آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • انواع بیماری‌های گربه خانگی
    انواع بیماری‌های گربه خانگی؛ علائم، علت و روش‌های درمان آذر 3, 1403
  • گل برای روز مادر
    گل برای روز مادر و معرفی 10 گل برتر آبان 30, 1403
  • بهترین خاک گربه
    بهترین خاک گربه + انواع برندها و راهنمای خرید آبان 30, 1403
صفحه پیدا نشد!
خواص کشک
عطاری
به این مقاله امتیاز دهید
بدون نظر

خواص کشک برای بدن را بشناسید و از مصرف آن غافل نشوید…

مینا اسماعیل بیگی 04 اردیبهشت 1403 4 دقیقه

کشک نوعی فرآورده لبنی است که از تخمیر و اضافه کردن باکتری به شیر تولید می‌شود. این محصول طعمی ترش دارد و در تهیه بسیاری از غذاهای ایرانی و بین‌المللی از آن استفاده می‌شود. از آنجایی که کشک سرشار از مواد معدنی و ویتامین‌های مختلف است، وجود آن در رژیم غذایی به شدت توصیه می‌شود؛ زیرا اثرات فوق‌العاده‌ای روی بدن دارد. در این مطلب می‌توانید خواص کشک و فواید این ماده برای بدن را ببینید و در صورت تمایل آن را در رژیم غذایی خود قرار دهید.

جدول ارزش غذایی کشک

آنچه که باعث اثرات مثبت کشک روی بدن شده، ترکیباتی است که در آن وجود دارند. جدول زیر مقادیر این مواد را در هر 100 گرم کشک نشان می‌دهد:

جدول ارزش غذایی کشک

 

مقدار

ترکیبات تشکیلدهنده مقدار  

ویتامین‌ها

 

مقدار

 

مواد معدنی

378کیلوکالری انرژی 0.37میلی‌گرم B1 430.00میلی‌گرم کلسیم
8.07گرم کربوهیدرات 0.82میلی‌گرم B2 2.00میلی‌گرم آهن
70.20 گرم پروتئین 1.62میلی‌گرم B3
7.10 گرم چربی
6.00گرم آب

خواص کشک در پیشگیری از بیماری‌ها

از خواص کشک می‌توانیم به تقویت عملکرد سیستم گوارشی و هضم غذا و تقویت استخوان‌ها و دندان‌ها اشاره کنیم. همچنین، مصرف کشک می‌تواند مواد مغذی مورد نیاز برای موهای سالم را تامین کند. به‌علاوه استفاده مستقیم از آن روی پوست سر، باعث بهبود مشکلات پوستی مانند شوره می‌شود و کوتیکول مو را هم نرم و قوی می‌کند. توضیحات کامل‌تر درباره این ماده خوراکی و همچنین فواید دیگر آن برای بدن را می‌توانید در ادامه ببینید:

خواص کشک در پیشگیری از بیماری‌ها

1.  خواص کشک برای تقویت سیستم ایمنی بدن

کشک حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین‌های مختلف مانند C و E است و به تقویت سیستم ایمنی و مبارزه با رادیکال‌های آزاد کمک زیادی می‌کند. درنتیجه مصرف آن به‌ویژه در فصل‌های پاییز و زمستان که بیماری بیشتر است، به شدت توصیه می‌شود.

2. بهبود عملکرد دستگاه گوارش با مصرف کشک

در میان ترکیبات کشک مقادیر زیادی از پروبیوتیک‌ها دیده می‌شوند که اثر خوبی روی عملکرد سیستم گوارش بدن دارند؛ همچنین لاکتوباسیلوس و بیفیدو باکتری را هم که برای سلامت این بخش از بدن مفید هستند، می‌توانیم در این ماده ببینیم. با قرار دادن کشک در رژیم غذایی خود از بیماری‌هایی مانند سوءهاضمه، تحریکات معده و اختلالات گوارشی پیشگیری خواهید کرد.

3. خواص کشک برای تقویت استخوان‌ها و دندان‌ها

از دیگر فواید کشک (مانند سایر مواد لبنی) می‌توانیم به تاثیر آن در تقویت استخوان‌ها و دندان‌ها اشاره کنیم. این ویژگی به دلیل وجود مقادیر بالایی از کلسیم در این ماده خوراکی است.

4.  سلامت پوست و مو با مصرف کشک

در ترکیبات کشک مقدار زیادی ویتامین E وجود دارد که تاثیر خوبی را روی شفافیت و سلامت پوست می‌گذارد. همچنین ترکیب آن با فلفل سیاه و استفاده موضعی روی سر (برای 5 تا 10 دقیقه قبل از حمام) باعث کنترل چربی پوست می‌شود و شوره را هم از بین می‌برد.

5. جلوگیری از بروز عفونت‌های دهان و دندان با کشک

بسیاری از بیماری‌های دهان به دلیل باکتری‌ها اتفاق می‌افتند. در میان ترکیبات کشک مقدار زیادی باکتری‌های مفید وجود دارد که باعث از بین رفتن باکتری‌های مضر می‌شود و درنتیجه از عفونت‌های دهان جلوگیری می‌کند.

جلوگیری از بروز عفونت‌های دهان و دندان با کشک

6. مصرف کشک، مناسب برای افراد حساس به لاکتوز

شیر یکی از مواد لبنی است که همه باید آن را در رژیم غذایی خود قرار دهند؛ اما برخی افراد به دلیل عدم تحمل لاکتوز نمی‌توانند این نوشیدنی را میل کنند. خبر خوب اینکه کشک دارای همان فواید و ترکیبات شیر است، اما لاکتوزی ندارد که بدن نتواند آن را هضم کند.

7. خواب آرام با مصرف کشک

یکی از زمان‌هایی که مصرف کشک توصیه می‌شود، هنگام خواب است. بسیاری از متخصصان تغذیه پیشنهاد می‌کنند که شب این ماده را میل کنید تا بتوانید خوابی آرام و کامل داشته باشید.

8. خواص کشک در بهبود سلامت قلب و عروق

چیزی که باعث ناراحتی قلب و عروق می‌شود، کلسترولی است که در رگ‌ها تجمع پیدا می‌کند. بنابراین زمانی که مصرف کشک را در رژیم غذایی خود قرار دهید، به میزان زیادی این بیماری‌ها را از خود دور خواهید کرد. مصرف کشک در طولانی‌مدت فشار خون را هم که زمینه‌ساز بیماری‌های قلبی است، کنترل می‌کند.

9. کاهش وزن با مصرف کشک

از خواص کشک در بدنسازی هم نباید غافل بمانیم. مصرف این ماده در کنار فعالیت‌های ورزشی و رژیم‌های لاغری باعث کاهش وزن می‌شود. همچنین به دلیل وجود مقدار زیادی پروتئین در ترکیبات کشک، این ماده نقش مهمی در عضله‌سازی دارد. از طرفی مصرف کشک حس سیری را هم در فرد ایجاد می‌کند و مانع پرخوری می‌شود.

10. کشک و سلامت مغز

مصرف کشک روی سلامت مغز هم تاثیرگذار است. مصرف این ماده باعث ایجاد آرامش می‌شود و استرس را هم تا حد زیادی کم می‌کند. درنتیجه عملکرد مغز در بهترین حالت خود قرار می‌گیرد.

موارد مصرف کشک خشک و مایع

غذاهای بسیار زیادی را می‌توان با استفاده از کشک درست کرد که از بین آن‌ها می‌توانیم آش رشته، کشک بادمجان، کله جوش، کشک و کدو، اشکنه‌ کشک و… را نام ببریم. البته افراد زیادی هستند که کشک خشک را به‌عنوان تنقلات مصرف می‌کنند؛ به این ترتیب همه ترکیباتی که در آن وجود دارد، وارد بدن خواهد شد. البته باید این نکته را هم مدنظر قرار دهید که مصرف زیاد این ماده باعث ایجاد مشکلات جدی مانند یبوست، نفخ، افزایش وزن و خطر درد مفاصل خواهد شد. همچنین ممکن است برای برخی افراد که دچار بیماری‌های زمینه‌ای هستند، انتخاب مناسبی نباشد.

موارد مصرف کشک خشک و مایع

خرید کشک سنتی و پاستوریزه از فروشگاه‌های لبنیات اسنپ فود

همان‌طور که در این مطلب خواندید، خواص کشک برای بدن بسیار زیاد است و اضافه کردن آن به رژیم غذایی بهترین تصمیم ممکن خواهد بود. شما می‌توانید این ماده را از فروشگاه‌هایی که در بخش لبنیات اسنپ فعال هستند، تهیه کرده و در محل اقامت خود تحویل بگیرید. کافی است به صفحه فروشگاه دلخواه خود بروید و از منویی که پیش‌روی شما قرار گرفته است، کشک را به سبد خرید اضافه کنید. درنهایت پس از پرداخت هزینه، ارسال کالا در سریع‌ترین زمان ممکن انجام خواهد شد.

برچسب :
اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2768 مقالات

ارسال نظرات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود