آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • انواع بیماری‌های گربه خانگی
    انواع بیماری‌های گربه خانگی؛ علائم، علت و روش‌های درمان آذر 3, 1403
  • گل برای روز مادر
    گل برای روز مادر و معرفی 10 گل برتر آبان 30, 1403
  • بهترین خاک گربه
    بهترین خاک گربه + انواع برندها و راهنمای خرید آبان 30, 1403
صفحه پیدا نشد!
طرز تهیه اُماچو شلغمی
آموزش آشپزی
5/5 - (1 امتیاز)
بدون نظر

طرز تهیه اُماچو شلغمی خوشمزه به روش کرمانی

مینا اسماعیل بیگی 11 اسفند 1401 5 دقیقه

اُماچو شلغمی یا آش شلغم  یکی از غذاهای سنتی در سراسر ایران خصوصا شهر راور کرمان است. این غذا را معمولاً در فصل‌های پاییز و زمستان تهیه می‌کنند و به خاطر حضور شلغم یکی از خوراک‌های خوشمزه برای مقابله با سرماخوردگی به حساب می‌آید. شلغم خاصیت آنتی بیوتیک دارد، به همین دلیل اگر احساس سرماخوردگی می‌کنید یا حتی در سلامت کامل هستید حتماً در فصول سرد خود را به این آش لذیذ مهمان کنید. این آش با مواد مغذی و فوق العاده‌ای که دارد از بروز بیماری‌ها خصوصاً آنفولانزا و سرماخوردگی به خوبی جلوگیری خواهد کرد.

اُماچو شلغمی

زمان آماده سازی 60 دقیقه
زمان پخت غذا 100 دقیقه
میزان سختی متوسط
100 گرم اُماچو 78 کالری

اُماچو شلغمی خوشمزه به روش محلی راور

اُماچو شلغمی خوشمزه به روش محلی راور

طرز تهیه آش شلغم برای سرماخوردگی یا اُماچو شلغمی مانند سایر آش‌های خوشمزه ایرانی آسان و راحت است. این آش به مواد اولیه در دسترسی احتیاج دارد. آش آماچو راور با  موادی مثل سبزی مخصوص آش، شلغم، عدس، نعناع، کشک، برنج، ادویه و طعم دهنده‌ها آماده می‌شود. بد نیست بدانید که شلغم طبع سردی دارد و در کنار عدس می‌تواند باعث کاهش فشار خون شما شود. البته در این آش از سیر نیز استفاده می کنند که اگر به آن حساسیت دارید می‌توانید آن را حذف کنید.

مواد اولیه برای تهیه آش آماچو راور

مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه این آش در ادامه آمده است:

مواد اولیه مقدار مورد نیاز
شلغم 8 عدد
برنج نصف پیمانه
عدس نصف پیمانه
سبزی آش نیم کیلو
آبغوره یا قره قروت به میزان کافی
فلفل، نمک و زردچوبه به میزان کافی
سیر 1 حبه
نعناع خشک 2 قاشق غذاخوری
بلغور جو 1 پیمانه
کشک 2 قاشق غذاخوری

طرز تهیه آش شلغم برای سرماخوردگی

طرز تهیه آش شلغم برای سرماخوردگی

برای این طرز تهیه بهتر است از شب قبل شلغم‌ها را بپزید. عدس را خیس کنید و آب آن را نیز چند بار در طول مدت زمان خیس خوردن، عوض کنید. به این شکل نفخ عدس گرفته شده و پخت آن راحت‌تر خواهد بود. در ادامه با طرز تهیه این غذای محلی راور، مرحله به مرحله با شما هستیم.

  • مرحله اول: در مرحله اول از طبخ این غذای سنتی کرمان باید پیش از هر کاری ابتدا بلغور جو و عدس را به خوبی شستشو دهید. اگر عدس‌ها را از شب قبل خیس کرده‌اید، حالا آب آن را دور ریخته و آماده مرحله بعد کنید.
  • مرحله دوم: همچنین برنج را نیز شسته و آن را با آب گرم و نمک خیس کنید. در ادامه طرز تهیه اُماچو شلغمی ، حالا یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و درون قابلمه آب بریزید. سپس قابلمه را بر روی حرارت قرار دهید.
  • مرحله سوم: سپس اجازه بدهید که آب درون قابلمه به جوش آید. در گام بعد برنج، بلغور جو و همینطور عدس را به آب جوش اضافه کنید.
  • مرحله چهارم: حالا درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا این ترکیب به خوبی پخته و نرم شوند. عدس پخت سریعی دارد، پس نیاز نیست که قبل از برنج و بلغور جو آن را بپزید.
  • مرحله پنجم: سپس در مدت زمان پخت این مواد به سراغ سبزی آش بروید. تره، جعفری، اسفناج و گشنیزها را تمیز پاک کرده و خوب بشویید. سپس آنها را آبکش کنید تا آب و رطوبت آنها به خوبی گرفته شود.
  • مرحله ششم: بعد از خشک شدن سبزی آش، آن را نیز به صورت ساطوری و ریز خرد کنید. در گام بعد از این طرز تهیه به سراغ شلغم‌ها بروید.
  • مرحله هفتم: حالا شلغم‌ها را شسته و سر و انتهای آن‌ها را جدا کنید. شلغم‌ها را می‌توانید به اندازه دلخواه خود خرد کرده و آماده کنید. اگر تمایلی به خوردن شلغم‌های درشت ندارید می‌توانید آنها را رنده کنید.
  • مرحله هشتم: البته اگر شلغم‌ها زیاد پخته شوند از حجم آنها کاسته شده و کوچک می‌شوند. به همین دلیل توصیه می‌کنیم که شلغم‌ها را کمی بزرگ و درشت خرد کنید.
  • مرحله نهم: مدت زمان ۲۰ دقیقه کافی است تا ترکیب برنج، عدس و بلغور جو شما نیم پز شود. در ادامه این مرحله مثل طرز تهیه شولی کرمانی ، حالا نوبت آن است که سبزی‌های آش پخته شده و ساطوری را به همراه شلغم‌های خرد شده به قابلمه خود اضافه کنید.
  • مرحله دهم: حالا تمام مواد را با یکدیگر خوب مخلوط کرده و سپس درب قابلمه را ببندید. دقیقاً ۴۵ دقیقه زمان احتیاج است تا تمام مواد آش شما به خوبی پخته شده و طعم یکدیگر را بگیرند.
  • مرحله دهم: همچنین بعد از این مدت زمان بلغور جو نیز به خوبی لعابدار خواهد شد. در مرحله بعد از این طرز تهیه حالا باید سیر داغ را آماده کنید. پوست سیرها را جدا کرده و آنها را در صورت امکان رنده یا له کنید.
  • مرحله یازدهم: سپس یک تابه مناسب بر روی حرارت قرار داده و کمی روغن درون تابه بریزید. بهتر است که حرارت زیر تابه شما ملایم باشد. بعد از داغ شدن روغن، حالا سیرها را در تابه ریخته و تفت بدهید.
  • مرحله دوازدهم: بعد از اینکه سیرها تغییر رنگ دادند کمی زردچوبه به آنها اضافه کنید. این کار سبب می‌شود تا سیر عطر بهتری گرفته و رنگ آن نیز تغییر کند. بعد از اینکه عطر خامی زردچوبه گرفته شد حالا فلفل سیاه و نعنای خشک را نیز به سیر خود اضافه کنید.
  • مرحله سیزدهم: حتما به این نکته دقت کنید که تفت دادن بیش از اندازه نعنای خشک باعث می‌شود نعنا سوخته و طعم آن تلخ شود. بعد از آن سیر داغ آماده شده را درون آش بریزید و مجدد هم بزنید. نعناع داغ و سیر داغ شما باید با اُماچو شلغمی به خوبی ترکیب شده و طعم کاملاً یک دستی با سایر مواد داشته باشد.
  • مرحله چهاردهم: در انتهای طبخ آش نیز می‌توانید از طعم دهنده‌هایی مانند آب نارنج، آبغوره و یا قره قروت استفاده کنید. وقتی طعم دهنده‌های خود را اضافه کردید حالا باید ۲۰ دقیقه دیگر آش شما بجوشد. بعد از این مدت زمان آش لذیذ شما آماده است. آن را در ظرف‌های سرو نهایی کشیده، با کشک تزیین کرده و نوش جان کنید.

اُماچو شلغمی ، تحفه‌ای از شهر راور

آش آماچو راور در این مطلب با تمام نکات و زیروبم به شما آموزش داده شد. این آش به دلیل حضور بلغور جو، عدس، شلغم و سیر طبع بسیار سردی دارد. به همین دلیل بهتر است که آن را برای وعده ناهار آماده کنید و در وعده شام میل نکنید. همچنین اگر طبع سردی دارید از طعم دهنده آب نارنج استفاده کنید.  توصیه می‌کنیم که حتما این غذای سنتی کرمان را در منزل تهیه کرده و نوش جان کنید. البته، اگر اهل شهر کرمان باشید، می‌توانید از انواع غذای محلی کرمان را از سفارش آنلاین غذا کرمان و همچنین انواع کباب را از طریق صفحه کباب کرمان در اسنپ فود سفارش دهید.

برچسب :
اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2768 مقالات

ارسال نظرات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود