طرز تهیه خورشت قیمه نثار اصل، غذای خوش طعم قزوینی

طرز تهیه خورشت قیمه نثار اصل
2/5 - (1 امتیاز)

خورشت قیمه نثار اصل در واقع پلویی مخلوط است که اصلیت آن به قزوین برمی‌گردد. این پلو به جز لپه تمام ترکیبات قیمه را دارد و علاوه بر آن‌ها، در این خورشت از انواع آجیل  ، زرشک و ادویه برای طعم دادن به آن استفاده می‌شود. قیمه نثار غذایی مجلسی است و در مراسم‌های مختلف و اعیاد و جشن‌های قزوینی‌ها سرو می‌شود. اگر دوست دارید با طرز تهیه خورشت قیمه نثار اصل به عنوان یک غذای خوشمزه مجلسی، آشنا شوید با این مطلب از اسنپ فود همراه باشید.

قیمه نثار اصل

تعداد نفرات 6 نفر
زمان آماده سازی  30 دقیقه
زمان پخت 50 تا 80 دقیقه
میزان سختی سخت

قیمه نثار اصل

خورشت قیمه نثار اصل، با مواد اولیه درجه یک باید تهیه شود که همان طعم اصیل و خوشمزه خود را داشته باشد. همین طور اگر اجازه دهید این خورشت پس از پخت اولیه، به خوبی جا بیفتد، مزه به مراتب بهتری خواهد داشت.

مواد لازم برای تهیه قیمه نثار

مواد خورشت قیمه نثار اصل

مواد اولیه لازم برای تهیه این خورشت به شرح زیر هستند:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
گوشت گوسفند 600 گرم
پیاز 1 عدد بزرگ
برنج 4 پیمانه
آب 4 پیمانه
رب گوجه فرنگی 3 قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده 4 قاشق غذاخوری
ادویه مخصوص قیمه نثار 1 قاشق چایخوری
پودر دارچین 1 قاشق غذاخوری
پودر هل 1 قاشق غذاخوری
خلال پسته 4 قاشق غذاخوری
خلال بادام 4 قاشق غذاخوری
گلاب 1 فنجان
زرشک 5 قاشق غذاخوری
شکر 1 قاشق غذاخوری
خلال پوست پرتقال 2 قاشق غذاخوری
کره 50 گرم
روغن مایع به مقدار کافی
نمک و زردچوبه به مقدار کافی

مواد لازم برای تهیه ادویه پلویی قیمه نثار

شما باید یک پلوی مجزا برای این غذا تهیه کنید که به ادویه‌های زیر نیاز دارد:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
پودر گل سرخ 4 قاشق غذاخوری
پودر دارچین 1 قاشق غذاخوری
زیره سیاه 1 قاشق غذاخوری
پودر زنجبیل 1 قاشق غذاخوری
هل سبز 2 عدد
میخک 2 عدد
جوز هندی نصف 1 عدد

مراحل تهیه ادویه مخصوص قیمه نثار

مطابق مراحل زیر، ادویه مخصوص قیمه نثار را آماده کنید:

  • مرحله اول: تمام این ادویه‌ها را خوب آسیاب کنید و بعد به مدت یک دقیقه در تابه‌ای با شعله ملایم تفت دهید.
  • مرحله دوم: بعد از این که ادویه‌ها سرد شدند، مخلوط آن‌ها را در ظرف شیشه‌ای در دار بریزید و در جای خشک و خنک نگه دارید. این ادویه را می‌توانید برای برنج‌های دیگر هم استفاده کنید.

طرز تهیه خورشت قیمه نثار اصل

قیمه نثار اصل

برای دانستن طرز تهیه خورشت قیمه نثار اصل ، مراحل زیر را دنبال کنید:

  • مرحله اول: خلال پسته و بادام را در یک فنجان گلاب خیس بدهید. می‌توانید هر کدام را جداگانه یا هر دو را با هم مخلوط کنید و در گلاب بگذارید تا خیس بخورند.
  • مرحله دوم: سپس گوشت را خوب بشویید و به قطعات ریز قیمه‌ای خرد کنید. البته اگر مایل باشید که گوشت درشت‌تر باشد، از این بابت منعی وجود نخواهد داشت.
  • مرحله سوم: حالا نوبت آن است که پیاز‌ها را خلالی خرد کرده و در یک قابلمه و روغن داغ سرخ کنید. در نظر داشته باشید که پیاز سرخ شده به این غذا طعمی عالی می‌دهد و اگر پیاز یکدست ریز سرخ کرده و آماده کنید، خورشت شما طعم به مراتب جذاب‌تری خواهد داشت. پس دست و دل باز باشید. اگر حس کردید پیاز کم است، مقدار بیشتری سرخ کنید.
  • مرحله چهارم: وقتی پیازها سبک شده و حالت کاراملی به خود گرفتند، گوشت‌ها را به آن‌ها اضافه کنید و با پیاز خوب تفت بدهید.
  • مرحله پنجم: هنگام تفت دادن، کمی زردچوبه اضافه کنید. رنگ گوشت کم کم تغییر کرده و از قرمز به سمت قهوه‌ای متمایل خواهد شد. این مرحله حدودا 15 دقیقه زمان می‌برد.حالا رب را اضافه کنید و همراه بقیه مواد تفت بدهید تا خامی رب گرفته شود.
  • مرحله ششم: ادویه مخصوص پلویی را هم به گوشت اضافه کنید و بعد چهار لیوان آب را روی گوشت‌ها بریزید. بگذارید تا گوشت‌ها روی حرارت ملایم بپزند و آب آن کاملا غلیظ شود؛ و به اصطلاح خورشت قیمه نثار جا بیفتد.
  • مرحله هفتم: در مرحله آخر پخت گوشت‌ها گلاب، هل، دارچین و زعفران دم کرده را به آن اضافه کنید تا گوشت‌ها طعم‌دار شوند.
  • مرحله هشتم: اگر دوست دارید خورشت قیمه نثار کمی طعم ترشی بدهد، می‌توانید یک قاشق آب‌لیمو موقع خاموش کردن زیر خورشت به آن اضافه کنید. طرز تهیه خورشت قیمه نثار اصل

مراحل تهیه برنج برای خورش قیمه نثار

بعد از طرز تهیه خورشت قیمه نثار اصل ، نوبت به ادویه پلویی آن می‌رسد. برای تهیه پلوی ادویه‌ای نیز باید مراحل زیر را با دقت دنبال کنید:

  • مرحله اول: برنج‌ها را آبکش کنید و با مقدار دلخواه زعفران دم کنید.
  • مرحله دوم: برای خلال پوست پرتقال ترجیحاً از پرتقال تازه استفاده کنید. پرتقال را خوب بشویید و پوست آن را بگیرد. آن را به شکل خلال‌های نازک برش بزنید. برای این که تلخی پوست پرتقال گرفته شود، آن‌ها را در آب جوش بگذارید تا چند بار جوش بزند و بعد آبکش کنید.
  • مرحله سوم: زرشک‌ها را خوب بشویید و با کره و یک قاشق شکر تفت بدهید.
  • مرحله چهارم: خلال پوست پرتقال و پسته و بادام را هم با کره تفت بدهید. اگر دوست دارید کمی زعفران آب کرده اضافه کنید. می‌توانید هر کدام از خلال‌ها را جداگانه نیز تفت بدهید.
  • مرحله پنجم: زمانی که برنج دم کشید آن را در ظرف سرو تان بکشید. روی آن کمی کره آب شده بریزید.
  • مرحله ششم: خورشت قیمه نثار که کاملاً غلیظ شده را در وسط برنج بریزید. سپس با زرشک و خلال‌های تفت داده شده اطراف آن تزیین کنید.

توصیه می‌کنیم که حتما طرز تهیه کباب ترش را نیز به عنوان یک غذای اصیل محلی، دنبال کرده و مراحل پخت و آماده سازی آن را مشاهده کنید.

نکات تکمیلی در طرز تهیه خورشت قیمه نثار اصل

نکات درست کردن قیمه نثار اصل

برای این که غذای اصیل قزوینی شما، کاملا جا افتاده و طعم واقعی و خوشمزه خود را داشته باشد؛ لازم است که نکات زیر را در نظر داشته باشید:

  • برای تهیه قیمه نثار می‌توانید از روش دیگری هم استفاده کنید. به عنوان مثال بعد از این که برنج را آبکش کردید، به صورت لایه لایه از گوشت، برنج، زرشک و خلال‌ها داخل قابلمه بریزید و سپس بگذارید با هم به خوبی دم بکشند.
  • در بعضی از فرمول‌های تهیه این خورشت، به جای گوشت قیمه‌ای از گوشت ریش ریش یا حتی گوشت کله گنجشکی استفاده می‌کنند که البته چندان مجلسی نیست. بنابراین اگر می‌خواهید قیمه نثار مجلسی آماده کنید، حتما باید گوشت شما قیمه‌ای باشد.
  • نحوه سرو قیمه نثار کاملا سلیقه‌ای است. شما می‌توانید خلال‌ها و زرشک را جدا تفت بدهید و با رنگ‌های زیبا اطراف گوشتی که در مرکز برنج ریخته‌اید، بچینید. اگر مایل به امتحان کردن مدل دیگری باشید، می‌توانید به جای ریختن گوشت در مرکز برنج، آن را در بخش گوشه‌ای گذاشته و سپس با خلال و زرشک تزئین کنید. اگر هم دوست دارید موقع سرو مواد را لایه‌ای در ظرف سرو‌ بچینید. به جز این‌ها ممکن است به طور کلی مایل به هیچ نوع تزئینی نباشید! در هر حالت قیمه نثار واقعا دل‌چسب است.
  • بهتر است خلال پوست پرتقال را شیرین کنید؛ یعنی بعد از این که سه یا چهار بار خلال پوست پرتقال را جوشاندید، آن را با مقداری شکر و چند قاشق آب و مقداری کره تفت بدهید تا شیرین شود. البته اگر خلال پوست پرتقال را آماده از بیرون می‌خرید، تلخی آن‌ها از پیش گرفته شده است.
  • اگر از طعم خلال پوست پرتقال خوشتان نمی‌آید، می‌توانید از آن برای تزئین روی برنج استفاده نکنید. فقط برای این که عطر آن در خورشت قیمه نثار باشد یک قاشق از پوست پرتقال را اواسط پخت به آن اضافه کنید تا هنگام پخت گوشت عطر آن را به خود بگیرید.
  • بعد از طرز تهیه خورشت قیمه نثار اصل ، سعی کنید کمی از آب خورشت قیمه نثار را جداگانه در ظرفی بریزید سر سفره بیاورید تا اگر کسی دوست داشت کمی از آن را جداگانه روی برنج بریزد.

چطور سفارش اینترنتی خورشت قیمه نثار اصل داشته باشیم؟

اگر وقت و حوصله کافی برای تهیه این غذای خوشمزه قزوینی ندارید، پیشنهاد می‌کنیم که با استفاده از سرویس سفارش غذا اسنپ فود، این غذا را خریداری کرده و درب منزل یا محل کار خود و هر جای دیگر تحویل بگیرید. همین طور شما می توانید از سرویس خدمات دریافت در محل اسنپ فود استفاده کرده و بدون منتظر ماندن برای پیک، حضوری برای تحویل گرفتن غذا به محل رستوران مراجعه کنید. این فرصتی خواهد بود که از هر رستورانی در شهر مایل هستید، غذای خود را سفارش داده و دیگر محدود به رستوران‌های محدوده جغرافیایی خود نخواهید بود.

برچسب ها: