انواع آش و سوپ از خوشمزهترین و در عین حال سادهترین غذاها هستند که هم میتوان آنها را به عنوان غذای اصلی و هم به عنوان پیش غذا تهیه کرد. طرز تهیه انواع سوپ از آن دست رسپیهایی است که هر فردی با کمترین میزان تجربه در آشپزی میتواند آنها را تهیه کند. گرمای سوپ و مواد مغذی به کار رفته در آن، همیشه جذاب است؛ به ویژه در فصول سرد سال که علاقه مند به میل کردن یک غذای گرم هستیم.
ما در این مطلب قصد داریم که دستور تهیه تعدادی از خوشمزهترین انواع سوپ ها را مرور کرده و نگاهی به مراحل آماده سازی و طبخ آنها بیندازیم. با ما همراه باشید.
سوپ تره فرنگی
اولین سوپی که به توضیح آن میپردازیم سوپ تره فرنگی است. این سوپ طعمی عالی داشته و ظاهر آن نیز جذاب و وسوسه برانگیز است. سوپ تره فرنگی از انواع سوپ های بین المللی محسوب میشود که در دسته انواع سوپ رژیمی قرار میگیرد. این سوپ را در منوی غذایی بسیاری از رستورانها نیز خواهید یافت. طرز پخت سوپ تره فرنگی به سوپ کدو حلوایی شبیه است، با این تفاوت که به جای کدو حلوایی در آن از تره فرنگی استفاده میشود.
سوپ تره فرنگی | |
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | 30 دقیقه |
زمان پخت غذا | 30 تا 45 دقیقه |
میزان سختی | کم |
مواد لازم برای تهیه سوپ تره فرنگی
مواد اولیه تهیه این سوپ، همگی مفید هستند و در کنار هم یک وعده غذایی مقوی را تشکیل میدهند:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
تره فرنگی | 4 بوته |
سیب زمینی | 3 عدد |
هویج | 2 عدد |
پیاز | 2 عدد |
شیر | 1 لیوان |
آب مرغ | 4 لیوان |
خامه صبحانه | 1 بسته |
نمک، فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
طرز تهیه سوپ تره فرنگی
برای یادگیری روش پختن سوپ تره فرنگی، این مراحل را به خاطر داشته باشید:
- مرحله اول: آب مرغ را روی حرارت قرار دهید. سیب زمینیها را شسته، نگینی خرد کرده و به آب مرغ اضافه کنید.
- مرحله دوم: در ادامه طرز تهیه سوپ تره فرنگی؛ هویجها را نیز نگینی خرد کرده و به مواد داخل قابلمه اضافه کنید.
- مرحله سوم: مرحله بعد تره فرنگیها را خرد کرده و پیازها را به شکل خلالی باریک و ریز دربیاورید.
- مرحله چهارم: پس از آن باید تره فرنگیهای خرد شده را در یک تابه قرار داده و به همراه روغن زیتون و پیازهای خلالی شده، تفت کنید تا رنگ خام آنها تغییر پیدا کند.
- مرحله پنجم: سپس مقداری زردچوبه به این مواد در حال تفت دیدن بزنید و برای چیزی بین 5 تا 7 دقیقه تفت دادن ملایم را ادامه دهید.
- مرحله ششم: حالا نوبت آن میرسد که پیاز و تره فرنگی تفت داده شده را به مواد داخل قابلمه سوپ، اضافه کنید.
- مرحله هفتم: اجازه دهید که این مواد به خوبی پخته شده و سوپ به اصطلاح جا بیفتد.
- مرحله هشتم: زمانی که مطمئن شدید سوپ پخته شده، نوبت اضافه کردن نمک و فلفل میرسد. دقت داشته باشید که در اضافه کردن نمک و ادویهها زیاده روی نکنید.
- مرحله نهم: بعد از آن همه مواد را در مخلوط کن بریزید و پوره کنید. سپس شیر را به آنها اضافه کنید. در ادامه آنها را به قابلمهای منتقل کنید و اجازه بدهید تا حرارت ببینند.
- مرحله دهم: در مرحله آخر نیز خامه را در یک ظرف ریخته با دو قاشق سوپ مخلوط کنید و بعد این مخلوط را به قابلمه اضافه کنید. در نهایت سوپ تره فرنگی شما آماده است، نوش جان!
سوپ مرغ
در طرز تهیه انواع سوپ، سوپ مرغ را به شدت مفید و مقوی برای سرماخوردگی میدانند و آن را در دسته سوپهای رستورانی طبقهبندی میکنند. این سوپ برای سرماخوردگی بینظیر است. سوپ مرغ یک سوپ خوشمزه و مغذی است که ما در ادامه قصد داریم طرز تهیه آن را برای شما شرح دهیم.
سوپ مرغ | |
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | 30 دقیقه |
زمان پخت غذا | 45 تا 60 دقیقه |
میزان سختی | کم |
مواد لازم برای تهیه سوپ مرغ
دومین سوپ از میان سوپهای خوشمزه ایرانی، سوپ مرغ است. اطلاعات پخت آن به همراه مواد لازم در ادامه آمده است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
سینه مرغ | 250 گرم |
سیب زمینی | 2 عدد |
هویج | 2 عدد |
پیاز | 2 عدد |
جعفری | به میزان دلخواه |
لیمو ترش | 1 بسته |
نمک، فلفل و زردچوبه | به میزان کافی |
طرز تهیه سوپ مرغ
روش پختن سوپ مرغ به صورت مرحله به مرحله در متن زیر آمده است:
- مرحله اول: پیش از هر کاری باید یک پیاز را خرد کرده و به همراه مقداری روغن داخل قابلمه بریزید تا کمی تفت بخورد.
- مرحله دوم: پس از آن مرغ را به پیاز داخل قابلمه اضافه کنید.
- مرحله سوم: به اندازه دو لیوان آب به قابلمه اضافه کرده و اجازه دهید تا مرغ به همراه پیاز پخته شود.
- مرحله چهارم: حالا پیاز دیگر را خرد کرده و در ظرفی دیگر به همراه روغن تفت دهید. به این پیاز مقداری زردچوبه بزنید و آن قدر به سرخ کردن ادامه دهید تا به رنگ طلایی دربیاید.
- مرحله پنجم: مرغ را که پخته شده از قابلمه قبلی خارج کرده و آن را ریش ریش کنید. تکههای مرغ را به ظرف جدید و پیاز سرخ شده اضافه کنید.
- مرحله ششم: حالا باید در این قابلمه به اندازه 4 لیوان آب اضافه کرده و بگذارید تا به نقطه جوش برسد.
- مرحله هفتم: سپس هویجهای نگینی خرد شده را نیز به این قابلمه اضافه کنید. بعد از گذشت ۱۵ دقیقه از پخت هویجها، سیب زمینیها را نیز نگینی خرد کرده و به این ترکیب اضافه کنید.
نکته: در نظر داشته باشید که سیب زمینیها از هویجها زودتر پخته و له میشوند. به همین دلیل اول باید هویجها پخته شوند.
- مرحله هشتم: در ادامه آموزش پخت سوپ خوشمزه مرغ، باید جعفری ساطوری شده را با نمک و فلفل به این ترکیبات اضافه کنید.
- مرحله نهم: بعد از گذشت ۳۰ الی ۴۵ دقیقه که سبزی جعفری شما نیز به خوبی پخت، سوپ را از روی حرارت برداشته و در نهایت با آب لیموترش و جعفری ساطوری شده تزیین کنید. سوپ مرغ شما آماده است، نوش جان!
سوپ شیر
اگر از عاشقان لبنیات باشید، سوپ شیر برای شما لذیذ و دلچسب خواهد بود. سوپ شیر، در طرز تهیه یک سوپ خوشمزه؛ رتبه اول جهان را دارد. یک سوپ پرمصرف و معروف که انواع مختلفی داشته و با مواد متنوعی طبخ میشود. برخی از افراد در سوپ شیر همانند سوپ قارچ، خامه استفاده میکنند که البته کالری سوپ را افزایش خواهد داد. یکی از انواع محبوب سوپ شیر ترکیب جو پرک یا جو پوست کنده است که طعمی همانند سوپ جو پرک به آن خواهد داد. سوپ شیر را در حالت کلی به عنوان یک پیش غذا سر میکنند که البته ممکن است برای ایجاد یک ترکیب رنگ خلاقانه در سوپ نهایی از ذرت نیز استفاده شود.
سوپ شیر | |
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | 30 دقیقه |
زمان پخت غذا | 20 تا 30 دقیقه |
میزان سختی | کم |
مواد لازم برای تهیه سوپ شیر
مواد لازم در آموزش پخت سوپ شیر، به شرح زیر هستند:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
سینه مرغ | 1 تا 2 عدد |
جو پرک | 100 گرم |
قارچ | 250 گرم |
پیاز | 2 عدد |
جعفری | به میزان دلخواه |
آب لیمو ترش | به میزان دلخواه |
نمک، فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
هویج | 1 عدد |
شیر | نیم لیتر |
طرز تهیه سوپ شیر
طرز تهیه سوپ شیر به هیچ وجه سخت نیست و کافی است مراحل زیر را با دقت و حوصله انجام دهید:
- مرحله اول: سینههای مرغ را با یک پیاز چهار قسمت شده و چهار لیوان آب در ترکیب با نمک، در قابلمهای ریخته و آن را بر روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش آید.
- مرحله دوم: بعد از به جوش آمدن آب، اجازه دهید که مرغ به آرامی پخته شود. مرغ پخته شده را خنک کرده و ریش ریش کنید.
- مرحله سوم: بعد از آن پیاز دوم را نگینی خرد کنید و با روغن تفت دهید تا سبک شود. سپس زردچوبه را اضافه کرده و هویجهای نگینی خرد شده با جو پرک را به پیاز تفت داده شده اضافه کنید.
- مرحله چهارم: آب مرغ را نیز مرحله به مرحله صاف کرده و به هویج و پیاز تفت داده شده و جو پرک، اضافه کنید.
- مرحله پنجم: حرارت زیر قابلمه را کم کنید تا جو پرک به ته قابلمه نچسبیده و لعابدار شود. مدت زمانی که جو پرک برای لعابدار شدن نیاز دارد، چیزی نزدیک به 2 ساعت است.
- مرحله ششم: بعد از لعابدار شدن، مرغهای ریش ریش شده را با شیر، به قابلمه اضافه کنید و ۲۰ دقیقه اجازه دهید تا با حرارت ملایم تمام مواد ترکیب شوند.
- مرحله هفتم: قارچهای خرد شده را در یک ماهیتابه به همراه مقدار کمی روغن تفت دهید. قارچها را به قابلمه سوپ در حال پخت خود، اضافه کنید.
- مرحله هشتم: در پایان نوبت به اضافه کردن نمک و فلفل سیاه میرسد. با اضافه کردن ادویه، کمی زمان دهید تا سوپ به خوبی جا بیفتد.
سوپ قارچ
از طعم بینظیر قارچ به خصوص در سوپ نمیتوان گذشت. بنابراین، توصیه میکنیم که اگر به طعم قارچ علاقه دارید، این دستور پخت را از دست ندهید. در طرز تهیه انواع سوپ، سوپ قارچ در دسته انواع سوپ ساده و راحت قرار میگیرد و مراحل پخت آن، شباهت زیادی به مراحل پخت سوپ عدس دارد. تفاوتی که این دو نوع سوپ با یکدیگر دارند در این است که سوپ قارچ را با خامه طبخ میکنند، اما در طرز تهیه سوپ دال عدس، استفاده از خامه به دلخواه است و در دسته مواد اولیه قرار داده نمیشود. در ادامه طرز تهیه سوپ خوشمزه قارچ را به شما آموزش خواهیم داد.
سوپ قارچ | |
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | 30 دقیقه |
زمان پخت غذا | 30 تا 45 دقیقه |
میزان سختی | کم |
مواد لازم برای تهیه سوپ قارچ
مواد لازم برای تهیه سوپ قارچ، به شرح زیر هستند. البته در تهیه انواع سوپ با ماهیچه نیز میتوان از قارچ استفاده کرد که باعث میشود طعم بهتری به خود بگیرد.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
خامه | 4 قاشق غذاخوری |
جو پرک | نصف پیمانه |
قارچ | نیم کیلو |
پیاز | 1 عدد |
آرد سفید | 4 قاشق غذاخوری |
آب | 3 لیوان |
نمک، فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
آب مرغ | 3 لیوان |
شیر | 4 لیوان |
طرز تهیه سوپ قارچ
طرز تهیه سوپ قارچ به شرح زیر است:
- مرحله اول: در مرحله اول، پیاز را نگینی خرد کرده و با یک قاشق غذاخوری روغن در قابلمه تفت بدهید تا سبک شود.
- مرحله دوم: سپس قارچها را شسته، ورقهای خرد کرده و به پیاز تفت داده شده اضافه کنید.
- مرحله سوم: در مرحله بعد از طرز تهیه انواع سوپ و آموزش سوپ قارچ، قارچها را خوب حرارت دهید تا آب انداخته و سپس آب آنها تبخیر شود.
- مرحله چهارم: بعد از جمع شدن آب قارچها، آرد را به قابلمه اضافه کنید.
- مرحله پنجم: حالا باید با کم کردن حرارت زیر قابلمه، فرصت دهید تا طعم خامی آرد به خوبی رفع شود.
- مرحله ششم: پس از سپری شدن چیزی در حدود 4 تا 5 دقیقه، نوبت به اضافه کردن آب مرغ به قابلمه میرسد. دقت داشته باشید که با اضافه کردن آب مرغ، باید هم زدن را نیز ادامه دهید تا ذرات آرد به هم نچسبیده و به شکل گولهای درنیاید.
- مرحله هفتم: سپس آب و شیر را نیز به این ترکیب اضافه کنید و اجازه بدهید که قارچها به خوبی مغزپخت شوند. ۳۰ دقیقه که گذشت جو پرک را نیز به قابلمه اضافه کنید.
- مرحله هشتم: در ادامه با اضافه کردن نمک، فلفل و طعم دهندهها، سوپ را طعمدار کنید. در قابلمه را نیمه باز گذاشته و اجازه بدهید سوپ جا بیفتد.
- مرحله نهم: در نهایت خامه را نیز خوب هم بزنید تا یکدست شود و آن را به سوپ خود اضافه کنید و تمام، سوپ قارچ شما آماده است؛ نوش جان!
سوپ جو
سوپ جو همیشه در سفرههای مهمانی و دورهمی ایرانیها جای دارد و یادگیری یک طرز تهیه خوب از آن خالی از لطف نخواهد بود. سوپ جو یک سوپ برای سرماخوردگی و گلودرد است و طعم بینظیری دارد. دقت کنید که به دلیل وجود حجم زیادی جو در این سوپ، طبع آن به شدت سرد است. طبخ سوپ جو در سراسر جهان روشهای متعددی دارد که ما یک روش خانگی و ساده را در این مطلب برای شما در نظر گرفتهایم. نکته اینکه سوپ جو، از انواع سوپ های رژیمی محسوب میشود.
سوپ جو | |
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | 30 دقیقه |
زمان پخت غذا | 40 تا 50 دقیقه |
میزان سختی | کم |
مواد لازم برای تهیه سوپ جو
مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه این سوپ، به شرحی زیر هستند:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
جو پوست کنده | 1 پیمانه سر خالی |
هویج | 1 عدد |
سینه مرغ | 200 تا 300 گرم |
پیاز | 1 عدد |
گوجه فرنگی و رب گوجه فرنگی | به میزان دلخواه |
آب مرغ | 1 لیتر |
نمک، فلفل و زردچوبه | به میزان دلخواه |
آب لیمو | 1 تا 2 قاشق غذاخوری |
جعفری ساطوری شده | 100 گرم |
طرز تهیه سوپ جو
طریقه پخت سوپ جو به شیوه راحت و حرفهای در ادامه آمده است:
- مرحله اول: پیش از هر کاری باید جوها را شستشو داده و بگذارید که برای مدت 3 تا 4 ساعت، داخل یک کاسه خیس خورده و هر دانه آن حجیم شود.
- مرحله دوم: سپس جوهای خیس خورده شده را به همراه چهار لیوان آب، در قابلمه بریزید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید.
- مرحله سوم: بعد از این که جو آب انداخت، هویجهای نگینی خرد شده را نیز به آنها اضافه کنید.
- مرحله چهارم: در مرحله بعدی از طرز تهیه سوپ جو، آب مرغ را نیز با این ترکیب مخلوط کنید.
- مرحله پنجم: در گام بعدی پیازها را در یک تابه به شکل نگینی خرد کرده و تفت بدهید.
- مرحله ششم: گوشت مرغ خرد شده را نیز به پیازهای تفت داده شده اضافه کنید و اجازه دهید که با نمک، فلفل و زردچوبه، مرغها به خوبی پخته شوند.
- مرحله هفتم: پس از پخته شدن مرغ، رب گوجه را به آنها اضافه کرده و به خوبی تفت دهید.
- مرحله هشتم: حالا گوجه فرنگیها را با رنده ریز، رنده کرده و به مخلوط پیاز و مرغ روی حرارت، بیفزایید.
- مرحله نهم: بعد از اینکه هویج و جو پخته شد، مواد داخل تابه را به آن اضافه کنید.
- مرحله دهم: اجازه دهید سوپ با حرارت ملایم پخته شود و هنگامی که سوپ جا افتاد، جعفریهای ساطوری شده و آب لیمو ترش را به سوپ اضافه کنید.
- مرحله یازدهم: در نهایت در طرز پخت سوپ خوشمزه جو، نمک، فلفل و چاشنی را به سوپ اضافه کنید و ۱۰ دقیقه اجازه بدهید تا تمام مواد ترکیب نهایی خود را تجربه کنند. پس از آن سوپ را به ظرف دلخواه منتقل کرده و با جعفری و لیمو آن را تزیین کنید. سوپ شما آماده است؛ نوش جان !
دنیای سراسر طعم و مزه انواع سوپ ها
همانطور که مشاهده کردید، طرز تهیه انواع سوپ به هیچ وجه سخت نیست. سوپها غذاهای سریعی هستند که با کمترین مواد اولیه میتوانید آنها را در منزل تهیه کنید. اما اگر باز هم چند قلم از مواد را برای پخت انواع سوپ در منزل نداشتید، نگران نباشید. سفارش آنلاین غذا به شما کمک میکند تا بتوانید بدون هیچ زحمتی سوپ مورد علاقه خود را نوش جان کنید.
نظرات کاربران