آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • انواع بیماری‌های گربه خانگی
    انواع بیماری‌های گربه خانگی؛ علائم، علت و روش‌های درمان آذر 3, 1403
  • گل برای روز مادر
    گل برای روز مادر و معرفی 10 گل برتر آبان 30, 1403
  • بهترین خاک گربه
    بهترین خاک گربه + انواع برندها و راهنمای خرید آبان 30, 1403
صفحه پیدا نشد!
روغن انداختن خورشت فسنجان
آموزش آشپزی
3/5 - (1 امتیاز)
بدون نظر

روش های عالی برای روغن انداختن فسنجان

مینا اسماعیل بیگی 28 آذر 1402 4 دقیقه

یکی از نشانه‌های یک خورشت فسنجان جا ‌افتاده، مقدار روغنی است که روی خورشت جمع شده است. برای این منظور باید مواد اولیه باکیفیتی مثل گردوی خوب و رب انار خالص استفاده کنید. به‌علاوه، شوک دادن به خورشت به وسیله یخ و اضافه کردن نعنای تفت‌خورده هم به روغن انداختن فسنجان کمک می‌کنند. این خورشت، یک انتخاب بسیار سالم است و روغن مذکور مربوط به گردویی است که طی ساعت‌های پخت خورشت، جوشیده و روغن خود را پس داده است.

در این مطلب از اسنپ فود، تمام رازهای روغن انداختن خورشت فسنجان را بررسی کرده‌ایم و از شما دعوت می‌کنیم که تا پایان مطلب، همراه ما باشید.

روش های روغن انداختن خورشت فسنجان

در ادامه به روش‌هایی که باعث می‌شوند خورش فسنجان جا افتاده ای داشته باشید، اشاره خواهیم کرد. این روش‌ها شامل مدت زمان پخت، اضافه کردن یخ، استفاده از نعنا، رب انار مرغوب، استفاده از گردو مرغوب و … هستند.

عکس خورشت فسنجان

مدت زمان پخت

جالب است بدانید که در زمان‌های گذشته، خانم‌های کدبانوی ایرانی، از یک روز قبل شروع به طبخ فسنجان می‌کردند تا گردوی آسیاب‌شده با حرارتی ملایم در طول شب بپزد و حسابی روغن بیندازد. اگرچه امروزه و با سرعت گرفتن زندگی مدرن، زمان طبخ این خورشت هم کوتاه‌تر شده، اما با این حال، هنوز هم فسنجان در دسته غذاهایی قرار می‌گیرد که باید برای پخت آن صبر و حوصله زیادی به خرج دهید. بنابراین شعله گاز را کم کنید و چیزی حدود 5 تا 7 ساعت زمان دهید تا خورشت شما حسابی به روغن بیفتد.

اضافه کردن یخ

یک ترفند عالی برای به روغن افتادن خورش فسنجان آن است که در چند دقیقه پایانی پخت، چند تکه یخ به خورش اضافه کنید. این کار باعث شوک دادن به مغز گردو و جمع شدن روغن گردو در سطح خورشت می‌شود. به‌علاوه، به جا افتادن خورشت و بهتر شدن رنگ و لعاب آن نیز کمک می‌کند.

استفاده از گردوی مرغوب

گردو، اصلی‌ترین ماده این خورشت خوشمزه است و واضح است که یک گردوی باکیفیت، یک خورشت باکیفیت به شما می‌دهد. اما اگر می‌خواهید بدانید ویژگی‌های یک گردوی مرغوب چیست، نکات زیر را به‌خاطر بسپارید:

  • گردوی فسنجان باید پرچرب باشد. تشخیص این موضوع به این صورت است که وقتی گردو را بین دو انگشت خود فشار دهید، باید روغن از آن خارج شود.
  • گردو باید تازه باشد و بوی ماندگی ندهد.
  • بهتر است در طرز تهیه فسنجان ، از گردوی مرغوب ایرانی استفاده کنید.

روش آماده سازی گردو

مرغوب بودن گردو به تنهایی کافی نیست و باید راه و رسم آماده سازی گردو را هم بدانید. برای این منظور، موارد زیر را مد‌نظر داشته باشید:

روش آماده سازی گردو برای خورشت فسنجان

  • گردو را به‌صورت یکدست پودر کنید تا روغن آن در زمان طبخ راحت‌تر خارج شود. گردوی آسیاب شده باید حالتی شبیه پودر سوخاری داشته باشد؛ یعنی نه بیش از اندازه له باشد و نه بیش از حد درشت باشد.
  • چند دقیقه پیش از پخت، گردوها را تفت دهید تا بوی خامی آن‌ها از بین رفته و کمی تیره‌تر شوند. این کار باعث می‌شود که گردوها سریع‌تر روغن بیندازند.
  • برای تفت دادن گردو از هیچ روغنی استفاده نکنید، در عوض، پای قابلمه بایستید و گردو را مدام هم بزنید تا با حرارت ملایم داغ شود؛ اما مراقب باشید که نسوزد.
  • بعد از تفت دادن گردوها، بلافاصله آب یخ روی گردوها بریزید و صبر کنید تا آب و گردو به جوش بیایند.
  • بعد از اضافه کردن آب، درب قابلمه را روی آن قرار دهید تا روغن گردوها خارج شود و خورشت، طی زمانی نسبتاً طولانی به غلظتی مناسب برسد.

مقدار گردو

در طرز تهیه فسنجون باید تقریباً به اندازه نصف وزن مرغ یا گوشت خورشت، از گردو استفاده کنید. مقدار کمتر از این، خورشت را آبکی کرده و به غلظت مناسبی نمی‌رساند.

آب سرد

خورشت فسنجان، خورشتی تنگ‌آب است. با این حال، هر زمانی که لازم به اضافه کردن آب بود، برخلاف خورشت‌های دیگر از آب سرد استفاده کنید. این کار، به روغن انداختن بیشتر خورشت و طعم بهتر آن کمک می‌کند. البته آب سرد را به یکباره اضافه نکنید، بلکه هر نیم ساعت یکبار، مقدار کمی آب سرد داخل خورشت بریزید تا گردو روغن بیشتری بیندازد.

استفاده از رب انار خالص و مرغوب

آیا می‌دانید که یک رب انار نامرغوب، روغن خورشت فسنجان را به خود جذب می‌کند؟ این موضوع نشان می‌دهد که نباید اهمیت تهیه یک رب انار خالص و مرغوب را در تهیه فسنجان نادیده گرفت.

استفاده از نعنا

این هم یک ترفند قدیمی است که شاید کمتر درباره آن شنیده باشید و در گذشته، گاهی مورد استفاده قرار می‌گرفت. در این روش، در ساعات انتهایی پخت فسنجان، مقدار کمی نعنای آسیاب شده در خورشت می‌ریختند تا روغن بیشتری بیندازد.

استفاده از نعنا در خورشت فسنجان

آیا برای پختن فسنجان آماده‌اید؟

نحوه تهیه فسنجان را که می‌دانید و حالا با فوت و فن روغن انداختن آن نیز آشنا شدید. حالا وقت آن است که خورش را با توجه به نکات بالا تهیه کرده و در کنار خانواده، از طعم خوب آن لذت ببرید.

البته، اگر همین حالا و با خواندن این مطلب هوس خورش فسنجان کرده‌اید اما فرصت تهیه آن را ندارید، از اسنپ فود کمک بگیرید. با کمک سفارش آنلاین غذا ، خورش فسنجان را از رستوران موردنظر خود سفارش دهید و آن را درب منزل تحویل بگیرید.

سوالات متداول

اشکال استفاده از رب انار نامرغوب در فسنجان چیست؟

یک رب انار بی‌کیفیت، روغن خورشت را به خود جذب می‌کند و طعم خوبی به غذا نمی‌دهد.

اصول تفت دادن گردو برای فسنجان چیست؟

باید گردوها را بدون استفاده از روغن و با حرارت ملایم زیر رو کنید تا حالت خامی آن‌ها گرفته شده و کمی تیره‌تر شوند.

مقدار مناسب گردو در خورشت فسنجان چقدر است؟

به‌طور معمول مقدار گردو باید به اندازه نصف مقدار مرغ یا گوشت خورشت باشد.

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2768 مقالات

ارسال نظرات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود