طرز تهیه آبگوشت بزقرمه اصیل کرمانی+مرحله به مرحله

 

طرز تهیه آبگوشت بزقرمه اصیل کرمانی، رفسنجان، بزقرمه با بادمجان

آبگوشت از غذاهای بسیار خوشمزه و پرطرفدار ایرانی بوده که برای سال‌ها مورد توجه ایرانیان قرار داشته و با توجه به مواد اولیه به کار رفته در آن، غذایی مقوی و مفید نیز به حساب می‌آید. یکی از انواع آبگوشت‌های سنتی ایرانی پرطرفدار، آبگوشت بزقرمه است که البته نباید آن را با آبگوشت بزباش اشتباه گرفت. این نوع آبگوشت به صورت اختصاصی متعلق به غذاهای بومی کرمان بوده که البته در شهرهای دیگر نیز رواج دارد. در این مطلب با ما همراه باشید تا نگاهی به طرز تهیه آبگوشت بزقرمه بیندازیم.

طرز تهیه آبگوشت بزقرمه کرمان

این نوع آبگوشت بومی کرمان، طعم و مزه‌ای عالی داشته و بسیار مقوی و مفید است.

مواد اولیه آبگوشت بزقرمه کرمان

برای پخت این آبگوشت محلی، به مواد اولیه زیر نیاز خواهید داشت:

  • 1 عدد پیاز متوسط
  • 400 گرم گوشت گوسفند
  • 1 عدد سیب زمینی
  • 200 گرم نخود
  • 5 عدد سیر
  • نمک و فلفل سیاه و زردچوبه
  • 4 عدد گردو
  • مقداری پیاز داغ و نعناع داغ برای تزیین آبگوشت

 

مراحل تهیه بزقرمه کرمانی

بزقرمه کرمانی

در طرز تهیه آبگوشت بزقرمه کرمانی، مراحل زیر را در نظر داشته باشید:

  • مرحله اول: پیش از هر چیزی لازم است که حتما از شب قبل، نخودها را در آب خیس کنید تا باد آن‌ها گرفته شود. با خیس کردن نخودها، پوست آن‌ها ورم کرده و می‌توان به راحتی پوست را از بافت اصلی نخود جدا کرد. برای جدا کردن پوست از نخود، کافی است که با دست روی پوست بکشید تا به راحتی جدا شود.
  • مرحله دوم: نخودها را در یک ظرف آب ریخته و روی شعله بگذارید تا به مرحله نیم پخت برسد.
  • مرحله سوم: پیازها را نیز نگینی خرد کرده و خوب تفت دهید تا رنگ آن‌ها طلایی شود.
  • مرحله چهارم: پیش از آن که رنگ پیازها به طور کامل تغییر کند، سیر را نیز رنده کرده و به پیاز اضافه کنید. کمی زردچوبه به سیر و پیاز اضافه کنید تا رنگ و طعم بهتری به خود بگیرد.
  • نکته: دقت داشته باشید که سرخ کردن بیش از حد سیرها، موجب تلخی آن‌ها شده و مزه غذا را تغییر می‌دهد.
  • مرحله پنجم: گوشت را که از قبل شسته و خرد کرده‌اید، به سیر و پیاز اضافه کرده و تفت بدهید تا رنگ آن تغییر کند. دقت داشته باشید که بیش از حد تفت دادن گوشت، باعث سفتی آن خواهد شد.
  • مرحله ششم: پس از آن که گوشت تغییر رنگ داده و از سرخی به قهوه ای تبدیل شد، نخودهایی که از قبل نیم پز کرده بودید را اضافه کرده و آب نیز داخل ظرف بریزید تا مواد شروع به پختن کنند.
  • مرحله هفتم: یک سیب زمینی را نیز پوست کنده و خرد کنید و به این مواد در حال پخت، اضافه نمایید.
  • یک توصیه: بهتر است که زمان بیشتری برای پخت آبگوشت بزقرمه در نظر بگیرید تا به آرامی و روی شعله ملایم پخته و به خوبی لعاب بیندازد.
  • مرحله هشتم: پس از آن که گوشت و دیگر محتویات آبگوشت، به خوبی پخت، به وسیله گوشت کوب، به خوبی آن‌ها را بکوبید تا بافتی یکدست پیدا کنند.
  • مرحله آخر: گوشت کوبیده بزقرمه را در ظرفی مناسب ریخته و روی آن را با نعناع داغ و پیاز داغ تزیین کنید. همین طور شما می‌توانید از کمی کشک برای شکل دادن به تزیینات روی آبگوشت استفاده کنید.

طرز تهیه بزقرمه با بادمجان

همان طور که می‌توان حدس زد، طرز تهیه بزقرمه با بادمجان تا حدودی با چیزی که در بالا برای تهیه و طبخ بزقرمه اصیل با گوشت دیدیم، متفاوت است.

مواد اولیه بزقرمه با بادمجان

برای تهیه آبگوشت بزقرمه با بادمجان، به مواد زیر نیاز خواهید داشت:

  • نیم کیلو گوشت گوسفند
  • 5 عدد بادمجان
  • 200 گرم نخود
  • 100 گرم لوبیا سفید
  • 1 عدد پیاز
  • 1 عدد سیب زمینی
  • 1 عدد چغندر
  • 4 عدد خیار
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم
  • 2 قاشق غذاخوری کشک

طرز تهیه بزقرمه با بادمجان

مراحل تهیه بزقرمزه با بادمجان

برای تهیه این آبگوشت بزقرمه، مراحل زیر را دنبال کنید:

  • مرحله اول: حبوبات را از شب قبل در آب خیس کرده و نیم پز کنید.
  • مرحله دوم: پیاز را نگینی خرد کرده و به همراه زردچوبه تفت دهید. سپس گوشت را به آن اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
  • مرحله سوم: این مواد را در یک قابلمه با نصف میزان آب ریخته، به صورتی که آب روی مواد را بپوشاند. سپس سیب زمینی خرد شده را نیز اضافه کنید.
  • مرحله چهارم: بادمجان‌ها را پوست کرده و پس از آن که به خوبی خشک کرده و آب آن‌ها را گرفتید، در روغن سرخ کنید.
  • مرحله پنجم: چغندرها را برش زده و کف ظرف بچینید. سپس روی آن‌ها را با بادمجان پر کنید.
  • مرحله ششم: مقداری از آب گوشت را روی چغندر و بادمجان ریخته و درب تابه را بگذارید تا خوب پخته شوند.
  • مرحله هفتم: از آن طرف گوشت و نخود نیز پخته شده و آماده کوبیدن است. مقدار بیشتری از بادمجان و چغندرها را با گوشت و حبوبات پخته شده، مخلوط کرده و بکوبید.
  • مرحله هشتم: بادمجان و گوشت کوبیده را در یک ظرف مناسب ریخته و اطراف آن‌ها را با برش‌های پخته شده بادمجان، چغندر و خیار خرد شده، تزیین کنید.

طرز تهیه بزقرمه با مرغ

شما می توانید به جای گوشت در تهیه آبگوشت بزقرمه، از مرغ استفاده کنید. بهتر است از گوشت ران مرغ برای تهیه بزقرمه با مرغ استفاده کنید تا چربی بیشتری داشته و غلظت لازم را در آبگوشت به وجود بیاورد.

طرز تهیه بزقرمه با مرغ، درست مشابه چیزی است که در طرز تهیه بزقرمه با گوشت دیدیم. تنها کافی است که به جای گوشت گوسفند، از گوشت مرغ در طبخ این غذا استفاده شود. این غذا برای آن دسته از افرادی که به هر دلیلی مایل به استفاده از گوشت قرمز نیستند، یک جایگزین عالی محسوب شده و همان طعم جذاب آبگوشت بزقرمه کرمانی را در آن تجربه خواهید کرد.

طرز تهیه بزقرمه رفسنجان

مردم رفسنجان نیز علاقه زیادی به تهیه آبگوشت بزقرمه داشته و این غذا در بسیاری از رستوران‌های شهر رفسنجان سرو می‌شود. برای تهیه بزقرمه اصل رفسنجان، باید علاوه بر مواد اولیه که در طرز تهیه آبگوشت بزقرمه کرمانی، به آن‌ها اشاره کردیم؛ از گردو نیز استفاده کنید. همین طور معمولا رفنسجانی‌ها به جای گوشت گوسفند از گوشت راسته بره بدون چربی، برای طبخ این غذا استفاده می‌کنند. وجود گردو در طرز تهیه بزقرمه رفسنجان، باعث می‌شود تا این آبگوشت طعم بسیار خوبی گرفته و ارزش غذایی بالاتری نیز داشته باشد.

سفارش آنلاین آبگوشت بزقرمه

سفارش آنلاین آبگوشت بزقرمه

اگر به این غذا علاقه مند هستید یا با دنبال کردن طرز تهیه آبگوشت بزقرمه، مایل به امتحان کردن طعم آن شدید، این امکان برای شما فراهم است که به راحتی نسبت به سفارش آنلاین آبگوشت بزقرمه از طریق اسنپ فود، اقدام کرده و طعم عالی این غذای محلی کرمان را بچشید.

به همین راحتی بزقمه کرمانی را آماده و نوش جان کن!

در بالا طرز تهیه بزقرمه با گوشت و همین طور  طرز تهیه آبگوشت مرغ و بادمجان را آموزش دادیم. شما تا به حال چه نوعی از طرز تهیه آبگوشت بزقرمه را امتحان کرده و چه ترکیب طعمی را برای آن بیشتر می پسندید؟ تجربیات و نظرات خود در این باره را در بخش نظرات، با ما به اشتراک بگذارید. پیشنهاد می‌کنیم که این مطلب را برای اطرافیان خود ارسال کرده و طرز تهیه انواع آبگوشت بزقرمه را به آن‌ها نیز آموزش دهید چرا که این غذای خوشمزه کرمانی، می‌تواند یک وعده کامل غذایی به ویژه برای ناهار باشد.

نظرات کاربران