آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • روش‌های تشخیص سن عروس هلندی نر و ماده
    روش‌های تشخیص سن عروس هلندی نر و ماده آبان 23, 1403
  • طرز تهیه خورشت فسنجون
    طرز تهیه خورشت فسنجون با مرغ آبان 23, 1403
  • بهترین رستوران انزلی
    معرفی بهترین رستوران های انزلی از رستوران‌های ساحلی تا محلی آبان 23, 1403
صفحه پیدا نشد!
رفع تلخی خورشت فسنجان
آموزش آشپزی
4.2/5 - (5 امتیاز)
4

اگر خورشت فسنجان تلخ شد، چه کار کنیم؟

مینا اسماعیل بیگی 28 آذر 1402 5 دقیقه

تلخ شدن فسنجان می‌تواند به دلایل زیادی مثل استفاده از مواد اولیه نامرغوب یا تفت دادن بیش از اندازه موادی مثل گردو، پیاز، ادویه‌ها و.. باشد. در صورت تلخ شدن خورشت فسنجان ، اضافه کردن چاشنی‌هایی مثل زعفران دم‌کرده، رب، نمک و جوش شیرین کارساز هستند. همچنین می‌توانید مقداری سیب زمینی شیرین یا موادی مثل هویج یا سیب داخل خورشت بریزید و در اواخر پخت، آن‌ها را از خورشت خارج کنید. البته، اگر می‌خواهید جزئیات بیشتری درباره دلایل تلخ شدن فسنجان و روش‌های از بین بردن آن بدانید، با اسنپ فود همراه شوید.

دلایل تلخ شدن خورشت فسنجان

گردو، اصلی‌ترین ماده خورشت فسنجان است و مرغوبیت آن تأثیر زیادی در مزه این خورشت دارد. با این حال، استفاده از گردوی نامرغوب، تنها دلیل تلخ شدن خورش فسنجان نیست و این موضوع می‌تواند دلایل دیگری هم داشته باشد که در ادامه به همه آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

دلایل تلخ شدن خورشت فسنجان

وجود پوست گردو در خورشت

گردو را خوب پاک کرده و پوست آن را با دقت جدا کنید. حتی باقی ماندن تکه‌ای از پوست گردو هم تأثیر بدی روی مزه این خورشت دارد و به‌راحتی آن را تلخ می‌کند.

استفاده از گردوی پوست سیاه

اگر دوست دارید خورشت فسنجان تیره‌تری داشته باشید، می‌توانید از گردوی پوست سیاه استفاده کنید. اما استفاده از این نوع گردو کمی زمان‌بر است و روش گرفتن تلخی آن را در قسمت بعدی مقاله خواهیم گفت.

استفاده از گردوی تازه

در طرز تهیه فسنجان ، از گردوی سالم، کاملا رسیده و خشک استفاده کنید. به یاد داشته باشید که استفاده از گردویی که هنوز پوست سبز خود را از دست نداده و مرطوب است برای درست کردن فسنجان مناسب نیست.

آسیاب کردن گردو با چوب وسط آن

هنگام آسیاب کردن مغر گردو، حتما چوب‌های وسط مغز را جدا کنید. ماندن این چوب‌ها لابه‌لای گردو، مزه ناخوشایندی به خورشت می‌دهد که از بین بردن آن کار ساده‌ای نیست.

آسیاب کردن گردو با چوب وسط آن

استفاده از رب انار نامرغوب

هنگام خرید رب انار، به طعم، رنگ و غلظت آن توجه کنید. غلظت رب انار باید حالتی خمیری داشته و به آسانی در آب حل نشود. رنگ آن نیز بسته به نوع انار می‌تواند از قرمز روشن تا قرمز مایل به سیاه متفاوت باشد. طعم رب انار بستگی به طعم انار دارد و تأثیر زیادی در طعم نهایی خورشت شما خواهد داشت.

تفت دادن زیاد رب انار و سوزاندن آن

پس از اضافه کردن رب انار به خورشت، آن را به مدت 5 دقیقه با حرارت ملایم تفت داده و پس از آن، آب را اضافه کنید. تفت دادن زیاد رب انار باعث سوختن و تلخ شدن این چاشنی می‌شود.

تفت دادن زیاد گردو

گردو نسب به حرارت حساس است و خیلی زود می‌سوزد. بنابراین موقع تفت دادن گردو مدام آن را هم بزنید. زمانی که عطر گردو بلند شد و تغییر رنگ داد، بقیه مراحل طرز تهیه فسنجون را پیش ببرید. شوید. به یاد داشته باشید که طولانی کردن تفت دادن گردو، خورشت شما را تلخ می‌کند.

تفت دادن زیاد ادویه ها

تفت دادن بیش از اندازه ادویه‌هایی مثل زردچوبه هم خورشت را تلخ می‌کند. به‌علاوه، راز ماندگاری عطر این ادویه‌ها در تفت دادن مناسب و به اندازه آن‌ها است.

تفت دادن زیاد ادویه ها

عدم تعادل در نسبت مواد اولیه خورشت

در این مورد، بخصوص نسبت گردوی مورد استفاده، گوشت و رب انار را رعایت کنید. برای دسترسی به جزئیات بیشتر، طرز تهیه فسنجان را در همین مجله مرور کنید.

استفاده از ادویه های نامرغوب

حتما از ادویه‌های تازه و مرغوب استفاده کنید. می‌توانید پیش از استفاده، مقداری از ادویه‌ها؛ بخصوص زردچوبه را بچشید و اگر مناسب نبود، داخل خورشت نریزید.

سرخ کردن بیش از حد پیاز

در تهیه خورش فسنجان، پیاز را به‌آرامی و در حرارتی ملایم تفت دهید. به یاد داشته باشید که سوختن پیاز، هم عطر غذا را خراب می‌کند و هم طعم نامطلوبی به آن می‌دهد.

روش های گرفتن تلخی خورشت فسنجان

اگر فسنجان شما تلخ شد، نگران نباشید و با‌توجه‌به دلیل تلخ شدن خورشت، از راهکارهای زیر کمک بگیرید:

روش های گرفتن تلخی خورشت فسنجان

  • اگر فکر می‌کنید که تلخی خورشت فسنجون به‌خاطر زیاد بودن زردچوبه است، خورشت را با افزودن مقداری آب جوش رقیق کنید. البته در این مورد می‌توانید مقدار مواد اولیه مثل پیاز تفت‌خورده یا رب انار را هم بیشتر کنید.
  • یکی از بهترین روش‌ها برای گرفتن تلخی فسنجان ، استفاده از مقداری کدو، سیب سرخ یا هویج داخل خورشت است. برای این منظور، یکی از این مواد را انتخاب کرده و به تکه‌های بزرگ برش بزنید. سپس آن‌ها را برای چند دقیقه داخل خورشت بریزید تا با بقیه مواد بجوشند و تلخی خورشت را جذب کنند. در ادامه، این تکه‌ها را از ظرف خورشت خارج کنید.
  • یک روش دیگر، استفاده از سیب زمینی شیرین است. برای این منظور، یک سیب زمینی شیرین را شسته، پوست گرفته و به تکه‌های درشت برش بزنید. سپس آن‌ها را داخل خورشت ریخته و پس از چند جوش خارج کنید.
  • اگر فکر می‌کنید دلیل تلخی خورشت فسنجان، استفاده از گردوی بی‌کیفیت است، 1 قاشق غذاخوری زعفران را دم‌کرده و داخل خورشت بریزید. پس از آن، دو حبه قند هم به خورشت اضافه کنید تا طعم غذا بهتر شود.
  • اگر فکر می‌کنید خورشت شما به دلیل پیاز سوخته تلخ شده است، 1 قاشق غذاخوری رب به خورشت اضافه کنید. البته در این مورد، اضافه کردن نمک هم می‌تواند مشکل را تا حدودی برطرف کند؛ اما مراقب شور شدن غذا هم باشید.
  • رفع تلخ شدن فسنجان با استفاده از جوش شیرین نیز امکان‌پذیر است. برای این کار، یک چهارم قاشق چایخوری جوش شیرین را به خورشت اضافه کنید.
  • استفاده از لیموعمانی در دستور اصلی خورشت فسنجان متداول نیست. با این حال، ممکن است تلخی خورش فسنجان به دلیل استفاده از این چاشنی باشد. در این صورت، در نظر داشته باشید که باید حتما لیموعمانی‌ها را به‌صورت درسته از چند دقیقه قبل در آب ولرم بخیسانید تا تلخی پوست آن‌ها گرفته شود.
  • باید بدانید گردوی پوست سفید هیچ تلخی به خورشت نمی‌دهد، اما در صورت استفاده از گردوی پوست سیاه، باید پوست گردو را جدا کنید. برای این منظور، گردوهای درسته را پیش از آسیاب کردن، بدون روغن تفت دهید. سپس، اجازه دهید گردوها سرد شوند. حالا آن‌ها را با دست‌های خود مالش دهید تا پوست سیاه آن‌ها جدا شده و بتوانید گردوها را آسیاب کنید.
  • در نهایت اینکه، استفاده از مقداری آبلیمو یا آبغوره مرغوب هم می‌تواند تلخی خورشت را کمتر کند.

آیا برای درست کردن یک فسنجان جا‌افتاده و خوش‌عطر و بو آماده‌اید؟

نکاتی که در این مقاله به آن‌ها اشاره کردیم، درباره تمام مدل‌های خورشت فسنجان صادق هستند. یعنی فارغ از اینکه بخواهید خورشت فسنجان خود را با گوشت، مرغ یا به‌صورت گیاهی درست کنید، نکات گفته شده به شما کمک می‌کنند که در نهایت یک خورشت خوشمزه، با عطر و بویی به‌یادماندنی داشته باشید. پس این نکات را به خاطر بسپارید و در تهیه خورشت فسنجون از آن‌ها استفاده کنید.

البته، اگر هوس خورش فسنجان کرده‌اید و احساس می‌کنید رعایت همه نکات بالا زمان‌بر است، از اسنپ فود کمک بگیرید. سفارش غذا آنلاین اسنپ فود به شما کمک می‌کند تا در هر نقطه‌ای که هستید، خورش فسنجان را سفارش داده و آن را در محل موردنظر تحویل بگیرید.

سوالات متداول

ویژگی‌های یک رب انار مرغوب چیست؟

رب انار مرغوب باید حالت خمیری شکل داشته و به‌آسانی در آب حل نشود. رنگ آن هم بسته به نوع انار می‌تواند از قرمز روشن تا قرمز تیره متغیر باشد.

برای گرفتن تلخی فسنجان از چه میوه‌ها و صیفی‌جاتی می‌توان استفاده کرد؟

استفاده از تکه‌های سیب زمینی شیرین، کدو، سیب سرخ یا هویج در خورشت می‌تواند در رفع این مشکل مفید باشد.

اصول تفت دادن گردو در خورشت فسنجان چیست؟

گردوی آسیاب‌شده را با حرارت ملایم و بدون روغن تفت دهید و مدام هم بزنید تا به‌طور یکنواخت تفت بخورد. عطر گردو باید بلند شده و تا حدی تغییر رنگ دهد.

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2761 مقالات

ارسال نظرات

نظرات(4 دیدگاه)

naeime nirmani
20 دی 1402

چه روشی برای رفع تلخ شدن فسنجان پیشنهاد میدید چطوری تلخی فسنجون از ببین ببرم

  • snappfoodadmin
    20 دی 1402

    سلام در صورت تلخ شدن خورشت فسنجان ، اضافه کردن چاشنی‌ها زعفران دم‌کرده و مقداری سیب زمینی شیرین یا هویج و یا سیب داخل خورشت بریزید و در اواخر پخت این غذا پر طرفدار خوشمزه ، آن‌ها را از خورشت خارج کنید.

reyhaneh parsa
20 دی 1402

علت تلخ شدن فسنجان چی هستش چرا هر کاری میکنم خورشت فسنجان تلخ هستش

  • snappfoodadmin
    20 دی 1402

    سلام علت تلخ شدن فسنجان دلایل زیادی دارد اگر از مواد اولیه نامرغوب استفاده کنید. تفت دادن بیش از اندازه مواد گردو، پیاز، ادویه‌ها و... انجام دهید خورشت فسنجان تلخ می شود

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود