انواع غذاهایی که با ژامبون میتوانیم تهیه کنیم (انواع غذا با ژامبون گوشت)
ژامبون یکی از پرطرفدار ترین و پرکاربرد ترین موادغذایی است که در غذاهای فست فودی مورد استفاده قرار میگیرد. طریقه مصرف ژامبون بسیار ساده است و نیاز به زحمت زیادی ندارد. ترکیب ساده و خاطره انگیزِ ژامبون، گوجه، خیارشور، کاهو و نان باگت هم نوستالژی محسوب میشود و هم یادآور طعمی دلچسب است. البته اگر بخواهیم تجربهای نوستالژی تر داشته باشیم، باید بهجای نان باگت از نان بولکی استفاده کنیم.
البته امروزه کاربرد ژامبون در تهیه غذاهای گوناگون بسیار بیشتر از قبل شده و نوع ژامبونها هم بسیار گسترده تر از قبل شده. غذاهایی که با ژامبون درست می شوند بسیار گسترده و متنوع هستند. در ادامه ابتدا به انواع ژامبون، تفاوت ژامبون و کالباس و سپس به معرفی انواع غذا با ژامبون میپردازیم.
انواع ژامبون
با توجه به کاربردها و تنوع موارد مصرف، انواع مختلفی از ژامبونها وجود دارد که هرکدام با مواد غذایی دیگری میتوانند ترکیبی دلچسب و ایدئالی را به وجود بیاورند. تهیه غذا با ژامبون گوشت، دست ما را در انتخاب نوع ژامبون باز میگذارد. زیرا ژامبونها انواعی زیادی دارند و هرکدام طعم و مزهای منحصر به فرد دارند. انواع ژامبونها شامل موارد زیر است:
- ژامبون گوشت قرمز
- ژامبون مرغ
- ژامبون بوقلمون
- ژامبون گوسفندی
- ژامبون پپرونی
- ژامبون گوساله
- ژامبون بیکن
- ژامبون مرغ و قارچ
- ژامبون ترکیبی مرغ و گوشت
- و دیگر موارد
تفاوت ژامبون و کالباس در چیست؟
برای تهیه کالباس از گوشتِ گوساله و گاو یا مخلوطی از این گوشتها استفاده میشود. برای طعم دار کردن و مزه دار کردن کالباس از ادویههای مختلف، سیر، قارچ، هویج و دیگر موارد استفاده میشود. ولی برای تهیه ژامبون فقط از «گوشت ران» حیوانات استفاده میشود که همانند کالباس با مواد دیگری مخلوط میشود تا ترکیب نهایی ژامبون حاصل شود. در کشور ما رایج است که به کالباسهای بالای هفتاد درصد، ژامبون میگویند.
انواع غذا با ژامبون
غذاهایی که با ژامبون تهیه میشوند متنوع و گسترده هستند، در بعضی موارد هم شباهت بسیار زیادی به یکدیگر دارند. در ادامه به معرفی تعدادی غذا که با ژامبون درست میشوند میپردازیم.
سالاد ژامبون کلاسیک
یکی از سالادهای پرطرفدار و رایجی که با ژامبون تهیه میشود، سالاد ژامبون کلاسیک است. بیشتر در وعدههای ناهار یا پیش غذا استفاده میشود و در بعضی موارد با نان هم سرو میشود. سالاد ژامبون در واقع یک سالاد سُنتی آمریکایی_انگلیسی است. مواد اصلی تشکیل دهنده این سالاد به شرح زیر است:
- ژامبون خرد شده
- ساقه کرفس خرد شده
- پیازقرمز خرد شده
- سس خردل
- سس مایونز
- خیار شور خرد شده
- فلفل سیاه
- جعفری خرد شده
لازم به ذکر است، مواردی همچون ژامبون، ساقه کرفس، پیازقرمز، خیارشور، بهتر است به صورت نگینی خرد شوند.
تٌست ژامبون کلاسیک
تٌست ژامبون مانند سالاد ژامبون، هم به عنوان پیش غذا و هم به عنوان غذای اصلی سرو میشود. غذا یا پیش غذا بودن تست ژامبون بستگی به ترکیب مواد مصرفی و میزان کالری تٌست ژامبونی دارد که میخواهد سرو بشود. البته در بعضی کشورها به عنوان وعده صبحانه یا عصرانه هم مصرف میشود. مواد اصلی تشکیل دهنده تُست ژامبون به شرح زیر است:
- نان تُست
- ژامبون (نوع آن تفاوتی ندارد)
- پنیر پیتزا
- پنیر گودا ورقهای
- آویشن
- فلفل و نمک در صورت نیاز
لازم به ذکر است که تُست ژامبون به شیوههای مختلفی سرو میشود، ولی مواد اصلی تشکیل دهنده آن موارد ذکر شده بالا هستند. اگر علاقه دارید که تُست ژامبونی پُرکالری تر مصرف کنید، مواردی همچون سوسیس سرخ شده، سیب زمینی سرخ شده، سس خردل، قارچ و موارد مشابه دیگر را میتوانید به آن اضافه کنید.
پیتزا هاوایی
تاریخچه پیتزا هاوایی به سال 1957 میلادی در پُرتلند آمریکا بر میگردد. بعد از گذشت زمان تبدیل به یک پیتزای بینالمللی شد و امروزه طرفداران خاص خودش را دارد. به پیتزا هاوایی، پیتزا آناناس هم گفته میشود. به علت استفاده از آناناس در ترکیب این پیتزا، طعم شیرین تری نسبت به دیگر پیتزاها دارد که معمولاً با ذائقه ما ایرانیها سازگار نیست ولی یک بار امتحان کردن آن خالی از لطف نیست. مواد غذایی موجود در پیتزا هاوایی به شرح زیر است:
- خمیر پیتزا
- آناناس یا کمپوت آناناس
- ژامبون بیکن
- سس گوجه فرنگی
- پیاز قرمز
- پنیر پیتزا
- پونه کوهی (در صورت نیاز)
- فلفل دلمه
اسکالوپ ژامبون و سیب زمینی
اسکالوپ غذایی است که از گوشت ورقهای نازک و بدون استخوانی تهیه میشود. در واقع اسکالوپ فقط با سیب زمینی درست نمیشود، یک روشِ تهیه غذا است که حتماً در آن از گوشت بدون استخوان و ورقهای استفاده میشود. در تهیه اسکالوپ مرغ، اسکالوپ دریایی، اسکالوپ ماهی و موارد مشابه دیگر از گوشت ورقهای و اسلایس شده استفاده میشود. برای تهیه اسکالوپ ژامبون و سیب زمینی از مواد غذایی زیر استفاده میشود:
- کره
- موسیر
- سیر
- خامه غلیظ
- برگهای تازه آویشن یا پودر آویشن
- سیب زمینی سرخ شده (چیپسی)
- نمک
- فلفل سیاه
- ژامبون سرخ شده
- پنیر پارمسان
- جعفری خرد شده برای تزئین
در ایران بعضی از کافه یا رستورانها این غذا را با تغییراتی دیگر سرو میکنند که عموماً مواد لازم مختصر تر از موادی هست که ما ذکر کردهایم و آن را معمولاً با نام «چیپس و پنیر» یا مواردی مشابه این اسم سرو میکنند.
اسلایدر ژامبون و پنیر
اسلایدر معمولاً به تنهایی نمیتواند شما را سیر کند و باید حداقل دو عدد یا سه عدد اسلایدر بخورید تا احساس سیری به شما دست بدهد! مورد مهمی که در تهیه این غذا اهمیت دارد، استفاده از نانهای اسلایدر است که توسط شرکتهای داخلی هم تولید میشود. مواد لازم برای تهیه اسلایدر ژامبون و پنیر:
- سس خردل
- عسل
- کره
- دانه کنجد
- سس مایونز
- نان اسلایدر
- ژامبون
- پنیر سوئیسی یا چدار
املت ژامبون
املت یک غذای بین المللی است. در هر کشوری میتوانید آن را بیابید و در هرکدام از کشورها به شیوه مخصوص خودشان املت را تهیه و سرو میکنند. مانند کشور خودمان که عموماً املت را ترکیبی از تخم مرغ و گوجه یا رب میدانیم. برای تهیه املت ژامبون از مواد غذایی زیر استفاده میشود:
- تخم مرغ
- شیر
- برگ جعفری خرد شده
- پودر خردل
- نمک دریا و فلفل سیاه
- ژامبون پخته یا سرخ شده
- پنیر چدار رنده شده یا مکعبی
- کره
پنینی ژامبون
پنینی شکلی دیگر از ساندویچ است. در واقع میتوان گفت؛ ساندویچِ پَنینی ژامبون. با این تفاوت که جنس نان و روش طبخ این ساندویچ به صورتی دیگر است. البته مواد داخل پنینی هم متفاوت تر از آن چیزی است که ما از ساندویچ ژامبون یا کالباس سراغ داریم. مواد لازم برای تهیه پنینی ژامبون:
- سس خردل
- نان دو تکه
- پنیر چدار ورقهای
- ژامبون
- گوجه فرنگی بدون پوست
- پودر آویشن
- ادویه ایتالیایی
- سس باربیکیو
- کره
پاستا به همراه ژامبون
وقتی حرف از پاستا و ژامبون میشود به احتمال زیاد به یاد سالاد ماکارونی میافتید! ولی این مدل از ترکیب پاستا و ژامبون شباهت به سالاد ماکارونی ندارد. اما قطعاً ترکیبی بسیار جذاب و دلچسب برای دوست داران پاستا محسوب میشود. مواد مورد نیاز برای تهیه پاستای ژامبون به شرح زیر است:
- پاستا (پنه ریگاته)
- ژامبون
- کره
- سیر تازه
- رزماری تازه
- پیاز خرد شده
- آرد
- شیر
- پنیر سوییسی یا پنیر پارمسان
- خامه ترش
سوپ سیب زمینی و ژامبون بیکن
شاید برایتان عجیب باشد که ژامبون را در سوپ ببینید! ولی این یک دستور پخت جذاب برای کسانی است که علاقه زیادی به سوپ ندارند و با خوردن این سوپ نظرشان به کلی درباره سوپ عوض خواهد شد. البته این نکته را باید در نظر بگیریم که ژامبون بیکن از درصد بالایی گوشت تهیه شده و حتماً باید برای تهیه این سوپ از «ژامبون بیکن» استفاده کنید، نه هر ژامبونی. برای تهیه سوپ سیب زمینی و ژامبون به مواد زیر نیاز داریم:
- ژامبون خرد شده
- پیاز
- سیر
- هویج
- کرفس
- کره
- سیب زمینی
- شیر پر چرب
- آب سوپ مرغ
- نمک و فلفل
- تکههای فلفل قرمز (اختیاری)
- پنیر چدار (اختیاری)
- خامه ترش (تزئین)
- پیازچه (تزئین)
نتیجه گیری
در کل از ژامبون بینهایت غذای دیگر هم میتوان تهیه کرد، ولی ما سعی کردهایم اصلی ترین و پرطرفدار ترین روشهای استفاده از این ماده غذایی را به شما ارائه دهیم. ژامبون به خودی خود غذا محسوب میشود و میتوان آن را به همان شکلی که از بسته بندیاش خارج کردیم، بدون اضافه کردن افزودنی دیگری میل کنیم. در تهیه ژامبون با کیفیت باید دقت کنید. ژامبون نامرغوب میتواند عوارض بسیار بدی برای سلامت بدن داشت باشد. این نکته را هم نباید فراموش کنیم که هرچقدر هم ژامبون با کیفیت و درصد بالا تهیه کنیم، هیچ وقت نمیتواند جایگزین گوشت تازه مانند گوشت قرمز و گوشت مرغ شود. بنابراین در استفاده از ژامبون نباید زیاده روی کنیم.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402