طرز تهیه قیمه مجلسی برای مهمانی ها و نذری

تهیه قیمه مجلسی

خورشت قیمه یکی از غذاهای اصیلی ایرانی است که بیشتر در مراسم‌های بزرگ همانند روزهای عاشورا یا تاسوعا و سایر مناسبت‌ها به عنوان نذری پخته و پخش می‌شود. خاصیت خورشت قیمه مجلسی این است که هر چه در حجم بیشتری طبخ شود، خوشمزه‌تر بوده و غلظت بیشتری خواهد داشت. البته طرز تهیه قیمه مجلسی تفاوت چندانی با قیمه عادی ندارد، ولی به هر حال جزئیاتی در روش پخت این غذا دیده می‌شود. با ما همراه شوید تا با نحوه تهیه این خورشت به شکل مجلسی آشنا شویم.

قیمه مجلسی
تعداد نفرات 4 نفر
زمان آماده سازی  15 دقیقه
زمان پخت غذا 120 دقیقه
میزان سختی متوسط

قیمه مجلسی زعفرانیطرز تهيه خورش قيمه خوشمزه زعفرانی

به طور معمول این خورشت قیمه مجلسی را با گوشت قرمز می‌پزند و این غذا طرفداران بسیاری دارد. اما در صورتی که به هر دلیلی به طور مثال دستور پزشک برای پرهیز از گوشت قرمز، نمی‌توانید در خورشت خود از گوشت قرمز استفاده کنید؛ امکان جایگزین کردن آن با گوشت مرغ یا بوقلمون را خواهید داشت. خورشت قیمه مجلسی برای نذری یکی از بهترین انتخاب‌ها بوده و همیشه طرفداران زیادی دارد.

به طور کلی تمام غذاهای ایرانی و خورشتی را می‌توان برای ایام محرم یا سایر مناسبت‌های مذهبی به عنوان نذری انتخاب کرد، ولی از قدیم همیشه قیمه نذری حرف اول را می‌زند. علاوه بر گوشت که پایه اصلی این غذا است، رب گوجه فرنگی نیز دومین پایه مهم و اساسی این خورشت خوش‌طعم اصیل ایرانی خواهد بود.

مواد لازم برای تهیه خورشت قیمه مجلسی

برای آن که بتوانید بهترین دستور پخت قیمه مجلسی را دنبال کرده و نتیجه عالی را تجربه کنید، این مواد اولیه را نیاز خواهید داشت. این مواد اولیه برای 4 نفر در نظر گرفته شده است و اگر تصمیم به دنبال کردن طرز تهیه قیمه مجلسی برای 5 نفر داشته باشید، کافی است که این مواد را کمی افزایش دهید.

مواد لازم مقدار مورد نیاز
گوشت خورشتی 300 گرم
لپه 150 گرم
پیاز 2 عدد در سایز متوسط
سیب زمینی 2 عدد در سایر متوسط
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
لیمو عمانی 4 عدد
زردچوبه به میزان کافی
روغن به مقدار کافی
نمک به اندازه دلخواه
فلفل سیاه به اندازه دلخواه
زعفران دم کرده 1 قاشق غذا خوری

پیش از این نیز گفتیم طرز تهیه انواع خورشت قیمه تا حدودی شبیه یکدیگر هستند و کمی در جزئیات آنها شاهد تفاوت‌هایی خواهیم بود، ولی در نهایت می‌توان گفت تمام خورشت‌های قیمه با یک نوع مواد اولیه پخته و آماده می‌شوند و چیزی فراتر از مواد ذکرشده در جدول بالا نخواهد بود. در طرز تهیه قیمه مجلسی برای 10 نفر، باید مواد را چیزی بیش از دو برابر کنید که به دلیل بالا رفتن حجم، قیمه خوشمزه‌تری نیز خواهید داشت.

مراحل طرز تهیه قیمه مجلسیطرز تهیه خورش قیمه مجلسی

به مواد لازم برای طرز تهيه خورش قيمه خوشمزه اشاره کردیم و حال نوبت به دستور پخت آن می‌رسد:

  • مرحله اول: بهتر است برای از بین بردن نفخ لپه‌ها، آن‌ها را چند ساعت قبل در آب خیس کنید.
  • مرحله دوم: پیازها را نگینی خرد و در روغن سرخ کنید. در ادامه کمی زردچوبه نیز به آن بفزایید و تفت دهید.
  • مرحله سوم:  در این مرحله از طرز پخت قیمه مجلسی، گوشت را که پیش‌تر شسته و تمیز کرده‌اید، به تکه‌های خورشتی تقسیم کنید. توجه داشته باشید تکه‌های گوشت شما نه باید خیلی ریز و نه خیلی درشت باشد زیرا اگر ریز باشد ظاهر خورشت بد می‌شود و اگر خیلی درشت باشد خورشت شما دیرتر پخته خواهد شد.
  • مرحله چهارم: اکنون که گوشت خود را خرد کرده‌اید، باید آن را به قابلمه پیاز سرخ‌شده اضافه کنید.
  • مرحله پنجم: گوشت را در پیاز به قدری تفت دهید که رنگ آن تغییر کند. البته نباید خیلی آن را تفت دهید، زیرا سرخ شدن بیش از حد گوشت باعث دیرپز شدن آن می‌شود.
  • مرحله ششم: رب گوجه فرنگی را به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ خوبی به خود بگیرد. مراقب باشید رب گوجه فرنگی را نسوزانید.
  • مرحله هفتم: در این مرحله باید 4 لیوان آب به قابلمه مواد خورشت خود اضافه کنید و منتظر بمانید خورشت بجوشد.
  • مرحله هشتم: به خاطر داشته باشید طرز تهیه خورش قیمه مجلسی به طور معمول 1 الی 2 ساعت طول می‌کشد.
  • مرحله نهم: لپه‌ها را که به صورت جداگانه پخته‌اید به قابلمه خورشت اضافه کنید تا با سایر مواد دوباره بپزد.
  • مرحله دهم: لیمو عمانی‌ها را خرد کرده و هسته‌های آن‌ها را خارج کنید. سپس آن‌ها را به خورشت در حال پخت، اضافه کنید. علت خارج کردن هسته‌های لیمو عمانی، تلخی آن‌ها است که باعث تلخ شدن خورشت شما می‌شود.
  • مرحله یازدهم: در نهایت باید زعفران دم کرده را به مواد خورشت اضافه کنید. تا اینجای کار درست شبیه به چیزی است که در طرز تهیه قیمه بادمجان نیز داریم.
  • مرحله دوازدهم: اکنون نوبت سیب زمینی‌ها است، باید آن‌ها را بشورید، پوست بکنید و خلال و سرخ کنید.

نحوه تهیه قیمه مجلسی را برایتان توضیح دادیم. همین طور پیشنهاد می‌کنیم که حتما طرز تهیه قیمه نثار را در مجله اسنپ فود دنبال کرده و این قیمه خوشمزه را در آشپزخانه منزل خود آماده کنید و از میل کردن آن لذت ببرید.

فوت و فن‌های دستور پخت قیمه مجلسیفوت و فن‌های دستور پخت قیمه مجلسی

اکنون که با مواد اولیه و طرزتهیه قیمه مجلسی آشنا شدید، بهتر است که فوت و فن‌های مربوط به طبخ آن را نیز دوره کرده و در روش پخت و پز خود به کار بگیرید. از آنجایی که قصد دارید این غذا را برای مجلس یا مهمانی بزرگ تهیه کنید، بنابراین در تهیه آن باید دقت زیادی به خرج دهید.

اگر به دنبال طرز تهیه قیمه مجلسی برای ۶ نفر یا بیشتر  هستید، توصیه می‌کنیم  فوت و فن‌های ذکر شده در ادامه را از دست ندهید. همان‌طور که گفتیم طرز تهیه قیمه مجلسی نکات و جزئیات خاصی دارد که نباید آنها را نادیده گرفت. برای داشتن یک قیمه مجلسی خوشمزه و خوش‌طعم نکات زیر را فراموش نکنید.

  • برای خوش طعم شدن بیشتر قیمه مجلسی خود لپه‌ها را به صورت جداگانه بپزید و سپس به قابلمه خورشت اضافه کنید. اگر لپه‌ها همزمان با سایر مواد خورشت شما پخته شود طعم قیمه شما شبیه به آبگوشت می‌شود.
  • به منظور طعم بهتر خورشت قیمه مجلسی بهتر است در نهایت و هنگامی که خورشت شما در حال جوشیدن است، کمی زعفران دم کرده و پودر دارچین به آن اضافه کنید.
  • اگر به دنبال خوش‌رنگ شدن خورشت قیمه مجلسی خود هستید، توصیه می‌کنیم در مراحل پایانی از چوب دارچین در خورشت خود استفاده کنید.
  • سیب زمینی‌های خورشت خود را چند باری با آب سرد بشورید تا نشاسته اضافی آن از بین برود زیرا نشاسته اضافی در سرخ کردن تاثیر منفی می‌گذارد. حتی بهتر است سیب زمینی‌ها را برای مدتی در آب سرد قرار دهید.
  • برای تهیه قیمه سیب زمینی ، هنگام سرخ کردن سیب زمینی‌ها بهتر است کمی زردچوبه نیز به آنها اضافه کنید.
  • خورشت قیمه خود را زمانی که نه خیلی آبکی و نه خیلی سفت است خاموش کنید.
  • در نظر داشته باشید علاوه بر زعفران، تفت دادن رب گوجه فرنگی نیز به خوش رنگ‌تر شدن خورشت قیمه مجلسی شما کمک می‌کند.

قیمه مجلسی شما با اسنپ فود…

اگر مهمانی بزرگی در پیش‌رو دارید یا در این فکر هستید که برای مناسبت پیش‌رو غذای نذری پخش کنید، توصیه می‌کنیم از یکی از رستوران‌های خوش سابقه در تهیه قیمه مجلسی کمک بگیرید. به عبارت دیگر با وجود سرویس سفارش انلاین غذا لازم نیست مراحل طرز تهیه قیمه مجلسی در حجم بالا را دنبال کنید.

بهترین راه برای حل این مسئله کمک گرفتن از رستوران‌های معتبر و تهیه غذاهایی است که سرآشپزهای حرفه‌ای دارند و تمام فوت و فن‌های قیمه مجلسی را رعایت می‌کنند. با سر زدن به سایت و اپلیکشین اسنپ فود بدون‌شک رستوران مورد نظر خود را برای ثبت سفارش قیمه مجلسی پیدا می‌کنید.

نظرات کاربران