آبگوشت هم مانند کباب کوبیده بدون شک یکی از محبوب ترین غذاهای ایرانی است. ظهر روز جمعه در بسیاری از خانوادههای ایرانی معمولا با بوی آبگوشت همراه است. این غذا به دلیل طعم ویژه و شکل منحصربهفردش در بین گردشگرانی که به ایران میآیند هم محبوبیت زیادی دارد.
احتمالا بسیاری از ما تصور میکنیم که آبگوشت تنها همان غذایی است که آن را با گوشت و حبوبات و دنبه طبخ میکنیم. اما بهتر است بدانید که آبگوشت نیز مانند بسیاری از غذاهای ایرانی دیگر در شهرهای مختلف کشورمان به روشهای متفاوت طبخ میشود. اگر شما هم از آن دسته افراد علاقمند به آبگوشت هستید در این مطلب از اسنپ فود اولین سامانه سفارش آنلاین غذا همراه ما باشید تا با انواع آبگوشت بیشتر آشنا شوید.
معرفی انواع آبگوشت ایرانی
آبگوشت یا دیزی همراه با سیر ترشی یا سبزی خوردن یکی از جذابترین ترکیبهای غذای ایرانی است. در ادامه با ۱۱ دستور پخت خوشمزه آبگوشت از مناطق مختلف ایران بیشتر آشنا میشویم.
طرز تهیه آبگوشت
آبگوشت سنتی ایرانی که همه ما با آن آشنا هستیم از ترکیب گوشت، دنبه، حبوبات، ادویه و گوجه فرنگی تهیه میشود. این مواد معمولا چندین ساعت باید همراه هم در ظرف سنگی مخصوص یا در قابلمههای معمولی به خوبی پخته شوند. سپس آب از سایر ترکیبات جدا میشود. آب آبگوشت همراه با نان سرو خواهد شد و باقی مواد همراه با هم به صورت کوبیده با نان میل میشوند.
آبگوشت بزباش

طرز تهیه ابگوشت بزباش
آبگوشت بزباش یکی دیگر از معروف ترین آبگوشت های ایرانی است که در شهرهای مختلفی مثل همدان، اصفهان، تهران، مشهد، قم، اراک، آذربایجان و کرمان طبخ میشود. طرز تهیه آبگوشت بزباش در این شهرها اندکی باهم متفاوت است. اما به صورت کلی برای تهیه این نوع آبگوشت از ترکیباتی مثل گوشت، پیاز، سیب زمینی، لوبیا قرمز، لوبیا چشم بلبلی، سبزیهایی مثل شنبلیله، تره و جعفری و لیمو عمانی استفاده میشود. این آبگوشت رنگ زرد تا سبز دارد و بسیار معطر است. روش سرو آن نیز مانند آبگوشت معمولی به صورت آب جدا و کوبیده جدا یا به صورت ترکیبی است.
آبگوشت بزقرمه
بزقورمه یا بزقرمه از دیگر انواع آبگوشت ایرانی است که در نقاط مختلف کشور پخته میشود. ترکها، قشقاییها و مردم کرمان این آبگوشت را طبخ میکنند. این غذا به دلیل مقوی بودن غذایی است که بیشتر در فصلهای سرد سال و به منظور تقویت بنیه تهیه میشود. برای طرز تهیه آبگوشت بزقورمه باید مواد همانند نخود، گوشت سردست یا ماهیچه گوسفند، کشک، سیب زمینی، پیاز، سیر و گاهی هم مغز گردو با هم پخته میشوند تا در نهایت یک غذای سالم و مقوی به نام بزقورمه حاصل شود. بزقرمه برخلاف سایر انواع آبگوشت که میشناسیم آبکی نیست، بلکه شکل ظاهری آن شبیه به حلیم است و همراه با نان میل میشود.
آبگوشت مرغ
آبگوشت مرغ یک غذای سالم و مقوی است که در ایران در شهرهای کرمانشاه و اردبیل طبخ میشود. اما این غذا در افغانستان نیز شهرت زیادی دارد و به عنوان یکی از غذاهای اصلی افغانها نیز شناخته میشود. آبگوشت مرغ هم میتواند با لپه طبخ شود و هم میتوان به جای لپه از نخود در تهیه آن استفاده کرد. طرز تهیه آبگوشت مرغ خوشمزه با استفاده از مرغ، پیاز، سیب زمینی، لپه یا نخود، رب و آبغوره و گاهی هم ترخون تهیه میشود. ظاهر این غذا شبیه به آبگوشت معمولی است. آبگوشت مرغ همراه با ترشی، سبزی خوردن یا دوغ سرو میشود.
آبگوشت قنبید
آبگوشت قنبید یکی از غذاهای سنتی قم است. احتمالا این آبگوشت با تمام آبگوشت های دیگری که تابحال میل کردهاید متفاوت است. تفاوت اصلی آن به ترکیب اصلی غذا برمیگردد. مردم قم به کلم قمری که به آن قُمنبیت میگویند اعتقاد زیادی دارند. قمیها بر این باور هستند که این کلم با خواص زیادی که دارد بسیار برای سلامت بدن مفید است.

طرز تهیه آبگوشت قنبید
اما مردم قم چرا به این کلم قمنبیت میگویند؟ آب قم املاح زیادی دارد، قمیها عقیده دارند کلم قمری املاح مضر آب و در نتیجه شوری آن را از بین میبرد و مثل نبات آن را شیرین میکند. به همین دلیل آنها به کلم قمری قمنبیت یعنی نبات قم میگویند. برای طرز تهیه آبگوشت قنبید کلم قمری همراه با پیاز، لوبیا سفید، گندم پوستکنده، گوشت گوسفند، رب گوجه و لیمو عمانی پخته میشود تا در نهایت آبگوشت قنبید سالم و مقوی آماده شود.
آبگوشت به و بادمجان قمی
آبگوشت به و بادمجان یکی دیگر از انواع آبگوشت های قم است. حتی از اسم آن هم مشخص است که این آبگوشت نیز میتواند یکی دیگر از انواع خاص آبگوشت های ایرانی باشد. مردم قم برای تهیه آبگوشت معروف خود گوشت ماهیچه را همراه با عدس یا نخود، بادمجان، به، پیاز و رب گوجه میپزند. این مواد پس از آنکه به خوبی همراه با هم پخته شدند، آبگوشت به و بادمجان قمی آماده میشود. این آبگوشت که ظاهری شبیه به خورشت دارد بیشتر همراه با برنج سرو میشود.
آبگوشت بوقلمون
یکی از سالم ترین انواع آبگوشت ایرانی آبگوشت بوقلمون است. این آبگوشت میتواند برای کسانی مناسب باشد که به خوردن گوشت قرمز تمایلی ندارد. خواص فراوان گوشت بوقلمون مثل رفع مشکلات گوارشی، تقویت استخوانها، تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود کمخونی، افزایش متابولیسم بدن، رفع افسردگی، سلامت پوست و مو وسلامت دندانها باعث شده تا افراد زیادی ترجیح دهند در غذاهای خود به جای گوشت قرمز از گوشت بوقلمون استفاده کنند. آبگوشت بوقلمون یک گزینه عالی برای گنجاندن این گوشت سالم در برنامه غذایی است. در تهیه آبگوشت بوقلمون علاوهبر گوشت بوقلمون از سیب زمینی، نخود، لوبیا چیتی، سیر، پیاز، گوجه فرنگی، هویج، ساقه کرفس و جعفری استفاده میشود. این غذای ایرانی سالم و مقوی در نهایت همراه با نان سرو میشود.
آبگوشت سنتی متنجنه
مردم کرمان انواع مختلف آبگوشت را در لیست غذاهای خود دارند. آبگوشت متنجنه یکی دیگر از انواع آبگوشت کرمانی است. مردم کرمان به این غذا آبگوشت اما حسینی هم میگویند. زیرا بیشتر آن را در مراسم عزاداری امام حسین در ماه محرم طبخ میکنند و به عنوان نذری به مردم میدهند.
کرمانی ها برای تهیه آبگوشت سنتی متنجنه نخود، لوبیا چیتی، پیاز، گوشت گردن یا سردست گوسفند، دنبه، ترخون، جعفری، شنبلیله، سیب زمینی، برگه زردآلو، برگه به خشک، گوجه فرنگی خشک، مغز گردو، رب گوجه، زیره و لیمو عمانی را همراه هم میپزند. آبگوشت پخته شده در نهایت در یکی از مراسم عزاداری اما حسین بین مردم پخش میشود.
آبگوشت شله
آبگوشت شله یا شله بریان یکی از انواع غذاهای سنتی اصفهان است و هم بین مردم این شهر و هم بین مسافرانش محبوبیت زیادی دارد. آبگوشت شله با توجه به ترکیباتی که دارد یک غذای بسیار مقوی محسوب میشود. بنابراین این غذا بیشتر در فصلهای سرد سال و به منظور تقویت بدن پخته میشود. اصفهانیها برای تهیه شله بریان خود برنج نیمدانه، گوشت قرمز، پیاز، سیر، زیره، ادویه و روغن را همراه با هم میپزند. مواد پخته شده در مرحله آخر کوبیده میشوند. شکل ظاهری این غذا تقریبا مشابه هلیم است.
آبگوشت گندم

آبگوشت سنتی با گندم
کردستان همچون سایر مناطق غرب کشور زمستانهای سرد و سختی دارد. به همین دلیل مردم این مناطق از دیرباز آموختهاند که چطور از برکات فصل بهار و تابستان استفاده کنند تا زمستانهای سرد و طولانی خود را به سلامت پشت سر بگذارند. آمادهسازی و ذخیره گندم و بلغور گندم به روشهای مختلف، از جمله ترخینه یکی از همین روشهای ذخیره مواد غذایی برای زمستان است.
آبگوشت گندم از جمله غذاهای کردستان است که بیشتر در فصلهای سرد سال پخته میشود. مردم کردستان برای پخت این غذای خوشمزه گوشت چربی دار گوسفندی را همراه با بلغور گندم، نخود، لوبیا سفید، پیاز، سیب زمینی، گوجه فرنگی و لیمو عمانی میپزند تا غذایی سالم، خوشمزه و مقوی به نام آبگوشت گندم حاصل شود. برای یادگیری طرز تهیه آبگوشت گندم محتوای کامل در مجله اسنپ فود وجود دارد، پیشنهاد می کنم برای پخت ابگوشت گندم حتما به مقاله سربزنید.
آبگوشت سنتی به و گردو اراکی
غذاهای سنتی هر منطقه بیش از هر چیز بازتابی از شرایط اقلیمی و محصولات اصلی آن منطقه است. مردم اراک با به و گردوهای باکیفیتی که در باغات خود دارند نوعی آبگوشت خوشمزه به نام آبگوشت به و گردو طبخ میکنند که علاوه بر طعم عالی، دارای خواص بینظیری هم است. اراکیها برای پخت آبگوشت معروف خود پیاز، به، گوشت آبگوشتی، لوبیا سفید، مغز گردو خرد شده و رب گوجه فرنگی را همراه هم میپزند تا این غذای اصیل و خوشمزه اراکی اماده شود.
با اصیل ترین غذای ایرانی از شهرهای مختلف
در محبوب بودن آبگوشت بین ایرانیان شکی نیست. همه ما در هر شهری که باشیم این غذا را یا به روش سنتی منطقه خود یا به همان روش شناختهشده و معمولی طبخ میکنیم. اما اگر برای پخت این غذا وقت کافی ندارید به راحتی میتوانید از طریق اسنپ فود از رستورانهای مختلف این غذای خوشمزه را سفارش دهید. اسنپ فود به شما کمک میکند تا بهترین دیزی سراها را در شهر محل زندگی خود پیدا کنید و این غذای خوشمزه را سفارش دهید و از میل کردن آن لذت ببرید.
نظرات کاربران