پروتئین

خواص گوشت بوقلمون کم نظیر است…

گوشت بوقلمون که از آمریکا سفر خود را به سراسر دنیا آغاز کرده، توسط یک تاجر ایتالیایی به کشور ایران وارد شد و این دقیقا نقطه آغاز حضور این گوشت در کشور ما بود.  از سال ۱۵۰۰ میلادی تا کنون بوقلمون توانسته جایگاه خود را در میان مردم کشور ایران محکم کند. این گوشت خواص بسیاری داشته و برای سلامتی بسیار توصیه شده است. در ادامه با خواص گوشت بوقلمون آشنا خواهید شد.

ارزش غذایی گوشت بوقلون

85 گرم گوشت بوقلمون کبابی بدون مواد افزودنی شامل موارد زیر است:

کالری 135
کربوهیدارات 0 گرم
چربی 26/3 گرم
پروتئین 70/24 گرم

خواص گوشت بوقلمون

بوقلمون هم همانند سایر گوشت‌های سفید و قرمز خواص متعدد و بی‌شماری دارد. ۱۵۰ گرم از این گوشت به راحتی می‌تواند نیمی از میزان اسید فولیک مورد نیاز بدن ما را روزانه تامین کند. همچنین،  گوشت بوقلمون سرشار از روی، پروتئین، پتاسیم و ویتامین‌های خانواده B مثل  B1، B3، B6 و B12 است. این قسمت به خواص گوشت بوقلمون اختصاص داده شده است.

خواص بوقلمون در طب سنتیخواص بوقلمون در طب سنتی

برای خواص بوقلمون در طب سنتی اینگونه بیان شده است که طبع گوشت بوقلمون در حالت کلی گرم و تر است. به همین دلیل ماده‌ای مناسب برای افراد سودایی است تا بدن خود را متعادل کنند. این گوشت چربی کمی داشته و قادر است تا کلسترول بد خون شما را کاهش دهد. سیستم ایمنی را تقویت کرده و کمک می‌کند تا شما به بیماری‌های مختلف دچار نشوید. پروتئین فراوانی دارد و به دلیل طبع گرمش برای سایر مزاج‌ها نیز مفید است. این گوشت بافت‌ها را ترمیم کرده و سبب رشد آن‌ها می‌شود. برای زنان باردار خطری نداشته و سرشار از ویتامین و مواد معدنی است. همین طور می‌تواند خواب شما را بهبود ببخشد. در طب سنتی مصلح گوشت بوقلمون سماق و گشنیز است که باید به همراه این گوشت آن‌ها را مصرف کنید.

خواص گوشت بوقلمون برای کودکان

در مورد خواص بی‌نظیر گوشت بوقلمون برای کودکان باید اینگونه بگوییم که گوشت بوقلمون گوشتی معجزه آمیز برای کودکان شما به حساب می‌آید. این گوشت سرشار از ویتامین A بوده و ماده‌ای بسیار مفید و مناسب برای کودکان و نوجوانان به حساب می‌آید. بوقلمون به دلیل تقویت سیستم ایمنی می‌تواند بدن کودکان را در مقابله با امراض و بیماری‌های مختلف ایمن کند.

خصوصا در فصل زمستان از این گوشت برای سالمندان و کودکان زیاد استفاده کنید. البته در ادامه خواص این گوشت باید بگوییم که گوشت بوقلمون سرشار از پتاسیم و فسفر است. همچنین، کودکان نیاز به مواد غنی و سلامت برای رشد بهتر دارند، به همین دلیل این گوشت یکی از مواد اولیه به شدت مغزی برای کودکان به حساب می‌آید.

خواص گوشت بوقلمون در بدنسازی

گوشت بوقلمون برای ورزشکاران نیز مفید است و اگر بدنساز هستید به شما توصیه می‌کنیم که از خوردن این گوشت غافل نشوید. در زمان انجام ورزش بدنساری چربی‌ها کم شده و عضلات از بین می‌روند. همچنین شما به شدت انرژی خود را از دست خواهید داد. تامین این انرژی از دست رفته، جلوگیری از تحلیل رفتن و همچنین ساختن مجدد عضلات به یک ماده غنی مانند گوشت بوقلمون نیاز دارد.

ضمن اینکه ورزش‌های هوازی و فعالیت‌های پرقدرت بدنی نیز به اکسیژن رسانی زیادی احتیاج دارند. گوشت بوقلمون می‌تواند این اکسیژن رسانی به بافت‌ها و عضلات را برای شما انجام دهد. در نهایت شما با گوشت بوقلمون می‌توانید از گرفتگی عضلات بعد از ورزش نیز جلوگیری کنید.

خواص گوشت بوقلمون برای مردانخواص گوشت بوقلمون برای مردان

در میان خواص گوشت بوقلمون و بلدرچین به این نکته نیز باید اشاره کنیم که این گوشت برای مردان و زنان نیز مفید است. یعنی فارغ از جنسیت، شما می‌توانید از این گوشت با خیال راحت استفاده کنید.

البته نکته اینجاست که گوشت بوقلمونی که بدون مواد هورمونی و شیمیایی پرورش پیدا کرده باشد میزان هورمون تستوسترون را در بدن آقایان در حد و اندازه مطلوبی نگه خواهد داشت. اما اگر بوقلمون شما با هورمون‌ها پرورش یافته باشد می‌تواند میزان هورمون استروژن یا هورمون زنانه را افزایش داده و هورمون تستوسترون را کاهش دهد. کاهش پیدا کردن این هورمون در آقایان سبب کم شدن عملکرد جنسی آنان، همینطور کم شدن گلبول‌های قرمز خون، کاهش یافتن توده عضلانی و پوکی استخوان خواهد شد. بنابراین، توصیه می‌کنیم که حتماً از گوشت‌های بوقلمونی که به صورت طبیعی و بدون هورمون و مواد شیمیایی تهیه شده‌اند، استفاده کنید.

دیگر خواص گوشت بوقلمون

علاوه بر خواصی که برای مردان، کودکان و در طب سنتی بیان شد، به صورت کلی خواص گوشت بوقلمون شامل موارد زیر است:

  • غنی از پروتئین: سرشار از پروتئین بوده و در رشد و ترمیم مو، ناخن و پوست موثر است.
  • کمک کاهش غلظت خون: همچنین پروتئین موجود در سینه بوقلمون از لخته شدن خون جلوگیری کرده و با حمل بیشتر اکسیژن، مشکل غلظت خون شما برطرف خواهد کرد.
  • بهبود عملکرد قلب و مغز: ناگفته نماند که خواص سینه بوقلمون به دلیل حضور همین پروتئین‌ها کمک می‌کند تا سلامت قلب و کارایی مغز شما افزایش پیدا کرده و قند خون شما نرمال شود.
  • اکسیر لاغری: در کنار این خاصیت‌ها خواب شما را بهتر کرده و سبب لاغری نیز می‌شود. گوشت بوقلمون سطح هورمون گرسنگی گرلین را کاهش داده و این هورمون گرسنگی با کاهش خود، اشتهای شما را نیز کم می‌کند.
  • ضد افسردگی: همچنین گوشت و سینه بوقلمون با تولید سروتونین در بدن شما از افسردگی جلوگیری می‌کند. پس با خیال راحت این گوشت را استفاده کرده و سرحالی و نشاط را به بدن خود هدیه کنید.
  • تقویت سیستم ایمنی بدن: در آخر بد نیست بدانید که گوشت بوقلمون حاوی سلنیوم است و ضمن تقویت سیستم ایمنی از بروز بیماری‌ها و مشکلاتی مانند سرطان و عارضه‌های قلبی به راحتی جلوگیری خواهد کرد.

در پایان این مطلب، پیشنهاد می‌کنیم که اگر تمایل دارید تا درباره خواص دیگر پروتئین‌ها بدانید، مطلب خواص گوشت شترمرغ را در سایت مطالعه کنید.

خواص پای بوقلمونخواص پای بوقلمون

اول از همه از قسمت پای بوقلمون شروع می‌کنیم. بوقلمون خصوصاً در قسمت پا، قادر است تا کلاژن سازی عمیقی را انجام دهد. پای بوقلمون می‌تواند پیری پوست را به تعویق انداخته و پوست شما را سلامت و شاداب نگه دارد. همچنین می‌تواند سلول‌های مرده را از بین برده، پوست را ترمیم کرده و زخم‌ها را به سرعت درمان کند.

بوقلمون کلاژن، پروتئین و آلبومین زیادی دارد که در زخم‌های عفونی از تکثیر باکتری‌ها جلوگیری کرده و با افزایش یافتن تولید گلبول سفید، به سرعت زخم شما را درمان خواهد کرد. همچنین کمبود کلسیم را جبران کرده و استخوان‌های شما را محکم می‌کند. مشکلات گوارشی، التهاب و ورم لثه در کنار کاهش سطح فشار خون، از جمله دیگر خواص پای بوقلمون به حساب می‌آیند.

گوشت بوقلمون را چگونه مصرف کنیم؟

گوشت بوقلمون طعم پرندگان وحشی و شکاری را دارد و بسیار پرطرفدار است. برای مزه دار کردن آن در زمان طبخ، می‌توانید از گیاهان خشک مانند شوید کوهی و آویشن، رزماری یا مرزه استفاده کنید. این گوشت را به همراه این گیاهان در کنار روغن زیتون  و کمی آب لیمو ترش تازه ترکیب کرده و استراحت دهید. همچنین می‌توانید از ادویه جاتی مانند فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه، سماق، پودر پاپریکا، جوز هندی و پودر سیر نیز در ترکیب با این گوشت استفاده کنید. آبلیمو و سرکه نیز از دیگر طعم دهنده‌هایی هستند که در ترکیب با گوشت بوقلمون طعمی لذیذ به آن می‌دهند.

خواص و مضرات دل بوقلمون

دل بوقلمون منبعی غنی از پروتئین است، اما باید بدانید که کالری آن کمی بیشتر از گوشت سینه این پرنده است. همچنین در مقایسه با گوشت سینه، کلسترول بالاتری داشته و اگر دچار مشکلات قلبی عروقی هستید نباید به صورت مداوم از آن استفاده کنید. ناگفته نماند که دل بوقلمون در پیشگیری کردن از کم خونی بشدت موثر است و همچنین حاوی مواد معدنی، آهن و ویتامین‌های بی‌شماری است.

مضرات پوست بوقلمون

اولین ضرری که از گوشت بوقلمون باید به آن اشاره کرد  این است که گوشت بوقلمون فشار خون را بالا می‌برد. شاید تعجب کنید اما متاسفانه گوشت بوقلمون حاوی نمک است و این میزان نمک در دراز مدت اگر بطور مداوم استفاده شود، قادر است فشار خون شما را بالا ببرد. به همین دلیل افراد دارای فشار خون بالا و بانوان باردار باید از این گوشت با احتیاط استفاده کنند.

همچنین به مضرات پوست بوقلمون برای افراد با کلسترول بالا نیز باید توجه کرد. پوست بوقلمون بیشترین چربی این پرنده را در خود جای داده است. به همین منظور توصیه می‌کنیم که از پوست بوقلمون استفاده نکنید و آن را قبل از طبخ، از این پرنده جدا کنید. البته چربی این پرنده فوایدی نیز دارد، اما در دراز مدت استفاده از آن برای افراد با مشکلات قلبی و چربی خون بالا توصیه نمی‌شود.

لذیذ و مفید مثل بوقلمون…

در این مطلب از خواص گوشت بوقلمون گفتیم و شما را با مزایای بی‌شمار آن آشنا کردیم. اگر در رژیم غذایی خود از گوشت بوقلمون استفاده می‌کنید باید بدانید که استفاده از این گوشت ریسک ابتلاء به بیماری‌های متعدد گوارشی را در شما کاهش خواهد داد. گوشت بوقلمون به راحتی جایگزین گوشت قرمز خواهد شد و می‌تواند سلامتی شما را تضمین کند. این گوشت کالری کمی دارد و کلسترول بد شما را تنظیم کرده و پایین نگه می‌دارد. در هر حال توصیه ما این است که حتماً یک بار طعم این گوشت لذیذ را امتحان کنید.

اگر هم تمایل دارید تا همین حالا این گوشت را تهیه کنید، می‌توانید از اسنپ فود کمک بگیرید. به این منظور، لازم است به قسمت قصابی آنلاین بروید و مواد پروتئینی خود را آنلاین سفارش دهید.

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا