این آزمایشها به 20 نفر که با بیماری دیابت درگیر بودند روزانه نصف انبه به مدت 12 روز دادهاند و بعد از گذشت این مدت زمان و آزمایشاتی که صورت گرفتهاست، متوجه شدند که سطح گلوکز خون آنها کاهش یافته است. همچنین از خواص پوست انبه در درمان دیابت نیز میتوان استفاده کرد. چرا که مقادیری منگیفردین در آن وجود دارد که بر روی دیابت نوع 2 اثر مفید دارد. همچنین در کنار انبه، مصرف توت خشک برای دیابتیها بسیار مفید است و توصیه میشود از توت و توت خشک استفاده کنند. اگر تمایل داشته باشید، میتوانید طرز تهیه توت خشک را در اسنپ فود مطالعه کنید.
فواید انبه در درمان آنمی

اگر بخواهیم به فواید انبه برای زن باردار اشاره کنیم، درمان آنمی یکی از این موارد است. چرا که انبه یک منبع غنی از آهن است و دریافت آهن در دوران بارداری میتواند خطر ابتدا به آنمی را تا حد زیادی کاهش دهد.
خاصیت انبه بهبود سلامت مغز
یکی از ویتامینهایی که درون انبه موجود است، ویتامین B6 میباشد. زمانی که این ویتامین همراه با سایر مواد مغذی به بدن برسد تا حد زیادی در بهبود عملکرد مغز تاثیر دارد و میتواند سبب بهتر شدن حافظه نیز شود. از این روی مصرف انبه در طول زندگی، به کاهش ریسک ابتلا به آلزایمر در دوران کهنسالی کمک زیادی خواهد کرد.
فواید انبه در کاهش وزن
اگر بخواهیم به موارد دیگر انبه و خواص آن اشاره کنیم، کاهش وزن یکی از این موارد است. بسیاری از ما در زمان مصرف انبه پوست آن را دور میاندازیم، فارغ از این که بدانیم چه خواصی دارد. اگر شما انبه و پوست آن را مصرف کنید و یک رژیم غذایی سالم نیز داشته باشید میتوانید تاثیر آن را در مدت زمان کوتاهی در لاغری خود متوجه شوید. چرا که سبب کاهش سلولهای چربی میشود و از تشکیل آنها نیز جلوگیری میکند.
همچنین یکی دیگر از روابط انبه و لاغری، داشتن فیبر در انبه است که تا مدتی احساس سیری را در فرد ایجاد میکند و در کمتر شدن وعدههای غذایی اثر گذار است.
خاصیت انبه در سلامت پوست

معمولا خواص میوه ها برای پوست صورت است، موردی است که همه در مورد آن اطلاع دارند و بیشتر میوهها هرچند کم، اما تاثیراتی در سلامت پوست دارند. انبه نیز یکی میوههایی است که هم مصرف کردن و خوردن آن و هم استفاده موضعی آن میتواند نقش به سزایی در سلامت پوست داشته باشد.
عصاره موجود در انبه از پوست در برابر آفتاب محافظت میکند و از پیری زودرس و چین و چروک نیز تا حدی جلوگیری میکند. از دیگر خواص انبه برای پوست میتوان به وجود بتاکاروتن موجود در آن اشاره کرد که از بروز سرطان پوست جلوگیری و همچنین جوش و آکنه را بسیار کم میکند.
فواید انبه برای مو

استفاده از انبه در سلامت مو نیز نقش دارد و از آن جایی که درون انبه ویتامین A وجود دارد بر روی فولیکول مو اثر میگذارد و به طور کلی استفاده از آن میتواند در بهبود مو و روند رشد آن اثر گذار باشد. همچنین برای کسانی که موهای چرب دارند بسیار مفید است. چرا که تولید سبوم که سبب ایجاد چربی در پوست سر میشود را تا حدی کاهش میدهد. به ویژه خواص انبه برای مردان که دچار ریزش مو شده و مسیر رسیدن به کچلی را به سرعت طی میکنند، بسیار موثر بوده و کم پشتی و نازکی موهای سر را به اندازه قابل توجهی جبران خواهد کرد.
خواص انبه برای کودکان

با توجه به ویتامینها و مواد مغذی موجود در انبه، میتوان این میوه را برای کودکان نیز بسیار موثر دانست. خواص انبه برای کودکان ثابت شده و برای رشد کودکان و همین طور عملکرد بهتر ذهنی، یک میوه عالی به حساب میآید.
خواص انبه برای کمر
انبه برای کمک به درمان ناباروری آقایان، بسیار موثر بوده و در تقویت نیروی جنسی و همین طور کیفیت اسپرمها، کاربرد دارد. وجود ویتامین E و بتاکاروتن در انبه، به تقویت نیروی جنسی مردان کمک خواهد کرد و میتوان از این میوه برای افزایش شانس باروری بهره گرفت. خاصیت انبه برای اسپرم، در سالهای اخیر باعث شده تا از عصاره این میوه در محصولات درمان ناباروری کمک گرفته شود.
خواص انبه برای رحم
انبه برای رحم، به عنوان یک میوه عالی به حساب میآید. همان طور که میدانید گرم نگه داشتن رحم، به افزایش قدرت بارداری و همین طور بهبود عملکرد رحم کمک میکند. انبه میوهای گرمسیری و دارای طبعی گرم بوده و از این روی برای تقویت رحم، فوق العاده موثر است.
خواص انبه برای زنان باردار

در بالا اشارهای به خواص انبه برای بانوان باردار داشتیم؛ اما اگر بخواهیم به خواص و فوایدی که انبه برای زنان باردار دارد، به طور جامع اشاره کنیم موارد زیر از مهمترینها هستند.
- جلوگیری از سرطان سینه: سرطان سینه از رایج ترین و شایعترین انواع سرطان در بین زنان است. زنان باردار با مصرف این میوه و وارد کردن پلی فنولهای آن، سلولهای مسئول ایجاد سرطان سینه را تا حد زیادی کم میکنند.
- کاهش یبوست در دوران بارداری: معمولا در دوران بارداری به دلیل تغییرات هورمونی که صورت میگیرد امکان ابتلا به یبوست بیشتر خواهد بود. زنان باردار با مصرف انبه میتوانند به سلامت روده و کمتر شدن یبوست کمک کنند.
- حفظ سلامت واژن: عفونت واژن از بیماریهای شایع و عذاب آور دوران بارداری است که سبب التهاب، خارش و درد میشود. انبه به دلیل داشتن کوئرستین و اسید گالیک خاصیت ضدالتهابی دارد و در کاهش عفونت واژن تاثیر گذار میباشد.
- کمتر شدن نقایص مادرزادی در نوزاد:انبه به دلیل داشتن فولات در ایجاد نقص در لوله عصبی جنین کمک کننده خواهد بود و باعث میشود ایرادات مادرزادی در تولید جنین به حداقل برسد.
- افزایش شیردهی: از دیگر خواص انبه میتوان به شیردهی در دوران پس از بارداری اشاره کرد. چرا که ویتامین C و A همچنین پتاسیم موجود در انبه به حفظ سلامت مادر کمک میکند و از بروز کم خونی جلوگیری کرده و در افزایش شیر مادر نیز نقش دارد.
خواص برگ انبه

انبه میوهای است که علاوه بر گوشت و پوست، امکان استفاده از برگ آن نیز وجود دارد. امکان مصرف برگ انبه هم به صورت پودر شده و همچنین به صورت خشک شده وجود دارد که میتوانید از آن در درست کردن دمنوش استفاده کنید. چرا که برگ این میوه سرشار از آنتی اکسیدان است و به نوعی میتوان آن را خواص دارویی انبه در نظر گرفت که در پزشکی نیز کاربرد دارد. از خواص درمانی برگ انبه میتوان به جلوگیری از بروز دیابت، کاهش قند خون و تنظیم فشار خون اشاره کرد.
مضرات انبه
میتوانیم به جرات بگوییم انبه جزو میوههایی است که هیچگونه ضرری برای افراد ندارد، مگر این که شخصی به آن حساسیت داشته باشد. در این صورت ممکن است فرد دچار واکنشهای آلرژیک و درماتیت شود. البته لازم است تا اضافه کنیم اگر در مصرف انبه زیاده رویی شود امکان ابتدا به اسهال و قند خون نیز ممکن است وجود داشتهباشد.
داستان انبه از مابقی میوه ها جدا است…

همانطور که در این مقاله خواندیم انبه یکی از میوههایی است که جدا از طعم خوب و خوشمزه خواص زیادی اعم از درمانی و دارویی دارد که برای بدن و سلامتی بسیار مفید است. احتمالا با خواندن این مقاله به مصرف بیشتر این میوه ترغیب شدهاید و میخواهید از خواص انبه بهرهمند شوید. در این مواقع پیشنهاد ما به شما خرید انلاین میوه و خرید انبه از سرویس اسنپ فود است. این سرویس به شما کمک میکند تا در کوتاهترین زمان ممکن میوههایی سالم و خوشرنگ را درب منزل تحویل بگیرید.
در پایان، اگر این مقاله برایتان مفید بود، پیشنهاد میکنیم مقاله خواص توت و خواص انار را نیز مطالعه کنید.
نظرات کاربران