جلوگیری از کپک زدن آبغوره + ترفند نگهداری از آن
آبغوره از چاشنیهای ترشی است که در میان ایرانیها بسیار پرطرفدار است و به استفاده کردن از آن در غذا و سالاد علاقهی زیادی دارند. البته، یکی از مشکلاتی که این چاشنی دارد، این است که نگهداری از آن کار سادهای نبوده و اگر مراقب نباشید آبغوره شما کپک میزند. بنابراین، آشنایی با روشهای جلوگیری از کپک زدن آبغوره از جمله نکاتی است که برای استفاده از این چاشنی حتما باید بدانید.
در این مقاله قرار است به بررسی این موضوع بپردازیم که برای جلوگیری از کپک زدن آبغوره چه کارهایی باید انجام داد. بنابراین اگر شما نیز همیشه این مشکل را دارید و دوست دارید تا یک راه حل دائمی برای رفع مشکلاتان پیدا کنید، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
چرا آبغوره کپک می زند؟ آیا کپک آبغوره خطرناک است…
معمولا وقتی افراد مشاهده میکنند که بر روی آبغوره کپک ایجاد شدهاست، اولین کاری که انجام میدهند این است که سعی میکنند کپک ها را با استفاده از یک وسیله از روی سطح جمع کنند یا این که آبغوره را هم میزنند. متاسفانه این افراد اطلاعی ندارند که این کار به هیچوجه بهداشتی نیست و اصلا نباید آبغورهی کپک زده را مصرف کرد! چرا که مصرف آبغورهای که کپک زده است میتوانند مشکلات گوارشی جدی و خطرناکی را ایجاد کند. بهخصوص برای کودکان و افرادی که بیماریهای خاص دارند!
در واقع کپکهایی که بر روی سطح آبغوره مشاهده میکنید نوعی قارچ هستند که در مواد غذایی ایجاد میشود. البته اگر شرایط برای رشد آنها وجود داشته باشد. بعد از حضور این قارچها مواد غذایی به شدت آسیب پذیر شده و در زمان کوتاهی فاسد میشوند.
در مواردی مانند آبغوره یا آبلیمو، یکی از دلایل اصلی ایجاد شدن این قارچها این است که این چاشنیها با اکسیژن در ارتباط بودهاند. پس با توجه به این موضوع هرچه اکسیژن کمتری به آبغوری برسد، خصوصا در زمانی که در حال تهیه است، احتمالا کپک زدن آن کمتر است. در ادامه قرار است به ترفندهای اشاره کنیم که با به کار گیری آنها احتمال کپک زدن و خرابی آبغوره و مواردی مانند آن بسیار کمتر میشود.
ترفندهای جلوگیری از کپک زدن آبغوره خانگی
قبل از این که به سراغ روشهایی که برای نگهداری از آبغوره وجود دارد برویم، باید بگوییم که نگهداری از آبغورهی خانگی به مراتب سخت تر از آبغورههایی است که در فروشگاه وجود دارد و باید بیشتر از آن مراقبت کنید.
1. بهترین نوع ظرف برای نگهداری آبغوره، ظروف شیشهای است
اگر دقت کرده باشید، آبغورههای آماده و خریداری شده از فروشگاه را در ظروف شیشهای نگهداری میکنند اما برعکس مغازههایی که آبغورهی تازه میگیرند آن را در بطری یا ظرفهایی از جنس پلاستیک میریزند.
نگهداری و استفاده کردن از آبغورهای که در ظروف پلاستیکی بوده است بسیار خطرناک است. به دلیل این که بعد از مدتی آبغوره به دلیل اسیدی بودن با ظرف وارد واکنش شیمیایی میشود و میتواند مواد سرطان زایی را آزاد کند! جدا از این که احتمال کپک زدن در ظرف پلاستیکی بیشتر است. پس حتما به این نکته دقت کنید که ظرف آبغوره را بعد از خرید اگر پلاستیک بود تعویض کنید.
2. ظرفی که قرار است آبغوره را در آن نگهداری کنید، بسیار مهم است
برای جلوگیری از کپک زدن آبغوره بهترین و سادهترین کاری که میتوانید انجام دهید، این است که آن را در ظرف شیشهای نگهداری کنید. البته هر نوع ظرفی نیز مناسب نیست!
بهتر است انتخاب ظرف شما به صورتی باشد که کمترین راه را برای ورود اکسپژن داشته باشد و تا حد ممکن دهانهی آن تنگ باشد. اگر ظرفی با این مشخصات را انتخاب کنید تا مدتها میتوانید از آبغوره نگهداری کنید و سطح کیفیت آن نیز حفظ خواهد شد.
همچنین اگر برایتان امکان پذیر است تا ظروف شیشهای رنگی استفاده کنید، بهتر است. اگر دقت کرده باشید در گذشته چاشنیهای ترش مانند آبغوره و آبلیمو را در ظرف شیشهای رنگی با رنگ هایی مانند سبز یا قهوهای نگهداری میکردند. استفاده از این نوع ظرف بسیار هوشمندانه است چرا که سبب میشود تا کمترین میزان نور از ظرف عبور کند و سبب حفظ طعم و رنگ آبغوره شود.
اما اگر به بطری رنگی دسترسی ندارید راهکار سادهتر این است که روی بطری و دور و اطراف آن را با کمک مقداری پارچه با پلاستیک تیره بپوشانید.
3. ظرف نگهداری از آبغوره را به طور کامل ضدعفونی کنید
اگر قرار است تا برای نگهداری از آبغوره از ظرفی استفاده کنید که قبلا چیز دیگری درون آن بوده است، یکی از راه های جلوگیری از کپک زدن آبغوره خانگی این است که ظرف را حتما تمیز بشویید و کاملا ضد عفونی کنید تا اثری از مواد غذایی یا بوی آنها باقی نماند. سپس داخل آن را با استفاده از یک دستمال تمیز خشک کنید و در ادامه آبغوره را داخل آن بریزید. البته به این نکته نیز دقت کنید که ظرف را کاملا پر نکنید و اجازه دهید تا در حدود یک بند انگشت در فضای بالای ظرف خالی باقی بماند.
4. برای ماندگاری بهتر آبغوره بهتر است تا آن را پاستوریزه کنید
یکی از راه نگهداری بهتر نه تنها برای آبغوره بلکه برای تمام مواد غذایی، پاستوریزه کردن آن است. با انجام این کار علاوه بر این که از کپک زدن جلوگیری میکنید، عمر نگهداری و ماندگاری آبغوره را نیز بیشتر میکنید.
برای انجام این کار تنها کافی است تا چاشنی آبغوره را در ظرف موردنظرتان بریزید و بعد از این که درب ظرف را به صورت کاملا محکم بستید به مدت چند دقیقه آن را در ظرف حاوی آب جوش بیندازید و سپس خارج کنید. شما میتوانید این تکنیک را برای نگهداری انواع ترشی و مربا نیز به کار برید و اگر نکات نگه داری مربا را نیز بخوانید متوجه میشوید که به این نکته اشاره شده است و اهمیت بالایی نیز دارد!
5. تا جایی که ممکن است آبغوره را بدون اکسیژن نگهداری کنید
یکی از اصلی ترین عاملهای کپک زدن آبغوره، همانطور که در ابتدای کار نیز گفتیم، اکسیژن است. باید مراقب باشید تا درب ظرف را به شکل صحیح بیندید تا اکسیژن نتواند وارد آن شود. برای انجام بهتر این کار باید بعد از اینکه بطری را پر کردید، روی آن را با کمک یک درپوش، بپوشانید و سپس دور آن را نیز کاملا محکم کنید. به عنوان درب پوش میتوانید از پلاستیک یا پارچه استفاده کنید.
6. آبغوره را در جای خنک و به دور از نور نگهداری کنید
یکی از اصلیترین ویتامینهایی که در چاشنیهای ترشی مانند آبغوره وجود دارد، ویتامین سی است. اما متاسفانه ویتامین سی نسبت به نور و حرارت بسیار حساس است و این دو فاکتور به سرعت میتوانند آن را تحت شعاع قرار داده و تخریب کنند. به همین دلیل باید حتما آبلیمو و آبغوره را در ظروف تیره رنگ و جایی به دور از نور نگهداری کنید. همچنین برای این که کیفیت این مواد ثابت بماند بهتر است تا جای آنها کاملا خشک و به دور از حرارت باشد. نگهداری در یخچال یا کابینت خنک بهترین انتخاب است.
7. مراقب وارد شدن جسم خارجی به ظرف آبغوره باشید
در برخی از موارد ممکن است یک جسم خارجی مانند مقداری غذا وارد ظرف آبغوره شود یا این که آبغوره ای را که از ظرف اصلی خارج کردید، بخواهید مجددا به ظرف برگردانید در این صورت آبغوره کپک خواهد زد و خراب میشود. پس هرگز این کار را انجام ندهید. علاوه بر آبغوره یا آبلیمو بهتر است تا این کار را با هیچکدام از مواد غذایی انجام ندهید، چرا که اینکار سبب خرابی و فاسد شدن آن میشود. به طور مثال در مورد شیر نیز باید گفت که یک روش نگهداری شیر خام این است که باید مراقب باشید تا قبل از جوشاندن چیزی داخل ظرف آن نریزید، زیر سبب خراب شدن آن میشود.
از کپک زدن آبغوره جلوگیری کنید…
در این مقاله به بررسی مختصر اما مفیدی در مورد راه های جلوگیری از کپک زدن آبغوره پرداختیم و بیان کردیم تا برای جلوگیری از کپک زدن آبغوره چه کارهایی باید انجام دهیم. بنابراین اگر شما نیز دوست دارید تا آبغوره تهیه یا خریداری شده توسط شما به سرعت کپک نزند و بتوانید در طولانی مدت آن را نگهداری کنید، حتما این موارد را در نظر داشته باشید و آنها را انجام دهید و مطمئن باشید که تا مدتها میتوانید آبغوره را با کیفیت همان روز اول داشته باشید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402