آشنایی با میوه های استوایی؛ سفر به مناطق گرمسیر کره زمین

میوه های استوایی
دسته بندی: انواع میوه جات
5/5 - (1 امتیاز)

اگر تا به حال چندان از میوه های استوایی ایران و جهان استفاده نکرده‌اید و هنوز هم در مورد خرید آنها مردد هستید، در مطلب پیش رو، درباره معروف‌ترین میوه های استوایی در ایران و جهان صحبت کرده‌ایم. این میوه‌های عجیب و غریب و رنگارنگ، با آن شکل‌های مجذوب‌کننده‌ای که دارند، سرشار از مواد معدنی و ویتامین‌های مختلف بوده و برای سلامتی طیف گسترده‌ای از فواید را فراهم می‌کنند. البته شاید با میوه های استوایی ویکی پدیا آشنا باشید. اما در ویکی پدیا فارسی اطلاعات کاملی در دست نیست. نگران نباشید در این مطلب هرآنچه که نیاز است برایتان گردآوری شده است. همچنین معمولا میوه های استوایی اسم زیبایی دارند و به دلیل اینکه برخی از این میوه‌ها در ایران کشت نشده و تا حدودی جدید هستند، نام میوه های استوایی به انگلیسی را هم برایتان بیان کرده‌ایم.

میوه های استوایی چیست؟

میوه استوایی هر میوای است که توسط درختان بومی مناطق استوایی تولید می‌شود. مناطق استوایی چند ویژگی منحصربه‌فرد دارند که باعث می‌شود درختان و گیاهان این ناحیه متفاوت رشد کنند. بارزترین ویژگی مناطق استوایی، گرما است. مناطق استوایی در تمام طول سال گرم و بسیار مرطوب بوده و برخی از مناطق هر ساله بارندگی زیادی را تجربه می‌کنند. طبیعتا گیاهان این منطقه خود را با این آب و هوا وفق داده و بسیاری از میوه های استوایی رنگ‌های زیبا داشته و به غایت خوش‌طعم هستند. اکنون با معرفی میوه های استوایی همراه ما باشید.

دراگون فروت (Dragon fruit)

دراگون فروت

میوه اژدها که با نام پیتایا یا پیتاهایا نیز شناخته می‌شود، یکی از خوشمزه‌ترین میوه‌ها، با ظاهری منحصربه‌فرد و جذاب است که هر کسی را مشتاق خوردن می‌کند. این میوه در انواع پوست قرمز و زرد موجود بوده و برخی افراد مزه آن را تلاقی بین کیوی، گلابی و هندوانه توصیف می‌کنند که البته دانه‌ها طعمی آجیلی دارند. در یک وعده 170 گرمی از میوه اژدها مواد مغذی زیر یافت می‌شود:

کالری 102
پروتئین 2 گرم
کربوهیدرات 22 گرم
فیبر 5 گرم
ویتامین C 4 میلی‌گرم
کلسیم 31 میلی‌گرم

میوه اژدها فواید بالقوه زیادی برای سلامتی دارد، از جمله:

  • سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند فلاونوئیدها، اسید‌فنولیک و بتاسیانین بوده که این مواد طبیعی از سلول‌های شما در برابر آسیب رادیکال‌های آزاد، مولکول‌هایی که منجر به سرطان و پیری زودرس می‌شوند محافظت می‌کنند.
  • بطور طبیعی بدون چربی و سرشار از فیبر است، که آن را یک میان‌وعده مناسب کرده و شما را برای مدت طولانی سیر نگه دارد. بنابراین شاید بتوان از آن بعنوان میوه لاغری یاد کرد.
  • حاوی پری‌بیوتیک، غذاهایی که باکتری‌های پروبیوتیک‌ و مفید مستقر در روده از آن تغذیه می‌کنند می‌باشد. درواقع وجود پری‌بیوتیک‌های بیشتر در بدن می‌تواند تعادل باکتری‌های خوب و بد در روده را بهبود بخشد و بطور خاص، میوه اژدها رشد پروبیوتیک‌های لاکتوباسیل و بیفیدوباکتری را تشویق کرده و این باکتری‌ها می‌توانند ویروس‌ها و باکتری ‌ای بیماری‌زا را از بین ببرند.
  • سرشار از ویتامین C و سایر آنتی‌اکسیدان‌هاست که برای سیستم ایمنی بدن مفید می‌باشد.

میوه اژدها بطور کلی برای خوردن بی‌خطر است، اگرچه مطالعاتی واکنش‌های آلرژیک را گزارش کرده‌اند. علائم آلرژی نیز شامل تورم زبان، کهیر و استفراغ بوده است.

پاپایا (Papaya)

پاپایا

از دیگر میوه های استوایی پاپایا بوده که کریستف کلمب آن را میوه فرشتگان نامید. این میوه شیرین و آبدار بوده، بعلاوه فواید سلامتی بی‌شماری دارد. این میوه سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها، فلاونوئیدها، همچنین انواعی از ویتامین‌ها و مواد معدنی است، که آن را یکی از سالم‌ترین میوه‌های طبیعت کرده است. این میوه بافت نرمی داشته و دانه‌هایش با وجود تلخی، خوراکی هستند.

یک پاپایای متوسط ​​حاوی بیش از 200 درصد ویتامین C مورد نیاز روزانه است که به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کند. همچنین منبع خوبی از فولات، فیبر، فلز مس، پتاسیم و اسید پانتوتنیک است. یک پاپایای متوسط با وزن تقریبی 275 گرم حاوی مواد مغذی زیر است:

کالری 119
پروتئین 1.3 گرم
کربوهیدرات 30 گرم
فیبر 4.7 گرم
شکر 21.58 گرم

از خواص پاپایا:

  • حاوی سطوح بالایی از آنتی‌اکسیدان و ویتامین‌های A، C و E بوده که در کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی موثر است.
  • دارای اسید‌فولیک بوده که برای تبدیل اسید‌آمینه هموسیستئین به اسیدهای آمینه کم‌ضرر ضروری است.
  • حاوی دو آنزیم پاپائین و کیموپاپائین بوده که هر دو آنزیم، پروتئین‌ها را هضم می‌کنند. به این معنی که می‌توانند به عمل هضم و و ناراحتی‌های جزئی معده کمک کنند.
  • هم پاپائین و هم کیموپاپاین به دردهای حاد مانند دردهای ناشی از سوختگی یا کبودی کمک کرده و برای درمان شرایط التهابی مزمن مانند آرتریت و آسم نیز موثر هستند.
  • خوردن پاپایا که سرشار از ویتامین C است به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و به بدن اجازه می‌دهد با بیماری‌های باکتریایی و ویروسی مبارزه کند.
  • منبع خوبی از لیکوپن بوده و خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد.

مصرف پاپایا بطور کلی بی‌خطر است، اما برخی از افراد ممکن است واکنش های آلرژیک را تجربه کنند. پاپایا دارای قندهای طبیعی است، بنابراین اگر به هر دلیلی نیاز به پرهیز از شکر دارید، مقداری بخورید که با نیازهای سلامتی شما مطابقت دارد.

میوه دوریان (Durian Fruit)

میوه دوریان

دوریان که در آسیای جنوب شرقی پرطرفدار است، اغلب به دلیل طعم بسیار شیرین و بوی تندش، سلطان میوه‌ها نامیده می‌شود. اگرچه دوریان دارای چربی و کالری بیشتری نسبت به بسیاری از میوه‌های دیگر است، اما طیف گسترده‌ای از ویتامین‌ها و مواد معدنی را ارائه می‌کند که باعث می‌شود یک انتخاب غذایی خوب باشد. جالب آنکه در برخی از مناطق آسیا، مصرف میوه دوریان در وسایل حمل و نقل عمومی و هتل‌ها به دلیل بوی شدید آن ممنوع است. میوه دوریان با وزن تقریبی 243 گرم دارای مواد مغذی زیر می‌باشد:

کالری 357
چربی 13 گرم
کربوهیدرات 66 گرم
فیبر 9.2 گرم
پروتئین 3.6 گرم
ویتامین C 47.9 میلی‌گرم

فواید سلامتی آن:

  • دارای فولات بوده و فولات برای رشد مناسب سیستم عصبی مرکزی جنین ضروری است.
  • حاوی ویتامین C بسیار بالایی است، بخصوص زمانی که خام مصرف شود. کمبود ویتامین C می‌تواند منجر به درد مفاصل شده و مصرف کافی آن با کاهش درد مرتبط است.
  • سرشار از قندهای طبیعی است که پس از قرار گرفتن در معرض باکترهای روده طی هضم تخمیر می‌شوند. همچنین بعنوان یک پری‌بیوتیک عمل کرده و از سلامت روده حمایت می‌کند.
  • دوریان یک غذای پرانرژی است که انواع ویتامین‌های کلیدی مانند تیامین را فراهم کرده و باعث رفع سوتغذیه می‌شود.

اگرچه پتاسیم موجود در دوریان برای اکثریت مردم مفید است، اما افراد مبتلا به بیماری کلیوی می‌بایست در مصرف این میوه احتیاط کنند.

لیچی (Lychee)

لیچی

لیچی از دیگر میوه‌ های استوایی و هم‌‌خانواده با رامبوتان است. این میوه در مناطق نیمه‌گرمسیری در سراسر جهان، بویژه در چین رشد می‌کند. لیچی معمولا به خاطر طعم شیرین خود بصورت تازه خورده شده ولی گاهی‌ اوقات در بستنی‌ها یا بصورت آب‌میوه، شربت و ژله نیز فرآوری می‌شود. همچنین این میوه دارای پوستی غیرقابل‌خوردن و با حالتی چرمی بوده که قبل از مصرف جدا می‌شود. یک وعده 100 گرمی از میوه تازه لیچی دارای مواد مغذی زیر می‌باشد:

کالری 66
پروتئین 0.83 گرم
چربی 0.44 گرم
کربوهیدرات 16.5 گرم
فیبر 1.3 گرم
ویتامین C 71.5 میلی‌گرم
شکر 15.2 گرم

لیچی منبع مناسبی از چندین ویتامین و ماده معدنی نیز می‌باشد. فراوان‌ترین ویتامین موجود در لیچی ویتامین C بوده و همچنین منبع مناسبی از مس و پتاسیم می‌باشد. گزارش شده است که این میوه حاوی سطوح بالایی از پلی‌فنول‌های آنتی‌اکسیدانی نسبت به چندین میوه رایج دیگر است. از دیگر فواید لیچی می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • دارای اپی‌کاتچین، فلاونوئیدی که سلامت قلب را بهبود می‌بخشد بوده و خطر ابتلا به سرطان و دیابت را کاهش می‌دهد.
  • حاوی روتین، فلاونوئیدی که به محافظت از بدن در برابر بیماری‌های مزمن مانند سرطان، دیابت و بیماری‌های قلبی کمک می‌کند می‌باشد.
  • دارای الیگونول بوده که ترکیبی از آنتی‌اکسیدان‌ها (پروآنتوسیانیدین‌ها) است و می‌تواند چربی شکمی، خستگی و التهاب را پس از ورزش کاهش دهد.
  • همچنین عصاره لیچی ممکن است به مبارزه با سرطان کبد کمک نماید.

انبه (mango)

انبه

از دیگر میوه های استوایی انبه بوده که انواع مختلفی دارد و امروزه بعنوان پایه اصلی غذاها و دسرهای مختلف در سراسر جهان به کار می‌رود. صرفنظر از نوع انبه‌ای که می‌خرید، این میوه فواید سلامتی چشمگیری دارد. در حالیکه انبه از نظر تاریخی فقط در پایان فصل خشک در دسترس بوده است، اما امروزه می‌توان آن را در تمام سال در فروشگاه‌های مواد غذایی یافت. انبه منبع عالی برای مواد معدنی و ویتامین‌های A، C، K، پتاسیم، بتاکاروتن، فولات، کولین و منیزیم می‌باشد. همچنین یک انبه با وزن متوسط 165 گرم دارای مواد مغذی زیر می‌باشد:

کالری 99
پروتئین 1.4 گرم
کربوهیدرات 24.7 گرم
چربی 0.6 گرم
فیبر 2.6 گرم
شکر 22.5 گرم

فواید انبه:

  • ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌های موجود در انبه می‌توانند فواید سلامتی مهمی داشته باشند. بعنوان مثال، ویتامین K به لخته شدن خون کمک کرده و جلوگیری از کم خونی را سبب می‌شود. همچنین نقش مهمی در تقویت استخواها دارد.
  • سرشار از ویتامین C است که برای تشکیل رگ‌های خونی و کلاژن سالم مهم است.
  • غنی از بتاکاروتن بوده و بتاکاروتن یک آنتی‌اکسیدان است که با رادیکال‌های آزاد که می‌توانند به سلول‌های شما آسیب برسانند و منجر به سرطان شوند، مبارزه می‌کند.
  • انبه منبع عالی منیزیم و پتاسیم بوده که هر دو با کاهش فشار خون و نبض منظم مرتبط هستند.
  • منبع ترکیبی به نام مانگیفرین است که مطالعات اولیه نشان می‌دهد ممکن است بتواند التهاب قلب را کاهش دهد.
  • دارای آمیلاز و فیبر رژیمی بوده که می‌تواند در جلوگیری از یبوست کمک کند. همچنین ترکیبات آمیلاز آن به حل شدن سایر موادغذایی در معده کمک کرده و نشاسته‌های سخت را تجزیه می‌کنند.
  • سرشار از فولات بوده که برای تقسیم سلولی سالم و تکثیر DNA استفاده می‌شود.

پوست انبه حاوی اوروشیول بوده و می‌تواند باعث ایجاد بثورات و واکنش‌های آلرژیک شود. در موارد نادر، برخی از افراد حتی ممکن است هنگام خوردن میوه پوست‌کنده، واکنش آلرژیک نشان دهند.

آناناس (pineapple)

آناناس

آناناس (Ananas comosus) یک میوه استوایی فوق‌العاده خوشمزه و سالم است. این میوه علی‌رغم نمای بیرونی خشن، بافت شیرین و لذیذی دارد و برای سیستم ایمنی بدن بسیار مفید بوده و خوردن یک فنجان از آن نیاز روزانه شما به ویتامین C را تامین می‌کند.  مملو از مواد مغذی، آنتی‌اکسیدان‌ها و سایر ترکیبات مفید بوده و معمولا به صورت پخته، کبابی یا تازه بریده شده مصرف می‌شود. آناناس و ترکیبات آن با چندین فواید سلامتی از جمله بهبود هضم، ایمنی و بهبودی پس از جراحی مرتبط هستند. در یک وعده آناناس به وزن 165 گرم مواد مغذی زیر موجود می‌باشد:

کالری 83
چربی 1.7 گرم
پروتئین 1 گرم
کربوهیدرات 21.6 گرم
فیبر 2.3 گرم
ویتامین C 88%

خواص آناناس:

  • آناناس تنها منبع غذایی شناخته شده بروملین است، ترکیبی از آنزیم‌هایی که پروتئین را هضم می‌کنند. بروملین، پروتئین را تجزیه کرده و عمل هضم غذا و جذب آن را آسان می‌کند.
  • بروملین آناناس، دارای خواص ضدالتهابی و تسکین‌دهنده درد است. این زمانی کمک می‌کند که شما عفونتی مانند سینوزیت یا آسیبی مانند رگ به رگ شدن یا سوختگی داشته باشید. همچنین درد مفاصل ناشی از آرتروز را جبران کرده و ویتامین C موجود در آب آناناس نیز سطح التهاب را پایین نگه می‌دارد.
  • آناناس منبع غنی از آنتی‌اکسیدان‌هاست که ممکن است خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند بیماری قلبی، دیابت و برخی سرطان‌ها را کاهش دهد.

استارفروت (Star fruit)

استارفروت

از دیگر میوه های استوایی لذیذ، میوه ستاره‌ای بوده که با نام کارامولا نیز شناخته می‌شود. این میوه در مناطق گرمسیری مانند هند و مالزی فراوان بوده، اما امروزه بطور گسترده در سراسر جهان توزیع می‌شود. میوه ستاره‌ای وقتی نارس است سبز تیره بوده اما با رسیدن به زرد براق تبدیل می‌شود. میوه ستاره‌ای رسیده گوشتی، ترد و آبدار است و طعمی ملس دارد. هنگامی که میوه به صورت افقی برش داده می‌شود، شبیه یک ستاره است، به همین دلیل به آن میوه ستاره‌ای می‌گویند. این میوه منبع مناسبی از چندین ماده مغذی، بویژه فیبر و ویتامین C می‌باشد. همچنین با وزن تقریبی 91 گرم دارای مواد مغذی زیر است:

فیبر 3 گرم
پروتئین 1 گرم
ویتامین C 52%
ویتامین B5 4%
مس 6%
پتاسیم 3%
فولات 3%

از خواص میوه ستارهای:

  • کالری کمی داشته اما فیبر و ویتامین C بالایی دارد. با توجه به محتوای کم‌کالری بسیار مغذی است.
  • سرشار از ترکیبات گیاهی از جمله کورستین، اسیدگالیک و اپی‌کاتچین است. این ترکیبات دارای خواص آنتی‌اکسیدانی قوی و فواید سلامتی مختلفی هستند.
  • همچنین ترکیبات گیاهی موجود در میوه ستاره‌ای، خطر کبد چرب و کلسترول را کاهش می‌دهند.

جک فروت (Jackfruit)

جک فروت

جک‌فروت یک میوه استوایی منحصر به فرد است که در سال‌های اخیر محبوبیت آن افزایش یافته است. طعم شیرین خاصی داشته و می‌توان از آن برای تهیه انواع دسرها استفاده کرد. جک‌فروت دارای پوست بیرونی سیخ دار و به رنگ سبز یا زرد است. گفته می‌شود طعم آن شبیه به ترکیبی از میوه‌های سیب، آناناس، انبه و موز است. از آنجاییکه جک‌فروت قادر به مقاومت در برابر آب و هوای گرمسیری است، می‌تواند منبع اصلی کالری و کربوهیدرات برای افرادی باشد که در کشورهای در حال توسعه در معرض خطر گرسنگی قرار دارند. همچنین دانه‌هایش برای خوردن بی‌خطر هستند. این میوه دارای مشخصات تغذیه‌ای چشمگیری بوده و در 165 گرم از آن مواد مغذی زیر موجود می‌باشد:

کالری 155
کربوهیدرات 40 گرم
فیبر 3 گرم
پروتئین 3 گرم
ویتامین A 10%
ویتامین C 18%

از دیگر خواص آن:

  • شاخص گلیسمی پایینی داشته و مقداری فیبر و پروتئین را فراهم می‌کند که همگی ممکن است باعث کنترل بهتر قند خون شوند.
  • حاوی انواع مختلفی از آنتی‌اکسیدان‌هاست که ممکن است برای جلوگیری از پیشرفت چندین بیماری مزمن مانند بیماری قلبی و دیابت مفید باشد.
  • ویتامین‌های تقویت‌کننده سیستم ایمنی مانند A و C در آن موجود بوده و مصرف این میوه برای کاهش خطر عفونت‌های ویروسی مفید می‌باشد.
  • این میوه غنی از چندین ماده مغذی مانند ویتامین C بوده که سلامت پوست را بهبود بخشیده و روند پیری آن را کند می‌کند.

اگرچه برای اکثر افراد جک‌فروت بی‌خطر است، اما در برخی از افراد حساسیت ایجاد کرده و آنها می‌بایست در مصرف آن اعتدال را رعایت نمایند. علاوه‌براین، به دلیل پتانسیل آن در کاهش سطح قند خون، افراد مبتلا به دیابت در صورت مصرف منظم این میوه، ممکن است نیاز به تغییر دوز دارویی خود داشته باشند. با این وجود، مصرف جک‌فروت هرگز عوارض جانبی جدی را ایجاد نکرده است.

بلوبری (Blueberry)

بلوبری

بلوبری، این میوه معروف و خوشمزه، قرابت نزدیکی با زغال‌اخته و هاکلبری دارد. انواع مختلفی از بلوبری وجود داشته که رنگ آنها می‌تواند از آبی تا بنفش متغیر باشد. بلوبری Highbush و Lowbush دو گونه رایج آن می‌باشند. این میوه طعم دلپذیر و شیرینی دارد. اغلب بصورت تازه خورده شده ولی می‌توان از آن در تهیه انواع شیرینی‌ها، مرباها، ژله‌ها و همچنین بعنوان طعم‌دهنده استفاده کرد. بلوبری کالری و چربی کمی داشته اما مقادیر مناسبی از فیبر را فراهم می‌کند. یک وعده 100 گرمی بلوبری خام دارای مواد مغذی زیر می‌باشد:

کالری 57
آب %84
پروتئین 0.7 گرم
کربوهیدرات 14.5 گرم
شکر 10 گرم
فیبر 2.4 گرم
چربی 0.3 گرم

بیشتر کربوهیدرات‌های بلوبری از قندهای ساده مانند گلوکز و فروکتوز تشکیل شده‌اند. همچنین این میوه دارای امتیاز 53 در شاخص گلیسمی (GI) بوده و از آنجاییکه این امتیاز نسبتا پایین است، بلوبری نباید باعث افزایش شدید قند خون شود. به عبارتی مصرف آن برای افراد مبتلا به دیابت بی‌خطر در نظر گرفته می‌شود. از دیگر فواید بلوبری:

  • ویتامین K1 یا فیلوکینون موجود در آن، در لخته شدن خون نقش داشته و برای سلامت استخوان‌ها مفید می‌باشد.
  • حاوی ویتامین C یا اسیداسکوربیک بوده که یک آنتی‌اکسیدان مهم برای سلامت پوست و عملکرد مناسب سیستم ایمنی به حساب می‌آید.
  • دارای مقادیر کافی از منگنز بوده که برای متابولیسم اسید‌آمینه طبیعی، پروتئین، لیپید و کربوهیدرات مورد نیاز می‌باشد.
  • کوئرستین موجود در آن، با کاهش فشار خون و کاهش خطر بیماری قلبی مرتبط است.
  • حاوی میریستین بوده که به پیشگیری از سرطان و دیابت کمک می‌نماید.
  • از اکسیداسیون کلسترول LDL (چربی بد) جلوگیری می‌نماید.
  • مصرف بلوبری نقش مهمی در جلوگیری از روند پیری ایفا می‌کند.
  • بطور مستقیم عملکرد مغز را بهبود بخشیده و باعث بهبود حافظه می‌شود.
  • سطح قند خون را کاهش داده و حساسیت به انسولین را بهبود می‌بخشد.

منگوستین (Mangostin)

منگوستین

منگوستین از دیگر میوه‌ های استوایی عجیب و غریب، با طعمی ترش و شیرین می‌باشد. در اصل متعلق به آسیای جنوب شرقی بوده اما می‌توان آن را در مناطق گرمسیری سراسر جهان یافت. این میوه گاهی اوقات بعنوان ترنجبین بنفش نیز شناخته می‌شود زیرا رنگ بنفش تیره آن هنگام رسیدن، به شدت خودنمایی می‌کند. از طرفی، گوشت درونی آن بسیار آبدار بوده و به رنگ سفید می‌درخشد. منگوستین کالری نسبتا کمی داشته، اما بسیاری از مواد مغذی ضروری بدن را فراهم می‌کند. یک وعده 196 گرمی از این میوه دارای مواد مغذی زیر می‌باشد:

کالری 143
کربوهیدرات 35 گرم
فیبر 3.5 گرم
چربی 1 گرم
پروتئین 1 گرم
ویتامین C %9
ویتامین B9 یا ریبوفلاوین %6
منگنز %10
مس %7

ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در منگوستین برای عملکرد صحیح بدن، از جمله تولید DNA، انقباض عضلات، بهبود زخم، تقویت سیستم ایمنی و سیگنال‌دهی عصبی ضروری هستند. از دیگر خواص این میوه:

  • گزانتون‌های موجود در منگوستین اثر ضدالتهابی داشته و ممکن است خطر ابتلا به بیماری‌های التهابی مانند سرطان، بیماری قلبی و دیابت را کاهش دهند.
  • ترکیبات گیاهی منگوستین می‌تواند رشد و گسترش سلول‌های سرطانی در بافت سینه، معده و ریه را مهار کند.
  • یکی از بزرگترین دلایل شهرت منگوستین، کمک به کاهش وزن است. در واقع اثرات ضدالتهابی این میوه در ارتقا متابولیسم چربی و جلوگیری از افزایش وزن نقش دارد.
  • زانتون موجود در میوه منگوستین در حفظ سطح قند خون نرمال موثر است.
  • برخی از ترکیبات گیاهی موجود در منگوستین دارای خواص ضد باکتریایی بوده که می‌توانند با مبارزه با باکتری‌های بالقوه مضر به سلامت سیستم ایمنی بدن کمک نمایند.
  • تعداد سلول‌های ایمنی بدن را افزایش داده و بطور مستقیم به تقویت سیستم ایمنی می‌پردازد.
  • ظرفیت آنتی‌اکسیدانی و ترکیبات ضدالتهابی موجود در منگوستین از سلول‌های پوست در برابر آسیب‌های ناشی از قرار گرفتن در معرض نور خورشید و پیری محافظت می‌نماید.
  • عصاره منگوستین، ریسک فاکتورهای بیماری قلبی مانند کلسترول LDL (بد) و تری‌گلیسیرید را کاهش داده در حالی که مقدار کلسترول HDL (خوب) را افزایش می‌دهد.
  • عصاره آن همچنین به جلوگیری از زوال عقلی، کاهش التهاب مغز و بهبود علائم افسردگی کمک می‌نماید.

رامبوتان (Rambutan)

رامبوتان

رامبوتان میوه‌ای بومی آسیای جنوب شرقی بوده و در درختی رشد می‌کند که ارتفاع آن تا 27 متر می‌تواند برسد. این میوه به اندازه یک توپ گلف بوده، پوسته مودار دارد و ظاهر غیرقابل‌انکار آن اغلب با خارپشت دریایی مقایسه می‌شود! گوشت سفید شفاف آن طعمی شیرین داشته و در عین حال بافتی خامه‌ای دارد. رامبوتان میوه‌ای بسیار مغذی بوده و چندین فایده از کاهش وزن و هضم بهتر تا افزایش مقاومت در برابر عفونت‌ها را ارائه می‌دهد. در یک وعده 100 گرمی از این میوه، مواد مغذی زیر موجود هستند:

کالری 82
چربی توتال 0.21 گرم
کلسترول 0 میلی‌گرم
کربوهیدرات 20.87 گرم
فیبر 0.9 گرم
پروتئین 0.65 گرم
سدیم 11 میلی‌گرم

رامبوتان سرشار از ویتامین C بوده که به بدن کمک می‌کند آهن را راحت‌تر جذب نماید. علاوه‌برآن حاوی مقدار کافی مس بوده که در روند صحیح رشد سلول‌های مختلف از جمله استخوان‌ها، مغز و قلب نقش دارد. البته ناگفته نماند مقادیر کمی منگنز، فسفر، پتاسیم، منیزیم، آهن و روی را نیز ارائه می‌دهد. سایر خواص این میوه:

  • دارای فیبر نامحلول بوده که به تسریع انتقال مدفوع از روده کمک می‌کند، بنابراین احتمال یبوست را کاهش می‌دهد.
  • دارای فیبر محلول بوده که غذایی برای باکتری‌های مفید روده به حساب می‌آید. این باکتری‌ها نیز به نوبه خود اسیدهای چربی مانند استات، پروپیونات و بوتیرات را تولید می‌کنند که سلول‌های روده را تغذیه می‌نمایند.
  • التهاب را کاهش داده و علائم اختلالات روده از جمله سندرم روده تحریک‌پذیر (IBS)، بیماری کرون و کولیت اولسراتیو را مرتفع می‌نماید.
  • ترکیبات مختلف موجود در گوشت و پوست رامبوتان، سیستم ایمنی را تقویت می‌نمایند.
  • رامبوتان کالری کمی داشته و سرشار از آب و فیبر است. این ترکیب از پرخوری جلوگیری کرده و فرد را برای مدت طولانی‌تری سیر نگه می‌دارد، که در نهایت می‌تواند منجر به کاهش وزن شود.
  • غنی از ویتامین C بوده که تولید گلبول‌های سفید خونی را که در بدن برای مبارزه با عفونت‌ها نیاز هستند، افزایش می‌دهد.
  • آنتی‌اکسیدان‌های موجود در پوست و دانه‌های رامبوتان، محافظت در برابر بیماری‌هایی چون سرطان، دیابت و مشکلات قلبی را ارائه دهد.

میوه های استوایی ارزش امتحان کردن را دارند!

اکنون که میوه های استوایی را به خوبی شناختید، می‌توانید مطلب دیگر ما درباره معرفی میوه بهار را نیز خوانده و با خواص فوق‌العاده این مجموعه جالب نیز آشنا شوید. اما اگر دلتان هوس میوه های استوایی را کرده‌ اما این میوه ها در نزدیکی شما در دسترس نیستند، به سادگی می‌توانید با سفارش آنلاین میوه از اسنپ‌فود هر کدام از میوه های استوایی بلوبری، پاپایا، آناناس و یا هر میوه دیگری را درب منزل تحویل بگیرید.

نظرات کاربران

صحرا
06.دی.1401

خیلی مقاله خوب و کاملی بود مخصوصا قسمت بلوبری اخه من عاشق طعم خوراکی هایی هستم که اسانس بلوبری دارن خلاصه که مرسی از مقاله خوبتون بازم از خواص میوه ها مقاله بزارید لطفا

    Snapp food
    06.دی.1401

    خوشحالیم که براتون مفید بوده و بهتون پیشنهاد کنیم حالا که طرفدار بلوبری هستید مقاله خواص بلوبری رو هم مطالعه کنید

سونیا
06.دی.1401

میوه های استوایی علاوه بر جذابیت ظاهریشون خواص بی نظیری هم دارن در حدی که میتونه به بیماری های قبلی هم کمک کنه یا خیلی هاشون برای پوست موثر هستن

    Snapp food
    06.دی.1401

    سلام به شما سونیا عزیز خوشحالیم که نظراتتون رو با ما به اشتراک میزارید. درسته میوه هایی مثل پایایا میتونه برای بیماری های قبلی یا سیستم ایمنی مفید باشه اما پیشنهاد می‌کنیم اگه به این مبحث علاقه دارید مقاله پاپایا چیست رو مطالعه کنید

فروزش
06.دی.1401

بسیار مطلب خوبی بود. این میوه ها رو از کجا میشه تهیه کرد ؟

    Snapp food
    06.دی.1401

    خوشحالبم که راضی بودید شما می‌تونید از طریق سایت های فروشگاهی مثل سایت ما میوه دلخواهتون رو سفارش بدید

ستاره
06.دی.1401

دمتون گرم عجب مقاله ای بود خواص بلوبری عین طعمش بی نظیره حتما امتحانش کنید

    Snapp food
    06.دی.1401

    سلام ستاره عزیز خیلی خوشحالیم که برامون کامنت میزارید و مطلب براتون مفید بوده اگر بیشتر دوست دارید درباره بلوبری بدونید پیشنهاد می‌کنیم مقاله بلوبری چیست را مطالعه کنید همچنین در صورت علاقه‌مندی به میوه های استوایی مقاله میوه پایایا هم میتونه براتون جذاب باشه