13 آبگوشت سنتی ایرانی خوشمزه + تصاویر

آبگوشت سنتی

انواع آبگوشت سنتی هم مانند کباب کوبیده، بدون شک یکی از محبوب‌ترین غذاهای ایرانی هستند. جالب است بدانید که آبگوشت‌های ایرانی در بین توریست‌های خارجی که به کشور ما سفر می‌کنند هم جذابیت زیادی دارد. این غذا تنوع زیادی داشته و در شهرهای مختلف کشور، با مواد اولیه متفاوتی تهیه می‌شود. اگر شما هم از آن دسته افراد علاقمند به آبگوشت هستید، در این مطلب از اسنپ فود با ما همراه باشید تا نگاهی به انواع طرز تهیه آبگوشت سنتی بیندازیم.

آبگوشت
تعداد نفرات 5 نفر
زمان آماده سازی 30 دقیقه
زمان پخت غذا 100 دقیقه
میزان سختی متوسط

معرفی انواع آبگوشت ایرانی

آبگوشت یا دیزی یکی از جذاب‌ترین ترکیب‌های غذای ایرانی است. در ادامه 13 نوع آبگوشت از مناطق مختلف کشور را به صورت مختصر معرفی خواهیم کرد.

طرز تهیه آبگوشت سنتی ایرانیطرز تهیه آبگوشت سنتی ایرانی

طرز تهیه آبگوشت سنتی که همه ما با آن آشنا هستیم با ترکیبی از گوشت، دنبه، حبوبات، ادویه و گوجه فرنگی همراه است. این مواد معمولا چندین ساعت باید همراه هم در ظرف سنگی مخصوص یا در قابلمه‌های معمولی به خوبی پخته شوند.  سپس آب از سایر ترکیبات جدا می‌شود. آب آبگوشت همراه با نان به شکل مشهور تیلیت سرو خواهد شد و باقی مواد همراه با هم به صورت کوبیده با نان میل می‌شوند.

آبگوشت بزباشآبگوشت بزباش

آبگوشت بزباش یکی دیگر از معروف‌ترین آبگوشت‌های ایرانی است که در شهرهای مختلفی مثل همدان، اصفهان، تهران، مشهد، قم، اراک، آذربایجان و کرمان طبخ می‌شود. درست شبیه به طرز تهیه آبگوشت ساده دونفره، به صورت کلی برای تهیه این نوع آبگوشت از ترکیباتی مثل گوشت، پیاز، سیب زمینی، لوبیا قرمز، لوبیا چشم بلبلی، سبزی‌هایی مثل شنبلیله، تره و جعفری و لیمو عمانی استفاده می‌شود که البته در شهرهای مختلف تا حدودی متفاوت هستند.

این آبگوشت رنگ زرد تا سبز دارد و بسیار معطر است. روش سرو آن نیز مانند آبگوشت معمولی به صورت آب جدا و کوبیده جدا یا به صورت ترکیبی است. از سوی دیگر، این غذا همچون اشکنه بدون گوشت، یخنی لوبیا و کال جوش غذای محلی اصفهان بوده و جزو مشهورترین غذاهای محلی این شهر به حساب می‌آید. بنابراین به شما پیشنهاد می‌کنیم حتما پخت آن را در برنامه خود قرار دهید!

آبگوشت آجیلآبگوشت آجیل

یکی از آبگوشت‌های بسیار مقوی و دارای ارزش غذایی بالا که در ترکیب آن از انواع آجیل استفاده می‌شود، آبگوشتی موسوم به همین نام، یعنی آبگوشت آجیل است. اگر به دنبال طرز تهیه آبگوشت مجلسی هستید، همین آبگوشت آجیل را عالی خواهید یافت. برای طبخ این آبگوشت، به مواد اولیه بسیار زیادی احتیاج دارید که از جمله گوشت سرسینه، مغز گردو، لوبیا، مغز پسته، مغز بادام درختی، سیب، به، آلو، قیسی، گوجه برغانی، سیب زمینی، فلفل، پیاز، زردچوبه، زعفران، سرکه قند، نمک، زیره و … هستند. جالب است بدانید که این آبگوشت را در شهرهایی مانند قزوین، قم و اراک برای تازه دامادها طبخ کرده و به عنوان یک غذای مقوی به آن‌ها می‌دادند.

آبگوشت بزقرمهآبگوشت بزقرمه

بزقورمه یا بزقرمه از جمله آبگوشت‌های خوشمزه ایرانی است که در نقاط مختلف کشور پخته می‌شود. ترک‌ها، قشقایی‌ها و مردم کرمان این آبگوشت را طبخ می‌کنند. این غذا به دلیل مواد اولیه عالی، ارزش غذایی قابل توجهی داشته و برای فصول سرد سال، یک غذای بی نظیر محسوب می‌شود. برای تهیه این آبگوشت خوشمزه، از مواد اولیه چون نخود، گوشت سردست یا ماهیچه گوسفند، کشک، سیب زمینی، پیاز، سیر و گاهی هم مغز گردو استفاده می‌شود. بزقرمه برخلاف سایر انواع آبگوشت که می‌شناسیم آبکی نیست، بلکه شکل ظاهری آن شبیه به حلیم است و همراه با نان میل می‌شود.

آبگوشت مرغآبگوشت مرغ

آبگوشت مرغ یک غذای سالم و مقوی است که بیشتر در شهرهای کرمانشاه و اردبیل طرفدار دارد و تهیه می‌شود. البته افغانی‌ها نیز این آبگوشت را در شمار غذاهای اصلی خود قرار داده‌اند. آبگوشت مرغ هم می‌تواند با لپه طبخ شود و هم می‌توان به جای لپه از نخود در تهیه آن استفاده کرد. به جز این در تهیه آبگوشت مرغ از سیب زمینی، مرغ، پیاز، رب، آبغوره و ترخون استفاده می‌شود. ظاهر این غذا شبیه به آبگوشت معمولی است. آبگوشت مرغ همراه با ترشی، سبزی خوردن یا دوغ سرو می‌شود.

آبگوشت قنبیدآبگوشت قنبید

آبگوشت قنبید یکی از غذاهای سنتی قم است. احتمالا این آبگوشت با تمام آبگوشت‌های دیگری که تابه حال میل کرده‌اید، برایتان متفاوت خواهد بود. استفاده از کلم قمری یا به قول قومی‌ها قمنبیت در این آبگوشت، باعث شده تا متفاوت از هر نوع آبگوشت دیگری باشد. قمی‌ها بر این باور هستند که این کلم با خواص زیادی که دارد بسیار برای سلامت بدن مفید است و البته این باور آن‌ها، تقریبا درست است.

در تهیه آبگوشت سنتی قنبید قمی، از  کلم قمری همراه با پیاز، لوبیا سفید، گندم پوست‌کنده، گوشت گوسفند، رب گوجه و لیمو عمانی استفاده می‌شود.

آبگوشت به و بادمجان قمیآبگوشت به و بادمجان قمی

آبگوشت به و بادمجان یکی از انواع آبگوشت‌های بسیار خوشمزه قمی است که البته در بسیاری دیگر از شهرهای کشور نیز طرفداران خود را دارد. شما هم اگر فقط یک بار این آبگوشت را در منزل تهیه کنید، حتما بارها و بارها علاقه مند به طبخ دوباره آن خواهید بود. مردم قم برای تهیه آبگوشت معروف خود گوشت ماهیچه را همراه با عدس یا نخود، بادمجان، به، پیاز و رب گوجه می‌پزند. این مواد پس از آن که به خوبی همراه با هم پخته شدند، با برنج سرو می‌شوند. این سرو با برنج، وجه تمایز قابل توجه آبگوشت به و بادمجان با دیگر انواع آبگوشت است. به دارای خواص بسیار زیادی بوده و همیشه به عنوان یک ماده خوراکی بسیار مقوی در نظر گرفته شده است. از این روی این آبگوشت برای تقویت سیستم دفاعی بدن، بسیار کاربرد دارد.

آبگوشت بوقلمونآبگوشت بوقلمون

یکی از سالم‌ترین انواع آبگوشت ایرانی، آبگوشت بوقلمون است. این آبگوشت می‌تواند برای کسانی مناسب باشد که به خوردن گوشت قرمز تمایلی ندارند. خواص فراوان گوشت بوقلمون مثل رفع مشکلات گوارشی، تقویت استخوان‌ها، تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود کم‌خونی، افزایش متابولیسم بدن، رفع افسردگی، سلامت پوست و مو وسلامت دندان‌ها باعث شده تا افراد زیادی ترجیح دهند در غذاهای خود به جای گوشت قرمز از گوشت بوقلمون استفاده کنند. آبگوشت بوقلمون یک گزینه عالی برای گنجاندن این گوشت سالم در برنامه غذایی است. در تهیه آبگوشت بوقلمون علاوه‌بر گوشت بوقلمون از سیب زمینی، نخود، لوبیا چیتی، سیر، پیاز، گوجه فرنگی، هویج، ساقه کرفس و جعفری استفاده می‌شود. این غذای ایرانی سالم و مقوی در نهایت همراه با نان سرو خواهد شد.

آبگوشت سیبآبگوشت سیب

یکی از آبگوشت‌های عجیب و در عین حال بسیار خوشمزه که حتما باید امتحان کنید، آبگوشت سیب است. در تهیه این نوع آبگوشت ایرانی خوشمزه از گوشت آبگوشتی یا همان گوشت گوسفند، لوبیا قرمز، سیب، گرجه برغانی، سرکه، قند، پیاز، فلفل، زردچوبه و نمک استفاده می‌شود. این آبگوشت به همراه سبزی تازه سرو می‌شود و طعمی متفاوت و بسیار خوشمزه دارد.

آبگوشت سنتی متنجنهآبگوشت سنتی متنجنه

مردم کرمان انواع مختلف آبگوشت را در لیست غذاهای خود دارند. آبگوشت متنجنه از غذاهای خوشمزه کرمانی است که حتما پس از یک بار امتحان کردن، عاشق آن خواهید شد. مردم کرمان به این غذا، آبگوشت امام حسینی هم می‌گویند. زیرا بیشتر آن را در مراسم عزاداری امام حسین در ماه محرم طبخ می‌کنند و به عنوان نذری به مردم می‌دهند.

کرمانی ها برای تهیه آبگوشت سنتی متنجنه نخود، لوبیا چیتی، پیاز، گوشت گردن یا سردست گوسفند، دنبه، ترخون، جعفری، شنبلیله، سیب زمینی، برگه زردآلو، برگه به خشک، گوجه فرنگی خشک، مغز گردو، رب گوجه، زیره و لیمو عمانی را همراه هم می‌پزند. آبگوشت پخته شده در نهایت در یکی از مراسم عزاداری امام حسین بین مردم پخش می‌شود.

آبگوشت شله یا شله بریانآبگوشت شله یا شله بریان

آبگوشت شله یا شله بریان یکی از انواع غذاهای سنتی اصفهان است و هم بین مردم این شهر و هم بین مسافرانش محبوبیت زیادی دارد. آبگوشت شله با توجه به مواد اولیه مقوی که دارد یک غذای بسیار ارزشمند محسوب می‌شود. از این روی معمولا آبگوشت شله را در فصول سرد سال می‌پزند و برای تقویت بدن یک غذای عالی خواهد بود. اصفهانی‌ها برای تهیه شله بریان خود برنج نیم‌دانه، گوشت قرمز، پیاز، سیر، زیره، ادویه و روغن را همراه با هم می‌پزند. مواد پخته شده را در مرحله آخر کوبیده و میل می‌کنند.

آبگوشت گندمآبگوشت گندم

کردستان همچون سایر مناطق غرب کشور زمستان‌های سرد و سختی دارد. به همین دلیل مردم این مناطق از دیرباز آموخته‌اند که چطور از برکات فصل بهار و تابستان استفاده کنند تا زمستان‌های سرد و طولانی مدت خود را به سلامت پشت سر بگذارند. آماده‌سازی و ذخیره گندم و بلغور گندم به روش‌های مختلف، از جمله ترخینه یکی از همین روش‌های ذخیره مواد غذایی برای زمستان است.

آبگوشت گندم از جمله غذاهای کردستان است که بیشتر در فصل‌های سرد سال پخته می‌شود. مردم کردستان برای پخت این غذای خوشمزه گوشت چربی دار گوسفندی را همراه با بلغور گندم، نخود، لوبیا سفید، پیاز، سیب زمینی، گوجه فرنگی و لیمو عمانی می‌پزند تا غذایی سالم، خوشمزه و مقوی به نام آبگوشت گندم حاصل شود.

آبگوشت سنتی به و گردو اراکیآبگوشت سنتی به و گردو اراکی

غذاهای سنتی هر منطقه بیش از هر چیز بازتابی از شرایط اقلیمی و محصولات اصلی آن منطقه است. مردم اراک با به و گردوهای باکیفیتی که در باغات خود دارند، نوعی آبگوشت خوشمزه به نام آبگوشت به و گردو طبخ می‌کنند که علاوه بر طعم عالی، دارای خواص بی‌نظیری است. اراکی‌ها برای پخت آبگوشت معروف خود پیاز، به، گوشت آبگوشتی، لوبیا سفید، مغز گردو خرد شده و رب گوجه فرنگی را همراه هم می‌پزند تا این غذای اصیل و خوشمزه اراکی اماده شود. هر دوی به و گردو، بسیار مقوی بوده و به علاوه طعمی درجه یک دارند. به این شکل می‌توان حدس زد که این آبگوشت تا چه اندازه خوشمزه بوده و چقدر برای ارتقای سلامت بدن، مفید است.

انواع آبگوشت سنتی برای انواع ذائقه ها

در محبوب بودن آبگوشت بین ایرانیان شکی نیست. همه ما در هر شهری که باشیم این غذا را یا به روش سنتی منطقه خود یا به همان روش شناخته‌شده و معمولی طبخ می‌کنیم. اما اگر برای پخت این غذا وقت کافی ندارید، به راحتی می‌توانید از طریق صفحه سفارش غذا اصفهان، این غذاهای محلی و خوشمزه را سفارش دهید. اسنپ فود به شما کمک می‌کند تا بهترین دیزی سراها را در شهر محل زندگی خود پیدا کنید، این غذای خوشمزه را سفارش داده و از میل کردن آن لذت ببرید.

نظرات کاربران