طرز تهیه آبگوشت قنبید قم؛ غذایی خوشمزه و سنتی

طرز تهیه آبگوشت قنبید قم

آبگوشت ، یکی از غذاهای اصیل ایرانی بوده که این لیست آبگوشت تنوع مختلفی دارد مانند ابگوشت بزباش ،آبگوشت بزقرمه ،ابگوشت مرغ و… هست. البته با گذشت سال‌ها، مردم شهرهای دیگر کشور نیز به این آبگوشت علاقه نشان داده و اکنون در بسیاری از شهرها، طرز تهیه آبگوشت قنبید قم، مورد استقبال قرار می‌گیرد. اگر شما نیز کنجکاو هستید که روش تهیه این آبگوشت قمی را دانسته و آن را تهیه کنید، با ما در این مطلب همراه باشید.

آبگوشت قنبید قم؛ غذای خوشمزه و پرطرفدار قمی

برای تهیه آبگوشت قنبید قم، مراحل ساده‌ای پیش روی خود دارید و این آبگوشت، به عنوان یکی از غذاهای بسیار مقوی و دارای مواد اولیه مغذی شناخته می‌شود. در این آبگوشت از کلم قمری یا قنبید یا داش کلم استفاده می‌شود. برای افرادی که همیشه این سوال را داشتند که طرز تهیه غذا با قنبید چطور می‌تواند باشد، دنبال کردن این دستورالعمل جالب خواهد بود.

همین طور شما می‌توانید با سفارش آنلاین غذا مثل آبگوشت قنبید قمی از اسنپ فود، این غذای خوشمزه را در منزل یا محل کار خود نوش جان کنید.

آبگوشت قنبید قم

مواد اولیه برای تهیه آبگوشت قنبید قم

برای تهیه آبگوشت قنبید قم، به مواد اولیه زیر نیاز خواهید داشت:

مواد لازم میزان مواد
گوشت گوسفندی نیم کیلوگرم
کلم قمری ۲ عدد
پیاز ۱ عدد
لوبیا سفید ۲۰۰ گرم
گندم پرک ۱۰۰ گرم
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق سوپ خوری
پودر لیمو عمانی ۱ قاشق سوپ خوری
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به میزان لازم

مراحل تهیه آبگوشت قنبید قم

برای تهیه و پخت آبگوشت قنبید قم، مراحل زیر را با دقت، دنبال کنید:

مرحله اول: پیش از هر کاری باید لوبیا سفید را از شب قبل در آب خیس کنید. بهتر است که یک یا دو بار، آب ظرف را خالی کرده و دوباره آب تازه بریزید. به این شکل با خیس کردن لوبیا سفید، پخت آن راحت‌تر شده و هضم بهتری نیز خواهد داشت.

مرحله دوم: پیاز را پوست کنده و به صورت نگینی و منظم خرد کنید. سپس پیاز را داخل روغن در تابه‌ای تفت بدهید و کمی زردچوبه به آن بزنید تا رنگ پیاز تغییر کرده و طلایی رنگ شود.

مرحله سوم: پس از آن که رنگ پیاز تغییر کرده و طلایی شد، رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید. با اضافه کردن رب گوجه فرنگی، بهتر است مقداری نیز فلفل سیاه بزنید تا طعم‌دار شود.

مرحله چهارم: حالا نوبت به اضافه کردن گوشت می‌رسد. گوشت را به پیاز و رب اضافه کرده و خوب تفت بدهید تا رنگ گوشت تغییر کند. پس از آن که گوشت تفت داده شد، مواد داخل تابه را به قابلمه بزرگی که قصد طبخ آبگوشت در آن را دارید، بریزید.

مرحله پنجم: لوبیا سفید را از آب خارج کرده و به همراه گندم‌های پرک، به مواد داخل قابلمه اضافه کنید.

مرحله ششم: مقدار مناسبی آب داخل قابلمه بریزید تا روی مواد را بپوشاند. قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش آماده و مواد آبگوشت شروع به قل زدن کنند.

مرحله هفتم: پس از آن برای دقایقی مواد آبگوشت جوشید و قل زد، کلم قمری‌ها پوست کنده، خرد کنید و آن‌ها را نیز به مواد در حال پخت آبگوشت اضافه نمایید.

مرحله هشتم: حالا حرارت را کم کرده تا آبگوشت به آرامی پخته و مواد آن به خوبی مغزپخت شوند. در ضمن میزان لازم نمک نیز به آبگوشت در حال پخت اضافه کنید.

مرحله نهم: زمانی که آبگوشت کاملا پخته و غلظت لازم را پیدا کرد، گرد لیمو عمانی را نیز به مواد اضافه کرده و به آرامی هم بزنید تا خوب به همه جای آبگوشت برسد. (بهتر است پس از اضافه کردن گرد لیمو عمانی، اجازه دهید که آبگوشت برای یک ربع دیگر نیز روی حرارت ملایم بماند.)

مرحله دهم: حالا آبگوشت محلی قنبید شما آماده است و می‌توانید آن را در ظرف مناسبی سرو کنید.

طرز تهیه آبگوشت قنبید قمی

دستور پخت آبگوشت قنبید همدان

مراحل تهیه آبگوشت قنبید همدان، درست شبیه به چیزی است که برای تهیه آبگوشت قنبید قم دیدیم. با این تفاوت که برای تهیه آبگوشت قنبید همدان، باید به جز لوبیا سفید، از نخود نیز در ترکیب این آبگوشت استفاده کرده و به آن ریحان، نعناع خشک و سیب زمینی نیز اضافه کرد.

جالب است بدانید که همدانی‌ها، آبگوشت قنبید را به همراه کشک نیز سرو می‌کنند. اضافه کردن کشک به این آبگوشت باعث می‌شود که طعم آن به مراتب جذاب‌تر شده و در ضمن به لحاظ ارزش غذایی نیز غنی از کلسیم شود. از این روی اضافه کردن کشک به آبگوشت قنبید همدانی، یک وعده غذایی ارزشمندتر فراهم می‌کند که برای تمام اعضای خانواده مفید بوده و اغلب طعم آن را دوست دارند.

خواص قنبید چیست؟

کلم قمری یا قنبید، از سبزیجاتی است که کمتر به آن پرداخته می‌شود. در حالی که این نوع کلم، دارای خواص بسیار زیادی بوده و برای سلامتی فوق العاده مفید است. جالب است بدانید که که کلم قمری در طب سنتی جایگاه بالایی داشته و به درمان و پیشگیری از بسیاری بیماری‌ها کمک می‌کند.

از جمله غذاهایی که با کلم قمری پخته می‌شوند، می‌توان به همین آبگوشت قنبید، آش کلم قمری و یک نوع پلو، به نام کلم پلو اشاره کرد. همین طور از این نوع کلم در سوپ‌های مختلف نیز بسیار استفاده شده و شما می‌توانید در سالادهای خود نیز از این کلم استفاده کنید. از جمله خواص اصلی کم قمری، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. کلم قمری ادرارآور است.
  2. کلم قمری به تقویت قوای جنسی کمک می‌کند. از این روی برای افرادی که دچار مشکلات جنسی هستند، استفاده از داش کلم بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
  3. برای آن دسته از افرادی که از درد مفاصل رنج می‌برند، کلم قمری به عنوان یک گیاه معجزه‌آسا عمل خواهد کرد.
  4. کلم قمری مملو از ویتامین سی بوده و برای جوانسازی پوست و حفظ شادابی آن، موثر است.
  5. ویتامین‌های موجود در کلم قمری، به تقویت موها و جلوگیری از ریزش مو و حتی درمان آن، کمک می‌کند.
  6. کلم قمری دارای فیبر زیادی بوده و برای افرادی که به دنبال کاهش وزن و رسیدن به اندام ایده آل هستند، یک ماده غذایی مقوی و در عین حال کاهنده وزن است.
  7. همین طور فیبر موجود در این کلم، به فرایند سوخت و ساز در بدن کمک کرده و هضم را آسان‌تر، می‌سازد.
  8. کلم قمری دارای گلوکوزینولات بوده که موجب مبارزه با رادیکال‌های آزاد در بدن شده و از ابتلا به سرطان‌هایی چون سرطان روده بزرگ، سرطان ریه، سرطان دهانه رهم، سرطان کبد و همین طور سرطان سینه جلوگیری می‌کند.
  9. وجود ویتامین سی در کلم قمری، به جز کمک به زیبایی پوست، موجب کنترل فشار خون شده و برای افرادی که از فشار خون بالا رنج می‌برند، بسیار مفید است.
  10. پلی فنول‌های موجود در کلم قمری، برای پیشگیری از ابتلا به دیابت نوع 2، فوق العاده هستند.
  11. کلم قمری دارای مقادیر زیادی کاروتنوئید بوده که به حفظ سلامتی چشم‌ها کمک کرده و موجب کاهش ریسک بیماری‌هایی چون آب مروارید و آب سیاه می‌شود.
طرز تهیه آبگوشت قنبید قم به روش ساده

سخن پایانی

در بالا توضیحاتی در خصوص طرز تهیه آبگوشت قنبید قم ارائه کردیم. با در نظر گرفتن خواص قنبید، اهمیت زیادی دارد که طرز تهیه غذا با قنبید را دانسته و گاه و بی گاه از غذاهایی که با این نوع کلم پخته می‌شوند، میل کنید. البته شما می‌توانید با سفارش آنلاین آبگوشت قنبید قمی از اسنپ فود ، زمان و انرژی برای طبخ این غذای خوشمزه اختصاص نداده و به راحتی آبگوشت را در محل مورد نظر خود تحویل بگیرید.

نظرات کاربران