طرز تهیه انواع سالاد کلم (کلم قرمز، کلم بروکلی، کلم سفید)

بر خلاف متون طنز که خیار را دارای «ویتامین خ» می دانند، کلم در حقیقت دارای «ویتامین K»، «ویتامین C» و مواد معدنی همچون فولات، کلسیم و پتاسیم است. کلم به وفور در کشور ما یافت می شود و در بسیاری غذاها از جمله طیف متنوعی از انواع سالاد کلم مورد استفاده قرار می گیرد. سالاد کلم در رستوران ها دارای طرفداران بسیاری است. در این مطلب قصد داریم انواع سالاد کلم و کاهو را به صورت مفصل توضیح دهیم. ادامه مطلب را با اسنپ فود همراه باشید.

انواع سالاد کلم

سالاد کلم دارای انواع زیادی است و تقریباً با هر ماده ای می توان آن را ترکیب کرده و سالاد جدیدی پدید آورد. با این وجود، برخی از انواع سالاد کلم که طرفداران بیشتری دارند، در این مطلب مدنظر ما هستند. به سادگی و با رعایت چند نکته ساده می توان سالاد کلم مجلسی بسیار زیبا و خوشمزه و در حد سالاد کلم رستورانی تهیه کرد.

معمولاً تهیه سالاد یک مبحث جذاب است که با عشق و علاقه آشپز به تهیه آن رابطه مستقیم دارد. بدون شک با ترکیب هر ماده ای می توان یک غذا یا سالاد خوشمزه تهیه کرد، اما ظاهر زیبا و رنگ و لعاب غذا در اشتهای میهمان یا اعضای خانواده تأثیر فراوانی دارد.

در ادامه به طرز تهیه انواع سالاد کلم خواهیم پرداخت و در نهایت نیز شیوه تزئین و البته تصاویر زیبایی از آن را در اختیار شما همراهان اسنپ فود قرار می دهیم.

انواع سالاد کلم

طرز تهیه سالاد کلم

طرز تهیه سالاد کلم رستورانی با سالادی که در منزل تهیه می شود، تفاوت چندانی ندارد. تنها باید دقت بیشتری در تهیه آن به خرج داد و هنگام تزئین مواد علاقه و صبر بیشتری داشت. افرادی که در رستوران ها مشغول به کار هستند، بارها و بارها این کار را تکرار کرده اند و با آزمایش و خطا و کسب تجربه به غذایی که امروز تهیه می کنند، رسیده اند.

شما نیز به سادگی می توانید بهترین و خوشمزه ترین سالاد کلم را در منزل خود تهیه کنید. سالاد کلم قرمز، سالاد کلم سفید و سالاد کلم بروکلی برخی از انواع رایج سالاد کلم هستند که در ادامه به تشریح برخی از آن‌ها خواهیم پرداخت.

دقت کنید که در بیشتر این سالادها مبنا را بر ۳ الی ۴ نفر قرار داده ایم. در صورتی که اعضای خانواده یا مهمانان شما بیشتر یا کمتر از این میزان هستند، مواد اولیه را به همین میزان تغییر دهید.

طرز تهیه سالاد کلم

طرز تهیه سالاد کلم قرمز

طرز تهیه سالاد کلم قرمز و سفید تفاوت زیادی با یکدیگر ندارند. بزرگ‌ترین تفاوت آن‌ها در کلم قرمز و سفید است. مواد زیر را برای تهیه سالاد کلم قرمز یا سالاد کلم بنفش آماده کنید:

  • کلم قرمز – ۱ عدد
  • خیار متوسط – ۲ عدد
  • گوجه فرنگی – ۳ عدد
  • ذرت بخارپز – ۱ فنجان
  • هویج – ۱ تا ۲ عدد
  • سس مایونز، ماست، نمک، فلفل سیاه و آب‌لیمو – به مقدار دلخواه
طرز تهیه سالاد کلم قرمز

کلم قرمز دارای بافت محکمی است و ممکن است مواد زائد زیادی به برگ های آن چسبیده باشد. برگ ها را از هم جداکرده، به خوبی شستشو دهید و پس از گرفته شدن کامل آب آن به تهیه سالاد اقدام کنید.

سعی کنید خیار و گوجه فرنگی تهیه کنید که دارای دانه های کم و بافت محکمی هستند.

در تهیه سس می توانید از ماست غلیظ هم برای رقیق کردن سس استفاده کنید. همچنین می توانید به تنهایی از ماست استفاده کرده و سس را به طور کلی از سالاد خود حذف کنید. افزودن مقداری فلفل سیاه باعث ایجاد عطر بسیار خوشایندی در سس شما می شود.

کلم، خیار و هویج را به صورت رشته ای خرد کنید. اگر گوجه های شما نیز از بافت محکمی برخوردارند، همین کار را با آن‌ها تکرار کنید. در غیر این صورت، گوجه ها را به قطعات کوچک خرد کنید. روی سالاد را سلفون کشیده و حدود نیم الی یک ساعت در یخچال بگذارید تا خنک شود.

طرز تهیه سالاد کلم سفید

طرز تهیه سالاد کلم سفید رستورانی تفاوت اندکی با سالاد کلم قرمز دارد. معمولاً در تهیه سالاد کلم سفید از خیار و گوجه فرنگی استفاده نمی شود و به جای آن کشمش به سالاد افزوده خواهد شد. سالاد کلم و کشمش بسیار خوشمزه است و طعم دلنشینی دارد. مواد زیر را جهت تهیه سالاد کلم سفید آماده کنید:

طرز تهیه سالاد کلم سفید
  • کلم سفید – ۱ عدد
  • هویج – ۲ عدد
  • کشمش پلویی – ۱۰۰ گرم
  • سس مایونز، ماست، آب‌لیمو، نمک و فلفل سیاه – به میزان لازم

برگ های کلم سفید را از هم جدا کرده، شستشو داده و به خوبی خشک کنید. کلم و هویج را به صورت رشته ای و هم اندازه خرد کنید. کشمش را به آن افزوده و سس را نیز به بقیه مواد مخلوط کنید. روی سالاد را سلفون کشیده و حدود نیم الی یک ساعد در یخچال بگذارید تا خنک شود.

سالاد کلم و هویج رنگ و طعم فوق العاده ای دارد و بدون شک از خوردن آن لذت خواهید برد.

طرز تهیه سالاد کلم بروکلی

سالاد با کلم بروکلی با سالاد کلم قرمز و سفید مقداری تفاوت دارد. بافت کلم بروکلی متفاوت است و به دلیل طعم متفاوت آن، معمولاً با مواد متفاوتی ترکیب می شود. مواد زیر را جهت تهیه سالاد کلم و کشمش رستورانی آماده کنید:

  • کلم بروکلی – ۳۰۰ گرم
  • هویج – ۲ عدد متوسط
  • سیب – ۱ عدد
  • پیاز قرمز – ۱ عدد
  • کشمش – ۲ قاشق غذاخوری
  • گردو – ۴ قاشق غذاخوری
  • تخمه آفتابگردان – ۲ قاشق غذاخوری
  • سس مایونز، ماست، آب‌لیمو، نمک، فلفل سیاه و عسل
طرز تهیه سالاد کلم بروکلی

در صورتی که به گردو و تخمه آفتابگردان دسترسی ندارید، می توانید آن‌ها را حذف کنید. به جای عسل می توانید اندکی شکر برای سس در نظر بگیرید. سس و ماست را می توانید ترکیب کنید یا به تنهایی از هرکدام استفاده کنید.

به دلیل طعم خاص و متفاوت کلم بروکلی، از عسل و گردو و سیب در این دستور پخت استفاده شده است و نتیجه نهایی بسیار لذت بخش خواهد بود.

سیب و کلم بروکلی را به خوبی شستشو می دهیم و اجازه می دهیم تا آب آن‌ها گرفته شود. یک قابلمه آب را به جوش می آوریم. پس از به جوش آمدن، یک قاشق چای‌خوری داخل آن ریخته و کلم بروکلی را نیز اضافه می کنیم. پس از حدود ۵ دقیقه کلم ها را آبکش می کنیم و اجازه می دهیم خنک شوند.

سیب و پیاز را خرد کرده و هویج را رنده درشت می کنیم. پس از سرد شدن کلم بروکلی، همه مواد را در یک ظرف ریخته و با کشمش و گردو مخلوط می کنیم.

سس را نیز تهیه کرده و با تمام سالاد به خوبی ترکیب می کنیم تا به تمام قسمت مواد نفوذ کند. روی سالاد را سلفون کشیده و داخل یخچال بگذارید تا سرد شود. پس از نیم الی یک ساعت سالاد کلم و کشمش و گردو را نوش جان کنید.

طرز تهیه سالاد گل کلم

برای تهیه سالاد گل کلم، مواد زیر را آماده کنید:

  • یک دوم گل کلم متوسط
  • خیار – ۲ عدد
  • فلفل دلمه ای (ترجیحاً قرمز) – یک عدد
  • پیازچه – ۴ ساقه
  • ذرت بخارپز – یک لیوان
  • شوید – ۲ قاشق غذاخوری
  • سس مایونز، سس خردل، آب‌لیمو، نمک و فلفل سیاه – به میزان دلخواه

گل کلم را ریز خرد کرده و پس از شستشو اجازه دهید آب آن به خوبی گرفته شود. خیار، فلفل دلمه ای و پیازچه را نیز خرد کرده و همراه با ذرت به گل کلم اضافه می کنیم.

سس را نیز تهیه کرده و شوید خرد شده را به سس اضافه می کنیم. در صورت تمایل می توانید برای عطر قوی تر از شوید خشک شده استفاده کنید. سس را به سالاد افزوده و به خوبی ترکیب کنید. روی مواد را با سلفون پوشانده و درون یخچال قرار دهید.

  • گل کلم را نیز در صورت تمایل می توانید همچون کلم بروکلی به مدت ۵ دقیقه آب پز کنید تا بافت نرم تری پیدا کند.
  • سالاد کلم و شوید معمولاً با گل کلم و کلم قمری تهیه می شود.

طرز تهیه سالاد مکزیکی با کلم

خواستگاه سالاد مکزیکی همان طور که از نام آن پیدا است، مکزیک است و در کشور ما نیز طرف دران زیادی دارد. طرز تهیه آن شباهت زیادی با سالاد گل کلم دارد. مواد زیر را جهت تهیه سالاد مکزیکی با کلم آماده کنید:

  • کلم بنفش (قرمز) – یک عدد
  • فلفل دلمه ای (ترجیحاً زرد و قرمز) – هرکدام یک عدد
  • سیب زمینی پخته – یک عدد
  • پیازچه – ۵ ساقه
  • هویج – ۲ عدد
  • گشنیز – یک دوم پیمانه
  • پودر زیره – سه چهارم قاشق چای‌خوری
  • پودر تخم گشنیز – یک دوم قاشق چای‌خوری
  • آب‌لیمو، روغن زیتون، نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز و عسل

کلم را برگ کرده، شسته، خشک کرده و سپس خرد کنید. هویج را به صورت درست رنده کنید. فلفل دلمه ای را ریز خرد کنید. سیب زمینی را به صورت خلالی خرد کنید. گشنیز را خرد کرده و به بقیه مواد اضافه کنید.

اکنون نوبت تهیه سس آن رسیده است. پودر زیره و پودر تخم گشنیز را مخلوط کنید. عسل، آب‌لیمو و روغن زیتون را به آن اضافه کنید. می توانید به جای عسل از مقداری شکر استفاده کنید.

نمک و فلفل ها را به آن اضافه کرده و حدود ۲ دقیقه به خوبی هم بزنید. سس را با مواد اولیه سالاد ترکیب کرده، روی آن‌ها سلفون کشیده و در یخچال قرار دهید. پس از نیم الی یک ساعت سالاد شما آماده می شود.

  • جهت تهیه سالاد مکزیکی با کاهو تنها کافی است به جای کلم از کاهو استفاده کنید.
  • در صورت تمایل می توانید ذرت پخته شده نیز به آن اضافه کنید.
  • سالاد کلم بروکلی و سیب زمینی نیز به همین ترتیب تهیه می شود. بهتر است کلم بروکلی را قبل از افزودن ۵ دقیقه در آب بجوشانید.

طرز تهیه سالاد کلم قمری

کلم قمری در قم بیشتر از سایر نقاط ایران یافت می شود. سرشار از ویتامین C و D است و دارای مواد معدنی همچون کلسیم، فسفر و پتاسیم است. برای تهیه سالاد کلم قمری، مواد زیر را آماده کنید:

  • کلم قمری پوست کنده کوچک – ۲ عدد
  • پیازچه – ۴ ساقه
  • تربچه – ۴ عدد
  • هویج – ۲ عدد
  • شوید، سس مایونز، فلفل سیاه، جعفری، روغن زیتون و نمک – به میزان دلخواه
طرز تهیه سالاد کلم قمری

کلم قمری، پیازچه و تربچه را خرد کرده و در ظرفی بریزید. هویج را درشت رنده کرده و به آن‌ها اضافه کنید. شوید، سس مایونز، فلفل، جعفری، روغن زیتون و نمک را با هم به خوبی ترکیب کنید. سپس سس حاصل را با دیگر مواد مخلوط کنید. ترکیب حاصل را با هم مخلوط کرده، روی آن سلفون کشیده و در یخچال قرار دهید و پس از نیم الی یک ساعت نوش جان کنید.

طرز تهیه سالاد انار و کلم

سالاد کلم و انار یکی از سالادهای فصلی و بسیار خوشمزه است که در شب های پاییز و زمستان و بخصوص در شب یلدا به صورت فراوانی سرو می شود. انار و کلم هردو دارای خواص فراوانی هستند و ذائقه ایرانی ها نیز رابطه بسیار خوبی با انار دارد. معمولاً سالاد انار و کلم قرمز بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد، اما می توان از کلم سفید نیز استفاده کرد. طرز تهیه سالاد کلم و انار بسیار ساده است. بدین منظور مواد زیر را آماده کنید:

  • کلم قرمز – یک عدد
  • انار بزرگ – ۲ عدد
  • گردو، گلپر، سس مایونز، نمک و فلفل سیاه – به میزان دلخواه
طرز تهیه سالاد انار و کلم

کلم قرمز (یا کلم سفید یا گل کلم) را برگ کرده، شسته و خشک کنید. سپس آن را کاملاً خرد کنید. دانه‌های انار را به کلم اضافه کنید.

سس مایونز، گلپر، نمک و فلفل را با هم به خوبی ترکیب کنید. سپس آن‌ها را به مخلوط کلم و انار مخلوط کنید. گردوها را در نهایت با چاقو به دو یا سه تکه خرد کرده و به سالاد اضافه کنید. روی سالاد را با سلفون پوشانده و در یخچال بگذارید. پس از نیم الی یک ساعت سالاد شما آماده می شود.

همان طور که گفته شد، می توان سالاد کلم سفید با انار را نیز تهیه کرد و تنها کافی است به جای کلم قرمز از کلم سفید استفاده کنید. طرز تهیه سالاد کلم بروکلی و انار نیز به همین ترتیب است. با این تفاوت که می توان کلم بروکلی را به مدت ۵ دقیقه در آب جوشاند.

طرز تهیه سالاد لبو و کلم

لبو نیز همچون انار مخصوص فصل پاییز و زمستان است و سالاد لبو و کلم نیز یک نوع سالاد فصلی به شمار می رود. مواد زیر را جهت تهیه این سالاد خوشمزه آماده کنید:

  • لبو – ۳ عدد
  • کلم سفید – ۱ عدد
  • کلم قرمز (بنفش) – ۱ عدد
  • گردو خرد شده – نصف پیمانه
  • ماست چکیده یونانی – ۳ قاشق غذاخوری
  • ذرت بخارپز – یک دوم پیمانه
  • سس مایونز، روغن زیتون، نمک و فلفل سیاه – به میزان لازم
طرز تهیه سالاد لبو و کلم

لبوها را شسته و روی اجاق بگذارید تا به خوبی پخته شوند. گردوها را خرد کنید. کلم قرمز و سفید را به صورت جدا برگ کرده، شسته و خرد کنید. لبوها را پس از حدود یک ساعت از روی اجاق برداشته و پس از سرد شدت به صورت مکعبی خرد کنید. کلم ها و گردو را به آن اضافه کنید.

ماست، سس مایونز، روغن زیتون و ادویه را به خوبی ترکیب کنید. اکنون سس و سالاد را مخلوط کرده و هم بزنید. روی ظرف را با سلفون پوشانده و حدود یک ساعت در یخچال قرار دهید.

  • در صورت تمایل می توانید از کشمش پلویی، آناناس خرد شده و هویج نیز استفاده کنید.

طرز تهیه سالاد کاهو و کلم

ترکیب کاهو و کلم در بسیاری از انواع سالاد استفاده می شود. هردوی این مواد دارای طعم دلچسب و خواص بسیاری هستند. برای تهیه سالاد کاهو و کلم مواد زیر را آماده کنید:

  • کاهو – ۵۰۰ گرم
  • مغز کاهو – ۲ عدد
  • کلم سفید – ۵۰۰ گرم
  • کلم قرمز – ۵۰۰ گرم
  • هویج – ۳۰۰ گرم
  • گوجه فرنگی – ۵۰۰ گرم
  • خیار – ۵۰۰ گرم

کاهو، کلم سفید و کلم قرمز را برگ کرده و به خوبی شستشو دهید. سپس هرکدام را جداگانه به صورت رشته های نازک خرد کنید. هویج را پوست گرفته و رنده درشت کنید. مغز کاهو را نیز به صورت خلالی خرد کنید.

گوجه فرنگی را حلقه ای خرد کرده و از وسط به دو نیم تقسیم کنید. خیار را به صورت نگینی خرد کنید. در تهیه این سالاد مواد را با همدیگر ترکیب نخواهیم کرد.

سرکه، روغن زیتون، نمک و فلفل را در ظرفی جداگانه ترکیب کنید. سالاد و سس را به صورت جداگانه در یخچال قرار دهید تا یک ساعت استراحت کنند.

  • در صورت تمایل می توانید از ذرت پخته شده و نخود فرنگی نیز استفاده کنید.
  • تزیین سالاد کاهو و کلم به دلیل مخلوط نشدن مواد بسیار ساده تر خواهد بود.

تزیین سالاد کلم

اکنون نوبت به تزئین سالاد کلم رسیده است. بهترین راهکار برای تزئین سالاد کلم این است که بخشی از مواد اولیه را به صورت جداگانه نگه دارید. پس از ترکیب تمام مواد، روی سالاد را با بخش باقی مانده تزئین کنید. بدین ترتیب روی سالاد ظاهر بسیار زیبایی دارد و بخش زیرین آن دارای ترکیب بسیار دلچسب و خوشمزه ای است. و سالاد نیز همچون غذا نیاز به جا افتادن دارد. به همین دلیل باید مقداری در یخچال برای جا افتادن آن صبر کرد.

تزیین سالاد کلم

سالاد مورد علاقه شما در این لیست کدام بود؟ از چه نوع کلمی برای تهیه سالاد کلم بیشتر استفاده می کنید؟ شما از چه مواد اولیه دیگری در تهیه سالاد کلم بهره می برید؟ دیدگاه های خود را با ما و دیگر دوستان خود در میان بگذارید.

اگر به تهیه سالاد علاقه مند هستید:

طرز تهیه سالاد فصل و سس مخصوص سالاد فصل

نحوه تزئین انواع سالاد (از شیرازی تا الویه و فصل)

هشت نکته برای جذاب‌‌تر شدن سالاد میوه

سالاد اسفناج، انتخاب مناسبی برای همه

 

سوالات متداول

1.چگونه سالاد کلم با شوید درست کنیم؟

سالاد کلم و شوید معمولاً با گل‌کلم و کلم قمری تهیه می‌شود. ابتدا کلم را شسته، خرد می‌کنیم. خیار، فلفل‌دلمه‌ای و پیازچه را نیز خردکرده و همراه با ذرت به کلم اضافه می‌کنیم. شوید خرد شده (خشک) را در سس می‌ریزیم. سس را با سالاد به‌خوبی ترکیب می‌کنیم.

برگ‌های کلم قرمز و سفید را جدا کرده خوب می‌شوییم. سپس کلم، خیار، هویج و گوجه‌فرنگی را به‌صورت رشته‌ای خرد می‌کنیم. برای سس می‌توانید از ماست غلیظ هم استفاده کنید.

برای تهیه­‌ی سالاد کلم سفید از کشمش استفاده می‌کنند. برگ‌های کلم سفید را از هم جدا کرده، می‌شوییم. کلم و هویج را به‌صورت رشته‌ای و هم اندازه خرد می‌کنیم. کشمش را به آن افزوده و سس را نیز به بقیه مواد مخلوط کنید.

کلم را برگ کرده، شسته، خشک کرده و سپس خرد می‌کنیم. هویج را رنده، فلفل‌دلمه‌ای و سیب‌زمینی پخته را ریز خرد می‌کنیم. در آخر گشنیز خردشده را اضافه می‌کنیم. برای سس ، پودر زیره و پودر تخم گشنیز را با عسل (شکر)، آب‌لیمو، روغن زیتون، نمک و فلفل مخلوط می‌کنیم. به این سالاد، سالاد مکزیکی هم می‌گویند.

کلم را برگ کرده، شسته، خشک کرده و سپس خرد می‌کنیم. هویج را رنده، فلفل‌دلمه‌ای را ریز خرد می‌کنیم. در نهایت ذرت پخته شده و سس را به آن اضافه می‌کنیم.

کلم قرمز (کلم سفید یا گل‌کلم) را برگ کرده، شسته و خشک می‌کنیم. کلم‌ها را خردکرده با دانه‌های انار و گردو مخلوط می‌کنیم .سس مایونز، گلپر، نمک و فلفل را ترکیب و به سالاد اضافه می‌کنیم.