طرز تهیه ترشی آلو به 7 روش مختلف و آسان
اگر به دنبال طرز تهیه ترشی آلو هستید، باید بدانید که انتخابهای زیادی دارید. برای مثال میتوانید از آلو سبز، آلو قطره طلا، آلوی جنگلی و… استفاده کنید. مقدار سرکه و نمک را با توجه به ذائقه خود تنظیم کنید و از طعمدهندههایی مثل فلفل سیاه و سیر غافل نشوید. شکل کلی کار به صورت پر کردن ظرف ترشی با آلو و طعمدهندههای دلخواه است و در نهایت باید سرکه اضافه شود. چیزی که تفاوت ایجاد میکند ترکیب سبزیجات معطر، ادویهها و نوع آلو است. بههرحال، ترشی آلو یک ترشی متفاوت است که سلیقه شما را به عنوان یک کدبانوی ایرانی به نمایش میگذارد. در ادامه، جدول مشخصات غذایی را با هم میبینیم:
ترشی آلو |
|
تعداد نفرات | یک شیشه بزرگ |
زمان آماده سازی | بدون در نظر گرفتن زمان خشک شدن آلوها، کمتر از 30 دقیقه |
میزان سختی | کم |
طرز تهیه ترشی آلو قرمز
به طور معمول آلو قرمزها طعم نسبتاً شیرینی دارند و این شیرینی در کنار طعم ترش پوست آنها، تعادل دلچسبی ایجاد میکند. برای تهیه این ترشی خوشرنگ از آلوهای نوبرانه با پوست سفت و براق استفاده کنید. در ادامه، مواد لازم و مراحل تهیه این ترشی دلچسب را با هم میبینیم:
مواد لازم برای تهیه ترشی آلو قرمز
مواد اولیه زیر را آماده کنید و البته این را هم اضافه کنیم که شکر، قابلحذف است.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
آلو قرمز | 1.5 کیلوگرم |
سرکه | 450 گرم |
شکر | 650 گرم |
زنجبیل برش خورده | 5 سانتی متر |
میخک | 6 عدد |
چوب دارچین | 1 عدد |
پودر پاپریکا یا پودر فلفل دلمه خشک | 1 قاشق چایخوری |
مراحل تهیه ترشی آلو قرمز
در طرز تهیه ترشی با آلوی قرمز، مراحل زیر دنبال میشوند:
- مرحله اول: ابتدا آلوها را بشویید و روی یک پارچه تمیز پهن کنید تا آب آنها کاملاً خشک شود. سپس هسته آلوها را جدا کرده و آنها را به اندازههای دلخواه برش بزنید.
- مرحله دوم: تمام مواد گفته شده به غیر از آلوها را داخل قابلمهای کوچک بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید.
- مرحله سوم: بعد از به جوش آمدن مواد ترشی، آلوها را هم اضافه کنید. صبر کنید تا آلوها چند دقیقهای همراه با سرکه بجوشند و نرم شوند.
نکته: دقت کنید که آلوها نباید بیش از اندازه نرم و له شوند. میتوانید برای امتحان میزان پخت آلوها از یک خلال دندان استفاده کنید.
- مرحله چهارم: حالا آلوهای نرم شده را از مایه ترشی خارج کرده و در شیشههای استریل شده بریزید.
- مرحله پنجم: اجازه دهید مایه ترشی برای 5 دقیقه دیگر روی حرارت ملایم بماند تا غلیظ شود. غلظت این مایه باید به اندازه مربا باشد.
- مرحله ششم: پس از آماده شدن مایه ترشی، آن را به آرامی روی آلوها بریزید و درب ظرف را محکم ببندید. ترشی را در جایی خشک و خنک و دور از نور آفتاب قرار دهید. حدود 1 ماه دیگر، ترشی آماده خوردن است.
طرز تهیه ترشی آلو قرمز بدون شکر
ترشی آلو قرمز با روش قبل، طعمی ملس و مایل به شیرین پیدا خواهد کرد، اما اگر این مزه را برای ترشی نمیپسندید، از روش زیر استفاده کنید.
- مرحله اول: آلو قرمزها را بشویید و داخل سبد قرار دهید تا آب آنها کاملاً خارج شود.
- مرحله دوم: در این فاصله، 1 لیتر آب را با 1.5 قاشق سوپخوری نمک داخل قابلمهای مناسب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا چند جوش بخورد.
- مرحله سوم: در ادامه، 1 لیوان سرکه را به آب نمک در حال جوش بیفزایید و کمی بعد، شعله را خاموش کنید.
- مرحله چهارم: اجازه دهید ترکیب آب و نمک و سرکه کاملاً سرد شود. سپس، آلو قرمزها را داخل ظرفی شیشهای ریخته و محلول آب و سرکه خنک شده را به آن بیفزایید.
نکته: بنا به ذائقه خود میتوانید از مقداری سبزیجات معطر خشک مثل نعنا و ترخون هم استفاده کنید.
- مرحله پنجم: در نهایت درب ظرف را محکم ببندید و آن را به مدت 20 روز در مکانی خنک قرار دهید تا ترشی برسد.
نکته: موقع باز کردن درب ترشی، مقداری از آن را بچشید و اگر کمنمک بود، مقدار بیشتری نمک اضافه کنید.
طرز تهیه ترشی آلو قطره طلا
آلو قطره طلا شیرینترین نوع آلو است و ظاهر جذاب و زیبای آن در قالب یک ترش خانگی بسیار اشتهابرانگیز خواهد بود. برای تهیه این ترشی خوشطعم علاوه بر آلو به مقداری سرکه سیب، نمک، شکر، سیر و سبزیجاتی مثل ترخون، نعنا و مرزه نیاز دارید. البته 1 قاشق مرباخوری زردچوبه و 1 قاشق غذاخوری ادویه ترشی هم فراموش نشود. برای تهیه این ترشی خوشطعم مراحل زیر را انجام دهید:
- مرحله اول: آلوها را بشویید و صبر کنید تا آب آنها کاملاً خارج شود.
- مرحله دوم: شیشهای تمیز و استریل را آماده کرده و آلوها را به صورت لایه لایه همراه با سیر، سبزیجات و بقیه مواد گفته شده داخل شیشه بریزید.
- مرحله سوم: در نهایت شیشه را به طور کامل با سرکه سیب پر کنید و درب آن را محکم ببندید.
نکته: استفاده از شکر در تهیه ترشی آلو، تیزی سرکه سیب را تعدیل میکند.
- مرحله چهارم: ظرف ترشی را به مدت 1 هفته در مکانی مثل کابینت آشپزخانه قرار دهید و پس از آن ترشی را به یخچال منتقل کنید.
اگر از آلوی قطره طلا کاملاً رسیده استفاده کرده باشید، ترشی شما خیلی زود خواهد رسید.
طرز تهیه ترشی آلو جنگلی
استفاده از آلوی وحشی در تهیه ترشی هم طعم فوقالعادهای به آن میدهد. مراحل کار بسیار ساده است و کافی است تا طبق دستور زیر پیش بروید:
- مرحله اول: آلوها را بشویید و روی پارچهای پهن کنید تا کاملاً خشک شوند.
- مرحله دوم: شیشهای استریل و تمیز را آماده کرده و آلوها را به صورت لایه لایه همراه با سیر و فلفل سبز داخل شیشه بریزید.
نکته: به طور معمول برای 1 کیلو آلو جنگلی، 2 حبه سیر و 2 عدد فلفل سبز کافی است.
- مرحله سوم: حالا 1 قاشق غذاخوری نمک را با 1 لیتر سرکه در پارچ مخلوط کرده و روی آلوها بریزید تا سطح آلوها را کاملاً بپوشاند.
- مرحله چهارم: درب ظرف ترشی را محکم ببندید و آن را در دمای آشپزخانه قرار دهید. چند هفته بعد ترشی میرسد، اما به یاد داشته باشید که با باز کردن درب آن، ترشی باید به یخچال منتقل شود.
طرز تهیه ترشی آلو سبز
اگر خواهان طعم متفاوتتر و خاصتری از ترشی آلو هستید، آلو سبز را امتحان کنید. دقت کنید که بر اساس حجم آلو سبز میتوانید مقدار بقیه مواد را هم مشخص کنید. مثلاً برای 1 کیلو آلو سبز، 150 گرم سرکه و 500 گرم لیموترش مناسب است. با این حال میتوانید بنا بر ذائقه خود، مقدار لیموترش و سرکه را کمتر یا بیشتر کنید. مراحل درست کردن این مدل ترشی الو به ترتیب زیر است:
- مرحله اول: آلوها را به همراه مقداری لیموترش و کرفس بشویید و خوب خشک کنید. مقدار کمی ساقه کرفس کافی است. در ادامه، آب لیموترشها را بگیرید و آن را برای ترشی کنار بگذارید.
- مرحله دوم: سرکه و نمک را با هم ترکیب کرده و مقداری آب جوشیده سرد شده به آنها اضافه کنید. سپس آب لیموترش را داخل این ترکیب بریزید.
نکته: کمی از مخلوط سرکه بچشید و نمک آن را تنظیم کنید تا مقدار آن کم نباشد.
- مرحله سوم: 10 حبه سیر را پوست بگیرید و ساقههای کرفس را هم به تکههای کوچکتر برش بزنید.
- مرحله چهارم: آلو سبزها را همراه با سیرها و ساقههای کرفس به صورت لایه لایه داخل ظرفی شیشهای بریزید.
- مرحله پنجم: حالا محلول سرکه را روی آلوها بریزید و مقداری فلفل سیاه و تخم گشنیز هم به مواد ترشی بیفزایید.
- مرحله ششم: در نهایت، درب ظرف ترشی را محکم ببندید و آن را به مدت 15 تا 20 روز در محیط آشپزخانه قرار دهید تا کاملاً برسد.
طرز تهیه ترشی آلو خشک
ترشی آلو خشک طعمی نوستالژیک شبیه لواشکهای دوران کودکی دارد. این ترشی طی چند روز آماده میشود و طعمی بینظیر خواهد داشت. برای تهیه آن مطابق مراحل زیر پیش بروید:
- مرحله اول: آلو خشکها را با مقداری رب انار ترکیب کنید.
- مرحله دوم: سپس این ترکیب را همراه با نمک، گلپر و سرکه داخل ظرفی شیشهای بریزید.
- مرحله سوم: ترشی را دور از گرما و نور خورشید قرار دهید تا پس از چند روز آماده مصرف شود.
طرز تهیه ترشی آلو لیته
اگر بافت ترشیهای لیته را بیشتر میپسندید، مطابق این دستور عمل کنید:
- مرحله اول: ابتدا آلوهای تازه را با مقدار مناسبی سرکه و انواع طعمدهندههای دلخواه بجوشانید تا کاملاً نرم شوند.
- مرحله دوم: در ادامه کار، مخلوط ترشی را داخل میکسر بریزید تا بهصورت مخلوطی یکدست درآید.
از این لیته میتوانید بهعنوان یک چاشنی متفاوت برای انواع غذاها استفاده کنید یا اینکه آن را در ظروف کوچک ترشی بریزید و کنار غذا بگذارید.
فوت و فن های تهیه ترشی آلو + نکات آن
جالب است بدانید که اضافه کردن مقداری پیاز قرمز به مواد ترشی آلو، طعم بهتری به این ترشی میدهد. بهعلاوه استفاده از انواع سبزیجات معطر در دستورالعمل این ترشی هم مانعی ندارد. البته ترکیب این سبزیجات، بیشتر به ذائقه شما بستگی دارد. در ادامه، نکات بیشتری در مورد نگهداری از ترشی آلو را با هم میخوانیم:
اصول نگهداری از ترشی آلو چیست؟
در نگهداری انواع ترشی از ظروف شیشهای با درب محکم استفاده کنید. ترشی آلو بهخوبی در محیط آشپزخانه میرسد، اما معمولاً یک بازه زمانی 1 ماهه نیاز است تا به یک طعم دلچسب و دلخواه برسید. اگر دوست دارید ترشی را زودتر مصرف کنید، کمی آن را با آب و سرکه بجوشانید تا نرم شود.
مهمترین نکته برای جلوگیری از کپک زدن ترشی آلو چیست؟
مثل تمام ترشیها، باید از نفوذ هوا به داخل ظرف ترشی جلوگیری کرده و از محکم بودن درب ظرف اطمینان حاصل کنید. بهعلاوه، آلوها را کاملا خشک کنید، زیرا باقی ماندن رطوبت باعث کپک زدن ترشی آلو میشود.
مناسب ترین جایگزین ها در طرز تهیه ترشی الو
شما میتوانید در تمام دستورهای تهیه ترشی آلو به جای سرکه انگور از سرکه سیب استفاده کنید. همچنین استفاده از عسل به جای شکر در طرز تهیه ترشی آلو قرمز هم مانعی ندارد و اتفاقاً خواص این ترشی مفید را بیشتر میکند.
خواص آلو و ترشی آن
انواع آلو به درمان یبوست کمک میکنند و مواد موجود در ترشی آلو میتوانند میزان چربی خون را کاهش دهند. بهعلاوه، مصرف آلو سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. همچنین این میوه سرشار از انواع آنتیاکسیدانها است و اگر در زمان درست کردن ترشی الو از حرارت استفاده نشود، بسیاری از خواص مفید آلو هم محفوظ میمانند.
ترشی آلو، ترشی خاص و متفاوت…
نحوه درست کردن ترشی آلو را توضیح داده و نکات تهیه آن را برایتان گفتیم. پیشنهاد میکنیم این ترشی را تهیه کرده و طعم خوب آن را امتحان کنید. البته، اگر میخواهید این ترشی را تهیه کنید اما آلو در دسترس ندارید، از قسمت خرید آنلاین میوه اسنپ فود کمک بگیرید. با اسنپ فود، تازهترین آلوها در مدت زمان کوتاهی به درب منزل ارسال شده و میتوانید در کمترین زمان ممکن ترشی را آماده کنید.
سوالات متداول
در طرز تهیه ترشی الو از چه سبزیجاتی میتوان استفاده کرد؟
معمولاً سبزیجات معطری مثل ترخون، نعنا، مرزه و کرفس در اولویت هستند.
ترشی آلو به چه نوع آلویی درست میشود؟
در تهیه ترشی آلو میتوان از انواع آلو مثل الو قطره طلا، آلو سبز، آلو قرمز، آلوی جنگلی و آلوی خشک استفاده کرد.
ادویههای ترشی آلو چیست؟
فلفل سیاه، گلپر، آویشن، میخک، دارچین، زنجبیل و پودر پاپریکا از ادویههایی هستند که میتوان در تهیه ترشی آلو از آنها استفاده کرد.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402