حریره بادام یکی از غذاها و دسرهای بسیار مقوی و پرخاصیت است و مصرف آن بیشتر برای کودکان یا نوزادانی که در سن رشد هستند، توصیه میشود. همچنین، حریره بادام برای کسانی که مشکل معده داشته یا معدهی حساسی دارند، یک انتخاب خوب است. به همین منظور، در این مقاله قرار است تا به طرز تهیه حریره بادام به سادهترین شکل ممکن بپردازیم. بنابراین، اگر شما نیز دوست دارید تا این دسر یا غذای خوشمزه و ساده را یاد بگیرید، تا انتهای مطلب همراه ما باشید. در ادامه، جدول مشخصات غذایی حریره بادام آمده است:
حریره بادام | |
تعداد نفرات | 2 نفر |
زمان آماده سازی | 10 دقیقه |
زمان پخت | 30 دقیقه |
میزان سختی | کم |
طرز تهیه حریره بادام به صورت مرحله به مرحله
حریره بادام از نظر طعم، بسیار شبیه به طعم فرنی آرد برنج است و تقریبا روش تهیه یکسانی نیز دارند. این غذا معمولا برای نوزادان و کودکان استفاده میشود و جایگزین خوبی برای سرلاک نوزاد است. مواد اولیه برای تهیه این وعده غذایی بسیار ساده و در دسترس است و به راحتی میتوانید آن را تهیه کنید.
مواد لازم برای تهیه حریره بادام
با این میزان از مواد اولیه شما میتوانید حریره بادام را برای 2 نفر تهیه کنید. البته امکان تغییر مقادیر نیز وجود دارد و اگر میخواهید برای نفرات بیشتری حریره را تهیه کنید، باید اندازهها را ضرب و تقسیم کنید. همچنین تهیه و آماده سازی این مواد به هزینهی کمی نیاز دارد و با مبلغ معقولی میتوانید حریره بادام را تهیه کنید.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
بادام | 6 عدد |
شیر | 1 لیوان |
شکر | 2 قاشق غذاخوری |
آرد برنج | 1 قاشق غذاخوری |
آب | به میزان کافی |
وانیل | به میزان دلخواه |
مراحل درست کردن حریره بادام خوشمزه و مقوی
در ادامه به آموزش تهیه حریره بادام میپردازیم. اما قبل از آن باید یادآوری کنیم که دستورهای متفاوتی برای طرز تهیه حریره بادام وجود دارد که در این مطلب، به سراغ سادهترین روش رفتهایم. کافیست برای دستور پخت حریره بادام به ترتیب زیر عمل کنید:
- مرحله اول: اولین مرحله برای درست کردن حریره بادام این است که بادامها را بشکنید و سپس آنها را در ظرف شیرجوش بریزید. سپس، نصف لیوان آب نیز به ظرف اضافه کرده و آن را روی حرارت متوسط قرار دهید تا آب به جوش آید.
- مرحله دوم: زمانی که آب به جوش آمد، باید زیر آن را خاموش کنید و بعد از این که کمی خنک شد، بادامها را آبکش کرده و روی آنها آب سرد بریزید.
- مرحله سوم: با انجام این کار، پوست بادامها جدا خواهد شد. در ادامه، بادامها را درون مخلوطکن یا آسیاب بریزید و بگذارید تا چند دقیقه به خوبی میکس شوند. باید پودر یکدستی حاصل شود.
- مرحله چهارم: بعد از این که بادام به این حالت رسید، باید شکر را به همراه آب به مخلوطکن اضافه کنید و بگذارید تا مواد مجددا با یکدیگر مخلوط شده و بافت یکدستی پیدا کنند.
- مرحله پنجم: در ادامه، مواد مخلوط شده را مجددا درون شیرجوش بریزید و روی حرارت قرار دهید. سپس شیر را نیز به آن اضافه کرده و شروع به هم زدن مواد کنید.
- مرحله ششم: بعد از این که شیر کمی داغ شد، نوبت به اضافه کردن آرد برنج میرسد. بعد از اضافه کردن آرد برنج نیز، باید همزدن مواد را تا جایی که به یک غلظت مناسب برسد، ادامه دهید. غلظت ایده آل در تهیه حریره بادام چیزی شبیه به ماست است.
- مرحله هفتم: بعد از رسیدن به این غلظت، باید زیر شیرجوش را خاموش کنید و اجازه دهید تا حریره بادام خنک شود. حریره بادام شما آماده است و میتوانید آن را در ظرف مورد نظرتان سرو کرده و نوش جان کنید! به همین سادگی…
طرز تهیه حریره بادام برای بزرگسالان
طرز تهیه حریره بادام برای بزرگسالان نیز دقیقا مطابق با روش بالا است و مطمئن باشید که عطر و بوی این حریره مقوی و خوشمزه، آنقدر عالی است که حتما باب طبع بزرگترها هم خواهد بود.
طرز تهیه حریره بادام برای 4 نفر
کافیست با 2 برابر شدن تعداد نفرات، مقدار مواد اولیه حریره بادام را هم 2 برابر کنید. به این شکل میتوانید با مقدار بیشتری از این دسر جادویی از کودکان یا اطرافیان خود پذیرایی کنید.
طرز تهیه حریره بادام برای نوزاد 4 تا 6 ماهه
حریره بادام یک غذای کامل برای نوزادان بین 4 تا 6 ماه است. از آنجایی که معدهی نوزدان بسیار حساس است، پس بهتر است تا غذایی بخورند که در عین سبک بودن برای آنها مفید باشد و حریره بادام دقیقا یک غذا با این ویژگیها است. برای این که حریره بادام را برای نوزدان درست کنید بهتر است تا دقیقا مطابق با روش بالا پیش بروید. البته، میتوانید شکر را کاملا حذف کرده یا اینکه میزان آن را کاهش دهید.
طرز تهیه حریره بادام با شیر خشک
از آنجایی که حریره بادام یک غذای کامل برای نوزدان و کودکان است، میتوانید با استفاده از شیر خشک، ارزش غذایی آن را برای آنها بیشتر کنید. به کار بردن شیر خشک در تهیه حریره بادام، سبب افزایش انرژی درونی و همچنین بهبود وضعیت استخوانهای کودک خواهد شد.
برای درست کردن حریره بادام با شیر خشک، تمام مراحل تهیه و آماده سازی آن را مطابق با آنچه که در روش بالا گفتیم پیش ببرید. تنها تفاوت این است که به جای استفاده از آرد برنج، باید شیر خشک را به مواد درون شیرجوش اضافه کرده و مواد را هم بزنید تا به غلظت مدنظر و دلخواه برسد.
طرز تهیه حریره بادام با نشاسته
یکی دیگر از موادی که در تهیه حریره بادام از آن استفاده میشود و میتواند جایگزین خوبی برای آرد برنج یا گندم باشد، نشاسته است. برای انجام این کار، مراحل ابتدایی درست کردن حریره بادام که شامل آماده سازی بادام است، کاملا شبیه به روشهای قبل است و پس از مرحله سوم ذکر شده در دستور بالا، باید یه این ترتیب عمل کنید:
- مرحله اول: بعد از اینکه بادامها را پوست گرفتید و چرخ کردید، آنها را در یک پارچه نازک ریخته و روی آن یک لیوان آب گرم بریزید. اجازه دهید تا شیره بادام به طور کامل خارج شود.
- مرحله دوم: حالا شیره بادام به دست آمده را درون یک کاسه بریزید. نشاسته را نیز به کاسه اضافه کرده و به خوبی هم بزنید. نشاسته باید کاملا حل شده و حالت گلوله گلوله در آن ایجاد نشود.
- مرحله سوم: در ادامه، این مواد را درون یک شیرجوش ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید. شکر را نیز به شیرجوش اضافه کرده و بگذارید تا شیره بادام گرم شود.
- مرحله چهارم: همزمان با گرم شدن شیره بادام، شروع به همزدن مواد کنید تا به یک غلظت مناسب برسد. بعد از رسیدن به غلظت ایده آل، حریره بادام شما آماده است و میتوانید آن را نوش جان کنید. اگر دوست داشته باشید میتوانید از پودر یا خلال بادام برای تزیین حریره استفاده کنید.
دستور پخت حریره بادام به پایان رسید و پیشنهاد میکنیم که اگر فرزندتان یا خود شما به طعم این دسر علاقه دارید، طرز تهیه فرنی را نیز مطالعه کنید. این دو دسر طعمهای بسیار نزدیکی دارند و میتوانید گاهی اوقات، آنها را جایگزین هم کنید.
طرز تهیه حریره بادام با آب
برخی از افراد ممکن است به لاکتوز درون شیر حساسیت داشته یا در کل، طعم شیر را دوست نداشته باشند. این افراد ممکن است فکر کنند که نمیتوانند حریره بادوم را تهیه و میل کنند، اما باید گفت که اینطور نیست!
شما میتوانید حریره بادام را بدون شیر نیز تهیه کنید. برای انجام این کار به آب، آرد برنج، بادام سابیده شده و یک شیرینکننده مانند عسل، شکر یا نبات نیاز دارید. برای تهیه حریره بادام بدون شیر باید طبق مراحل زیر عمل کنید.
- مرحله اول: از آنجایی که آرد برنج دارای نشاسته است، برای جلوگیری از گلوله شدن نشاسته، باید در ابتدای کار آن را در آب سرد حل کنید.
- مرحله دوم: بعد از حل کردن آرد برنج، شیرینکننده را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا حل شود.
- مرحله سوم: در ادامه باید آرد برنج شیرین شده و بقیه مواد را درون شیرجوش ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید و هم بزنید تا به غلظت مدنظر برسد.
در رابطه با این مطلب، باید بگوییم که اگر شما طعم بادام در حریره را دوست دارید، احتمالا از طرفداران حلوای بادام نیز خواهید بود. طرز تهیه حلوا بادام نیز به سادگی امکان پذیر است و میتوانید مطلب طرز تهیه حلوا بادام ، حلوای سنتی شهر تبریز را نیز مطالعه کنید.
طرز تهیه حریره بادام بدون آرد برنج
در نبود آرد برنج میتوانید برای درست کردن حریریه بادام، از برنج استفاده کنید. برای این منظور، به ازای 2 قاشق غذاخوری برنج خیسانده شده، به 2 قاشق غذاخوری بادام رنده شده، کمی نمک و 1 قاشق غذاخوری جعفری ساطوری شده نیاز است.
برای تهیه حریره بادام به این روش، پس از پوست گرفتن و چرخ کردن بادامها، آنها را با نصف پیمانه آب و مقدار گفته شده از برنج و نمک، به مدت 50 تا 60 دقیقه با حرارت ملایم بپزید. هنگامی که حریره بادام نرم شد و لعاب انداخت، جعفری را هم اضافه کرده و اجازه دهید 15 تا 20 دقیقه دیگر روی حرارت ملایم، جوش ریز بزند. در طول مدت پخت، گاهی حریره بادام را هم بزنید و اگر احساس کردید بیش از اندازه غلیظ است، مقداری آب جوش اضافه کنید. مقدار نمک این حریره باید بسیار کم باشد و حتی میتوانید آن را از دستور حذف کنید. استفاده از این نوع حریره بادام هم برای نوزادان 6 ماهه مناسب است.
فوت و فنهای تهیه حریره بادام
اگر میخواهید یک حریره بادام حرفه ای با طعمی عالی درست کنید، نکات زیر را به خاطر بسپارید:
- حریره بادام غذای حساسی است و خیلی زود میسوزد. بنابراین، در تمام مدت پخت، شعله ملایم را حفظ کرده و مرتب آن را هم بزنید.
- شما میتوانید از حریره سرد شده، تا 2 روز در یخچال نگهداری کنید. البته به یاد داشته باشید که باید حتما آن را در ظرفی دربسته بریزید.
- برای درست کردن حریره بادام برای نوزادان زیر 6 ماه، از شیر پاستوریزه استفاده کنید.
خواص حریره بادام
این غذای سبک و زود هضم، مقادیر قابل توجهی پروتئین، فیبر و مواد معدنی باارزش را در خود جای داده است. بنابراین، فواید حریره بادام فقط مختص نوزادان و کودکان نیست و برای هر قشری، از جمله زنان، مردان، ورزشکاران و حتی سالمندان هم مفید است. برای آگاهی بیشتر از خواص حریره بادام، ادامه مطلب را بخوانید:
خواص حریره بادام برای نوزاد
حریره بادام، اولین غذای جامدی است که پزشکان مصرف آن را برای نوزادان توصیه میکنند. زیرا مصرف این غذای کمحجم و سبک، برای نوزاد بسیار مفید است و میتواند در موارد زیر به سلامتی او کمک کند:
- کمک به تقویت و رشد نوزاد؛ شامل رشد قدی و وزنی
- کمک به گردش خون بهتر و سلامت قلب نوزاد
- پیشگیری از نرم شدن استخوانهای نوزاد در طی مراحل رشد
- تقویتکننده سیستم ایمنی بدن نوزاد
خواص حریره بادام برای بزرگسالان
مصرف حریره بادام، علاوه بر نوزادان برای بزرگسالان هم نافع است و خواص زیر را دارد:
- ایجاد رطوبت طبع در بزرگسالانی که خشکی مزاج دارند یا لاغر هستند.
- تقویتکننده سیستم ایمنی بدن
- افزایشدهنده نیروی جنسی و قوای عمومی بدن
- مفید برای پوست و مو
- برطرفکننده خلط گلو و سرفه
- درمانی طبیعی برای سرماخوردگی
- برطرفکننده یبوست مزاج
خواص حریره بادام برای ورزشکاران
بسیاری از مربیان بدنسازی، حریره بادام را در رژیم غذایی شاگردان خود میگنجانند. برخی از خواص حریره بادام برای ورزشکاران به شرح زیر است:
- افزایشدهنده توده عضلانی بدن
- کمک به عملکرد بهتر قلب
- تسهیلکننده گردش اکسیژن در خون
- تنظیمکننده فعالیتهای آنزیمی بدن
- منبعی برای دریافت چربیهای سالم
- مکمل انرژیزای طبیعی
خواص حریره بادام برای زنان
حریره بادام برای زنان نیز فواید بینظیری دارد که در ادامه به چند مورد از آنها اشاره میکنیم:
- اسید فولیک طبیعی
- مناسب برای دوران بارداری و پیشگیریکننده از نقصهای مادرزادی جنین
- برطرفکننده ضعف و کم خونی به ویژه در دوران قاعدگی
- افزایشدهنده شیر مادران
نکته: البته مادران شیرده میتوانند برای جلوگیری از ایجاد نفخ با حریره بادام، مقداری نبات هم به آن اضافه کنند.
نکته: اضافه کردن موادی مانند شیر، عسل یا شیره انگور به حریره بادام، آن را تبدیل به معجونی مقویتر میکند. البته دستورهای مشابه دیگری مانند طرز تهیه شیر بادام خانگی هم وجود دارند که مصرف آنها هم برای بانوان بسیار سودمند است.
خواص حریره بادام برای سالمندان
حریره بادام، غذایی مناسب برای سالمندان است و میتواند در موراد زیر به آنها کمک کند:
- بهبود دهنده قدرت حافظه
- محافظتکننده از سلامت پوست و مو
- آرامبخش
- کاهشدهنده امکان ابتلا به ناراحتیها و بیماریهای مزمن
- کاهشدهنده تنشهای عصبی
خواص حریره بادام طب سنتی
از دیدگاه طب سنتی، حریره بادام مزاجی گرم و تر دارد. این غذای خوشطعم و مفید، حاوی چربیهای سالم است و میتواند میزان کلسترول بد خون را تنظیم کند. همچنین، به دلیل داشتن کلسیم و فسفر، جلوی پوکی استخوان را میگیرد و در کاهش وزن و کاهش سطح قند خون هم موثر است. همچنین، مصرف این غذا به دلیل رطوبت طبع، مشکلات گوارشی مانند یبوست را برطرف میکند. اگر هم میپرسید مقدار کلسیم بادام چقدر است؟ در پاسخ میگوییم که کلسیم این نوع آجیل در سطح خوبی قرار داشته و میتواند بخشی از نیاز روزانه شما به کلسیم را تامین کند.
حریره بادام، غذایی کامل و مقوی برای نوزادان و بزرگسالان
در این مقاله طرز تهیه حریره بادام را به چند روش برای شما گفتیم. همه این روشها ساده است و زمان کمی از شما خواهد گرفت. بنابراین، توصیه میکنیم این دسر را به دفعات برای فرزند کوچک خود یا خودتان تهیه کرده و از خواص آن بهرهمند شوید.
البته، اگر بادام در منزل ندارید، میتوانید از اسنپ فود کمک بگیرید. برای این منظور، به قسمت سفارش آنلاین آجیل مراجعه کرده و بادام موردنظر خود را در مقدار موردنیاز، آنلاین سفارش دهید. خرید شما در مدت زمانی کوتاه و با بهترین کیفیت به دستتان خواهد رسید.
سلام طرز تهیه حریره بادام بدون شیر خیلی بدرد من خورد چون سه قلوهام اصلا مزه شیر پاکتی و شیر دوست ندارند مرسی
سلام میتونید طرز تهیه حریره بادام با شیر خشک را امتحان کنید.به کار بردن شیر خشک در تهیه حریره بادام سبب افزایش انرژی درونی و بهبود
وضعیت استخوانهای کودک خواهد بود.تنها به جای استفاده از آرد برنج باید شیر خشک را به مواد درون شیر جوش اضافه کنید و هم بزنید تا
به غلظت مدنظر و دلخواه برسد.یا از دستور طرز تهیه حریره بادام با نشاسته برای درست کردن حریره بادام استفاده کنید
سلام حریره بادام از چه سنی باید به کودکان و نوزادان بدهیم ؟ طرز تهیه حریره بادام برای نوزاد از کی شروع کنم یادبگیرم
سلام حریره بادام یک غذای کامل برای نوزدان بین 4 تا 6 ماه است. از آنجایی که معدهی نوزدان بسیار حساس است،
پس بهتر است تا غذایی بخورند که در عین سبک بودن برای آنها مفید باشد و حریره بادام دقیقا یک غذا با این ویژگیها است.
سلام حریره بادام برای کودکان نوپا خیلی خوبه ممنون از آموزش طرز تهیه حریره بادام خوبتون
سلام حریره بادام، اولین غذای جامدی است که پزشکان مصرف آن را برای نوزادان توصیه میکنند. حریره بادام خواص زیادی برای کودکان نوپا تا
بزرگسال ها دارد.خواص حریره بادام برای نوزاد: کمک به تقویت و رشد نوزاد؛ شامل رشد قدی و وزنی،کمک به گردش خون بهتر و سلامت قلب نوزاد،
پیشگیری از نرم شدن استخوانهای نوزاد در طی مراحل رشد ، تقویتکننده سیستم ایمنی بدن نوزاد
حریره بادام برای خانمی که تازه زایمان کرده یک دسر مقوی و خوب هستش قوای جسمی برمیگردونه
حریره بادام با شیر زود سریع درست میشه
سلام مصرف حریره بادام برای مادران شیرده خوب و مفید است و بانوان شیرده می تواند برای جلوگیری از ایجاد نفخ با حریره بادام، مقداری نبات به آن اضافه کنند.
حریره بادام با شیر و بدون شیر و حریره بادام با نشاسته و حریره بادام با شیر خشک و حریره بادام بدون آرد برنج زود و سریع درست میشود
خواص حریره بادام برای کودکان و بزرگسال ها زیاد هستش . ایجاد رطوبت طبع در بزرگسالانی که خشکی مزاج دارند یا لاغر هستند.
خاصیت و فایده های حریره بادام تقویتکننده سیستم ایمنی بدن ،افزایشدهنده نیروی جنسی و قوای عمومی بدن.
برطرفکننده یبوست مزاج و چنیدن خاصیت دیگر از حریره بادام که میتوانید در مقاله طرز تهیه حریره بادام بخوانید
سلام میشه حریره بادام را به جایی سرلاک به نوزاد داد
سلام حریره بادام جایگزین خوبی برای سرلاک نوزادان است اما دقت داشته باشید
زیادروی در هر خوراکی خوب نیست و با پزشک نوزاد مشورت کنید
سلام دختر من الا دو ماه نیم هستش میتونم بهش حریره بادام بدم ؟
سلام حریره بادام یک غذای کامل برای نوزدان بین 4 تا 6 ماه است
سلام حریره بادام چه خاصیتی برای سلامتی بدن دارد؟
سلام حریره بادام مزاجی گرم و تر دارد. این غذای خوشطعم و مفید، چربیهای سالم دارد و میتواند میزان کلسترول بد خون را تنظیم کند
و کلسیم و فسفری که دارد جلوی پوکی استخوان را میگیرد و در کاهش وزن و کاهش سطح قند خون تاثیر دارد.مصرف
این غذا به دلیل رطوبت طبع، مشکلات گوارشی مانند یبوست را برطرف میکند.
خواص حریره بادام برای سالمندان خیلی خوبه
صدای گوینده خیلی جذاب، خیلی خوشم امد
که هم میشه متن خوند هم آموزش صوتی گوش کرد
درست کردن حریره بادام خیلی دوست داشتم یاد بگیرم یک دستور پخت حریره بادام مادرم برای بچه ام داده بود گم کردم الا با خوندن این متن ها فهمیدم تهیه حریره بادام انقدرها سخت نیست یا شما راحت و روان نوشتی به هرحال حتما قطعا درست میکنم
سلام حریره بادام یکی از غذاها و دسرهای بسیار مقوی و پرخاصیت است و مصرف آن بیشتر برای کودکان یا نوزادانی که در سن رشد هستند
دسر حریره بادام برای همه سنین بزرگسال … و کسانی که مشکل معده یا معدهی حساسی دارند، یک انتخاب خوب است.طرز تهیه حریره بادام سخت
دشوار نیست و از نظر طعم، بسیار شبیه به طعم فرنی آرد برنج است و تقریبا روش تهیه یکسانی هم دارند
دسر حریره بادام برای همه سن ها عالی هستش خاصیت حریره بادام برای مادر و کودک فراموش نکنید
سلام حریره بادام دسری که برای تمام سنین مفید هستش خواص خاصیت این دسر خوشمزه برا ی کودکان
کمک به تقویت و رشد نوزاد؛شامل رشد قدی و وزنی و کمک به گردش خون بهتر و سلامت قلب نوزاد و حریره بادام باعث پیشگیری از نرم شدن استخوانهای نوزاد
در طی مراحل رشد و تقویتکننده سیستم ایمنی بدن نوزاد می شود .حریره بادام برای زنان نیز فواید بینظیری دارد اسید فولیک طبیعی دارد و
مناسب برای دوران بارداری و پیشگیریکننده از نقصهای مادرزادی جنین و برطرفکننده ضعف و کم خونی به ویژه در دوران قاعدگی و
افزایشدهنده شیر مادران که مادران شیرده میتوانند برای جلوگیری از ایجاد نفخ با حریره بادام، مقداری نبات هم به آن اضافه کنند