آبگوشت کشک و بادمجان یک غذای اصیل ایرانی است که اصالت آن به غرب ایران برمیگردد. ما در این مطلب قصد داریم طرز تهیه آبگوشت کشک و بادمجان به روش قدیمی آن را به صورت مرحله به مرحله آموزش دهیم. اگر به دنبال این هستید که یک غذای با طعمی متفاوت و مقوی را بپزید با ما همراه باشید.
طرز تهیه آبگوشت کشک و بادمجان | |
تعداد نفرات | 4 نفره |
زمان آماده سازی | 30 دقیقه |
زمان پخت غذا | 2:30 دقیقه تا 3 ساعت |
میزان سختی | متوسط |
آبگوشت کشک و بادمجان
طعم این آبگوشت بسیار لذید و جدید است زیرا مواد اولیه آبگوشت کشک و بادمجان با آبگوشت معمولی تفاوت دارد. در این آبگوشت از رب گوجهفرنگی، لیموعمانی، سیبزمینی و مرزه استفاده نمیشود.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
گوشت گوسفندی | 300 گرم |
نخود | 1 پیمانه |
لوبیا سفید | 1 پیمانه |
یپاز متوسط | 1 عدد |
سیر | 3 حبه |
کشک | 1 لیوان |
نعناع خشک | به میزان لازم |
زردچوبه | 1 قاشق چایخوری |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
پس از اینکه مواد اولیه را تهیه کردید، زمان آمادهسازی مواد است.
آمادهسازی مواد آبگوشت کشک و بادمجان
برای تهیه آبگوشت کشک باید ابتدا بادمجانها را پوست کنده و ریز کنید. سپس برای اینکه طعم تلخی بادمجان را بگیرید آن را از وسط نصف کنید و کمی نمک به آن بزنید. سپس آن را بر روی یک دستمال کاغذی بگذارید تا آب بادمجانها خارج شود. بعد از نیم ساعت بادمجانها را خشک کنید و کمی در روغن تفت دهید که طلایی شود. لازم نیست که بادمجانها را کاملا سرخ کنید.
یک حالت دیگر نیز برای پخت بادمجان وجود دارد. در حالت دوم به جای سرخ کردن آن را آبپز میکنند. البته حالت اول آبگوشت را خوشمزهتر میکند. اما اگر میخواهید غذای کم روغن و کمکالری باشد، حالت دو برای شما مناسبتر است.
شب قبل نخود و لوبیا را خیس کنید برای اینکه نفخ حبوبات از بین برود.
در روغن بادمجانها، نعناع خشک را بریزید و نعناع داغ درست کنید.
اگر برای تهیه این غذا از کشک محلی استفاده میکنید، ابتدا کشک را به صورت جداگانه در آب بپزید و سپس به مواد آبگوشت اضافه کنید.
طرز تهیه آبگوشت کشک و بادمجان
برای تهیه آبگوشت کشک مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:
- مرحله اول: در یک قابلمه یک لیتر آب بریزید و بگذارید رو شعله گاز تا بجوشد.
- مرحله دوم: پس از اینکه آب به جوش آمد گوشت، نخود و لوبیا سفید را داخل آن بریزید و حرارت را کم کنید. بگذارید یک ساعت این مواد با هم بپزند.
- مرحله سوم: ابتدا که گوشت را داخل قابلمه میریزید و چند دقیقه که از پخت آن میگذرد، کف میکند. شما باید این کف را با قاشق از روی مواد آبگوشت خارج کنید.
- مرحله چهارم: در مرحله چهارم، پس از اینکه مواد نیم پخت شدند و کف گوشت را نیز خارج کردید، پیاز را به چند قسمت تقسیم کنید و به همراه چند حبه سیر به آبگوشت اضافه کنید. اگر با بوی سیر مشکل دارید ابتدا آن را در روغن جداگانه تفت دهید و سپس به مواد آبگوشت اضافه کنید.
- مرحله پنجم: حال زمان آن است که زردچوبه را به آبگوشت اضافه کنید. رنگ زیبا این غذا به خاطر زردچوبه و کشک است. در گذشته به صورت مستقیم زردچوبه خام را به مواد اضافه میکردند. اما شما میتوانید آن را در قابلمه دیگری به همراه سیر کمی تفت دهید و سپس به مواد آبگوشت اضافه کنید.
- مرحله ششم: پس از حدود 2 ساعت مواد کاملا پخته میشوند. حال زمان آن است که بادمجانها را اضافه کنید و بگذارید نیم ساعت دیگر نیز آبگوشت بپزد.
- مرحله هفتم: ده دقیقه مانده به سرو آبگوشت، کشک را اضافه کنید. کشک نباید زیاد بجوشد. پس از اینکه کشک را اضافه کردید و آب دوباره به جوش آمد، درب قابلمه را ببندید و بگذارید چند دقیقه با حررات کم و بخار کشک بپزد.
- مرحله هشتم: حال آبگوشت شما آماده سرو است. مواد آبگوشت را از آب جدا کنید و با گوشتکوب آن را بکوبید و با نعناع داغ تزیین کنید. البته شما میتوانید نعناع داغ را به مواد هم اضافه کنید و به صورت جداگانه سرو نکنید. این کاملا بستگی به سلیقه خود شما دارد.
همچنین، پیشنهاد میکنیم که اگر طعم این غذای لذیذ سنتی لذت بردید، مقاله طرز تهیه انواع غذاهای کرمانی را نیز مطالعه کنید.
آبگوشت کشک با چغندر سفید
در برخی از نقاط کشور مانند اراک آبگوشت کشک را با چغندر سفید درست میکنند. چغندر سفید فواید زیادی برای سرماخوردگی دارد. چغندر سفید باعث میشود آبگوشت طعم بهتری داشته باشد. طرز تهیه آبگوشت کشک با چغندر سفید نیز به همین صورتی است که در بالا توضیح دادیم، فقط به جای بادمجان، چغندر سفید باید به مواد به صورت خام اضافه کنید.
اما از آنجا که در بسیاری از نقاط ایران همیشه در دسترس نیست اغلب با بادمجان این غذای اصیل ایرانی را درست میکنند. زمان آمادهسازی این غذا کمی طولانی است و اگر شما زمان کافی ندارید امکان سفارش آنلاین غذا به رستورانهای سنتی وجود دارد.
سفارش آنلاین آبگوشت کشک و بادمجان
در دنیای امروز انجام بسیاری از کارها نسبت به گذشته راحتتر شد. شما میتوانید به راحتی با نصب اپلیکیشن بر روی گوشی همراه خود در هر کجای ایران غذا سفارش دهید و سریعترین زمان ممکن آن را تحویل بگیرید. امکان سفارش غذا کرمان ، یزد، تهران، مشهد و سراسر ایران در اسنپ فود وجود دارد. فقط کافی است اپلیکیشن را گوشی خود نصب کنید و با چند کلیک آبگوشت کشک و بادمجان سفارش دهید.
نظرات کاربران