اسم ترشی انبه بندرعباسی که به میان میآيد، دیگر مهم نیست چقدر ترشیباز هستید؛ حتی اهمیت ندارد از انبه خوشتان میآید یا نه. کافی است که تنها یک بار، طعم این ترشی خوشمزه و متفاوت را امتحان کنید. با در نظر گرفتن این موارد، یک شرط را فراموش نکنید؛ وقتی سراغ ترشی انبه بندرعباسی میروید، ابتدا خاطرجمع شوید خوب درست شده است. البته اگر اهل ترشیانداختن باشید، کار راحتی در پیش دارید. با بلاگ اسنپفود همراه باشید تا طرز تهیه این ترشی خوشمزه را با هم مرور کنیم.
ترشی انبه بندرعباسی |
|
تعداد نفرات | 10 نفر |
زمان آماده سازی | 45 دقیقه |
زمان پخت | 2 روز |
میزان سختی | متوسط |
انبه و پیمودن راهی روی خط استوا
انبه و ترشی انبه بندرعباسی را میتوانید بومی منطقه جنوب حساب کنید، اما انبه اصالتا اهل هند و برمه و مالزی است. این میوه از چهارهزار سال پیش وجود داشته و اکنون مدتها است از زادگاهش پا بیرون گذاشته و حالا در اغلب نواحی استوایی و حاره کشت میشود. انبه در حالتهای مختلفی مورد استفاده قرار گرفته که یکی از جذابترین آنها، درست کردن ترشی انبه است. برگهای درخت انبه، برخلاف شکل و شمایل برگ بسیاری از درختان استوایی، نیزهایشکل هستند. درخت انبه گل هم میدهد و گلهای آن خوشهای است و رنگ زرد یا قرمز دارد. میوه این درخت را انبه یا منگو مینامند و طعمی شیرین و هستهای بزرگ دارد.
خواص دارویی انبه

انبه نزد اطبای سنتی طبعی خشک دارد؛ با این توضیح مهم که انبه رسیده گرم و خشک و انبه نارس سرد و خشک است. همچنین ابنه نارس بلغمزا و سوادازا به شمار میآید.
این میوه بسیار مقوی است و آن را برای ضعف عمومی بدن و حتی تقویت قوای جنسی تجویز میکنند. همچنین انبه را برای خوشبوشدن دهان، درخشانشدن پوست، تمیزشدن خون، ضدعفونیشدن دستگاه گوارش، پایینآوردن تب، رفع سردرد و تنگینفس و سرفه، برطرفکردن عطش و تقویت دندان و لثه توصیه کردهاند.
انواع ترشی انبه
ترشی انبه بندرعباس، همانطور که از نام آن به نظر میرسد، خاص منطقه بندرعباس و جنوب کشور است. مناطق مختلف، بسته به ذائقه و فرهنگشان، دستور ویژه خود را برای تهیه ترشی انبه دارند؛ در این میان ممکن است ترشی انداختهشده با دستور خاص یک منطقه به ذائقه افراد دیگر مناطق خوش نیاید. ترشی انبه پاکستان و ترشی انبه هند را بهراحتی میتوانید تهیه کنید، اما اگر بهدنبال ترشی انبهای هستید که احتمالا بیشتر با ذائقهتان جور دربیاید، توصیه میکنیم که ترشی انبه بندرعباسی را نوش جان کنید.
ترشی انبه بندرعباسی، برخلاف انواع پاکستانی و هندیاش، شوری به مراتب کمتری داشته و بیشتر به ترشی میزند و تلخ یا تند هم نیست. حالاینکه بهمحض چشیدن ترشی انبه پاکستانی و ترشی انبه هندی با معجونی از شوری و ترشی و تلخی و البته تندی مواجه خواهید شد که کمی با چیزی که انتظار آن را دارید، فاصله داشته و البته طرفداران خود را نیز دارد.
این ترشی بندرعباسی طعمی ترش و البته لطیف دارد و این طعم حتما برای شما جذاب و اشتهاآور خواهد بود. چیزی که باعث میشود نوع پاکستانی این ترشی تند و تلخ باشد؛ استفاده از روغن و دانه خردل و تخم پیاز در تهیه ترشی انبه پاکستانی است.
ترشی انبه بندرعباسی خوشمزه

خبر خوب این است که انداختن این ترشی بندرعباسی بسیار ساده است خبر بهتر این که بهفاصلهی اندکی پس از انداختن ترشی ابنه بندرعباسی میتوانید آن را نوش جان کنید و آماده کردن این ترشی، زمان زیادی از شما نخواهد گرفت. این ترشی فقط دو روز پس از انداختن قابلخوردن است و البته اگر بهدنبال طعم اصیلتری هستید، میتوانید یک ماه صبر کنید. فقط فراموش نکنید که طعم اصیلتر را باید با استفاده از انبه نارس تهیه کنید.
به جز این اگر به میوه انبه علاقه مند هستید و از طرفی عاشق طعم فلافل هم هستید؛ پیشنهاد میکنیم با طرز تهیه سس انبه آشنا شوید. حتما از تهیه چنین سس جذابی لذت خواهید برد.
مواد اولیه برای تهیه ترشی انبه بندرعباسی
مواد اولیه برای درست کردن این ترشی خوشمزه جنوبی در جدول زیر آمده است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
انبه پوست کنده و خرد شده | 4 عدد |
سرکه سفید | 2 و نیم پیمانه |
سس تمبرهندی | 5 قاشق غذاخوری |
آبلیمو | 2 قاشق غذاخوری |
فلفل تند خشک شده | 5 عدد |
سیر درسته | 5 حبه |
گلپر | 1 قاشق چایخوری |
سیاهدانه | 1 قاشق چایخوری |
تخم گشنیز آسیاب شده | 1 قاشق غذاخوری |
نمک | 1 قاشق چایخوری |
طرز تهیه ترشی انبه بندرعباس
در طرز تهیه ترشی انبه بندری فقط کافی است این مراحل را طی کنید:

- مرحله اول:هر یک از انبهها را به چهار قسمت مساوی تقسیم کنید. هسته را جدا کرده و سپس قطعات را در اندازه دلخواهتان خرد کنید. شما میتوانید انبهها به تکههای بزرگ تقسیم کرده یا مانند سیبزمینی آنها را خلال کنید.
- مرحله دوم: انبهها را در یک ظرف متوسط با آبلیمو به خوبی مخلوط کنید، به شکلی که تمام قسمتهای انبه، به آبلیمو آغشته شود.
- مرحله سوم: حالا سرکه را با حرارت کم بجوشانید و روی همان شعله کم سیر و سس تمرهندی را به سرکه اضافه کنید و اجازه دهید ۵ دقیقه روی شعله بماند.
- مرحله چهارم:حال وقت اضافهکردن ادویه ی ترشی است. پس از اضافه کردن ادویهها، اجازه دهید ۵ دقیقه دیگر هم روی شعله بماند.
- مرحله پنجم: در آخر انبههای خوابانده شده در آبلیمو را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید حدود یک دقیقه روی شعله بماند.
- مرحله ششم: مخلوط ترشی آماده شده را در شیشهای تمیز بریزید و در آن را محکم ببندید. دقت داشته باشید که حتما شیشه تمیز و کاملا خشک باشد. مرطوب بودن شیشه، باعث خواهد شد که ترشی خیلی زود کپک بزند. ترشی شما آماده است. همین طور که پیشتر نیز اشاره کردیم؛ شما از همان فردای آمادهشدن میتوانید آن را چاشنی غذای خود کنید.
نکته: جالب است بدانید که در خود بندرعباس رایج است که این ترشی را با انبه درسته تهیه کرده و تنها برشهای عمیقی روی بدنه آن میزنند تا عمق برشها به هسته انبه برسد. پس از جاافتادن ترشی، هستهی انبه هم تلخی و سفتی خود را از دست میدهد و طعم بسیار دلچسبی خواهد داشت. این نوع ترشی انبه بندرعباسی طعمی و شکلی خاصتر دارد. به علاوه توصیه میکنیم که حتما طرز تهیه ترشی گل کلم را نیز دنبال کنید.
ترشی محبوب جنوبی ها رو سفارش بده…
ترشی انبه بندرعباسی جایگاه ویژهای میان ترشیپسندها دارد. اگر شما هم از خیر هیچ نوع ترشی نمیگذرید و خودتان اهل ترشیانداختن هستید، همین حالا دستبهکار شوید. یادتان باشد طعم دلچسب این ترشی با خوراکها و خورشهایی که گوشت در آنها به کار برده باشد، به مراتب جذابتر خواهد بود.
به علاوه اگر به طعم ترشیهای مختلف علاقه مند هستید؛ مطالب زیر را به هیچ وجه از دست ندهید: