لیست کامل اسامی و تصاویر میوه های استوایی

میوه های استوای
دسته بندی: انواع میوه جات
4.5/5 - (6 امتیاز)

اگر تا به حال چندان از میوه های استوایی ایران و جهان استفاده نکرده‌اید و هنوز هم در مورد خرید آن‌ها مردد هستید، در مطلب پیش رو، درباره معروف‌ترین میوه های استوایی صحبت کرده‌ایم. این میوه‌های عجیب و غریب و رنگارنگ، با شکل‌های مجذوب‌کننده‌ای که دارند، سرشار از مواد معدنی و ویتامین‌های مختلف بوده و طیف گسترده‌ای از فواید را فراهم می‌کنند. در این مطلب هرآنچه که نیاز دارید، درباره نام و عکس انواع میوه های استوایی گردآوری شده است. همچنین معمولا میوه های استوایی اسم زیبایی دارند و به دلیل اینکه برخی از این میوه‌ها در ایران کشت نشده و تا حدودی جدید هستند، نام میوه های استوایی به انگلیسی را هم بیان کرده‌ایم. پیشنهاد می‌کنیم تا انتها با ما باشید و بعد از آن، با معرفی میوه های تابستان، جذاب ترین میوه های سال نیز آشنا شوید.

میوه های استوایی کدامند؟

میوه های استوایی کدامند؟

میوه استوایی هر میوه‌ای است که توسط درختان بومی مناطق استوایی تولید شود. مناطق استوایی چند ویژگی منحصربه‌فرد دارند که باعث می‌شود درختان و گیاهان این ناحیه متفاوت رشد کنند. بارزترین ویژگی مناطق استوایی، گرما است. این مناطق در تمام طول سال گرم و بسیار مرطوب بوده و برخی از آن‌ها هر ساله بارندگی زیادی را تجربه می‌کنند. طبیعتا گیاهان خود را با این آب و هوا وفق داده که بسیاری از میوه های استوایی رنگ‌های زیبا داشته و به غایت خوش‌طعم هستند. طرز مصرف میوه های استوایی و طعم میوه‌ها، با توجه به نوع آن‌ها متفاوت است. قیمت میوه های استوایی باتوجه به وارداتی بودن آن‌ها در مقایسه با دیگر میوه‌ها بیشتر خواهد بود. اکنون با معرفی لیست کامل اسامی میوه های استوایی همراه ما باشید. برخی از آن‌ها میوه‌ های جنگل آمازون که طعم آن ها شما را شگفت زده می کند! خواهند بود.

1. دراگون فروت (Dragon Fruit)

دراگون فروت (Dragon Fruit)

میوه اژدها که با نام پیتایا یا پیتاهایا نیز شناخته می‌شود، یکی از خوشمزه‌ترین میوه‌ها، با ظاهری منحصربه‌فرد و جذاب است که هر کسی را مشتاق خوردن می‌کند. این میوه در انواع پوست قرمز و زرد موجود بوده و برخی افراد مزه آن را مزه ترکیبی کیوی، گلابی و هندوانه توصیف می‌کنند که البته دانه‌ها طعمی آجیلی دارند. در یک وعده 170 گرمی از میوه اژدها مواد مغذی زیر یافت می‌شود:

ماده تشکیل‌دهنده مقدار
انرژی 102 کیلوکالری
کربوهیدرات 00/22 گرم
فیبر 00/5 گرم
پروتئین 00/2 گرم
کلسیم 00/31 میلی‌گرم
ویتامین C 00/4 میلی‌گرم

خواص میوه اژدها:

  • میوه اژدها سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند فلاونوئیدها، اسید‌فنولیک و بتاسیانین بوده که این مواد طبیعی سلول‌های شما را در برابر آسیب رادیکال‌های آزاد (مولکول‌هایی که منجر به سرطان و پیری زودرس می‌شوند)، محافظت می‌کنند.
  • به‌طور طبیعی بدون چربی و سرشار از فیبر است، که آن را یک میان‌وعده مناسب کرده و شما را برای مدت طولانی سیر نگه می‌دارد. بنابراین شاید بتوان از میوه اژدها به‌عنوان میوه لاغری یاد کرد.
  • این میوه حاوی پری‌بیوتیک است که باکتری‌های مفید مستقر در روده از آن تغذیه می‌کنند. در واقع وجود پری‌بیوتیک‌ها در بدن می‌تواند تعادل باکتری‌های خوب و بد در روده را بهبود بخشد. میوه اژدها به‌طور خاص، رشد پروبیوتیک‌های لاکتوباسیل و بیفیدوباکتری را تشویق کرده و این باکتری‌ها می‌توانند ویروس‌ها و باکتری‌های بیماری‌زا را از بین ببرند.
  • میوه اژدها سرشار از ویتامین C و سایر آنتی‌اکسیدان‌هاست که برای سیستم ایمنی بدن مفید خواهد بود.

میوه اژدها بطور کلی برای خوردن بی‌خطر است، اگرچه مطالعاتی واکنش‌های آلرژیک را گزارش کرده‌اند. علائم آلرژی نیز شامل تورم زبان، کهیر و استفراغ بوده است.

2. پاپایا (Papaya)

پاپایا (Papaya)

یکی دیگر از انواع میوه استوایی پاپایا بوده که کریستف کلمب آن را میوه فرشتگان نامید. این میوه شیرین و آبدار بوده و فواید بی‌شماری برای سلامت بدن دارد. پاپایا سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها، فلاونوئیدها، همچنین انواعی از ویتامین‌ها و مواد معدنی است که آن را به یکی از سالم‌ترین میوه‌های طبیعت تبدیل کرده است. این میوه بافت نرمی داشته و دانه‌هایش با وجود تلخی، خوراکی هستند. پاپایا بر خلاف میوه های کوهی، نو رسیده های رشد کرده در دل کوه، در مناطق استوایی یافت می‌شود.

یک پاپایای متوسط ​​شامل بیش از 200 درصد ویتامین C مورد نیاز روزانه است که به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کند. همچنین منبع خوبی از فولات، فیبر، فلز مس، پتاسیم و اسید پانتوتنیک است. یک پاپایای متوسط با وزن تقریبی 275 گرم حاوی مواد مغذی زیر است:

ماده تشکیل‌دهنده مقدار
انرژی 119 کیلوکالری
کربوهیدرات 00/30 گرم
فیبر 7/4 گرم
پروتئین 3/1 گرم
قند 58/21 گرم

خواص پاپایا:

  • پاپایا حاوی سطوح بالایی از آنتی‌اکسیدان و ویتامین‌های A،C و E بوده که در کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی موثر است.
  • دارای اسید‌فولیک بوده که برای تبدیل اسید‌آمینه هموسیستئین به اسیدهای آمینه کم‌ضرر ضروری است.
  • این میوه حاوی دو آنزیم پاپائین و کیموپاپائین بوده که هر دو آنزیم، پروتئین‌ها را هضم می‌کنند. در نتیجه برای عمل هضم و رفع ناراحتی‌های جزئی معده مفید است.
  • هم پاپائین و هم کیموپاپاین به دردهای حاد مانند دردهای ناشی از سوختگی یا کبودی کمک کرده و برای درمان شرایط التهابی مزمن مانند آرتریت و آسم نیز موثر هستند.
  • خوردن پاپایا که سرشار از ویتامین C است به تقویت سیستم ایمنی کمک کرده و به بدن اجازه می‌دهد با بیماری‌های باکتریایی و ویروسی مبارزه کند.
  • منبع خوبی از لیکوپن بوده و خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد.

مصرف پاپایا به‌طور کلی بی‌خطر است، اما برخی از افراد ممکن است واکنش‌های آلرژیک را تجربه کنند. پاپایا دارای قندهای طبیعی است، بنابراین اگر به هر دلیلی نیاز به پرهیز از شکر دارید، مقداری پاپایا بخورید که با نیازهای سلامتی شما مطابقت دارد.

3. میوه دوریان (Durian Fruit)

میوه دوریان (Durian Fruit)

دوریان که در آسیای جنوب شرقی پرطرفدار است، اغلب به دلیل طعم بسیار شیرین و بوی تندش، سلطان میوه‌ها نامیده می‌شود. اگرچه دوریان دارای چربی و کالری بیشتری نسبت به بسیاری از میوه‌های دیگر است، اما طیف گسترده‌ای از ویتامین‌ها و مواد معدنی را ارائه می‌کند که باعث می‌شود یک انتخاب غذایی خوب باشد. جالب آنکه در برخی از مناطق آسیا، مصرف میوه دوریان در وسایل حمل و نقل عمومی و هتل‌ها به دلیل بوی شدید آن ممنوع است. میوه دوریان با وزن تقریبی 243 گرم دارای مواد مغذی زیر است:

ماده تشکیل‌دهنده مقدار
انرژی 357 کیلوکالری
کربوهیدرات 00/66 گرم
فیبر 2/9 گرم
پروتئین 6/3 گرم
چربی 00/13 گرم
ویتامین C 9/47 میلی‌گرم

خواص دوریان:

  • دوریان دارای فولات بوده و فولات برای رشد مناسب سیستم عصبی مرکزی جنین ضروری است.
  • حاوی ویتامین C بسیار بالایی است، به‌خصوص زمانی که خام مصرف شود. کمبود ویتامین C می‌تواند منجر به درد مفاصل شده و مصرف کافی آن با کاهش درد مرتبط است.
  • این میوه سرشار از قندهای طبیعی است که پس از قرار گرفتن در معرض باکترهای روده طی هضم تخمیر می‌شوند. همچنین به‌عنوان یک پری‌بیوتیک عمل کرده و از سلامت روده حمایت می‌کند.
  • دوریان یک غذای پرانرژی است که انواع ویتامین‌های کلیدی مانند تیامین را فراهم کرده و باعث رفع سوتغذیه می‌شود.

اگرچه پتاسیم موجود در دوریان برای اکثریت مردم مفید است، اما افراد مبتلا به بیماری‌های کلیوی می‌بایست در مصرف این میوه احتیاط کنند.

4. لیچی (Lychee)

لیچی (Lychee)

لیچی از دیگر میوه‌ های استوایی و هم‌‌خانواده با رامبوتان است. این میوه در مناطق نیمه گرمسیری در سراسر جهان، به‌ویژه در چین رشد می‌کند. لیچی معمولا به خاطر طعم شیرین خود به‌صورت تازه خورده شده ولی گاهی‌ اوقات در بستنی‌ها یا به‌صورت آبمیوه، شربت و ژله نیز فرآوری می‌شود. همچنین این میوه دارای پوستی غیرقابل‌خوردن و با حالتی چرمی است که قبل از مصرف جدا می‌شود. یک وعده 100 گرمی از میوه تازه لیچی دارای مواد مغذی زیر خواهد بود:

ماده تشکیل‌دهنده مقدار
انرژی 66 کیلوکالری
کربوهیدرات 5/16 گرم
فیبر 3/1 گرم
پروتئین 83/0 گرم
چربی 44/0 گرم
قند 2/15 گرم
ویتامین C 5/71 میلی‌گرم

خواص لیچی:

  • لیچی منبع مناسبی از چندین ویتامین و ماده معدنی است. فراوان‌ترین ویتامین موجود در لیچی ویتامین C بوده و همچنین منبع مناسبی از مس و پتاسیم است. لیچی حاوی سطوح بالایی از پلی‌فنول‌های آنتی‌اکسیدانی نسبت به چندین میوه رایج دیگر است.
  • لیچی دارای اپی‌کاتچین، فلاونوئیدی که سلامت قلب را بهبود می‌بخشد بوده و خطر ابتلا به سرطان و دیابت را کاهش می‌دهد.
  • این میوه حاوی روتین است، یعنی فلاونوئیدی که به محافظت از بدن در برابر بیماری‌های مزمن مانند سرطان، دیابت و بیماری‌های قلبی کمک می‌کند.
  • دارای الیگونول بوده که ترکیبی از آنتی‌اکسیدان‌ها (پروآنتوسیانیدین‌ها) است و می‌تواند چربی شکمی، خستگی و التهاب را پس از ورزش کاهش دهد.
  • همچنین عصاره لیچی ممکن است به مبارزه با سرطان کبد کمک نماید.

5. انبه (Mango)‌

انبه (Mango)‌

انبه یک میوه استوایی است که انواع مختلفی دارد و امروزه به‌عنوان پایه اصلی غذاها و دسرهای متفاوت در سراسر جهان به کار می‌رود. صرف‌نظر از نوع انبه‌ای که می‌خرید، این میوه فواید سلامتی چشمگیری دارد. در حالی‌که انبه از نظر تاریخی فقط در پایان فصل خشک در دسترس بوده است، اما امروزه در تمام طول سال در فروشگاه‌های مواد غذایی یافت می‌شود. انبه منبع عالی برای مواد معدنی و ویتامین‌های A، C، K و مواد معدنی پتاسیم، بتاکاروتن، فولات، کولین و منیزیم است. همچنین یک انبه با وزن متوسط 165 گرم دارای مواد مغذی زیر خواهد بود:

ماده تشکیل‌دهنده مقدار
انرژی 99 کیلوکالری
کربوهیدرات 7/24 گرم
فیبر 6/2 گرم
پروتئین 4/1 گرم
چربی 6/0 گرم

خواص انبه:

  • ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌های موجود در انبه می‌توانند فواید سلامتی مهمی داشته باشند. به‌عنوان مثال، ویتامین K به انعقاد خون (لخته شدن) کمک کرده و جلوگیری از کم خونی را سبب می‌شود؛ همچنین نقش مهمی در تقویت استخوان‌ها دارد.
  • سرشار از ویتامین C است که برای تشکیل رگ‌های خونی و کلاژن مهم خواهد بود.
  • غنی از بتاکاروتن بوده و بتاکاروتن یک آنتی‌اکسیدان است که با رادیکال‌های آزاد مبارزه می‌کند. این مولکول‌ها می‌توانند به سلول‌های شما آسیب رسانده و منجر به سرطان شوند.
  • انبه منبع عالی منیزیم و پتاسیم بوده که هر دو با کاهش فشار خون مرتبط هستند.
  • منبع ترکیبی به نام مانگیفرین است که مطالعات اولیه نشان می‌دهد ممکن است التهاب قلب را کاهش دهد.
  • دارای آمیلاز و فیبر رژیمی بوده که می‌تواند در جلوگیری از یبوست مفید باشد. همچنین ترکیبات آمیلاز به حل شدن سایر موادغذایی در معده کمک کرده و نشاسته‌های سخت را تجزیه می‌کنند.
  • سرشار از فولات بوده که برای تقسیم سلولی سالم و تکثیر DNA استفاده می‌شود.

پوست انبه حاوی اوروشیول بوده و می‌تواند باعث ایجاد بثورات و واکنش‌های آلرژیک شود. در موارد نادر، برخی از افراد حتی ممکن است هنگام خوردن میوه پوست‌کنده، واکنش آلرژیک نشان دهند.

6. آناناس (Pineapple)

آناناس (Pineapple)

آناناس (Ananas comosus) یک میوه استوایی فوق‌العاده خوشمزه و سالم است. این میوه علی‌رغم نمای بیرونی خشن، بافت شیرین و لذیذی دارد که برای سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است. خوردن یک فنجان آناناس، نیاز روزانه شما به ویتامین C را تامین می‌کند. این میوه مملو از مواد مغذی، آنتی‌اکسیدان‌ها و سایر ترکیبات مفید بوده و معمولا به صورت پخته، کبابی یا تازه بریده شده مصرف می‌شود. آناناس و ترکیبات آن با چندین فواید سلامتی از جمله بهبود هضم و ایمنی و بهبودی پس از جراحی مرتبط هستند. در یک وعده آناناس به وزن 165 گرم مواد مغذی زیر موجود است:

ماده تشکیل‌دهنده مقدار
انرژی 83 کیلوکالری
کربوهیدرات 6/21 گرم
فیبر 3/2 گرم
پروتئین 00/1 گرم
چربی 7/1 گرم
ویتامین C 88 درصد

خواص آناناس:

  • آناناس تنها منبع غذایی شناخته شده بروملین است، ترکیبی از آنزیم‌هایی که پروتئین را هضم می‌کنند. بروملین، پروتئین را تجزیه کرده و عمل هضم غذا و جذب آن را آسان می‌کند.
  • بروملین آناناس، دارای خواص ضدالتهابی و تسکین‌دهنده درد است. این ویژگی هنگامی مفید است که شما عفونتی مانند سینوزیت یا آسیبی مانند رگ به رگ شدن یا سوختگی داشته باشید. همچنین درد مفاصل ناشی از آرتروز را جبران کرده و ویتامین C موجود در آب آناناس سطح التهاب را پایین نگه می‌دارد.
  • آناناس منبع غنی از آنتی‌اکسیدان‌هاست که ممکن است خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند بیماری قلبی، دیابت و برخی سرطان‌ها را کاهش دهد.

7. استارفروت (Star fruit)

استارفروت (Star fruit)

از دیگر میوه های استوایی لذیذ، میوه ستاره‌ای کارامبولا است. این میوه در مناطق گرمسیری مانند هند و مالزی فراوان بوده، اما امروزه به‌طور گسترده در سراسر جهان توزیع می‌شود. میوه ستاره‌ای وقتی نارس است سبز تیره بوده اما با رسیدن به زرد براق تبدیل می‌شود. میوه ستاره‌ای رسیده گوشتی، ترد و آبدار است و طعمی ملس دارد. هنگامی که میوه به صورت افقی برش داده می‌شود، شبیه یک ستاره است، به همین دلیل به آن میوه ستاره‌ای می‌گویند. این میوه منبع مناسبی از چندین ماده مغذی، به‌ویژه ویتامین C و فیبر است. یک استارفروت با وزن تقریبی 91 گرم دارای مواد مغذی زیر است:

ماده تشکیل‌دهنده مقدار
فیبر 00/3 گرم
پروتئین 00/1 گرم
ویتامین B5 52 درصد
ویتامین C 52 درصد
پتاسیم 3 درصد
مس 6 درصد
فولات 3 درصد

خواص میوه ستاره‌ای:

  • میوه ستاره‌ای کالری کمی داشته، اما فیبر و ویتامین C بالایی دارد و با توجه به محتوای کم‌کالری بسیار مغذی است.
  • سرشار از ترکیبات گیاهی از جمله کورستین، اسیدگالیک و اپی‌کاتچین است. این ترکیبات دارای خواص آنتی‌اکسیدانی قوی و فواید سلامتی مختلفی هستند.
  • همچنین ترکیبات گیاهی موجود در میوه ستاره‌ای، خطر کبد چرب و کلسترول را کاهش می‌دهند.

8. جک فروت (Jackfruit)

جک فروت (Jackfruit)

جک‌فروت یک میوه استوایی منحصر به فرد بوده که در سال‌های اخیر محبوبیت آن افزایش یافته است. طعم شیرین خاصی داشته و می‌توان از آن برای تهیه انواع دسرها استفاده کرد. جک‌فروت دارای پوست بیرونی سیخ‌دار و به رنگ سبز یا زرد است. گفته می‌شود طعم آن شبیه به ترکیبی از میوه‌های سیب، آناناس، انبه و موز است. از آنجایی‌که جک‌فروت قادر به مقاومت در برابر آب‌وهوای گرمسیری است، می‌تواند منبع اصلی کالری و کربوهیدرات برای افرادی باشد که در کشورهای در حال توسعه در معرض خطر گرسنگی قرار دارند. همچنین دانه‌هایش برای خوردن بی‌خطر هستند. این میوه دارای مشخصات تغذیه‌ای چشمگیری بوده و در 165 گرم از آن مواد مغذی زیر موجود است:

ماده تشکیل‌دهنده مقدار
انرژی 155 کیلوکالری
کربوهیدرات 00/40 گرم
فیبر 00/3 گرم
پروتئین 00/3 گرم
ویتامین A 10 درصد
ویتامین C 18 درصد

خواص جک فروت:

  • جک فروت شاخص گلیسمی پایینی داشته و مقداری فیبر و پروتئین را فراهم می‌کند که همگی ممکن است باعث کنترل بهتر قند خون شوند.
  • حاوی انواع مختلفی از آنتی‌اکسیدان‌هاست که ممکن است برای جلوگیری از پیشرفت چندین بیماری مزمن مانند بیماری قلبی و دیابت مفید باشد.
  • ویتامین‌های تقویت‌کننده سیستم ایمنی مانند ویتامین A و C در این میوه موجود بوده و مصرف آن برای کاهش خطر عفونت‌های ویروسی مفید است.
  • این میوه غنی از چندین ماده مغذی مانند ویتامین C بوده که سلامت پوست را بهبود بخشیده و روند پیری را کند می‌کند.

اگرچه برای اکثر افراد جک‌فروت بی‌خطر است، اما در برخی دیگر، حساسیت ایجاد کرده که باید در مصرف آن اعتدال را رعایت نمایند. علاوه براین، به دلیل پتانسیل این میوه در کاهش سطح قند خون، افراد مبتلا به دیابت در صورت مصرف منظم، ممکن است نیاز به تغییر دوز دارویی خود داشته باشند. با این وجود، مصرف جک‌فروت هرگز عوارض جانبی جدی را ایجاد نکرده است.

9. بلوبری (Blueberry)‌

بلوبری (Blueberry)‌

بلوبری، یک میوه استوایی معروف و خوشمزه است که قرابت نزدیکی با زغال‌اخته و هاکلبری دارد. انواع مختلفی از بلوبری وجود داشته که رنگ آن‌ها می‌تواند از آبی تا بنفش متغیر باشد. بلوبری Highbush و Lowbush دو گونه رایج آن است. این میوه طعم دلپذیر و شیرینی دارد. اغلب به‌صورت تازه خورده شده ولی می‌توان از آن در تهیه انواع شیرینی‌ها، مرباها، ژله‌ها و همچنین به‌عنوان طعم‌دهنده استفاده کرد. بلوبری کالری و چربی کمی داشته اما مقادیر مناسبی از فیبر را فراهم می‌کند. یک وعده 100 گرمی بلوبری خام دارای مواد مغذی زیر است:

ماده تشکیل‌دهنده مقدار
انرژی 57 کیلوکالری
چربی کل 3/0 گرم
کربوهیدرات 5/14 گرم
فیبر 4/2 گرم
پروتئین 7/0 گرم
آب 84 درصد

خواص بلوبری:

  • بیشتر کربوهیدرات‌های بلوبری از قندهای ساده مانند گلوکز و فروکتوز تشکیل شده‌اند. همچنین این میوه دارای امتیاز 53 در شاخص گلیسمی (GI) بوده و از آنجایی‌که این امتیاز نسبتا پایین است، بلوبری نباید باعث افزایش شدید قند خون شود. به عبارتی مصرف آن برای افراد مبتلا به دیابت بی‌خطر در نظر گرفته می‌شود.
  • ویتامین K1 یا فیلوکینون موجود در آن، در انعقاد خون نقش داشته و برای سلامت استخوان‌ها مفید است.
  • این میوه حاوی ویتامین C یا اسیداسکوربیک بوده که یک آنتی‌اکسیدان مهم برای سلامت پوست و عملکرد مناسب سیستم ایمنی به حساب می‌آید.
  • دارای مقادیر کافی از منگنز بوده که برای متابولیسم اسید‌ آمینه طبیعی، پروتئین، لیپید و کربوهیدرات مورد نیاز بدن ضروری است.
  • کوئرستین موجود در آن، با کاهش فشار خون و کاهش خطر بیماری قلبی مرتبط است.
  • بلوبری حاوی میریستین بوده که به پیشگیری از سرطان و دیابت کمک می‌نماید.
  • از اکسیداسیون کلسترول LDL (چربی بد) جلوگیری می‌نماید.
  • مصرف بلوبری نقش مهمی در جلوگیری از روند پیری ایفا می‌کند.
  • به‌طور مستقیم عملکرد مغز را بهبود بخشیده و باعث تقویت حافظه می‌شود.
  • سطح قند خون را کاهش داده و حساسیت به انسولین را ارتقا می‌دهد.

10. منگوستین (Mangostin)

منگوستین (Mangostin)

منگوستین یک میوه‌ استوایی عجیب و غریب، با طعمی ترش و شیرین است. در اصل متعلق به آسیای جنوب شرقی بوده اما در مناطق گرمسیری سراسر جهان یافت می‌شود. این میوه گاهی اوقات به‌عنوان ترنجبین بنفش نیز شناخته می‌شود، زیرا رنگ بنفش تیره آن هنگام رسیدن، به شدت خودنمایی می‌کند. از طرفی، گوشت درونی آن بسیار آبدار بوده و به رنگ سفید می‌درخشد. منگوستین کالری نسبتا کمی داشته، اما بسیاری از مواد مغذی ضروری بدن را فراهم می‌کند. یک وعده 196 گرمی از این میوه دارای مواد مغذی زیر است:

ماده تشکیل‌دهنده مقدار
انرژی 143 کیلوکالری
چربی کل 00/1 گرم
کلسترول 00/35 گرم
کربوهیدرات 5/3 گرم
فیبر 00/1 گرم
پروتئین 00/1 گرم
منگنز 10 درصد
مس 7 درصد
ویتامین C 9 درصد
ویتامین B9 یا ریبوفلاوین 6 درصد

خواص منگوستین:

  • ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در منگوستین برای عملکرد صحیح بدن، از جمله تولید DNA، انقباض عضلات، بهبود زخم، تقویت سیستم ایمنی و سیگنال‌دهی عصبی ضروری هستند.
  • گزانتون‌های موجود در منگوستین اثر ضدالتهابی داشته و ممکن است خطر ابتلا به بیماری‌های التهابی مانند سرطان، بیماری قلبی و دیابت را کاهش دهند.
  • ترکیبات گیاهی منگوستین می‌تواند رشد و گسترش سلول‌های سرطانی در بافت سینه، معده و ریه را مهار کنند.
  • یکی از بزرگترین دلایل شهرت منگوستین، کمک به کاهش وزن است. در واقع اثرات ضدالتهابی این میوه در ارتقا متابولیسم چربی و جلوگیری از افزایش وزن نقش دارد.
  • زانتون موجود در میوه منگوستین در حفظ سطح قند خون نرمال موثر است.
  • برخی از ترکیبات گیاهی موجود در منگوستین دارای خواص ضد باکتریایی بوده که می‌توانند به مبارزه با باکتری‌های مضر کمک نمایند.
  • این میوه تعداد سلول‌های ایمنی بدن را افزایش داده و به‌طور مستقیم به تقویت سیستم ایمنی می‌پردازد.
  • ظرفیت آنتی‌اکسیدانی و ترکیبات ضدالتهابی موجود در منگوستین از سلول‌های پوست در برابر آسیب‌های ناشی از قرار گرفتن در معرض نور خورشید و پیری محافظت می‌نماید.
  • عصاره منگوستین، ریسک فاکتورهای بیماری قلبی مانند کلسترول بد (LDL) و تری‌گلیسیرید را کاهش داده، در حالی که مقدار کلسترول خوب (HDL) را افزایش می‌دهد.
  • عصاره آن همچنین به جلوگیری از زوال عقلی، کاهش التهاب مغز و بهبود علائم افسردگی کمک می‌نماید.

11. رامبوتان (Rambutan)

رامبوتان (Rambutan)

رامبوتان میوه بومی آسیای جنوب شرقی بوده و در درختی رشد می‌کند که ارتفاع آن می‌تواند تا 27 متر برسد. این میوه به اندازه یک توپ گلف بوده، پوسته مودار داشته و ظاهر غیرقابل‌ انکار آن اغلب با خارپشت دریایی مقایسه می‌شود! گوشت سفید شفاف آن طعمی شیرین داشته و در عین حال بافتی خامه‌ای دارد. رامبوتان میوه‌ای بسیار مغذی بوده و چندین فایده از کاهش وزن و هضم بهتر تا افزایش مقاومت در برابر عفونت‌ها را ارائه می‌دهد. در یک وعده 100 گرمی از این میوه، مواد مغذی زیر موجود هستند:

ماده تشکیل‌دهنده مقدار
انرژی 82 کیلوکالری
چربی کل 21/0 گرم
کلسترول 00/0 میلی‌گرم
کربوهیدرات 87/20 گرم
فیبر 9/0 گرم
پروتئین 65/0 گرم
سدیم 00/11 میلی‌گرم

خواص رامبوتان:

  • رامبوتان سرشار از ویتامین C بوده که به بدن کمک می‌کند آهن را راحت‌تر جذب نماید. علاوه برآن حاوی مقدار کافی مس بوده که در روند صحیح رشد سلول‌های مختلف از جمله استخوان‌ها، مغز و قلب نقش دارند. البته ناگفته نماند مقادیر کمی منگنز، فسفر، پتاسیم، منیزیم، آهن و روی را نیز ارائه می‌دهد.
  • دارای فیبر نامحلول بوده که به تسریع انتقال مدفوع از روده کمک می‌کند، بنابراین احتمال یبوست را کاهش می‌دهد.
  • همچنین دارای فیبر محلول بوده که غذایی برای باکتری‌های مفید روده به حساب می‌آید. این باکتری‌ها نیز به نوبه خود اسیدهای چربی مانند استات، پروپیونات و بوتیرات را تولید می‌کنند که سلول‌های روده را تغذیه می‌نمایند.
  • التهاب را کاهش داده و علائم اختلالات روده از جمله سندرم روده تحریک‌پذیر (IBS)، بیماری کرون و کولیت اولسراتیو را مرتفع می‌نماید.
  • ترکیبات مختلف موجود در گوشت و پوست رامبوتان، سیستم ایمنی را تقویت می‌کنند.
  • رامبوتان کالری کمی داشته و سرشار از آب و فیبر است. این ترکیب از پرخوری جلوگیری کرده و فرد را برای مدت طولانی‌تری سیر نگه می‌دارد که در نهایت می‌تواند منجر به کاهش وزن شود.
  • غنی از ویتامین C بوده که تولید گلبول‌های سفید خونی را افزایش می‌دهد که در بدن برای مبارزه با عفونت‌ها ضروری هستند.
  • آنتی‌اکسیدان‌های موجود در پوست و دانه‌های رامبوتان، محافظت در برابر بیماری‌هایی چون سرطان، دیابت و مشکلات قلبی را ارائه می‌دهد.

12. میوه فیسالیس (Physalis)

میوه فیسالیس (Physalis)

این میوه با نام گیلاس زمینی نیز شناخته می‌شود. فیسالیس ظاهری شبیه فانوس و پوسته‌ای نازک و نارنجی رنگ دارد. طعم این میوه به آناناس و توت فرنگی نزدیک بوده و موردپسند اغلب افراد قرار می‌گیرد. پس از جدا کردن پوسته به میوه‌‌ای گرد می‌رسید که پر از دانه‌های ریز است. این میوه به صورت خام مصرف می‌شود اما بومیان مناطق استوا آن را به صورت پخته شده نیز می‌خورند. در هر یک عدد از این میوه استوایی مواد غذایی زیر وجود دارد:

ماده تشکیل‌دهنده مقدار
انرژی 2/5 کیلوکالری
چربی کل 00/0 گرم
کربوهیدرات 1/1 گرم
پروتئین 2/0 گرم

خواص فیسالیس:

  • این میوه حاوی ویتامین A است و با توجه به اینکه این ویتامین در ساختار لکه زرد چشم اهمیت زیادی دارد، پس مصرف فیسالیس به سلامت چشم کمک می‌کند.
  • خواص فیسالیس منجر به کاهش سطح کلسترول بد خون شده و بدین طریق برای سلامت قلب و عروق مفید است.
  • ویتامین A موجود در فیسالیس، محرک تولید گلبول‌های سفید خون است و در نتیجه منجر به تقویت سیستم ایمنی بدن خواهد شد.
  • این میوه سرشار از آنتی اکسیدان‌هایی است که سطح رادیکال‌های آزاد بدن را کاهش می‌دهد و از تشکیل سلول‌های سرطانی جلوگیری می‌کند؛ چراکه تجمع این رادیکال‌های آزاد منجر به آسیب سلولی خواهد شد.

13. میوه کیوانا یا کیوانو (Horned Melon)

میوه کیوانا یا کیوانو (Horned Melon)

کیوانا یکی از انواع میوه های استوایی عجیب و غریب است که با نام خیار آفریقایی یا خربزه شاخدار نیز شناخته می‌شود. پوست این میوه شبیه خربزه با سطحی ناهموار است. مزه کیوانا شبیه به خیاری است که طعم موز بدهد. البته توجه داشته باشید که این میوه دارای دو گونه سمی و غیر سمی است که گونه غیرسمی آن پوستی به رنگ نارنجی دارد. برای خوردن کیوانا آن را با چاقو برش داده و محتویات درون میوه را با قاشق خارج کنید. در هر 100 گرم از این میوه مواد مغذی زیر یافت می‌شود:

ماده تشکیل‌دهنده مقدار
انرژی 44 کیلوکالری
چربی کل 3/1 گرم
کربوهیدرات 00/8 گرم
پروتئین 8/1 گرم
سدیم 00/2 میلی‌گرم
ویتامین C 8 درصد
ویتامین B6 5 درصد

خواص کیوانا:

  • وجود مقادیر منیزیم و کلسیم در کیوانا به تقویت بافت سلول‌های استخوانی کمک می‌کند.
  • این میوه سرشار از آنتی اکسیدان‌هایی است که از سلول‌ها در برابر استرس اکسیداتیو جلوگیری کرده و مانع از آسیب سلولی خواهد شد.
  • باتوجه به اینکه در حدود 88 درصد کیوانا از آب تشکیل شده است، برای آبرسانی بدن بسیار مفید خواهد بود.
  • منیزیم موجود در کیوانا منجر به تنظیم قند خون می‌شود. همچنین شاخص گلیسمی این میوه پایین است، درنتیجه مصرف آن بر افزایش قند خون تاثیر چندانی نخواهد داشت.

14. میوه پشن فروت (Passion Fruit)

میوه پشن فروت (Passion Fruit)

پشن فروت یک میوه گرمسیری است که پوسته سخت به رنگ بنفش یا زرد دارد. پس از برش دادن این پوسته به میوه‌ای خمیری شکل و طلایی رنگ با دانه‌های فراوان می‌رسید. این میوه مزه عجیبی دارد و آن را ترکیبی از طعم‌های تند، اسیدی و شیرین توصیف می‌کنند. رنگ خاص این میوه باعث شده تا از آن در تزئین پیش غذا استفاده کنند. در هر 100 گرم از این میوه استوایی مواد غذایی زیر وجود دارد:

ماده تشکیل‌دهنده مقدار
انرژی 97 کیلوکالری
چربی کل 7/0 گرم
کربوهیدرات 00/23 گرم
پروتئین 2/2 گرم
قند 00/11 گرم
سدیم 00/28 میلی‌گرم
ویتامین C 50 درصد
ویتامین B6 5 درصد

خواص پشن فروت:

  • با توجه به اینکه پشن فروت دارای مقادیر زیادی پتاسیم است به تنظیم فشار خون کمک می‌کند و از این طریق برای سلامت قلب مفید خواهد بود.
  • مصرف این میوه برای سلامت دستگاه گوارش سودمند است، چراکه به آسانی هضم می‌شود. پشن فروت در ساختار خود دارای فیبر بوده و وجود این ماده غذایی از بروز مشکلات گوارشی مانند یبوست جلوگیری خواهد کرد.
  • وجود فلاونوئیدها و ویتامین C در پشن فروت به تنظیم عملکرد سیستم تنفسی کمک کرده و در زمان ابتلا به بیماری‌های تنفسی مانند آسم و سیاه سرفه مفید خواهد بود.
  • فولات و دیگر ترکیبات موجود در پشن فروت به رشد جنین و سلامت مادر در دوران بارداری کمک می‌کند.

15. میوه آکای بری (Acai)

میوه آکای بری (Acai)

همانطور که از نام این میوه مشخص می‌شود، آکای بری از خانواده توت‌ها و شبیه به بلوبری است که رنگ بنفشی دارد. از آکای بری در تزئین کیک و شیرینی استفاده می‌شود و میوه حساسی است که به سرعت خراب خواهد شد. طعم این میوه مانند دیگر بری‌ها است و طعمی بین توت سیاه و شکلات تلخ خواهد داشت. در برخی کشورها از پودر آکای بری در تهیه غذاها استفاده می‌شود. 100 گرم آکای بری منجمد شده دارای ارزش غذایی زیر است:

ماده تشکیل‌دهنده مقدار
انرژی 70 کیلوکالری
چربی کل 00/5 گرم
کربوهیدرات 00/4 گرم
فیبر 00/2 گرم
کلسیم 6 میلی گرم

خواص آکای بری:

  • وجود ترکیبات آنتوسیانین در آکای بری میزان کلسترول بد خون را کاهش می‌دهد و از این طریق منجر به حفظ سلامت قلب خواهد شد.
  • خواص آکای بری موجب پاکسازی و تقویت سلول‌های مغزی شده و بدین جهت برای بهبود حافظه و پیشگیری از ابتلا به آلزایمر مفید است.
  • آکای بری سرشار از آنتی اکسیدانی‌های مفید است که به سلامت بدن کمک کرده و سطح رادیکال‌های آزاد را کاهش می‌دهد.

16. میوه گواوا (Guava)

میوه گواوا (Guava)

درخت گواوا گونه‌ای همیشه سبز در مناطق استوایی است که میوه‌های کوچک به اندازه سیب دارد. پوست این میوه قابل خوردن است و بافت داخلی آن به رنگ قرمز و دارای دانه‌های متعدد خواهد بود. طعم گواوا را مشابه توت فرنگی توصیف کرده‌اند و به همین دلیل طرفداران زیادی دارد. از این میوه به عنوان طعم‌دهنده گوشت در تهیه برخی غذاها نیز استفاده می‌شود. در هر 100 گرم میوه گواوا مواد مغذی زیر وجود دارد:

ماده تشکیل‌دهنده مقدار
انرژی 68 کیلوکالری
چربی کل 00/1 گرم
کربوهیدرات 00/14 میلی‌گرم
پروتئین 6/2 گرم
سدیم 00/2 میلی‌گرم
ویتامین B6 5 درصد

خواص گواوا:

  • آنتی اکسیدان‌های موجود در گواوا سطح رادیکال‌های آزاد پوست را کاهش داده و به حفظ شادابی و لطافت پوست کمک می‌کند، همچنین مانع از پیری زودرس و ایجاد چین و چروک خواهد شد.
  • وجود ترکیباتی همچون فنول‌ها، یکوپن و کوسرتین از رشد سلول‌های سرطانی در بدن جلوگیری می‌کند.
  • مصرف میوه گواوا 12 درصد نیاز فیبر بدن را تامین نموده و بدین طریق به درمان مشکلات گوارشی مانند یبوست می‌پردازد.

17. میوه آتیس (Atis custard apple)

میوه آتیس (Atis custard apple)

ظاهر عجیب و قلبی شکل میوه آتیس شما را شگفت‌زده خواهد کرد. این میوه بافتی نرم و خامه‌ای شکل دارد و دارای طعمی نعنایی است. آتیس با نام قلب گاو نیز معروف است و در فیلیپین یافت می‌شود. اغلب افراد پس از مصرف این میوه به طعم آن علاقه‌مند خواهند شد. ارزش غذایی آتیس در هر 28 گرم  از این میوه در جدول زیر معرفی شده است:

ماده تشکیل‌دهنده مقدار
انرژی 3/28 کیلوکالری
چربی کل 2/0 گرم
کربوهیدرات 1/7 گرم
پروتئین 5/0 گرم
فیبر 7/0 گرم
کلسیم 4/8 میلی‌گرم
ویتامین C 4/5 میلی‌گرم

خواص آتیس:

  • مصرف این میوه حرکات روده را تسهیل کرده و به هضم غذا کمک می‌کند.
  • وجود ویتامین C در آتیس موجب می‌شود تا سیستم ایمنی بدن تقویت شود.

18. میوه چیکو (Chico)

میوه چیکو (Chico)

چیکو یک میوه استوایی است اما در مناطق گرمسیری ایران نیز پرورش داده می‌شود. پوسته این میوه به رنگ کرم تا قهوه‌ای است و گوشت درونی آن طعم شیرینی دارد. با مصرف این میوه انرژی زیادی در دسترس بدن قرار می‌گیرد. چیکو را می‌توان با پوست نیز میل کرد، اما در صورتی که به پوست آن علاقه‌مند نبودید، میوه را برش داده و بخش داخلی آن را نوش جان کنید. ارزش غذایی 100 گرم گوشت میوه چیکو در جدول زیر ارائه شده است:

ماده تشکیل‌دهنده مقدار
انرژی 293 کیلوکالری
چربی کل 1/1 گرم
کربوهیدرات 00/23 گرم
پروتئین 00/5 گرم
فیبر 1/6 گرم
آهن 00/1 میلی‌گرم
ویتامین C 00/15 میلی‌گرم

خواص چیکو:

  • وجود قندهای فروکتوز و ساکارز، این میوه را به ترکیبی پرانرژی تبدیل کرده است.
  • چیکو به آسانی هضم شده و پس از خوردن آن دچار مشکلات گوارشی نخواهید شد.
  • مقادیر زیاد آهن در این میوه منجر به تولید هموگلوبین خون شده و از ابتلا به کم خونی جلوگیری می‌کند.

19. میوه نارنگی ماندارین (Mandarin Orange)

میوه نارنگی ماندارین (Mandarin Orange)

این میوه شبیه نارنگی بوده و پوسته‌ای به رنگ نارنجی دارد که به آسانی جدا می‌شود. طعم شیرین و عطر فوق‌العاده ماندارین، آن را به میوه‌ای محبوب تبدیل کرده است. در کشورهای جنوب شرق آسیا مانند چین این میوه را نماد خوشبختی می‌دانند. در هر 100 گرم ماندارین مواد غذایی زیر وجود دارد:

ماده تشکیل‌دهنده مقدار
انرژی 53 کیلوکالری
چربی کل 31/0 گرم
کربوهیدرات 54/11 گرم
پروتئین 81/0 گرم
ویتامین C 7/26 میلی‌گرم

خواص ماندارین:

  • فلاونوئیدها و آنتی اکسیدان‌های موجود در این میوه، بدن را از آسیب رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند.
  • مصرف ماندارین موجب افزایش میزان سیترات در بدن شده و بدین طریق از ایجاد سنگ کلیه جلوگیری می‌نماید.

20. میوه اسپاندیاس پورپورآ (Sineguela)

میوه اسپاندیاس پورپورآ (Sineguela)

اسپاندیاس پورپورآ شبیه آلو است و طعم آن نیز مشابه دیگر آلوها ترشی ملایمی دارد. این میوه در حقیقت نوعی آلو است که در مناطق گرمسیر روییده و مورد استفاده قرار می‌گیرد. با استفاده از این میوه حتی می‌توانید لواشک تهیه کنید. ارزش غذایی 100 گرم اسپاندیاس پورپورآ در جدول زیر معرفی شده است:

ماده تشکیل‌دهنده مقدار
آب 9/65 گرم
فیبر 2/0 گرم
پروتئین 09/0 گرم
کلسیم 1/6 میلی‌گرم

خواص اسپاندیاس پورپورآ:

  • مشابه دیگر انواع آلو به رفع مشکلات گوارشی مانند یبوست کمک می‌کند.
  • این میوه به دلیل وجود محتوای آب زیاد، بدن را آبرسانی و دهیدراته خواهد کرد.

21. میوه سانتول (Santol Cotton fruit)

میوه سانتول (Santol Cotton fruit)

سانتول یکی از میوه های استوایی است که پوسته‌ای سخت به رنگ کرم تا قهوه‌ای دارد. پوسته این میوه سفت بوده و برش دادن آن به آسانی دیگر میوه‌ها نخواهد بود. بافت داخلی سانتول نرم و لطیف بوده و در صورتی که کاملا رسیده باشد، طعم شیرینی دارد اما سانتول نارس ترش است. در هر 100 گرم از سانتول مواد غذایی زیر وجود دارد:

ماده تشکیل‌دهنده مقدار
انرژی 13 کیلوکالری
چربی 00/1 گرم
پروتئین 00/1 گرم
کربوهیدارت 00/26 گرم

میوه سانتول دارای فواید بسیاری است که می‌تواند به تقویت بدن و جلوگیری از ابتلا به برخی بیماری‌ها کمک کند.

22. میوه زرگیل یا لانگست (Langsat)

میوه زرگیل یا لانگست (Langsat)

زرگیل یکی از میوه های استوایی است که پوسته‌ای به رنگ قهوه‌ای داشته و بافت داخلی آن سفید رنگ و براق است. این میوه طعم ترشی و شیرینی دارد اما هسته‌های آن تلخ مزه هستند. برای خوردن زرگیل پوست آن را جدا کرده و بافت داخلی را نوش جان کنید. در هر 100 گرم از این میوه استوایی مواد مغذی زیر یافت می‌شود:

ماده تشکیل‌دهنده مقدار
انرژی 57 کیلوکالری
فیبر 00/20 میلی‌گرم
پروتئین 8/0 گرم
کربوهیدارت 5/9 گرم
کلسیم 00/20 میلی‌گرم

خواص زرگیل:

  • مصرف زرگیل به چربی‌سوزی کمک کرده و به همین دلیل برای رژیم‌های لاغری مفید خواهد بود.
  • وجود ویتامین A در این میوه به سلامت و تقویت بافت‌های استخوانی کمک می‌کند.
  • مصرف میوه زرگیل برای نرمی و لطافت پوست و درمان جوش و آکنه سودمند است.

23. میوه ساپادیل (Soursop)

میوه ساپادیل (Soursop)

میوه ساپادیل ظاهری عجیب دارد که پوسته آن به رنگ زرد یا سبز و خاردار است. این میوه طعمی مابین توت فرنگی و آناناس داشته که چندان قوی نیست. برای خوردن ساپادیل آن را برش داده و هسته‌ها را جدا کنید، چراکه هسته‌های این میوه خوردنی نیست. در برخی مناطق از ساپادیل در تهیه انواع اسموتی‌های ترکیبی استفاده می‌شود. به خاطر داشته باشید که این میوه با نام سورسوپ هم شناخته می‌شود. هر 100 گرم از این میوه استوایی حاوی مواد مغذی زیر است:

ماده تشکیل‌دهنده مقدار
انرژی 66 کیلوکالری
چربی 3/0 گرم
فیبر 3/3 گرم
پروتئین 00/1 گرم
کربوهیدارت 8/16 گرم
قند 00/14 گرم

خواص ساپادیل:

  • فرایند هضم را بهبود بخشیده و از بروز ناراحتی‌های گوارشی جلوگیری می‌کند.
  • کاهش فشار خون و پیشگیری از بیماری‌های قلبی از خواص این میوه است.
  • از جمله خواص ساپادیل می‌توان به کاهش التهاب در بیماری‌هایی مانند روماتیسک و آرتریت اشاره کرد.

24. میوه لوکوما (Lucuma)

میوه لوکوما (Lucuma)

لوکوما یکی از انواع میوه های استوایی گرد با پوسته‌ای به رنگ زرد یا سبز است. از این میوه در تهیه کیک و پودینگ استفاده می‌شود. میوه رسیده لوکوما بافتی دارد که در دهان آب می‌شود. درون این میوه هسته‌ای بزرگ وجود داشته و طعم آن چیزی شبیه به سیب زمینی شیرین است. ارزش غذایی هر 100 گرم میوه لوکوما در جدول زیر معرفی شده است:

ماده تشکیل‌دهنده مقدار
انرژی 8/143 کیلوکالری
چربی 2/0 گرم
فیبر 1/1 گرم
کربوهیدارت 2/33 گرم
کلسیم 00/16 میلی‌گرم

خواص لوکوما:

  • این میوه منبع فیبر است و به همین دلیل در بهبود فعالیت گوارشی مفید خواهد بود.
  • لوکوما به دلیل بافت نرم برای کودکان مناسب بوده و مواد مغزی مفیدی را به بدن آن‌ها وارد می‌کند.
  • این میوه می‌تواند جایگزینی طبیعی و مناسب برای قندهای مصنوعی باشد.
  • خواص آنتی اکسیدانی لوکوما از بروز بیماری‌هایی همچون سرطان پیشگیری خواهد کرد.

25. ساپوت سیاه (Black Sapote)

ساپوت سیاه (Black Sapote)

این میوه استوایی پوستی سبز رنگ داشته و درون آن گوشته‌ای به رنگ قهوه‌ای تیره وجود دارد. بافت ساپوت سیاه، نرم و سبک بوده و آن را به صورت پودینگ شکلاتی مصرف می‌کنند. رنگ متفاوت این میوه در مقایسه با دیگر میوه های استوایی جذاب است. در هر 150 گرم از ساپوت سیاه مواد غذایی زیر یافت می‌شود.

ماده تشکیل‌دهنده مقدار
انرژی 142 کیلوکالری
چربی 8/0 گرم
پروتئین 6/2 گرم
کربوهیدارت 00/34 گرم
پتاسیم 00/360 میلی‌گرم
ویتامین C 00/22 میلی‌گرم

خواص ساپوت سیاه:

  • ویتامین C و آنتی اکسیدان‌های موجود در این میوه، بدن را از آسیب رادیکال‌های آزاد محفوظ داشته و از ابتلا به برخی بیماری‌ها مانند سرطان جلوگیری می‌کند.
  • وجود مقادیر زیاد پتاسیم در ساپوت سیاه، از ایجاد مشکلات کلیوی پیشگیری خواهد کرد.

26. دست بودا (Buddha’s Hand)

دست بودا (Buddha’s Hand)

دست بودا یکی از عجیب‌ترین میوه های استوایی بوده که ظاهر آن شبیه دست است. بخش اصلی این میوه را پوست تشکیل می‌دهد که این پوست، طعم ترشی مشابه لیمو دارد. این میوه را به‌صورت خام مصرف می‌کنند، اما به‌عنوان چاشنی غذا نیز کاربرد دارد. ارزش غذایی هر 100 گرم از میوه دست بودا در جدول زیر ارائه شده است:

ماده تشکیل‌دهنده مقدار
انرژی 29 کیلوکالری
چربی 3/0 گرم
پروتئین 1/1 گرم
کربوهیدارت 3/9 گرم
فیبر 00/4 گرم
قند 5/2 گرم
ویتامین C 00/368 گرم

خواص دست بودا:

  • خواص ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی موجود در این میوه، برای کاهش خون‌ریزی و دردهای قاعدگی مفید است.
  • با خوردن میوه دست بودا، سیستم ایمنی بدن تقویت شده و این موضوع بهبود بیماری‌های عفونی مانند سرماخوردی و آنفولانزا را تسریع می‌کند.
  • به دلیل وجود فیبر، می‌توان از این میوه برای درمان مشکلات گوارشی مانند یبوست استفاده کرد.

27. میوه کیوکاملون (Cucamelon)

میوه کیوکاملون (Cucamelon)

این میوه به خیار ترش مکزیکی نیز شهرت دارد، چراکه طعم آن شبیه خیار است. سطح بیرونی کیوکاملون شبیه به هندوانه است اما اندازه‌ای مشابه بادام زمینی با پوست دارد. این میوه را می‌توانید شبیه خیار مصرف کنید. در هر 100 گرم کیوکاملون مواد غذایی زیر یافت می‌شود.

ماده تشکیل‌دهنده مقدار
انرژی 15 کیلوکالری
چربی 00/1 گرم
پروتئین 00/1 گرم
کربوهیدارت 00/4 گرم
فیبر 00/1 گرم
قند 00/2 گرم
ویتامین C 00/3 میلی‌گرم
آهن 00/1 میلی‌گرم

کیوکاملون به دلیل آنکه دارای مواد معدنی و ویتامین‌های مختلف است، برای بدن مفید بوده و به حفظ سلامت کمک می‌کند. با مصرف این میوه علاوه بر طعم و ظاهر جالب، از خواص کیوکاملون نیز بهره‌مند خواهید شد.

28. میوه فیجوا (Feijoa)

میوه فیجوا (Feijoa)

فیجوا میوه استوایی کوچک بیضی شکل بوده که بومی مناطق برزیل است. این میوه پوستی سبز رنگ داشته و بخش خوراکی آن سفید است. پس از برش دادن فیجوا، بخش درون آن را با قاشق میل کنید. جالب است بدانید که این میوه در مناطق شمالی ایران نیز یافت می‌شود. هر 100 گرم میوه فیجوا دارای مواد غذایی زیر است:

ماده تشکیل‌دهنده مقدار
انرژی 61 کیلوکالری
چربی 42/0 گرم
پروتئین 71/0 گرم
کربوهیدارت 21/15 گرم
ویتامین C 90/32 میکروگرم
سدیم 00/3 میلی‌گرم

خواص فیجوا:

  • شاخص گلیسمی این میوه پایین بوده و به آرامی جذب خون می‌شود؛ در نتیجه در افزایش قند خون تاثیر نخواهد داشت.
  • پتاسیم، فولات و آنتی اکسیدان‌های موجود در فیجوا به بهبود حافظه و قوای ذهنی کمک می‌کنند.
  • این میوه از طریق کنترل فشار خون، مانع از ابتلا به بیماری‌های قلب و عروقی خواهد شد.

29. میوه چری مویا (Cherimoya)

میوه چری مویا (Cherimoya)

چری مویا یکی از انواع میوه های استوایی خوشمزه و شیرین است که پوستی به رنگ سبز با سطح ناهموار دارد. گوشته داخلی این میوه به رنگ سفید و هسته‌دار است که بافت لطیف و نرمی دارد. می‌توانید بخش خوراکی این میوه را با قاشق جدا کرده و نوش جان کنید. برخی افراد خوشمزگی این میوه را هم‌سطح با آناناس و موز می‌دانند. نصف فنجان چری مویا تازه حاوی مواد مغذی زیر است:

ماده تشکیل‌دهنده مقدار
انرژی 60 کیلوکالری
چربی 00/1 گرم
پروتئین 00/1 گرم

خواص چری مویا:

  • این میوه خواص ضدباکتریایی داشته و به رفع التهاب کمک می‌کند.
  • چری مویا به دفع سموم از روده‌ها کمک کرده و سلامت دستگاه گوارش را تضمین می‌کند.
  • این میوه نیاز بدن به مواد مغذی مختلف را تامین کرده و مقادیر زیاد فیبر در آن باعث کاهش اشتها و لاغری خواهد شد.

30. میوه جابوتیکابا (Jaboticaba)

میوه جابوتیکابا (Jaboticaba)

این میوه به نام انگور برزیلی مشهور است و پوسته‌ای ارغوانی رنگ دارد که در داخل آن گوشته‌ای سفید و ژلاتینی با طعم شیرین دیده می‌شود. این میوه را به صورت خام، پخته، مربا یا آبمیوه مصرف می‌کنند. جابوتیکابا بر روی درخت ظاهر عجیبی دارد، چراکه بدون هیچ شاخه‌ای مستقیما و به صورت دانه دانه به تنه درخت متصل است. در هر 100 گرم از این میوه استوایی مواد مغذی زیر وجود دارد:

ماده تشکیل‌دهنده مقدار
انرژی 45 کیلوکالری
فیبر 6/0 گرم
پروتئین 00/1 گرم
کربوهیدرات 00/13 گرم
ویتامین C 22 میلی‌گرم

خواص جابوتیکابا:

  • ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در این میوه برای رشد جنین و تشکیل استخوان‌ها مفید است.
  • خوردن این میوه فعالیت سیستم گوارشی بدن را تنظیم کرده و برای درمان اسهال مفید خواهد بود.
  • مصرف جوشانده جابوتیکابا به رفع التهاب و درد گلو در زمان ابتلا به بیماری‌های عفونی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا کمک می‌کند.

31. میوه گاک (Gac)

میوه گاک (Gac)

گاک از لحاظ ظاهر، یکی از جالب‌ترین میوه های استوایی است. گاک پوسته‌ای نارنجی رنگ با خارهای ریز دارد که درون آن میوه‌ای به رنگ قرمز وجود دارد. این میوه را با نام کدو خاردار نیز می‌شناسند که به صورت خام مصرف می‌شود. جالب است بدانید که هسته‌های داخلی گاک نیز خوراکی هستند، طعم این میوه را شبیه آووکادو ولی شیرین‌تر از آن توصیف کرده‌اند. ارزش غذایی 100 گرم میوه گاک در جدول زیر ارائه شده است:

ماده تشکیل‌دهنده مقدار
انرژی 80 کیلوکالری
فیبر 6/1 گرم
پروتئین 1/2 گرم
کربوهیدرات 4/17 گرم
چربی 3/0 گرم

خواص گاک:

  • ویتامین C و آهن موجود در این میوه از ابتلا به کم خونی ناشی از فقر آهن جلوگیری می‌کند.
  • مصرف میوه گاک سطح کلسترول بد خون را کاهش می‌دهد.
  • وجود ویتامین A، گاک را به میوه‌ای مفید برای تقویت بینایی تبدیل کرده است.

32. میوه کمپداک (Cempedak)

میوه کمپداک (Cempedak)

کمپداک یک میوه استوایی بزرگ است که پوسته‌ای به رنگ قهوه‌ای روشن دارد. گوشته این میوه طعم شیرینی داشته و دانه‌های آن نیز خوراکی است. گوشته خوراکی کمپداک نرم و تا حدودی لزج است. این میوه را به صورت خام یا پخته شده مصرف می‌کنند. در هر 100 گرم کمپداک مواد غذایی زیر یافت می‌شود.

ماده تشکیل‌دهنده مقدار
انرژی 116 کیلوکالری
کربوهیدرات 6/28 گرم
چربی 4/0 گرم

خواص کمپداک:

  • مصرف این میوه از ایجاد تومورهای سرطانی جلوگیری خواهد کرد.
  • این میوه غنی از فیبر بوده و حرکت روده و فعالیت گوارشی را بهبود می‌بخشد.
  • از پوست کمپداک برای ساخت طناب استفاده می‌کنند.

33. میوه آکابی (Akebia)

میوه آکابی (Akebia)

پوسته بنفش رنگ آکابی، آن را به میوه‌ای متفاوت تبدیل کرده است. حالت این میوه بیضی شکل بوده و گوشته آن دارای بافتی نرم و سفید رنگ است. این میوه را در کنار غذا یا به صورت خام مصرف می‌کنند. آکابی طعم شیرین ملایمی داشته و پر از دانه‌های سیاه رنگ است. هر 100 گرم از این میوه استوایی حاوی مواد مغذی زیر خواهد بود:

ماده تشکیل‌دهنده مقدار
انرژی 24 کیلوکالری
فیبر 17/2 گرم
پروتئین 21/0 گرم
کربوهیدرات 02/6 گرم
چربی 21/0 گرم
کلسیم 6/12 میلی‌گرم

خواص آکابی:

  • این میوه دارای کلسیم است که برای استحکام بافت استخوان‌ها مفید خواهد بود.
  • آنتی اکسیدان‌های موجود در آکابی از رشد سلول‌های سرطانی پیشگیری می‌کند.

حالا با نام و عکس انواع میوه های استوایی آشنا هستید

اکنون که انواع میوه استوایی را به خوبی شناختید، می‌توانید مطلب دیگر ما درباره معرفی میوه بهار؛ دنیایی رنگارنگ و خوش عطر را نیز خوانده و با خواص فوق‌العاده این مجموعه جالب نیز آشنا شوید. اگر هوس خوردن میوه های استوایی را کرده‌اید‌ اما این میوه‌ها در نزدیکی شما در دسترس نیستند، به سادگی می‌توانید با سفارش آنلاین میوه از اسنپ‌فود هر کدام از میوه های استوایی بلوبری، پاپایا، آناناس و یا هر میوه دیگری را درب منزل تحویل بگیرید.

نظرات کاربران

صحرا
06.دی.1401

خیلی مقاله خوب و کاملی بود مخصوصا قسمت بلوبری اخه من عاشق طعم خوراکی هایی هستم که اسانس بلوبری دارن خلاصه که مرسی از مقاله خوبتون بازم از خواص میوه ها مقاله بزارید لطفا

    Snapp food
    06.دی.1401

    خوشحالیم که براتون مفید بوده و بهتون پیشنهاد کنیم حالا که طرفدار بلوبری هستید مقاله خواص بلوبری رو هم مطالعه کنید

سونیا
06.دی.1401

میوه های استوایی علاوه بر جذابیت ظاهریشون خواص بی نظیری هم دارن در حدی که میتونه به بیماری های قبلی هم کمک کنه یا خیلی هاشون برای پوست موثر هستن

    Snapp food
    06.دی.1401

    سلام به شما سونیا عزیز خوشحالیم که نظراتتون رو با ما به اشتراک میزارید. درسته میوه هایی مثل پایایا میتونه برای بیماری های قبلی یا سیستم ایمنی مفید باشه اما پیشنهاد می‌کنیم اگه به این مبحث علاقه دارید مقاله پاپایا چیست رو مطالعه کنید

فروزش
06.دی.1401

بسیار مطلب خوبی بود. این میوه ها رو از کجا میشه تهیه کرد ؟

    Snapp food
    06.دی.1401

    خوشحالبم که راضی بودید شما می‌تونید از طریق سایت های فروشگاهی مثل سایت ما میوه دلخواهتون رو سفارش بدید

ستاره
06.دی.1401

دمتون گرم عجب مقاله ای بود خواص بلوبری عین طعمش بی نظیره حتما امتحانش کنید

    Snapp food
    06.دی.1401

    سلام ستاره عزیز خیلی خوشحالیم که برامون کامنت میزارید و مطلب براتون مفید بوده اگر بیشتر دوست دارید درباره بلوبری بدونید پیشنهاد می‌کنیم مقاله بلوبری چیست را مطالعه کنید همچنین در صورت علاقه‌مندی به میوه های استوایی مقاله میوه پایایا هم میتونه براتون جذاب باشه