طرز تهیه انواع خورشت فسنجان

خورشت فسنجان
به این مقاله امتیاز دهید

خورشت فسنجان یکی از لذیذترین و اصیل‌ترین خورشت‌های مجلسی برای وعده ناهار و شام است که در روتین غذایی بسیاری از ایرانیان جای گرفته است. بعضی افراد فسنجان را با طعم شیرین ترجیح می‌دهند و بعضی افراد آن را به صورت ملس دوست دارند. همچنین مردم ایران از گوشت‌های مختلفی برای تهیه فسنجان استفاده می‌کنند که این موضوع باعث ایجاد انواع مختلفی از این خورشت خوشمزه شده است. در ادامه این مطلب قصد داریم طرز تهیه خورشت فسنجان با گوشت گوسفند، مرغ و بوقلمون را به شما آموزش دهیم. پس تا انتها همراه ما باشید.

خورشت فسنجان با گوشت قلقلی

پخت فسنجان با گوشت قلقلی یکی دیگر از روش‌های طرز تهیه این خورشت خوشمزه است که برای تهیه آن به مواد زیر نیاز دارید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
پیاز رنده شده 2 عدد
گوشت چرخ کرده 200 گرم
پیاز درشت 1 عدد
گردو آسیب شده 1.5 لیوان
رب انار 3 الی 4 قاشق غذاخوری
آلو خورشتی در صورت تمایل 8 عدد
کدو حلوایی رنده شده و تفت داده شده 4 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه خورشت فسنجان با گوشت قلقلی ملس

خورشت فسنجان با گوشت قلقلی ملس

با مواد لازم برای تهیه خورشت فسنجان آشنا شدیم و حال نوبت به طرز تهیه آن با گوشت قلقلی می‌رسد:

  • مرحله اول: ابتدا گردو را چرخ کنید و کنار بگذارید. درون قابلمه‌ای پیاز رنده شده به صورت درشت را تفت دهید تا طلایی رنگ شود.
  • مرحله دوم: گردو آسیاب شده را به همراه کدو حلوایی تفت داده شده به پیاز اضافه کنید و خوب تفت دهید. کمی که مواد با یکدیگر تفت خورد، زردچوبه، نمک و فلفل سیاه را به مواد درون قابلمه اضافه کنید و خوب هم بزنید.
  • مرحله سوم: مواد را مدام هم بزنید تا مواد مانند مایه حلوا سفت شوند و هم زدن را ادامه دهید تا گردوها تفت بخورند. سپس یک کاسه آبگوشت خوری آب به مخلوط مواد فسنجان اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا درون آب به خوبی حل شوند.
  • مرحله چهارم: شعله گاز را زیاد کنید تا آب به دمای جوش برسد و بعد از اینکه آب خورشت به دمای جوش رسید، شعله گاز را کم کنید و در قابلمه را بگذارید تا خورشت به روغن بیفتد.
  • مرحله پنجم: یک پیاز کوچک را با رنده ریز رنده کنید و آب آن را کاملا بگیرید. پیاز رنده شده را به همراه نمک و فلفل سیاه به گوشت چرخ کرده اضافه کنید و خوب ورز دهید. به اندازه یک گردو از گوشت بردارید و آن را به صورت گرد در میان دستان خود شکل دهید. گوشت‌های قلقلی را درون تابه‌ای تفت دهید تا اطراف آن‌ها طلایی شود.
  • مرحله ششم: بعد از جا افتادن خورشت فسنجان، گوشت‌های قلقلی سرخ شده را به آرامی به آن اضافه کنید و رب انار را هم به مواد خورشت بیفزایید. درب قابلمه را ببندید تا خورشت شما به خوبی جا بیفتد و روغن بیندازد. در مرحله آخر نیز آلو خورشتی‌ها را به خورشت اضافه کنید. اگر تمایل دارید خورشت شما شیرین باشد، می‌توانید در این مرحله یک الی دو قاشق غذاخوری شکر نیز به آن اضافه کنید.

خورشت فسنجان با گوشت مرغ

خورشت فسنجان با گوشت مرغ

اگر تمایل دارید خورشت فسنجان شما مجلسی‌تر باشد، بهتر است از گوشت مرغ استفاده کنید. در این باره خواندن مقاله طرز تهیه انواع خورشت فسنجان را از دست ندهید. برای پخت این خورشت به مواد زیر احتیاج دارید:

مواد لازم مقدار موردنیاز
پیاز رنده شده 1 عدد
رب انار 2 تا 3 پیمانه
مغز گردو آسیاب شده 500 گرم
سینه مرغ یا ران مرغ 1 کیلوگرم
شکر 2 تا 3 قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده به میزان لازم
نمک و روغن به میزان لازم

طرز تهیه خورشت فسنجان با مرغ

اگر به طرز تهیه خورشت فسنجان با گوشت قرمز علاقه نداشته و می‌خواهید آن را با مرغ تهیه کنید، مراحل زیر را با ما پیش ببرید:

  • مرحله اول: در ابتدای کار یک عدد پیاز بزرگ را با رنده درشت رنده کنید و آن را داخل قابلمه‌ای مناسب تفت دهید تا کاراملی شود. گردوی آسیب شده را نیز به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی آن کاملا برطرف شود.
  • مرحله دوم: سپس یک کاسه آبگوشت خوری آب به مخلوط مواد فسنجان اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا درون آب به خوبی حل شوند. بهتر است آب سرد باشد تا خورشت به روغن بیفتد. توجه داشته باشید که برای تفت دادن گردو باید زمان زیادی را صرف کنید و علاوه بر این گردوی آسیاب شده را باید با شعله ملایم گاز تفت دهید.
  • مرحله سوم: در فاصله‌ای که خورشت جا می‌افتد، سینه یا ران مرغ را در تابه‌ای سرخ کنید. بهتر است مرغ را روی حرارت زیاد شعله گاز سرخ کنید تا خشک نشود. بعد از اینکه احساس کردید خورشت شما جا افتاده است، رب انار، شکر و مرغ را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید.
  • مرحله چهارم: بعد از افزودن مرغ به فسنجان اجازه دهید تا مرغ به مدت یک ساعت درون خورشت بپزد تا خورشت جا بیفتد و آماده سرو شود. بعد از یک ساعت، خورشت شما آماده است و شما می‌توانید آن را در ظرف مدنظرتان سرو کنید.

خورشت فسنجان با گوشت بوقلمون

یکی از ساده‌ترین روش‌های تهیه فسنجان، با گوشت بوقلمون است که برای تهیه آن به مواد زیر احتیاج دارید:

مواد لازم مقدار موردنیاز
بوقلمون 600 گرم
گردو 300 گرم
رب انار 3 قاشق غذاخوری
شکر 1 قاشق غذاخوری
پیاز 1 عدد
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم

طرز تهیه خورشت فسنجان با گوشت بوقلمون

خورشت فسنجان با گوشت بوقلمون

برای تهیه خورشت فسنجان خوشمزه با گوشت بوقلمون، مراحل زیر را گام به گام با ما انجام دهید:

  • مرحله اول: ابتدا مغز‌های گردو را داخل غذاساز یا چرخ گوشت بریزید و یا آسیاب کنید تا به شکل خمیری نرم درآید. حالا خمیر گردو به دست آمده را داخل یک قابلمه مناسب ریخته و روی حرارت متوسط بگذارید و بعد به آن نصف پیاز زنده شده اضافه کنید.
  • مرحله دوم: سپس به مخلوط پیاز و گردو، نمک و فلفل سیاه اضافه کنید و مواد را تفت دهید. توجه داشته باشید که طی این دو مرحله باید حرارت گاز کم باشد؛ وگرنه گردو تلخ خواهد شد.
  • مرحله سوم: گوشت بوقلمون را به همراه نصف دیگر پیاز داخل قابلمه بریزید و خوب هم بزنید. سپس شش لیوان آب سرد به این مخلوط اضافه کنید. پس از اینکه به جوش آمد درب قابلمه را ببندید و حرارت را ملایم کنید.
  • مرحله چهارم: اجازه دهید تا خورشت شما به مدت دو ساعت بپزد و جا بیفتد. بعد از گذشت دو ساعت، رب انار و شکر را به خورشت اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید تا خورشت جا بیفتد. در صورت ملس و شیرین بودن رب انار می‌توانید شکر اضافه نکنید.

نکات مربوط به پخت خورشت فسنجان با گوشت

خورشت فسنجان با گوشت

اگر می‌خواهید خورشت خوشمزه‌تری داشته باشید، پیشنهاد می‌کنیم نکات زیر را در هنگام پخت مدنظر قرار دهید:

  • اگر می‌خواهید خورشت شما روغن بیشتری بیندازد، در مراحل پایانی پخت هر نیم ساعت چند تکه یخ به آن اضافه کنید.
  • اگر تمایل دارید تا خورشت فسنجان شما طعم شیرینی داشته باشد، باید از رب انار شیرین استفاده کنید و اگر هم طعم ترش را بیشتر می‌پسندید، از رب انار ترش استفاده کنید.
  • می‌توانید استفاده از چند عدد آلوی خورشتی یا شیره انگور را جایگزین شکر در این خورشت کنید.
  • برای اینکه خورشت فسنجان تلخ نشود، باید از گردوی با کیفیت استفاده کنید. گردوهای سیاه و نه چندان تازه، طعم تلخی به خورشت فسنجان می‌دهند.

سفارش آنلاین خورشت فسنجان

در این مقاله طرز تهیه خورشت فسنجان با گوشت قلقلی، مرغ و بوقلمون را به همراه نکات مربوط به پخت آن به شما آموزش دادیم. خورشت فسنجان یک غذای اصیل ایرانی است که تهیه کردن آن کمی زمان‌بر است. اگر هوس این خورشت خوشمزه را کرده‌اید؛ ولی زمان یا امکان پخت آن را ندارید، پیشنهاد می‌کنیم آن را از سایت یا اپلیکیشن اسنپ فود سفارش دهید. اسنپ فود پلتفرمی برای سفارش آنلاین غذا است که تلاش می‌کند در کمترین زمان ممکن، غذا را به دست مشتریانش برساند.

نظرات کاربران