چنجه کباب یکی از غذاهای اصیل و قدیمی ایرانی است که امروزه در مناطق آسیایی و به طور کلی خاورمیانه طرفداران بسیاری دارد. این کباب در فرم اصیل خود با گوشت گوسفند تهیه شده و در مهمانیها زیاد سرو میشود. البته این غذای سنتی را با گوشت گوساله نیز درست میکنند. در ادامه قصد داریم به طرز تهیه کباب چنجه بپردازیم. اگر شما برای اولین بار قصد درست کردن چنجه کباب را دارید حتماً این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.
تعداد نفرات | 3 نفر |
زمان آماده سازی | 20 دقیقه |
زمان لازم برای پخت | 5 الی 6 ساعت |
میزان کالری در هر 100 گرم | 359 کالری |
طرز تهیه کباب چنجه

کباب چنجه برای کسانی که مایل به خوردن گوشت قرمز باشند، بسیار لذیذ و خوشمزه است. این غذا را با هر دو نوع گوشت گوسفند و گوساله میتوان تهیه کرد و تهیه آن با گوشت گوسفندی یا گوساله به شما بستگی دارد. در ادامه مواد لازم و مراحل تهیه آن را برایتان توضیح میدهیم تا نحوه درست کردن یک غذای فوقالعاده خوشمزه را یاد بگیرید.
مواد لازم برای تهیه کباب چنجه گوسفندی و گوساله
مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه کباب چنجه به شرح زیر هستند. لازم به ذکر است که این میزان مواد برای 3 نفر در نظر گرفته شده است و در صورتی که بخواهید طرز تهیه چنجه گوسفندی برای ۶ نفر را دنبال کنید، لازم است که مواد اولیه را به اندازه 2 برابر در نظر بگیرید.
مواد اولیه | مقدار لازم |
فیله یا ران گوسفند یا گوساله | 500 گرم |
دنبه | 200 گرم |
فلفل دلمهای | 1 عدد |
نمک و فلفل | به میزان کافی |
لیمو ترش متوسط | 2 الی 3 عدد |
مراحل طرز تهیه کباب چنجه مخصوص ایرانی

برای تهیه کباب چنجه، لازم است که مراحل زیر را با دقت دنبال کنید:
- مرحله اول: در مرحله اول باید گوشت را روی یک تخته قرار داده و آن را به قطعات مساوی ترجیحاً ۲ الی ۳ سانتیمتر تقسیم کنید. توجه داشته باشید که تمام قطعات هم اندازه باشد. زیرا در غیر این صورت، هنگام کباب کردن تکههای کوچکتر میسوزد و قطعات بزرگ خام میماند.
- مرحله دوم: پس از تکه کردن گوشت، نوبت به پیازها می رسد. پیاز را با رنده ریز رنده کنید.
- مرحله سوم: سپس پیازها را به همراه آب آن و آب لیموترش تازه و کمی روغن زیتون در یک کاسه بزرگ مخلوط کنید. اگر لیموی تازه در دسترس نبود، میتوانید از آبلیمو نیز استفاده کنید.
- مرحله چهارم: در ادامه فلفل را به مواد اضافه کنید. در این مرحله اصلاً به مواد و گوشتها نمک اضافه نکنید، زیرا اضافه کردن نمک به گوشت در این مرحله موجب سفت شدن آن خواهد شد.
- مرحله پنجم: گوشتهای تکه شده را درون مواد بریزید و به آرامی مخلوط کنید. دقت داشته باشید که تمام گوشتها باید به مواد آغشته شوند. روی کاسه سلفون بکشید و به مدت ۵ ساعت درون یخچال قرار دهید. هرچقدر گوشتهای مزه دار شده بیشتر در یخچال بمانند، مزه آنها بهتر شده و پخت سریعتری خواهند داشت.
- مرحله ششم: پس از گذشت حداقل ۵ ساعت کاسه را از یخچال خارج کنید. حال نوبت به سیخ زدن گوشتها میرسد. هنگام سیخ زدن گوشت، وقت آن است که کمی نمک بزنید. همچنین برای طعم بهتر کباب چنجه، میتوانید در بین گوشتها کمی دنبه قرار دهید. البته اگر علاقهای به دنبه ندارید میتوانید آن را حذف کنید. اما به طور کلی در رستورانها و طرز تهیه کباب چنجه ترد و خوشمزه همیشه مقداری دنبه وجود دارد.
- مرحله هفتم: برایکباب کردن چنجه گوسفندی میتوان از زغال، فر یا منقلهای گازی استفاده کرد، اما کباب چنجه روی زغال طعم بسیار بهتری دارد. البته، اگر در خانه هستید یا به زغال دسترسی ندارید، میتوانید این غذای محبوب را درون فر یا با استفاده از کباب پز آماده کنید. به همین شکل ممکن است که شما برای تهیه کباب ترش نیز به سراغ هر یک از این ابزار پخت و پز بروید.
در صورتی که از منقل زغالی برای تهیه کباب چنجه استفاده میکنید بهتر است که زغال را به یک میزان کف منقل پخش کنید و ابتدا اجازه دهید تا شعله و حرارات آن به خوبی ایجاد شود. البته به خاطر داشته باشید که در طرز تهیه کباب چنجه در منقل، کباب چنجه باید روی حرارت ملایم مغز پخت شود. در این مرحله میتوانید کمی کره و زعفران دم شده را با استفاده از یک قلم مو دو طرف گوشتها بمالید تا نتیجه نهایی بهتر شود.
طرز تهیه کباب چنجه گوسفندی در فر

برای تهیه چنجه کباب گوسفندی در فر باید به همان روشی که گفته شد ابتدا گوشت را مزهدار کرد. سپس تکههای گوشت را ترجیحاً به سیخهای کوتاه فلزی یا چوبی کشید. حالا کمی سینی فر را چرب کرده و تعدادی فلفل و گوجه فرنگی کف سینی بچینید. در ادامه یک عدد پیاز را حلقه حلقه کرده و روی سیخ کباب قرار دهید. فر را از قبل روشن کرده و روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید. زمانی که فر داغ شد، سینی را درون آن قرار دهید. زمان پخت چنجه کباب در فر حدود یک ساعت است. به خاطر داشته باشید که در این زمان چند بار به آن سر بزنید و روی آن را با مخلوط کره و زعفران دم کرده چرب کنید تا گوشتها سفت نشوند. به همین شکل میتوانید در طرز تهیه چنجه در مایکروویو، از سیخهای چوبی کمک گرفته و کباب را به همراه گوجه و فلفل کبابی در فر قرار دهید تا آماده شود.
طرز تهیه چنجه در ماهیتابه

اگر میخواهید کباب چنجه را در ماهیتابه آماده کنید، لازم است که از سیخهای چوبی استفاده کرده و گوشتها را به سیخهای چوبی بکشید. برای این منظور باید حتما برای مدت 4 ساعت سیخهای چوبی را در آب خیس کنید تا آماده قرار گرفتن در تابه و تحمل مراحل کباب شدن چنجهها باشند.
نکاتی در مورد تهیه کباب چنجه ترد و خوشمزه

در طرز تهیه کباب چنجه خوشمزه باید مراحل زیر را به یاد داشته باشید:
- حتماً نمک را هنگام سیخ زدن به کباب اضافه کنید.
- در طرز تهیه کباب چنجه با کیوی میتوانید برای ترد شدن کباب چنجه از کیوی درون مواد کباب استفاده کنید. کیوی به مقدار زیادی باعث تردتر شدن کباب چنجه میشود. البته توجه داشته باشید که نباید از کیوی به میزان زیاد استفاده کرد. استفاده از کیوی یکی از نکات مهم و فوت و فن نرم شدن گوشت کباب چنجه است، اما باید در استفاده از آن میزان متعادل را رعایت کنید.
- در صورتی که تمایل دارید کباب چنجه ماستی درست کنید باید درون مواد کباب ماست اضافه کنید. ماست نیز مانند کیوی به ترد شدن کباب کمک خواهد کرد. در طرز تهیه کباب چنجه گیلانی نیز معمولا از ماست استفاده میشود. در تهیه کباب برگ نیز میتوان به همین شکل از ماست استفاده کرد.
- اگر به زغال دسترسی دارید بهتر است برای خوش طعم شدن کباب چنجه از منقل زغالی استفاده کنید. یک نکته مهم قبل از شروع تهیه کباب چنجه این است که باید حتما در خصوص آماده کردن ذغال، تمهیدات لازم را اندیشیده باشید.
- استفاده از تکههای دنبه در بین گوشتها، باعث میشود در هنگام پخت دنبه کمی آب شود و از سوختن گوشت جلوگیری شود.
- هرچه قدر که گوشت مزه دار شده بیشتر در یخچال بماند، کباب ترد تر و نتیجه نهایی خوش طعمتر خواهد بود.
- اگر بوی گوشت را دوست ندارید، میتوانید از تعداد بیشتری پیاز در مواد کباب استفاده کنید و زمان بیشتری آن را درون مواد قرار دهید.
- بهتر است قبل از سیخ زدن گوشتها آن را با کنار چاقو بکوبید تا کمی نازک شوند.
- اگر میخواهید طرز تهیه چنجه زعفرانی را دنبال کنید، حتما یک استکان زعفران دم کرده آماده داشته و یک ساعت قبل از کباب کردن روی گوشتها بریزید تا به خوبی طعم و عطر زعفران را به خود بگیرند.
اگر به تمام نکاتی که در این دستور پخت گفته شد، توجه کرده باشید؛ به راحتی میتوانید خودتان یک چنجه کباب خوشمزه تهیه کنید. کباب چنجه را هم به عنوان خوراک یعنی همراه نان و هم با برنج سرو میکنند. بهتر است که در کنار گوشت، فلفل و گوجه کبابی نیز قرار دهید.
همچنین میتوان از انواع چاشنیها مانند ترشی و زیتون پرورده نیز در کنار این غذای سنتی ایرانی استفاده کرد. لازم به ذکر است که اگر کباب چنجه را برای مهمانی آماده میکنید، بهتر است در نزدیکترین زمان ممکن به سرو غذا آن را کباب کنید.
کباب چنجه و طعمی که فراموش نمی شود…
در بالا مراحل تهیه کباب چنجه را در خانه دنبال کردیم، البته اگر وقت پخت این کباب بینظیر را ندارید، نگران نباشید. با سفارش آنلاین غذا به راحتی برای مهمانیهای خود آن را تهیه کنید. به این ترتیب دیگر نیازی نیست که برای آماده شدن گوشت کباب منتظر مانده و فرایند تهیه آن را با راه افتادن دود کباب در منزل، تحمل کنید.