بهترین و آسان ترین طرز تهیه قیمه مجلسی

تهیه قیمه مجلسی

خورشت قیمه یکی از غذاهای اصیلی ایرانی است که بیشتر در مراسم‌های بزرگ همانند روزهای عاشورا یا تاسوعا و سایر مناسب‌ها به عنوان نذری پخته و پخش می‌شود. از آنجایی که این غذا در دیگ‌های بزرگ و با حجم بالا خوشمزه‌تر خواهد بود قیمه را برای مجالس بزرگ می‌پزند. البته طرز تهیه قیمه مجلسی تفاوت چندانی با قیمه عادی ندارد ولی به هر حال جزئیاتی در روش پخت این غذا دیده می‌شود.

طرز تهیه قیمه مجلسی زعفرانی

به طور معمول این خورشت قیمه مجلسی را با گوشت قرمز می‌پزند و این غذا طرفداران بسیاری دارد ولی اگر می‌دانید که مهمانان شما از گوشت سفید بیشتر از گوشت قرمز استقبال می‌کنند بنابراین بهتر است از انواع دیگر گوشت‌ها استفاده کنید. با انتخاب قیمه مجلسی بهترین سفره نذری را برپا خواهید کرد.

به طور کلی تمام غذاهای ایرانی و خورشتی را می‌توان برای ایام محرم یا سایر مناسبت‌های مذهبی به عنوان نذری انتخاب کرد ولی از قدیم همیشه قیمه نذری حرف اول را می‌زند. علاوه بر گوشت که پایه اصلی این غذا است، رب گوجه فرنگی نیز دومین پایه مهم و اساسی این خورشت خوش‌طعم اصیل ایرانی خواهد بود.

مواد لازم مقدار مورد نیاز
گوشت خورشتی 300 گرم
لپه 150 گرم
پیاز 2 عدد در سایز متوسط
سیب زمینی 2 عدد در سایر متوسط
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
لیمو عمانی 4 عدد
زردچوبه به میزان کافی
روغن به مقدار کافی
نمک به اندازه دلخواه
فلفل سیاه به اندازه دلخواه
زعفران دم کرده 1 قاشق غذا خوری

پیش از این نیز گفتیم طرز تهیه انواع خورشت قیمه (قیمه بادمجان، قیمه سیب زمینی و …) تا حدودی شبیه یکدیگر هستند و کمی در جزئیات آنها شاهد تفاوت‌هایی خواهیم بود ولی در نهایت می‌توان گفت تمام خورشت‌های قیمه با یک نوع مواد اولیه پخته و آماده می‌شوند و چیزی فراتر از مواد ذکرشده در جدول بالا نخواهد بود.

12 مرحله تهیه قیمه مجلسی

قیمه مجلسی محرمی

به مواد لازم برای تهیه قیمه مجلسی اشاره کردیم و حال نوبت به دستور پخت آن می‌رسد:

  • مرحله اول: بهتر است برای از بین بردن نفخ لپه‌ها، آنها را چند ساعت قبل در آب خیس کنید. البته اگر از شب قبل لپه‌ها را خیس و چند باری آب آنها را عوض کنید، بهتر خواهد بود.
  • مرحله دوم: پیازها را نگینی خرد و در روغن سرخ کنید. در ادامه کمی زردچوبه نیز به آن بفزایید و تفت دهید.
  • مرحله سوم: گوشت خود را که پیش‌تر شسته و تمیز کرده‌اید، به تکه‌های خورشتی تقسیم کنید. توجه داشته باشید تکه‌های گوشت شما نه باید خیلی ریز و نه خیلی درشت باشد زیرا اگر ریز باشد ظاهر خورشت بد می‌شود و اگر خیلی درشت باشد خورشت شما دیرتر پخته می‌شود.
  • مرحله چهارم: اکنون که گوشت خود را خرد کرده‌اید باید آن را به قابلمه پیاز سرخ‌شده اضافه کنید.
  • مرحله پنجم: گوشت را در پیاز به قدری تفت دهید که رنگ آن تغییر کند. البته نباید خیلی آن را تفت دهید زیرا سرخ شدن بیش از حد گوشت باعث دیرپز شدن آن می‌شود.
  • مرحله ششم: رب گوجه فرنگی را به قابلمه خود اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ خوبی به خود بگیرد. مراقب باشید رب گوجه فرنگی را نسوزانید.
  • مرحله هفتم: در این مرحله باید 4 لیوان آب به قابلمه مواد خورشت خود اضافه کنید و منتظر بمانید خورشت شما بجوشد.
  • مرحله هشتم: به خاطر داشته باشید پختن خورشت قیمه مجلسی به طور معمول 1 الی 2 ساعت طول می‌کشد.
  • مرحله نهم: لپه‌ها را که به صورت جداگانه پخته‌اید به قابلمه خورشت خود اضافه کنید تا با سایر مواد دوباره بپزد.
  • مرحله دهم: لیمو عمانی را از وسط به دو قسمت تقسیم کنید و تخم‌های آن را درآورید زیرا وجود این تخم‌ها باعث طعم تلخ خورشت شما می‌شود. در ادامه لیموها را به قابلمه خورشت خود بیفزایید.
  • مرحله یازدهم: در نهایت باید زعفران دم کرده را به مواد خورشت اضافه کنید.
  • مرحله دوازدهم: اکنون نوبت سیب زمینی‌ها است، باید آنها را بشورید، پوست بکنید و خلال و سرخ کنید.

فوت و فن تهیه قیمه مجلسی ناب

قیمه مجلسی ناب

اکنون که با مواد اولیه قیمه مجلسی آشنا شدید، بهتر است مراحل طرز تهیه آن را به طور کامل بررسی کنید و سپس برای تهیه خورشت دست به کار شوید. از آنجایی که قصد دارید این غذا را برای مجلس یا مهمانی بزرگ تهیه کنید بنابراین در تهیه آن باید دقت زیادی به خرج دهید.

اگر به دنبال طرز تهیه قیمه نذری برای ۱۰۰ نفر هستید، توصیه می‌کنیم  فوت و فن‌های ذکر شده در ادامه را از دست ندهید. همان‌طور که گفتیم طرز تهیه قیمه مجلسی نکات و جزئیات خاصی دارد که نباید آنها را نادیده گرفت. برای داشتن یک قیمه مجلسی خوشمزه و خوش‌طعم نکات زیر را فراموش نکنید.

  • برای خوش طعم شدن بیشتر قیمه مجلسی خود لپه‌ها را به صورت جداگانه بپزید و سپس به قابلمه خورشت اضافه کنید. اگر لپه‌ها همزمان با سایر مواد خورشت شما پخته شود طعم قیمه شما شبیه به آبگوشت می‌شود.
  • به منظور طعم بهتر خورشت قیمه مجلسی بهتر است در نهایت و هنگامی که خورشت شما در حال جوشیدن است، کمی زعفران دم کرده و پودر دارچین به آن اضافه کنید.
  • اگر به دنبال خوش‌رنگ شدن خورشت قیمه مجلسی خود هستید، توصیه می‌کنیم در مراحل پایانی از چوب دارچین در خورشت خود استفاده کنید.
  • سیب زمینی‌های خورشت خود را چند باری با آب سرد بشورید تا نشاسته اضافی آن از بین برود زیرا نشاسته اضافی در سرخ کردن تاثیر منفی می‌گذارد. حتی بهتر است سیب زمینی‌ها را برای مدتی در آب سرد قرار دهید.
  • برای تهیه قیمه سیب زمینی ، هنگام سرخ کردن سیب زمینی‌ها بهتر است کمی زردچوبه نیز به آنها اضافه کنید.
  • خورشت قیمه خود را زمانی که نه خیلی آبکی و نه خیلی سفت است خاموش کنید.
  • در نظر داشته باشید علاوه بر زعفران تفت دادن رب گوجه فرنگی نیز به خوش رنگ‌تر شدن خورشت قیمه مجلسی شما کمک می‌کند.

سایر خورشت های قیمه مجلسی

خورشت های قیمه مجلسی

علاوه بر خورشت قیمه معروف و نذری، غذاهای دیگری نیز وجود دارند که با همین مواد اولیه تهیه و پخته می‌شوند ولی طعم آنها با خورشت قیمه مجلسی متفاوت است. حالا که با طرز تهیه قیمه مجلسی آشنا شدید بد نیست بدانید شله مشهدی یکی از غذاهایی است که در مجالس سرو می‌شود و تا حدودی طعم قیمه دارد.

در طرز تهیه شله مشهدی با قیمه ، در واقع این غذای لذیذ را که دارای مواد متفاوتی همانند نخود، لوبیا سفید، لوبیا چیتی، ماش، عدس، و سایر این چنین موارد است با مواد خورشت قیمه مجلسی ترکیب می‌کنند. از این‌رو طعمی نزدیک به قیمه با ظاهری متفاوت دارد البته که روش تهیه این غذای لذیذ با قیمه مجلسی متفاوت است.

گذشته از شله مشهدی و قیمه مجلسی، قیمه نثار اصل نیز یکی دیگر از غذاهای لذیذ به حساب می‌آید که برای مجالس و مناسبت‌ها گزینه خوبی خواهد بود. البته طرز تهیه خورشت قیمه نثار اصل و ظاهر این غذای لذیذ تشابه زیادی به خورشت قیمه مجلسی ندارد  ولی بی‌شباهت هم نیست.

سفارش آنلاین قیمه برای مجالس و مهمانی ها

اگر مهمانی بزرگی در پیش‌رو دارید یا در این فکر هستید که برای مناسبت پیش‌رو غذای نذری در میان مردم نیازمند پخش کنید، توصیه می‌کنیم از یکی از رستوران‌های خوش سابقه در تهیه قیمه مجلسی کمک بگیرید. به عبارت دیگر با وجود سرویس سفارش انلاین غذا لازم نیست مراحل طرز تهیه قیمه مجلسی در حجم بالا را دنبال کنید.

بهترین راه برای حل این مسئله کمک گرفتن از رستوران‌های معتبر و تهیه غذاهایی است که دستپخت خوبی دارند و تمام فوت و فن‌های قیمه مجلسی را رعایت می‌کنند. با سر زدن به سایت و اپلیکشین اسنپ فود بدون‌شک رستوران مورد نظر خود را برای ثبت سفارش قیمه مجلسی پیدا می‌کنید.

نظرات کاربران